Gość gość Napisano Marzec 4, 2018 Hej dziewczyny. Od nie dawna leczę sie z trądziku. Nie jest on nie wiadomo jaki ot kilka krostek na czole i policzkach oraz masa podskórnych gródek. Zmieniłam całkowicie swoją pielęgnacje i zakupiłam środki od dermatologa. Wypisał mi duac i jakiś płyn na spirytusie robiony w aptece. Tylko nie wiem czy to cokolwiek daje. Poprawę skóry zauważyłam jeszcze przed zastosowaniem antybiotyków. Krosty po znikały całkowicie po żelu garnier czysta skóra kontra trądzik, mydełku biały jeleń z węglem aktywnym, robiłam 3 razy w tygodniu maseczke z węglem aktywnym i trzymałam godzinę czasu, do tego codzienne pellingi , usuwanie resztek zanieczyszczeń żelem do demakijażu również z węglem aktywnym i toniku. Coś tam czasami wyskakuje ale nie jest to tak jak dawniej. Mam wrażenie, że te antybiotyki nic nie robią a jedynie przesuszają skóre. Jak myslicie odstawić te antybiotyki czy używać dalej bo może jednak coś dają? Bez hejtu proszę mam 17 lat i nie znam się na tym. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 4, 2018 Chłopakom pomaga sex. Poczytaj czy z dziewczynami jest tak samo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 4, 2018 Oczywiście, że właściwa pielęgnacja może być wystarczająca. Ale zanim cokolwiek zrobisz, poczytaj blog Mademoiselle Eve gdzie masz ogrom informacji o prawidłowej pielęgnacji cery trądzikowej (oczyszczaniu, nawilżaniu, kwasach, olejach etc.). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gośka83 Napisano Marzec 19, 2018 Sama mam problem z trądzikiem i dla mnie wybawieniem jest woda z nieśmiertelnika, tak wiem strasznie brzmi :D i pięknie nie pachnie ale ma super działanie na trądzik, łap sklepik gdzie robię zaopatrzenie :) https://hipoalergiczny24.pl/pl/p/AVEBIO-Woda-z-Niesmiertelnika-100ml/824 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 19, 2018 Antybiotyki na trądzik to nie jest dobry pomysł, zawsze po odstawieniu antybiotyków trądzik wraca. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 15, 2018 Ja mam tak że moja skóra jest bardzo wrażliwa, trądziku mam dość sporo, dlatego muszę używać bardzo delikatnych kosmetyków- bez mydła ani żadnych drażniących substancji. W sumie to z polecenia sięgnełam po emulsję micelarną Cetaphil EM Do mycia. Kupiłam, od tamtej pory oczyszczam nią twarz rano i wieczorem i efekt jest świetny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 21, 2018 Polecam Klinikę Dermedicus i dr Bacz-Malinowską, która tam przyjmuje (http://www.dermedicus.eu/). Mnie pomogła wygrac walkę z trądzikiem, którą toczyłam wcześniej z mizernym skutkiem przez lata... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćmorela24 Napisano Wrzesień 4, 2018 Czasem tak jest, ze maści lub antybiotyki wysuszaja skore, ktora jednoczesnie zaczyna sie oczyszczac. Mysle, ze trzeba przeczekac te niedogodnosci i dac sobie czas na lepsze efekty. Albo jak chcesz zmienic plan leczenia to zapytaj na edoktor24.pl tam ci dermatolog moze powie, jaki lek bylby lepszy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mgr Kamila Drozd 1 Napisano Wrzesień 4, 2018 Odsyłam do tekstu: https://portal.abczdrowie.pl/leczenie-tradziku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 4, 2018 U mnie zadziałał Anti Acne Floslek, szybko dostrzegłam pozytywne zmiany. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 4, 2018 Wszystko oczywiście zależy od rozmiaru i siły zmian. U mnie akurat zadziałały cudowne plasterki l'biotica, szybko zobaczyłam lepsza skórę, spełnienie moich marzeń. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 5, 2018 Co za banda żałosnych spamerskich ciyp! :O Co za banda żałosnych spamerskich ciyp! :O Co za banda żałosnych spamerskich ciyp! :O Co za banda żałosnych spamerskich ciyp! :O Co za banda żałosnych spamerskich ciyp! :O Co za banda żałosnych spamerskich ciyp! :O Co za banda żałosnych spamerskich ciyp! :O Co za banda żałosnych spamerskich ciyp! :O Co za banda żałosnych spamerskich ciyp! :O Co za banda żałosnych spamerskich ciyp! :O Co za banda żałosnych spamerskich ciyp! :O Co za banda żałosnych spamerskich ciyp! :O Co za banda żałosnych spamerskich ciyp! :O Co za banda żałosnych spamerskich ciyp! :O Co za banda żałosnych spamerskich ciyp! :O Co za banda żałosnych spamerskich ciyp! :O Co za banda żałosnych spamerskich ciyp! :O Co za banda żałosnych spamerskich ciyp! :O Co za banda żałosnych spamerskich ciyp! :O Co za banda żałosnych spamerskich ciyp! :O Co za banda żałosnych spamerskich ciyp! :O Co za banda żałosnych spamerskich ciyp! :O Co za banda żałosnych spamerskich ciyp! :O Co za banda żałosnych spamerskich ciyp! :O Co za banda żałosnych spamerskich ciyp! :O Co za banda żałosnych spamerskich ciyp! :O Co za banda żałosnych spamerskich ciyp! :O Co za banda żałosnych spamerskich ciyp! :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lolos 0 Napisano Lipiec 2, 2021 Ja na własnej skórze mogę potwierdzić magiczne działanie oleju z konopi w walce z trądzikiem. Próbowałam różnych drogich i tanich kremów (ba! nawet antybiotyków zaleconych przez dermatologa) ale po namowie szwagierki postanowiłam wyrzucić wszystko i zastąpić moje kosmetyki olejami. Postawiłam na olej z konopi, z pestek malin i jojoba ale tym najważniejszym był olejek z konopi z CBD używałam 5 % Oczekiwanie na efekty zajęło sporo czasu ale dziś po roku stosowania moja tłusta cera z tysiącem niedoskonałości stała się cerą normalną bez żadnych (!) wyprysków i przetłuszczających się miejsc. Dodatkowo jestem atopikiem i aktualnie zaczynam przygodę z maścią konopną 24% Retter (do tej pory używałam naturalnych balsamów ale w okresie nasilenia alergii nie dają rady utrzymać skóry w dobrej kondycji) Maść zaczęła działać po 3 dniach stosowania zmiany zmniejszyły się o 20 % cena też rozsądna bo 36,90zł dostałam maść i olejek kupiłam w sklepie Konopna Farmacja Poznań ale mają też tą maść online konopiafarmacja pl P.S. Co najśmieszniejsze dermatolodzy odradzają używania olejów bo "zapychają" skórę i pogarszają stan. Bzdura... dobrze dobrany olej może zdziałać cuda :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach