Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy zakaz handlu osobiście was dotknął?

Polecane posty

Gość gość
w którymś markecie budowlanym płacili dużo wiecej za niedzielę, nie pamiętam teraz w którym. ale mieli zapisy na te dni , a pracownicy prawie się bil zeby jak najwiecej niedziel przepracować

Gość gość
21.59 Następna kpi. Niedziele nie są dodatkowo płatne. 22.01 Sprawdza oj sprawdza. Mówimy o tych dużych supermarketach, nie o prywaciazach i ich małych sklepikach. Wiem, bo moja siostra pracuje w takim i jak grafik nie puści nie ma bata.

Gość gość
Znam osoby które pracują w Lewiatanie, Leclerc, Biedronka, RTV euro AGD, sklep prywatny, Relay, 1 minute. Stawka ta sama co na tygodniu.

Gość gość
No w tych dużych to pewnie tak jest. Poza tym oni mają tyłu przeciwników że im to wszystko jedno kto przyjdzie, a w prywatnych niestety, inna bajka.

Gość gość
Ja pracuję w stokrotce, niedziele płacą tyle co na tygodniu. Stawka godzinowa nie wazne jaki dzień.

Gość gość
Ja miałam w prywatnej firmie- sieć sklepów z dość drogimi ubraniami dodatek 50% stawki godzinowej za każdą godzinę pracy w niedzielę. Tyle że w niedzielę pracowałyśmy po 4 godziny od 10 do 14

Gość gość
no to co tam, udało wam sie wykombinować na cito te super sposoby spędzania 30 minut w ciągu dnia?

Gość gość
21.54 Obojętnie co bym nie napisała to ty napiszesz, że robisz to samo co ja. Więc daremna dyskusja z tobą. Nie dla każdego zakupy w spożywczym to relaks, ludzie mają rodzinę, zainteresowania i pasje.

Gość gość
Ja pracuję w sklepie spożywczym i powiem wam na tą pierwszą niedzielę wolna od handlu ludzie tak się szykowali jak nienormalni. Tyle nakupowalam w sobotę że chyba im to do środy wystarczyło, serio. :) Półki puste, mało się nie bili o ostatnie sztuki warzyw. Masakra!

Gość gość
Obojętnie co bym nie napisała to ty napiszesz, że robisz to samo co ja. Więc daremna dyskusja z tobą. Nie dla każdego zakupy w spożywczym to relaks, ludzie mają rodzinę, zainteresowania i pasje. xxxx jakie? bo ja nigdzie nie napisałam ze zakupy to moja pasja, cała dyskusja dotyczyła tylko tego, ze zamiast jeździć po wielkie zakupy do marketu wolę codziennie , ale mało kupić w pobliżu domu, bo mam tu wszystko czego potrzeba. No naprawde jest to niesamowity zakupoholizm rujnujacy zdrowie, portfel, rodzinę, seks i urodę :) Zupełnie już nic nie mogę robić w ciągu dnia, z mężem nie gadam, pasji nie mam , a ty to już w ogóle nie możesz przeżyć tak rozpasanego konsumpcjonizmu z mojej strony:)

Gość gość
dziś no to co tam, udało wam sie wykombinować na cito te super sposoby spędzania 30 minut w ciągu dnia? x Tak! Od jutra codziennie po 30 minut spędzam w sklepie spożywczym. Bo to przecież takie relaksujące, odprężające i rozwijające!

Gość gość
22.14 więc pokaż swoja wyższość moralna i opowiedz nam wszystkim jak to super spędzasz czas nie robiąc żadnych zakupów w tygodniu, ale spodziewam się czegoś ambitniejszego niż spacer, książka, fitness, bo ja mimo ze kupuję sobie pomidora w nieszczęsnym spożywczym to i czytam rocznie powyżej 70 ksiażek i działam społecznie i chodzę na fitness, regularnie spaceruję, chodzę do kina , teatru, czy na koncerty. I jeszcze bym mogła coś dorzucić, ale nie chcę niektórych stresowac

Gość gość
Tak! Od jutra codziennie po 30 minut spędzam w sklepie spożywczym. Bo to przecież takie relaksujące, odprężające i rozwijające! ale idiotów prosimy o powstrzymanie sie od okazywania swojej głupoty :D. wiem, ze trudno to zrobić, ale próbuj :)

Gość gość
Ja bym tam już wolała nawet posiedzieć te pół godz z mężem przed tv niż codziennie marnować czas na zakupy w sklepie.

Gość gość
22.19 Pieprzysz za przeproszeniem od początku tematu jak potluczona. Czytam cie tyle stron(nie jestem tą, z którą tu się kłócisz) i dalej nie wiem o co ci chodzi. Temat dotyczy zamkniętych sklepów w niedzielę. Więc skoro masz sklepy tuż pod domem, to co cię boli od początku ta zamknięta niedziela. Idź do sklepu w sobotę przed 22 jak tak lubisz mieć świeże i kup co potrzebujesz. Myślisz, że w niedzielę w sklepach są dostawy?? Że kupisz coś świeżego i innego, niż jest do sklepu dostarczone w sobotę? Chyba śnisz. W niedzielę do sklepów nie ma świeżych dostaw.

