Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Czemu Bog nie wysluchuje? pyt. do wierzacych

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
zachowac*

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
15:30 modlitwa o wspo艂ma艂zonka nie jest z艂膮 modlitw膮, bo ma艂ze艅stwo to pierwszy sakrament jaki B贸g da艂 ludziom, a je艣li komus to przeszkadza, to albo nie zna Biblii i nauczania ko艣cio艂a, albo jest homoseksualist膮, albo zawi艣ci szansy na rodzinne szcz臋艣cie tym, kt贸rzy nie z艂ozyli Bogu 艣lub贸w. Cz艂owiek jak najbardziej ma prawo modlic si臋 o m臋偶a lub 偶on臋, bo je艣li B贸g nas stworzy艂 to powinien o nas zadba膰, a nie tylko domaga膰 sie ho艂d贸w, ofiar i cierpienia. Jesli B贸g ma gdzie艣 moj膮 przysz艂o艣膰, moje powo艂anie do 偶ycia w rodzinie, moje bezpiecze艅stwo, moj膮 wolno艣膰 od grzechu to mam w nosie takiego boga tak samo jak on ma w nosie mnie. B贸g nas nie kocha, wiec jesli zmusza do istnienia i jeszcze zmusza i do samotno艣ci, to zas艂uguje na odrzucenie i upadek takiej religii. A kap艂an, kt贸ry odmawia ludziom prawa do szukania godziwego, dobrego moralnie szcz臋艣cia, jest zwyk艂ym zawistnikiem, egoist膮 i nie zna doktryny swojego koscio艂a.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
15.33 a co masz dokladnie na mysli, bo mnie zaciekawiles? Wychodze do ludzi i co jakis czas ide na spotkanie z kims,, dlatego nie do konca rozumiem. Nie jest tak, ze siedze w domu i czekam az mi cos spadnie z nieba. Moglbys rozwinac mysl?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Boga nie ma.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja mam 30 lat jestem prawiczkiem, na ojca si臋 nie nadaje ..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jeszcze dodam, do osoby ktora przyczepila sie pierwszego zdania w mojej wypowiedzi: zaznaczylam, ze zalezy mi na odpowiedziach osob wierzacych, bo inaczej topik zszedl by na temat istnienia lub nieistnienia Boga, chcialam tego u niknac, bo nie o to chodzi w tym watku. Na dzien dzisiejszy wierze i nie kwestionuje istnienia Boga. A znajac kafeterie tak by sie stalo :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wed艂ug waszych teorii modl膮 si臋 tylko ob艂udnicy, kt贸rym si臋 powiod艂o w 偶yciu i niech chc膮 tego straci膰 .. Natomiast kaleki i cierpi膮cy unikaj膮 ko艣cio艂 szerokim 艂ukiem , bo wiedz膮 czym wiara pachnie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dominikanie ju偶 wielu ludziom zniszczyli 偶ycie, przekonuj膮c ich, 偶e nie maj膮 prawa sie modli膰 o zalozenie rodziny i 偶e nie maj膮 prawa do szcz臋艣cia. U 藕r贸de艂 takiej postawy kryje si臋 偶膮dza w艂adzy nad lud藕mi 艣wieckimi oraz si臋 zwyk艂a zawi艣膰 o ludzkie szcz臋scie rodzinne. Jesli kto艣 wyst臋puje z takimi tezami w roli przewodnika duchowego, i wam je narzuca, to powinno si臋 mu wytoczyc proces o szkody moralne. Bo wm贸wienie cz艂owiekowi, 偶e ma pozosta膰 sam, jest wielka krzywd膮, kt贸rej po czasie nic nie zrekompensuje. Nawet prawo swieckie uznaje ludzkie d膮偶enie do posiadania rodziny a tacy medrkowie madrzejsi od Pana Boga maja potrzebe w艂adzy nad ludzkim zyciem i wtracaja si臋, gdzie nie trzeba. Pami臋tajcie, 偶eby NIGDY NIE S艁UCHA膯 LUDZI, KT脫RZY ODMAWIAJ膭 WAM PRAWA DO SZCZ臉艢CIA. Bo ich intencje s膮 nieczyste.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
19:26 to prawda, obserwowa艂am zakonnika, kt贸ry wmawia艂 m艂odej dziewczynie, 偶e nie powinna wychodzi膰 za m膮偶, a potem sam j膮 podrywa艂, a nawet pr贸bowa艂 obmacywa膰. Nie ufajmy duchownym.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ale ciesze sie, ze ten watek jeszcze nie umarl smiercia naturalna, bo wydaje mi sie, ze wiele osob tutaj ma podobny problem... A do osob, ktore sie dziwia, ze sie bronie: zycie bardzo mnie uhartowalo , przez co nauczylam sie walczyc o swoje i nie dam sobie w przyslowiowa ,,kasze dmuchac麓麓 :) Konstruktywne komentarze bardzo mnie ciesza, natomiast, na bezpodstawne lub wrecz bezczelne oskarzenia zawsze bede reagowac. :) Wiem, ze nie kazdemu musi sie to podobac.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 prawi 114
Ja jestem daleko od wiary . Znaczy ostatni raz w kosciele bylem oko艂艂o 16 lat temu .. Nie nazwa艂bym siebie ani katolikiem , ani ateist膮 .. Jestem wolnym cz艂owiekiem nie wykluczam, 偶e kto艣 nas stworzy艂, ale by膰 mo偶e jest jest to naukowiec z obcej cywilizacji , kt贸ry ju偶 dawno nie 偶yje .. A ludzie to efekt jego nieudanego eksperymentu .. Tego sie nigdy nie dowiem . My ludzie mozemy by膰 tylko z艂o偶onym programem komputerowym .. Tak naprawde nie istniejemy naprawd臋.. Teorii jest wiele, a ja sie nad nimi nie zastanawiam. Dlaczego nie uznaje biblii? ODP : Jak mo偶na kaza膰 sie do siebie modli膰 ? Przecie偶 to jest grzech Pychy LOL a tak ca艂kiem serio - biblia jest tak absurdaln膮 ksi臋g膮 i niedorzeczn膮, 偶e mimo i偶 j膮 czyta艂em, to nie rozumiem jej intencji

