Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego kobiety straszą się macierzyństwem ?

Polecane posty

Gość gość
odkąd poznałam dziewczynę na stomatologii, która urodziła pierwsze dziecko jeszcze jako niepełnoletnia, a potem machnęła sobie jeszcze drugie i w połowie tak ciężkich studiów medycznych miała dwoje dzieci!!!!to nie zdziwi mnie już żadna kobieta pod względem glupoty...

Gość gość
Sorry, ale jesteście p**********e. Inaczej się tego nie da nazwać. Znacie mnie, wiecie wszystko o moim wykształceniu, perspektywach, a nawet zwiedzaniu świata. Tak się składa, że odkąd pamiętam podróżuje, zwiedziłam prawie całą Europę, byłam w Stanach, Australii.. w tym roku lecimy z małą do meksyku :D Faktycznie straszne mam życie, zakopana jestem w pieluchach :(

Gość gość
16:29 pochwal się w jakim wieku twoja mama ciebie urodziła, bądź twoje rodzeństwo. Kiedyś to było normalne, wiele kobiet do 25rż miało już męża i dziecko a nawet dwoje i jakoś nikt ich nie uważał za "gówniary",s kończyły szkoły średnie, nawet popracować zdążyły, teraz ci powiedzą jak w wieku 28 lat urodzisz "ooo, nie za młodo?" :D wieczne dzieci wielkich korporacji i iphonów

Gość gość
16:35 Niby podróżniczka, ale jakoś Cię to ani nie rozwinęło, ani nie ustabilizowało, sądząc po Twoich wypowiedziach, wiele nie wyciągnęłaś. Taka skacząca małolata. x 16:36 Patologia młodego rodzicielstwa znana jest od lat, to fakt.

Gość gość
Autorko, jakbyś była przekonana co do swojego cudownego życia, niezależności od nikogo oraz urody macierzyństwa, to byś nie zakładała na forum takich pytań, tylko byś sobie żyła swoim życiem i była szczęśliwa. A innych odpowiedzi się nie spodziewaj, bo mało kto z jakimiś horyzontami myślowymi urządził sobie młode życie tak jak ty.

Gość gość
gość dziś Nie rozumiesz. W swojej wypowiedzi, podzieliłaś młode dziewczyny, na te dla których jedynym sensem życia są imprezy (co tydzień nowy chłopak w klubie) i na te podobne tobie - matki. Nie zauważyłaś, że młodość można wykorzystać również w inny sposób. Dlatego nazwałam cię pustą lalą.

Gość gość
Dzieci można mieć dopiero pod 30 ? a dlaczego ? bo wy tak mówicie ? Skoro laska miała możliwosci i chciała to kto by nie skorzystał ? Miała przez 10 lat nie brać ani złotówki od męża czy rodziców, nie przyjąć propozycji pracy po znajomości, tylko kajać się w imię zasad i pracować najlepiej na zmywaku ? Miała przez ten czas żyć nieszczęśliwa, żeby nikt nie powiedział, że nie ma ambicji ? Ogarnijcie się.. Sama gdybym miała takie możliwości to bym korzystała, co to za różnica czy bedzie siedzieć w kupkach i zupkach w wieku 20 lat czy 30 ? Skoro imprezy, studenckie, samotne życie jej nie kręci to po co miała się męczyć ?Mnie też nie kręci i gdybym tylko miała faceta to chciałabym założyć rodzine. Będzie miała 30 lat to będzie miała duże dzieci a wciąż będzie młoda.. Po 40 już calkowita wolność.. A wy użerajcie się ze swoimi gówniakami do 70..

