Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Będzie można zwolnić kobietę w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Jeśli pracuje na zastępstwo lub u pracodawcy zatrudniającego poniżej 10 osób. I co wy na to? (artykuł na wp.pl)

Gość gość
No to nawet lepiej, bo łatwiej teraz będzie młodym kobietom o zatrudnienie. Wiadomo zresztą, że dobrej i sumiennej pracownicy nikt nie zwolni, a jak któraś popracuje troszkę i od razu "L4 na ciążę", to wiadomo, że tylko takie będzie się zwalniać. I ZUS mniej wyda na zasiłki. Ja uważam, że fajnie zrobili. :)

Gość gość
Zajęli by się lepiej walką z nadużywaniem l4 przez matki. Chyba nigdzie nie ma tak, jak w Polsce: ledwie dwie kreski zobaczy to już "chora" i do pracy nie pójdzie :O

Gość gość
To podaj link :O

Gość gość
to wleź na wp

Gość gość
I świetnie w ogóle powinni cos zrobić x tymi L 4 z okazji ciąży i wypieprzyć te osoby

Gość gość
Ta fajnie. Kobieta powinna siedzieć w domu rodzić bachory i nie mieć nic do powiedzenia. Brawo dobra zmiana

Gość gość
Zal d**e sciska wredne babska. Jest mozliwosc pojscia na l4 w ciazy do tego 100 procent wynagrodzenia, to niech ciezarne korzystaja i odpoczywaja. Wiele kobiet pracuje fizycznie. Nikt im zdrowia ciazy nie wrci jak by co.

Gość gość
dziś a jak ktoś dojeżdza do pracy pociągiem 100 km do innego miasta? wstaje przed 5 rano, w domu o 19, ja tak jeżdżę, w pierwszej ciąży się zfrajerzyłam i jeżdziłąm do 7 miesiąca, padałam na mordę, teraz jakbym zaszła idę na zwolnienie. Różne są sytuacje i nie uogólniaj. Skoro lekarz daje zwolnienie to jest zasadne. Czemu nikt nie gada tak na lekarzy, na nich gadajcie że dają zwolnienie.

Gość gość
Na umowę zastępstwo nigdy nie było ochrony

Gość gość
I bardzo dobrze. U nas kazda ciezarna to od razu meczennica, do pracy nie pojdzie, a placic jej trzeba. Urodzenie dziecka to indywidualna decyzja kazdego, decydujac sie na dziecko powinno sie byc w stanie je utrzymac itd., a nie liczyc, ze pracodawca bedzie cala ciaze placil. Z jakiej racji? Jak jakas kobieta nie chce miec dzieci to tez powinna dostac 9 miesiecy wolnego, za ktore beda jej placic.

Gość gość
Jak zwykle jedziecie po ciężarnej, że pasozyt. Ale jak faceci symulują chore kręgosłupy i siedzą na L4, to może być.

Gość gość
Skoro ciąża to nie choroba to niech ciężarne skaczą na bange, niech uprawiają sporty ekstremalne, zazywają używki, biorą leki jakie chcą, narkotyki, przecież ciąża to nie choroba więc po co ma iść na zwolnienie...

Gość gość
Dlaczego tutaj wypowiadają się sami faceci? Bo kobieta, która raz była w ciąży lub w ogóle prawdziwa kobieta nie napisalaby takich rzeczy jak są tu napisane. Gdybym była Panią z biura to chętnie pracowalabym jak najdłużej, bo w domu nuda tak siedzieć na l4 a poza tym nie wypada się wtedy z obiegu. Niestety ale jak kobieta ma ciężką pracę fizyczną to co ma zrobić? Tyrać z brzuchem? Ja w pracy nosiłam worki po 20 kg, skrzynki po 25 kg i jak wy sobie wyobrażacie taka pracę w ciąży?

Gość gość
Gdzie ten artykul na wp jest taki syf ze nie idzie nic znalezc.

Gość gość
dziś wiesz co bo tu wypowiadają się puste lalunie co siedzą przy biurku w pracy i popijają kawkę z przerwą na ploteczki. Gdyby jedna z drugą pracowała w stresujących warunkach inaczej by śpiewała. Codziennie haruję jak wół w dużej firmie, zarabiam nieżle , ale stres ogromny, codziennie boli mnie głowA( tak byłam u lekarza kazał odpoczywać HA HA HA) nie mam czasu zjeść obiadu. nIE WYOBRAZAM SOBIE TAKIEGO RYTMU DNIA W CIĄŻY NO SORRY

Gość gość
Jestem kobietą i jestem za.

Gość gość
18:35 wiem o czym piszesz. Miałam to samo. Wyścig szczurów i podkladanie świń. Na WP nie ma takiego artykułu. Ściema. G*wnoburza.

Gość gość
Ja jestem w ciąży ,pracowałam uczciwie wiele lat i dlatego teraz idę na zwolnienie bo opłacałam składki i z tych składek teraz należy mi się pensja i nie chcę waszego ,niech mi moje oddadzą ,bo nie zamierzam narażać siebie i dziecka kiedy mogę iść na zwolnienie.możecie sobie tylko tu pokrzyczeć ,więcej nic nie możecie więc dalej ....krzyczcie.psy ujadają karawana jedzie dalej.

Gość gość
Na interii widzialam taki artykul.

Gość gość
Ja pracowalam prawie do samego porodu i mialam 3 m-ce macierzynskiego, a teraz ledwo w ciazy juz na L-4. Przegiecie z tymi zwolnieniami.

Gość gość
I ZAMILKŁY UJADACZKI.....

Gość gość
18,35 a ktora praca dzisiaj nie jest stresujaca? Chyba zyjesz w innym swiecie i widzisz tylko siebie :-)

Gość gość
Mam mieszane uczucia jeśli pracodawca bedzie mógł zwolnić kobietę w ciąży, w firmie zatrudniającej poniżej 10 osób. Jednak trzeba to uzasadnić wobec Inspekcji Pracy, więc tak dobrze pracodawcom nie będzie. ;)

Gość gość
Jesli jest takie prawo to dlaczego nie ?

Gość gość
Ciaza to nie choroba, kobiety powinny pracowac a nie kombinowac 9 -cy na zwolnieniu ;-)

Gość gość
18:23 Rozwala mnie twoja wiedza w tym temacie

Gość gość
I dobrze. zdecydowały się na dziecko wiec wybrały życie bez pracy wiec niech poniosą konsekwencje

Przykre jest to, że się doczepia ciężarnych. A alkoholicy są na zwolnieniu latami, bo tacy chorzy i nie zdolni do pracy i się, a na d****h. Pewnie dlatego, że państwo zarabia na akcyzie.

Gość gość
I już zlot tragicznie poszkodowanych przez pracę... :O W NIemczech, Francji, Austrii etc. kobiety w ciąży niby inaczej pracują? A jakoś tam tej plagi zwolnień nie ma :o