Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

LISTOPADÓWKI 2018

Polecane posty

Gość to że pracodawca nie chciał żebym pracowała w ciąży nie oznacza, że chciał rozwiązać umowę. Po pierwsze w momencie dostarczenia kolejnego l4 byłam już prawnie chroniona i nie mógł rozwiązac umowy, po drugie pracodawca sam powiedział że mam iść na l4 na co mam świadka w postaci kierowniczki. Jak pisze luna coś ci dzwoni coś kojarzysz ale nie do końca znasz realia. Co twoim zdaniem miałam zrobić? Na siłę przychodzić do pracy czy dać wypowiedzenie i żyć powietrzem i miłością?

Gość gość
Także pracodawca nawet nie ma jak przedłużyć umowy bo ma L4 do listopada zeby brać kaskę

Martuszkin - super, że wszystko ok z maluszkiem. Czy miałaś wskazania do robienia testu pappa? Ja nie miałam badań prenatalnych zarówno w pierwszej ciąży jak i teraz. Mój gin twierdzi, że jeśli nie ma wskazań to zbędny wydatek. Oczywiście dokładnie usg miałam robione.

Gość sierpnowa mama
w doopie cie mam

Martuszkin cieszę się, że u was wszystko dobrze ;) ja jestem dokładnie 13+4 czyli 14 tc. Gość rozbrajasz mnie, normalnie rozbrajasz. Tak po 2 tygodniach pracy przyniosła l4 bo moja ciąża była ZAGROŻONA, po tych dwóch tygodniach miałam wrócić do pracy (o był już 10 tydzień ciąży liczony od miesiączki) ale szef powiedział, że mam iść na l4 bo tak. To było pod koniec marca, a umowę miałam do maja. Myślisz że ja nie wiem że kiepsko to wygląda? Ale co mam poradzić, tak wyszło i muszę z tym żyć. Ponawiam pytanie co miałam zrobić? Na siłę do pracy przychodzić czy się zwolnić i żyć powietrzem?

Możliwe, nie interesowałam się tym jeszcze dokładnie.

Odbiegając od awantury o ZUS, która jest nudna i nie potrzebna a jedynie podnosi ciśnienie, chciałam się pochwalić :) udało mi się w Lidlu upolować jeansy ciążowe i powiem wam dziewczyny, że są meeeeega wygodne. Fajny miękki, rozciagliwy materiał, nisko skrojone tak, że nie uciskaja brzuszka i mają duży pas na brzuszek, także można spokojnie rosnąć a spodnie będą dobre :) dopóki ich nie założyłam nie zdawałam sobie sprawy jak mnie cisną normalne spodnie :)

Gość gość
luna rozwalilas mnie :D Ty nie masz bladego pojęcia o umowach, macierzynskim itd... a Agaape nie rznij glupa bo dobrze wiesz ze macierzynski w tym przypadku ci nie przysluguje tylko 1000 zł co miesiac od panstwa

Gość mam cie dosyć. Naucz ty się najpierw czytać ze zrozumieniem a potem się wypowiadają. A najlepiej idź wypowiadać się i zasmiecac wątki gdzie indziej bo jak na razie każda twoja wypowiedź rodzi kłótnie. Piszę że MOŻLIWE bo się tym nie interesowałam. Nie znam się na tym wiec nie wypowiadam się na 100%, jak przyjdzie odpowiedni moment to zainteresuje się tematem i dowiem co i jak a tobie nic do tego!

Luna dzięki, miałam to pisać ale uznalam,ze nie warto. Wyreczylas mnie :) Agape nie zwracaj uwagi,naprawdę nie warto się tlumaczyc. My mamy wizyte dopiero o 18.30 wiec dam znac wieczorem.

Agape - ja właśnie takich spodni ciążowych szukam. Mam nadzieję, że u mnie w lidlu jeszcze ich nie wykupili. Wybiorę się dziś i może akurat zakupię.

Gość gość
Liżcie sobie doopy dalej :) a wszyscy i tak myslą o tym zusie i l4 tak jak ja, ale nie chca sie poklocic z Agaape

Wika a trzymam kciuki i daj znać jak poszło ;) Sierpniowa mama u mnie w Lidlu było ich ogólnie nie wiele, ledwo jeden mały kosz i to mocno przebrany a byłam po 9:00 w sklepie! Zobacz bo może u ciebie dali więcej albo było mniejsze zainteresowanie :) Jako fanaberie dokupilam sobie też koszulkę na ramiączkach ciążowa i mój mąż powiedział, że w tym zestawie wyglądam bardzo ładnie ;) ogólnie mój mąż chyba naczytał się poradników i teraz codziennie mi mówi że jestem piękna :D to chyba, żebym nie miała kompleksów jak przytulę :P Gość dalej nie odpowiedziałaś, co miałam twoim zdaniem zrobić.