Gość gość
gość dziś 16:29 pochwal się w jakim wieku twoja mama ciebie urodziła, bądź twoje rodzeństwo. Kiedyś to było normalne, wiele kobiet do 25rż miało już męża i dziecko a nawet dwoje i jakoś nikt ich nie uważał za "gówniary",s kończyły szkoły średnie, nawet popracować zdążyły, teraz ci powiedzą jak w wieku 28 lat urodzisz "ooo, nie za młodo?" smiech.gif wieczne dzieci wielkich korporacji i iphonów xx Co to znaczy ''nikt nie uważał''? Każdy, kto miał swój rozum i potrafił dokonywać analizy realiów wiedział, że najpierw trzeba rozwinąć siebie, a dopiero potem można sprowadzać dziecko na świat. Oczywiście ogół motłochu kierował się propagandą i presją systemową, ulegając manipulacji. Jak to bezmyślny motłoch ma w zwyczaju.

Gość gość
Biologicznie najlepszy wiek do rodzenia dzieci jest do 25 rż. Jeżeli kobieta ma w takim wieku możliwość posiadania potomstwa i chce tego to powinna rodzić, a nie potem płakać, że nie może zajść w ciąże.

Gość gość
16:36 Kiedyś młodzież w wieku 20 lat była dojrzalsza i stabilniejsza psychicznie, niż obecnie w wieku 30. Więcej wiedzy i przemyśleń, życzę. I nie dopuszczaj się manipulacji.

Gość gość
Dobra zamykam ten wątek bo w ogóle nie o to mi chodziło. Dziękuje za głosy poparcia, a tej krytyki nawet nie będę komentować. To moje życie i nawet jak będę chciała je spędzić w pieluchach to nic wam do tego.

Gość gość
"Miała przez 10 lat nie brać ani złotówki od męża czy rodziców, nie przyjąć propozycji pracy po znajomości, tylko kajać się w imię zasad i pracować najlepiej na zmywaku ?" xxx Niech sobie przyjmuje. Tylko po co z wyższością mówi, że była lepiej ustawiona niż większość 40-latek w tym kraju? Może miała wokół siebie ustawionych ludzi ale do większości 40-latek brakuje jej doświadczenia życiowego i mądrości.

Gość gość
gość dziś Bo ludzie są wredni. Jakbyś nie miała dzieci to znowu straszyłyby cię umiraniem w samotności na zasranym materacu pod mostem xxx mi kiedyś koleżaneczka z pracy w*******a przy wszystkich że na starość się przewrócę i zdechnę sama pod stołem:O bo jestem sama a ona to ma męża i 4 dzieci ludzie to chuje

Gość gość
No faktycznie... Dziecko będzie miało młodą mamę prawniczkę i ojca z własną dobrze prosperującą firmą.. Faktycznie, tylko współczuć takiej patologii.

Gość gość
Też urodziłam w wieku 22 lat. Też myślałam, ze mnie straszą. Ale jednak po prostu mówili prawdę. Teraz mam 27 lat i fantastyczną córeczkę, ale swobody to jeszcze przez 15 lat nie odzyskam ;) Tak, trochę żal mi, że nie poczekałam jeszcze 3-4 lata, żeby spokojnie skończyć studia i podróżować. No, ale są też i plusy takiej sytuacji.

Gość gość
Akurat te teorie o 25 roku życia to juz dawno mądrzejsi lekarze obalili, bo patrzy się na rezerwę jajnikową której poziom u każdej kobiety jest indywidualny . Ale jak się za młodo urodziło i ciagnie kasę od innych, to i nie stać na kompetentnego lekarza.

Gość gość
16:45 Tupnęła nóżką, zapuściła focha i poszła w las :) Jeśli nie jesteś na tyle dojrzała, by wziąć udział w dyskusji i przyjąć z klasą argumentów wszystkich stron, to nie zakładaj wątków na forum. Nikt Cię po główce klepał nie będzie, ludzie mają różne opinie. Mądry człowiek uczy się całe życie i wyciąga wnioski, a nie zamyka swój umysł i ogranicza się do kółka wzajemnej adoracji. Żegnam.

Gość gość
Po 40 już calkowita wolność.. xxx A po co jej wolność? Przecież jej nie potrzebuje.

