Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

LISTOPADÓWKI 2018

Polecane posty

Moim zamiarem nie było pochwalenie się autem, tylko podzielenie radością :) Tak, taka ze mnie przyziemna jednostka, że czasem cieszę się też z materialnych rzeczy, a nie tylko ze swojego błogosławionego stanu :p Okropna ze mnie matka, nie? Chyba powinnam przenieść się na inny wątek :D

Nuvola rossa to mnie spalcie na stosie. Ja często cieszę się z rzeczy materialnych i tego nie ukrywam, a moja ciąża budzi we mnie emocje tylko przy okazji wizyt u gina. Ja to jestem straszna, nie czuła, niedojrzala i powinnam w worku pokutnym na kolanach do Częstochowy iść odpokutować ;D

Gość pomarańczowe tulipany 2018
No tak Agaape już jesteś znana na kafe z wygłaszania tych mądrości :) Ale niestety jesteś w błędzie. Ten wątek to CIĄŻA, PORÓD, MACIERZYŃSTWO I WYCHOWANIE DZIECI. Masz na kafe dział DYSKUSJA OGÓLNA - więc tam możesz sobie pogadać o wszystkim i o niczym...

Byłam wczoraj na wizycie ale nie dało się zrobić usg prenatalnego bo w gabinecie był za słaby sprzęt. Dowiedziałam się tylko, że mój Kropek ma 76mm długości serduszko bije 160 razy na minutę i widziałam jak się kręci i nie daje zbadać :D jutro idę prywatnie na wizytę i będziemy mierzyć i sprawdzać czy wszystko jest ok. Wczoraj przed wizytą strasznie się stresowałam ale jak wiem, że serduszko bije to już jest ok. Moja największa obawa to, że poronie/coś się stanie a ja nie będę o tym wiedziała bo np. nie będzie żadnych objawów ani krwawienia.

Pomarańczowe tulipany 2018 idź być nawiedzoną wariatką zafiksowaną na punkcie swojej ciąży gdzie indziej. Tu na kafe pełno jest takich wątków dziewczyn z obsesja. A nam daj w spokoju sobie prowadzić wątek jak nam się podoba.

Gość pomarańczowe tulipany 2018
Smieszne ze kazdy ma tu o tobie takie zdanie :D juz kiedys byla afera zes bogini mądrosci

Mówisz o tym trolu, który nie potrafi korzystać z googla i nie potrafi sprawdzić sobie kim była św. Agape? Widzę, że masz taki sam cel jak tamten gość, rozwalić dyskusje i wszczynać durne klotnie. W takim razie tak jak wtedy nie będę się angażować w rozmowy z tobą.

Gość gość
a czy ty nie masz rozumu i nadal nie ogarniasz ze znowu ktos sie podszywa tutaj pod kogos kto nie zarejestrowal sie na niebiesko?

Laski a ja mam jedno pytanie..czy jesli ogarnę jakos forum prywatne, przeniesiemy się tam? Ja jestem juz za stara na takie przepychanki, no przedszkole po prostu.

Agaape wstydziłabyś się swojej powierzchowności! Jak się można cieszyć często z rzeczy materialnych???!!! Ja się cieszę tylko z takich jak nowy samochód, a i tak czuję się winna :D :D :D A tak na poważnie, to trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę! Daj koniecznie znać! Ciekawa jestem, czy będziesz pierwszą wśród nas, która pozna płeć. A Twoje obawy są całkiem normalne. Ja mam za sobą dwie zdrowe ciąże bez powikłań, a mimo to też ciągle się stresuję, czy wszystko jest ok. Także głowa do góry!!!

Dziewczyny, jak już jesteśmy przy tematach różnych. Napiszcie jak wygląda wasz dzień. Co robicie, ile poświęcacie na to czasu, czy chciałbyście cos zmienić. Ja siedzę w domu, mam masę czasu i czuję, złego marnuje. Może wy mnie zainspirujecie do jakiś zmian :)

Wika ja jestem za. Kilka lat temu pisałam z dziewczynami na phorum.pl i było super! Polecam

Wika tak jestem za bo przedszkole odbebnilam dawno temu i nie mam powodu do niego wracać. Nuvola wiem jestem straszna :D dzięki za dobre słowa. Płeć jak wczoraj pytałam to mi pani doktor powiedziała, że teraz można zgadywac****ewniej będzie określić to za miesiąc ale kto wie, może na dobrym sprzęcie już się coś ukarze :P

Okej postaram się wieczorem za to zabrać,ale nie obiecuję ze się uda bo nigdy tego nie robiłam

Ja siedzę w domu od kilku tygodni i też nie umiem się zorganizować. Do tej pory wychodziłam do pracy o 7 rano i wracałam do domu po 18. Ogarniałam dwójkę dzieci, mieszkanie, obowiązki i sypiałam max 6 godzin. Planowałam, że w ciąży nadrobię wszystkie zaległości, ale jakoś do niczego nie mogę się zabrać. Głównie przez złe samopoczucie.

