Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paulka89

Starania o dziecko 2018 :) 2

Polecane posty

Gość rybkaaga
Też mi się wydaje, że to zawcześnie aby coś zobaczyć na usg;-)

Gość gośćKatharina
Hej Rybkaaga to widzę mamy podobny termin na @ i tez mnie meczy ten test juz

Gość Paulka89
W tym tygodniu się wam dziewczyny wyjaśni ;)

Gość gośćKatharina
Dokładnie Paulka trzeba sie uzbroić w cierpliwość, mi na szczęście ustąpiły bole skurczowe bo wczoraj to była przesadza, dzisiaj tylko jak kichnęłam to miałam wrażenie, ze jajniki mi sie urwały az łzy mi polecałby Boże co za uczucie :O A tak z ciekawości zapytam, wszystkie tutaj jesteście w PL czy jest jakaś z dziewczyn która mieszka za granica ? Pytam z ciekawości bo ja mieszkam w Niemczech

Gość Paulka89
Katharina to moze jak tak boli to idz zapytaj lekarza czemu się tak dzieje bo to dziwne ze aż taki ból :O

Gość gośćKatharina
Paulina na razie poczekam bo i tak termin bym miała na przyszły tydzień jak cos wiec akurat sie wyjaśni wszytki a nie chce iść z okresem jeśli by przyszedł :) Ja chodzę co miesiąc na kontrole ponieważ rok temu miałam laparoskopię torbieli jajnika tzw potworniaka i od tamtej pory kontroluje sie na bieżąco

Gość Paulka89
Rozumiem ;) ale w sumie dobrze mowisz żeby poczekać i moze wtedy, a moze się fasolka uwija i dlatego bolało ;)

Gość rybkaaga
Aguś chyba też ma podobnie @:-) a ten teścik to jeszcze trochę i nie będzie mnie męczył bo go wykorzystał;-)

Gość agus267
E tam, dzisiaj spadła mi temperatura więc czekam na @. Jutro pójdę po recepte na te moj***akterie coli bo już wiem że mogę coś wziąść. Mam nadzieję że kuracja nie będzie długo trwała.

Gość Iza9393
Hej bakteria coli jest to dość poważna bakteria, Ja miałam mieć laparoskopie a dzień przed odebrałam wyniki i okazało się że mnie dopadła, bałam sie że odwolaja mi operacje po konsultacji z lekarzem ale zdecydował że przed dostanę jakiś silny antybiotyk (był naprawdę silny bo po nim potrafiłam spać pół dnia. Potem brałam jeszcze 1.5 tygodnia go i sie wyleczyłam. Ja staram się o dzidziusia już prawie 1,5 roku. Po pierwszej laparoskopi okazało się że mam 2 niedrozne jajowody Endometrioza 4 stopnia , zero szans na ciążę naturalna i małe szanse na in vitro (mam 24 lata). Powiedziano mi że nie jest to wyleczalne.znalazlam lekarza który postanowił podjąć sie leczenia. Brałam hormon zoladex przez 4 miesiące, potem następna laparoskopia, jajowody droznee, jajniki zdrowe, wycieli mi torbieli kilka. Już jestem po zwolnieniu i po drugiej moesiaczce po długiej przerwie, lada dzień powinnam mieć dni plodne i zaczynamy starania. Jednak cuda sie Zdarzaja. Więc dziewczyny będzie dobrze:)teraz są tacy specjaliści że da się wszystko ,trzeba się tylko nie poddawać j chcieć :)

Gość Paulka89
Rybkaaga trzymam kciuki za pozytywny test ;) Ehhh Aga myślę ze wyleczysz się i uda się ;) jak wszystkie wyniki sa w porządku to uda się ;) Czesc Iza kurde taka mloda jesteś a juz tyle przeszlas :/ ale dobrze ze juz sie poukladalo wszystko i możesz juz zacząć starania ;) Mnie tak gardło boli tragedia właśnie pije mleko z masłem i czosnkiem do tego walne Gripex i moze szybko puści :/:/

Gość agus267
Paulka89 pij pij herbatkę :-). Wracaj szybko do zdrowia żeby owulacja się nie przesuneła :-).

Gość agus267
.......hehehe miało być mleczko ;-)

Gość Paulka89
Dzięki agus ale wiesz co jak nie zacznę sie faszerowac lekami to ta choroba nie odpuści :(:( i na pewno sie przesunie albo zrobi bezowulacyjny :/ .