Gość gość
Żyć uczciwie a nie kombinować. Ile byłaś na bezrobociu zanim złapałaś tę robotę?

gośćiu super, że masz takie zdolności, że ludziom czytasz w myślach i to jeszcze przez monitor. Też bym tak chciała. a co do prawa jeżeli umowa kończy się po 12 tygodniu ciąży to ma być autoamtycznie przedłużona do dnia porodu. Co za tym idzie przysługuje macierzyńskie. Wyjątek stanowi umowa o zastępstwo lub umowa zawarta na okres 1 miesiąca. Znam kilka kobiet, które miały wsztrzymaną wypłatę świadczeń, ale po wyjaśnieniu pieniądze zostały wyrównane. Gościu i nie oceniaj wszystkich przez pryzmat swego charakteru.

Luna daj sobie spokój. Szkoda strzępić język dla kogoś, kogo celem jest wywołać klotnie. Jak początkowo byłam sceptyczna tak teraz mam nadzieję, że Wika założy to prywatne forum. Lepiej się wyluzowac i nie stresować głupim kłótniami. Każdy ma swoje życie, różne historie przerabia w których jest sporo szczegółów. Łatwo kogoś ocenić i osadzie gdy nie ma się poglądu na całość. Dlatego dajmy sobie spokój z takimi dyskusjami. Nie znasz mnie ja nie znam ciebie i niech nikt nikogo nie ocenia ani nie prawi kazan i morałów.

Fakt już nic nie będę pisać. Tylko jak przeniesiemy sie na prywatne forum to już nikt do nas nie dołączy, a im więcej tym weselej. A po za tym mam takie przypuszczenie, ze nasz gość pewnie pójdzie za nami :D:D

Gość gość
SZCZĘPIĆ? :D a cóż to za nowe słowo? ahahahaha

Gość gość
Wiadomo ze pojde :D

Luna zawsze możemy tu zdobywać nowe osoby i przenosić je na prywatne forum. O gościa się nie martw, nie jest zalogowany, nie ma niebieskiego nicku to zaproszenia niedostanie. A jakby jakimś cudem udało mu się dostać na zamknięte forum, administrator może go zawsze wyrzucić :)

@ja swoją kolejną wizytę będę miała 14t i 6 dni to może będzie już widać płeć :) @Agaape a mogę zapytać jaki rozmiar wzięłaś? Dzwoniłam do mamy by mi poszła i kupiła. powiedziałam jej że M. ale wiadomo jak to w lidlu. Jaki normalnie rozmiar nosisz a jaki wzięłaś? mam nadzieję, że będą dobre bo szkoda będzie zwracać :( u nas w Lidlu to popołudniu już wszystko wybrane więc nawet nie liczę, że po pracy mogłabym jeszcze je dostać. xxx co do testu PAPPA to nie mamy wskazań: mam 30 lat i nie ma przypadków w rodzinie. Jednak mój mąż bardzo przeżywa ciążę i się martwi choć nie ma zupełnie powodów :) Test PAPPA polega na bardzo dokładnym USG zazwyczaj dopplerowskim gdzie widać przepływ krwi. pobierają tego samego dnia krew matki gdzie są badane poziomy hormonów. Następnie wyniki z usg i wyniki z krwi są wrzucane do systemu który je razem analizuje i oblicza ryzyka na podstawie korelacji wyników z oby dwóch badań. Koszt badania to u nas 350zł. Jest to badanie jednorazowe i nieinwazyjne. Moja ginekolog mi je polecała. Sama ma dwójke dzieci i sobie osobiście również zrobiła. Powiedziała nam tak: jeśli możecie sobie na nie pozwolić finansowo to jak najbardziej warto. Kupujemy, jak to my kobiety mamy w swojej naturze, różne zbędne pierdoły jak maty edukacyjne, misie szumisie itd (ja też oczywiście jak na kobietę przystało zakupię masę gadżetów mniej i bardziej potrzebnych) to czemu na to mam sobie żałować? Możemy sobie finansowo na nie pozwolić a da nam to poczucie ulgi a w razie konieczności pozwoli podjąć szybkie leczenie dzidziusia już w brzuchu. xxx co do trolli to trzeba mieć na prawdę bardzo smutne życie żeby łazić po forach i wtryniać nos w nie swoje sprawy i wszczynać kłótnie. po co to? nie rozumiem tego. Szkoda nerwów na coś takiego. Jak ktoś będzie chciał zapytać np jakie świadczenia się należą to zapyta i kto będzie znał odpowiedź to odpowie, ale po co ingerować w czyjeś życie skoro o to nie pyta? Nie rozumiem.

Martuszkin ja z rozmiarem mam zawsze problem normalnie noszę 36-38 czasem zdąża się że spodnie biorę 40 ale w Lidlu wzięłam 36 bo 38 były bardzo szerokie i dobrze, bo pasują idealnie. Koszulkę wzięłam też S. My nie będziemy robić żadnych dodatkowych badań, usg wykazało że wszystko jest ok i moim zdaniem nie ma sensu wydawać pieniędzy na dodatkowe testy.

Dziewczyny założyłam prywatne zamknięte forum. Padajcie mi maile, to wyślę wam namiary. Oczywiście piszemy tutaj nadal, póki wszystkie się nie zarejestrujemy :)

Gość gość
No i wypad stąd! :D