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 prawi 114
gdyby艣my tylko tracili czas na cierpienie jak biblia ka偶e, to zaazane by艂yby tabletki na b贸l g艂owy hehe Nawet sami katolicy nie stosuj膮 sie do tego

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ksi臋偶a chc膮, 偶eby艣my nie wychodzi艂y za m膮偶, bo maja wtedy wi臋ksz膮 mozliwo艣膰 wyboru kochanek w艣r贸d samotnych kobiet. A reszta ch臋tniej b臋dzie dawa艂a na tac臋, bo nie musz膮 utrzymywa膰 swoich dzieci.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 prawi 114
nie jestem katolikiem, dlaczego ? Bo dla mnie to obraza .. Nie chc臋 by膰 l膮czony z czym艣 czego nie uznaj臋 i nie rozumiem..., A dla mnie katolicyzm to jednak stek bzdur ..,,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 prawi 114
dam przyklad inny .. Czy zwierz臋ta sie stosuj膮 do 10 przykazan ? Nie Ludzie ? Tak stw贸rca ? Nie pycha , zabijanie niewinnych ludzi w trz臋sieniach ziemi itd.. Dlaczego tylko ludzie maj膮 sie stosowa膰 do przykaza艅 , a stw贸rca i zwierz臋ta nie ? Odpowiedz jest prosta. Zwierz臋ta s膮 za s艂abe by sprostac ich wymaganiom ten na g贸rze bez problemu m贸g艂by spelnic wymagania , ale co ? jest tak leniwy , ze mu sie nie chce ? Jak to mo偶na inaczej wy艂umaczy膰 katastrofy na ziemi i cierpienia Wniosek ? Ludzie maj膮 najgorzej Pozostali olewaj膮 system

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 prawi 114
Hitlera te偶 nie obowi膮zywa艂y 偶adne zasady chcia艂bym wam przypomnie膰 robi艂 co chcia艂 Na czym zatem polega wiara katolicka ? Na g艂upocie ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
do 10.54 (!) Nie jest to powazna choroba, milony osob zyja z podobna przypadloscia, obecnie juz blisko co 3 osoba. Na jakiej podstawie stwierdzasz, ze moja milosc nie jest czysta. Boga nadal kocham mimo wszystko niezaleznie od tego czy mnie wyslucha czy nie. Brzmisz troche jak faryzeusz: Boze zobacz jaka to ja jestem dobra, a wszyscy inni sa zli麓麓. Kto kochal Boga naprawde czysta miloscia nie musi sie z tym obnosic****isac o tym na forum.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 prawi 114
ja wierz臋 w p.obrot贸wki .. tzn. 偶adna wiara mi nie zaciemni rzeczywisto艣ci . nawet sama biblia jak sie j膮 czyta wydaje sie tak niedorzeczna , 偶e nie mam pytan.. Pro艣ci ludzie uwierz膮 we wszystko .. Nawet w najwi臋ksze bzdury