Gość gośćKatharina
Dziewczyny owulacja owulacja ale nie ma co sie zaniedbywać z tego powodu tzn przeciągać chorobę bo lepiej byc zdrowym gdy sie uda niż mieć jeszcze grypę, teraz tyle sie słyszy o tej grypie w PL, żeby ci sie wirus nie zrobił, pamietaj zdrowie najważniejsze aby dzidziuś był zdrowy. Zdrówka życzę

Dziewczyny, u mnie niespodziewany zwrot akcji... Muszę zaprzestać starania, bo wyszedł mi guz w piersi, który rośnie. W poniedziałek mam biopsję, wyniki po 2 tygodniach. Po tym dopiero będę mogła wiedzieć, czy muszę działać z tym "czymś" w piersi, czy starać się dalej o dzidziusia. Błagam trzymajcie kciuki, żeby to nie było złośliwe :( a ja będę nadal Wam dopingować.

Gość Paulka89
O rany meggie przykro mi :( trzymam kciuki żeby Wszystko było w porządku nie martw się :* bedzie dobrze ;)

Gość gośćKatharina
Meggie trzymam kciuki z całych sił, dawaj znac co i jak, bądź dobrej myśli na oewno bedzie wszystko dobrze!

Gość Mazia1989
Meggie trzymam kciuki. Musi być dobrze :)

Gość agus267
Meggie1 trzymaj się. Też rok temu miałam guza ale okazał się łagodna zmianą gruczolaka. Usunęli i wszystko jest ok. Ja myślę że u Ciebie też pewno taki gruczolak się pojawil.

agus267 oby... juz o niczym innym nie myślę :( mam nadzieję, że będzie tak jak mówisz. Dobra dziewczyny nie chcę tutaj zmieniać tematu wątku, więc ja się odsuwam, będę patrzeć na Wasze posty i mam nadzieję, że szybko do Was wrócę ze staraniami. Trzymajcie się :*

Gość rybkaaga
Meggie współczuję i trzymam mocno kciuki żeby to nie było nic poważnego;-) dawaj nam znać co tam u ciebie i szybciutko wracaj do nas ;-)

Gość Paulka89
;) meggie bedzie dobrze ;) nie uciekaj od nas, dawaj znać jak tam ;) Rybkaaga a Ty jak ? Testowalas czy bedziesz ;) Jak tam u reszty sie sprawy miewaja ?;)

Gość Mazia1989
Ja dopiero 4dc:( w sobotę idę na pierwszy monitoring A jak narazie biorę witaminy i wiesiolka zobaczymy czy coś pomoże :)

Gość gośćKatharina
Mazią a bierzesz wiesiolka dla poprawy śluzu ? Bo ja zaczęłam brać jakoś w listopadzie i po Ok 3mc śluz sie poprawił na prawdę duzo, widzę różnice ogromna wiec polecam ale bierz tyle co karzą, ja brałam on 3tabl dziennie :) Ja dzisiaj 27dc wiec bliżej niż dalej, brzuch juz od dwóch dni nie boli i skurcze tez zniknęły na szczęście, albo cisza przed burza albo cos sie tam wgryzalo :D haha

Gość Mazia1989
Tak biorę na poprawę śluzu bo odkąd zaczęłam się obserwować to bardzo go mało:/ ja biorę 3 razy po 2 tabletki ale dopiero pierwszy cykl więc pewnie jeszcze efektów nie będzie. Katharina kiedy testujesz?:D

Gość rybkaaga
Paulka test zrobię jutro no chybaże mnie @ wyprzedzi;-) i tak nie liczę na ten cykl że się udało, psychicznie już jestem nastawiona na następny;-)

Gość rybkaaga
Katharina może faktycznie coś tam się szykuje, trzymam kciuki;-) a robisz test?

Witam dziewczyny mogę dołączyć? przy kontrolnej wizycie u ginekologa stwierdzono u mnie torbiel prawdopodobnie endometrialną. Byłam u dwóch lekarzy, obydwaj zalecili czekać i przyjść na kontrol dopiero po 3 miesiącach,zaznaczyli że możemy próbować ze staraniami. Z narzeczonym już rozpoczynamy przytulania, owulacja na dniach. Kolejny okres 08.03. Mam 22 lata

Gość gośćKatharina
Mazia miałam dokładnie ten sam próbkę ale efekt dopiero przyszedł po 3 mc, w pierwszych nie zauważyłam różnicy a jak przyszedł sluz to az za duzo :D wiec daj sobie jeszcze dwa cykle z wiesiołkiem nie nastawiaj sie na efekt odrazu i do tego biorę jeszcze folio forte dostępny w Niemczech nie wiem jak w pL 800 kwasu foliowego 150 jod 20 vitamina d3 9 vitamina b12 Rybka i Mazia będę robiła test ale tak jak wcześniej Wam pisałam pod koniec tygodnia żeby wrazie co znowu sie nie rozczarować :) Witaj Kolorowaola , w takim razie trzymamy kciuki :)