Gość gość
Agaape w mentalnosc dalej w przedszkolu :D

Ja też sama nigdy nie zakładałam prywatnego forum. Mogę popołudniu sprawdzić co i jak i dam znać :)

Nuvola ja mam tyle możliwości, co można porobić cały dzień a w praktyce wygląda to tak, że nie wstaje z łóżka ehhh...musze się jakoś ogarnąć bo tak marnować czas to dopiero wstyd. Trzymam za Was kciuki dziewczyny jeżeli chodzi o forum. Myślę, że jak już się znajdzie fajna platformę to później pójdzie łatwiej :) tylko unikajcie płatnych opcji, po co płacić za coś co można mieć za darmo :) ;)

Gość gość
powaznie lezysz caly dzien w lozku ? z telofnem w łapie?

Gość Dama0107
Ja może nie będę rozpoczynać się w kwestii organizacji czasu, bo żyje jak żyłam :) Wstaje o 5:20, o 6:30 budzę dzieciaki, odwożę do szkoły i przedszkola, a sama jadę do korpo na 7:30 :) Po pracy po dzieci, ogarniam miliony spraw w międzyczasie

Dama jak pracowałam to jakoś to szło, ale teraz jak siedzę na zwolnieniu to mnie taki len dopadł, że sama siebie nie poznaje. Mam milion rzeczy do zrobienia i do niczego motywacji. Na początku tłumaczyła sobie to kiepskim samopoczuciem ale teraz czuję się coraz lepiej a lenistwo mnie nie opuszcza :(

Gość Martuszkin
Agaape mam dokładnie to samo. Strasznie się boję że poronie/serduszko przestanie bić a ja nawet nie będę wiedziała i dowiem się np po 5 tygodniach.. Może dlatego tak się boję bo w poprzedniej ciąży czułam że w niej jestem bardzo źle się czułam a w tej czuję się bardzo dobrze. Jedyne co to ból w krzyżu ale też nie przesadzony i senność. Apetyt niestety jest cały czas więc raczej tyje niż chudnę :( Z synem w ciąży przestały mi też wypadać włosy miałam na głowie istny hełm :) a teraz liche są i słabe, wypadają a na twarzy jak nigdy pojawiła się krostki. Dziewczyny a czy któraś z Was zakupiła sobie już przejściówkę na pas? Pytałam koleżanki co właśnie urodziły ale one nie miały jeździły bez przejściówki.. zdziwiło mnie to bardzo bo jedna z nich to częsty kierowca. Czy Wy używacie? jak tak to polecicie jakiś? @Nuvola rossa autko super :) na pewno się sprawdzi. Ja to w ogóle jestem bardzo za równouprawnieniem i nie rozumiem czemu często kobiety mają mieć starszy czy gorsze auta od facetów. Przecież jeździmy do pracy po zakupy jak i z dziećmi i zdarza się że o wiele częściej niż oni. A tak poza tym czy ja jestem na niebiesko ?:)

Gość Wikaa9000
Laski ale się sprukałam... Normalnie gatki do prania!

Martuszkin jesteś pomarańczowa. Co do włosów to mi teraz w ciąży właśnie przestały wpadać, zrobiły się grubsze i falowane ;D co do przejsciowki na pas rozumiem, że chodzi Ci o pas samochodowy. Ja nie kupiłam i nie planuje. samochodem jeżdżę tylko z mężem po zakupy/do rodzicow/na miasto, nie mam swojego. Na razie pas mam nisko pod brzuszkiem a potem się zobaczy.

Dziewczyny zalozylam forum. Podajcie maila, przesle Wam adres

Gość Martuszkin
martaa.n@o2.pl

Martuszkin wyslalam. Zarejestruj sie i mam nadzieje,ze forum bedzie dzialalo jak nalezy

Gość Wikaa900
Martuszkin wysłałam adres, zarejestruj się i mam nadzieje,ze forum bedzie dzialalo tak jak trzeba :D