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
prawi 114 nie musisz wierzyc, masz wolna wole

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Prawik, jesli nie wierzysz w Kosciol a chcesz w cos wierzycwierz w Boga to zawsze cos, a moze i wstep do czegos wiecej kiedys.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
dlaczego by艂a wojna stalin i hitler kdybyc przeczyta艂 objawienia fatimskie to bys wiedzia艂 ze ludzie sami wybrali wojne odrzucili pokute mieli czaas do 1938 gdzie by艂a w nocy tak widno ze mozna by艂o szukac ig艂u na ziemi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
samotnosc to najgorsza rzecz jaka moze sie przydarzyc czlowiekowi... i wiedza to tylko ludzie ktorzy tak naprawde sa samotni. wypowiedzi typu ,,lepiej byc samotnym niz w nieudanym malzenstwie,, naleza do osob ktore tak naprawde nigdy tej samotnosci nie zaznaly... nawet w nieudanym malzenstwie jest cel > zeby o nie walczyc i je naprawic, A kiedy czlowiek jest sam zyje bez sensu, dla nikogo, wegetuje... i to naprawde boli...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Modle sie o to co ty codziennie juz od 30 lat ... i zadaje sobie to samo pytanie: dlaczego nie mam szans na najnormalniejsza rzecz w zyciu czlowieka (bo przeciez milosc i rodzina to podstawa ktorej kazdy potrzebuje do funkcjonowania) i tez nie znalazlam jeszcze odpowiedzi. Wierze w Boga, ale z kazdym dniem coraz mniej mu ufam i czekam, az zmieni moje zycie :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a poscieliscie o wodzie i chlebie w pi膮tek w intencji m臋偶a chyba nie wystarczy sie modlic trzeba wiencej robic poscic

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Poscilam kiedys, ale nic nie dawalo, zreszta podobo Bog nie da nic co niejest zgodne z jego wola, wiec stwierdzilam, ze co ma byc...bedzie... nic na Bogu czlowiek nie wymusi...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Marcin Zieli艅ski 4 lata si臋 modli艂 po 4 godziny by uzdrawia膰 w imi臋 Jezusa a matka modli艂a sie za sw augustyna kt贸ry by艂 rozpustnikiem az 10 lat i zosta艂 艣wi臋tym

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
21.33 Masz racje nie rozumiem ludzi , ktorzy narzekaja na malzenstwo, bo: 1. sami wybrali sobie partnera 2. wiele samotnych osob chetnie by sie z nimi zamienilo 3. moga tak jak piszesz o cos zawalczyc gdyby im sie chcialo.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie rozumiem tez kompletnie nagonki na osoby samotne. Wydaje mi sie, ze osobom krytykujacym osoby innych czesto brakuje pokory lub mieli podane wszystko na tacy. Czlowiek ktory doznal cierpienia w zyciu potrafi empatyzowac z drugim czlowiekiem, bo wie jak to jest gdy nie wszystko sie uklada. Bardzo mnie razi ton ludzi na tym forum ktory krytykuja innych w sposob pogardliwy i probuja sie wywyzszyc. Zawsze bedzie to budzilo moj niesmak. Moze niektorym przydalo by sie zaznac prawdziwego cierpienia ale nie dla samego cierpienia, ale nie dla samego cierpienia, ale po to by nauczyly sie empatii do drugiego czlowieka, bo wielu osobom na tym forum jej brakuje. Niestety czesto brakuje jej rowniez osobom zameznym, uwazajacych sie za kogos lepszego tylko z racji tego, ze maja meza badz zone.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wysluchuje... Co dzie艅 pro艣 o to czego pragniesz,a przyjdzie dzie艅 niespodziewany kt贸ry przyniesie ci to o co prosisz a wtedy b臋dziesz zdziwiona

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
18:50 zazdro艣膰 to zazdro艣膰, jak mo偶e Ci臋 serce bole膰?!na widok rodziny w ko艣ciele -normalny chrze艣cijan jest szcz臋艣liwy takim widokiem. Ciebie jednak boli kluje serce na ten widok w Ko艣ciele zatem masz odp.ja nie oskarzam ja po przeczytaniu Waszych wypowiedzi stwierdzi艂am FAKTY!! PS do Ko艣cio艂a Chodzisz dla Boga a nie 偶eby patrze膰 po ludziach.

Udost臋pnij ten post