Gość gość
16.46 a co to niby znaczy być ustawionym wg ciebie ? Czy dziewczyna mająca pracę po znajomości, dobrze zarabiającego męża i kończąca dobre studia nie jest ustawiona ? I skąd wiesz jaką ona ma mądrość i doświadczenie ? Po jednym wpisie na forum ?

Gość gość
16:49 choćby po wyzwiskach i po fochu :)

Gość gość
Dajcie już spokój, nie widzicie, że Autorka się miota i jej życie wcale nie jest szczęśliwe? Założyła temat, żeby usłyszeć jakieś głosy poparcia, żeby się podbudować w ciężkiej sytuacji, w jaką się wpakowała, a Wy ją jeszcze dobijacie. Trochę zrozumienia, ej xD

Gość gość
Ludzie ! dlaczego jesteście tacy zrzędliwi ? Co wam przeszkadza, że komuś się dobrze w życiu ułożyło ? Co wam przeszkadza, że ktoś chce mieć wcześniej dziecko, że ma inne poglądy ? Jeszcze karzecie jej się tłumaczyć i odpierać wasze żałosne argumenty :D Pewnie większość z was to właśnie te 40 latki, które nie mogą sobie pozwolić na dziecko i zazdroszczą, że dziewczyna 20 lat młodsza może. Mniej zazdrości i zawiści a może los się do was uśmiechnie

Gość gość
Ta megalomania jest typowa dla prawników, skończę studia będę prawnikiem i klękajcie narody, jestem mądrzejsza od wszystkich ludzi świata, nawet od kogoś dwa razy starszego od siebie!!! Myślałam ze to temat-prowo, a tu jednak prawnicza retoryka jak nic!

Gość gość
gość dziś Dojrzała matka dziecku założyła temat licząc na to, że wszyscy ją popra i będą poklepywać po plecach. A tu trafiły się słowa krytyki :-) Dojrzała matka tupnęła nóżka i zamyka temat :-D :-D :-D

Gość gość
Jednak na kafe siedzą w większości zgorzkniałe babska, które chcą się tu podbudować hejtując inncyh. Założę się, że gdyby temat brzmiał ' Nie chce mieć dzieci, chcę się bawić i robić kariere" to te same osoby by pisały,że autorka jest krową bez uczuć a na starość nikt jej nawet szklanki wody nie poda. Wyluzujcie przy niedzieli.

Gość gość
ona jest ustawiona od urodzenia bym powiedziała:) takie życie, mało sprawiedliwe, jeden rodzi sie w biednej rodzinie i musi nieźle zaiwaniać żeby coś osiągnąć, a drugi rodzi sie w rodzinie bogatych prawników i choćby nie wiem jak był mało zdolny (nie piszę tu o autorce) to i tak będzie miał w zyciu dobrze

Gość gość
gość dziś Po fochu i zamykaniu tematu bo ktoś ją krytykuje widać, że brak jej mądrości. Zwykle 40-latki są bardziej dojrzałe emocjonalnie i mają więcej mądrości życiowej.

Gość gość
Żeby być prawnikiem, trzeba się dostać na aplikacje i zdać b. trudny egzamin.. A tego nikt za autorkę nie zrobi, więc nie mówcie, że ślizga się na czyiś wpływach.Kto studiował i wychowywał dziecko jednocześnie wie ile poświęcenia to kosztuje.

Gość gość
16.57 Myślę, że każdy by tak chciał. Ja mając takie możliwości nie zastanawiałabym się ani chwili tylko korzystała i wygodnie żyła.. Ale tutaj to widzę same samowystarczalne kobiety sukcesu które nigdy żadnej pomocy od rodziców nie chciały i utrzymują się same odkąd skonczyły 12 lat :D

Gość gość
Akurat moi rodzice współpracują z sądami jako biegli i już się nasłuchałam opowieści, jak to synuś prokuratora, albo właśnie żonka, mają np.inne pytania na egzaminie lub zarezerwowane miejsce w kancelarii (bo niektórzy celowo wżeniają się na studiach w rodziny prawnicze, nie piję tu do konkretnej osoby ale taka jest praktyka)