Gość gość
22.28 no właśnie, nie rozumiesz co napisałam, a postanowiłaś sie wtrącić i dalej ciągnać zupełnie zbędną dyskusje na temat swojej moralnej wyzszośći bo nie pójdziesz do sklepu w poblizu. Tak masz rację, nigdzie nie napisałam o tym że z powodu mojego trybu zycia przeszkadza mi ta ustawa, więc też jestem ciekawa co ty i tamta druga tak przezywacie moje zakupy tygodniowe- w sumie to chyba o to chodzi w tej ustawie- nie kupować w niedzielę i kupowac w małych sklepach. No ale widać same nie wiecie czego chcecie będziecie w to wciagać rodziny, czas z mężem, dzieckim, pasje, srasje, wyższość polegajacą an tym ze kupujesz mleko raz na 4dni a nie na 2 lub 8. Bawi mnie to ze dopiero po tylu wpisach zorientowałaś sie ze piszesz nie na temat :) A wcześniej z wilka misją mi udowadniałaś wyższość swojego trybu zycia :)

Gość gość
gość dziś Musiałabym oblecieć z 5 sklepów osiedlowych, żeby w nich znaleźć "wszystko co potrzeba", a i tak sporo rzeczy pewnie bym nie znalazła (np. kiedyś tak szukałam i nie znalazłam ryżu do risotto, karczochów w oleju, naszych ulubionych lodów, nie mają też choćby przyzwoitego wyboru serów pleśniowych itp.itd.). Może jakbym się ograniczała do pyrów, wieprzowiny i truskawek to by to nie był problem :D

Gość gość
22.35 To ja z 22.28 Nie jestem tamta, z którą się kłócisz. Ten wpis o 22.28 był pierwszym moim wpisem do ciebie. Napisałam tam wyraźnie, że to nie ja się z tobą kłócę. Czytać nie umiesz?

Gość gość
gość dziś Musiałabym oblecieć z 5 sklepów osiedlowych, żeby w nich znaleźć "wszystko co potrzeba", a i tak sporo rzeczy pewnie bym nie znalazła (np. kiedyś tak szukałam i nie znalazłam ryżu do risotto, karczochów w oleju, naszych ulubionych lodów, nie mają też choćby przyzwoitego wyboru serów pleśniowych itp.itd.). Może jakbym się ograniczała do pyrów, wieprzowiny i truskawek to by to nie był problem smiech.gif i ok , ja to rozumiem i nie neguję. To normalne potrzeby. Więc po co ta złośliwość. Nie udowadniam ci, ze jak lubisz markety bo tam duży wybór to tracisz czas , który można przeznaczać na wysublimowane pasje:)

Gość gość
22.35 To ja z 22.28 Nie jestem tamta, z którą się kłócisz. Ten wpis o 22.28 był pierwszym moim wpisem do ciebie. Napisałam tam wyraźnie, że to nie ja się z tobą kłócę. Czytać nie umiesz? każdy może to napisać udając inna osobę, a poza tym szybko nadrobiłaś i jednak próbujesz sie kłocić:)

Gość gość
gość dziś Cóż, z logiką u ciebie nie za bardzo, z czytaniem też. Bo widzisz, to, że ty słonko sobie latasz do pani Jasi za rogiem po każdą pierdołkę a do marketu nie zaglądasz w ogóle (bo uwierzę...), nie oznacza, że tak robi większość. Przeciwnie, większość co dzień też lata do pani Jasi, ale w niedzielę tak czy siak "musi" jechać do centrum handlowego. Tylko w niedzielę, inny dzień to zamach na ich wolność! A nie jesteś tu jedyną osobą do dyskusji, jakbyś nie zauważyła.

Gość gość
gość dziś Cóż, z logiką u ciebie nie za bardzo, z czytaniem też. Bo widzisz, to, że ty słonko sobie latasz do pani Jasi za rogiem po każdą pierdołkę a do marketu nie zaglądasz w ogóle (bo uwierzę...), nie oznacza, że tak robi większość. Przeciwnie, większość co dzień też lata do pani Jasi, ale w niedzielę tak czy siak "musi" jechać do centrum handlowego. Tylko w niedzielę, inny dzień to zamach na ich wolność! A nie jesteś tu jedyną osobą do dyskusji, jakbyś nie zauważyła. i znowu taki elaborat o tym jak zyć, szkoda ze zupełnie nieadekwatny do mojego wpisu. Próbuj dalej

Gość gość
22.35 Nie ze mna piszesz, ale koncz juz bo jestes zalosna. Sama piszesz nie na temat i juz czytac nie idzie tego belkotu. Uwazaj bo ci zylka peknie. Gowno robisz, gowno czytasz, tylko praca, zakupy i pranie, gotowanie swojemu Januszowi. Ale produkuj sie dalej, jaka to ja nie jestem na kolejne 7 stron :P

Gość gość
22.35 Nie ze mna piszesz, ale koncz juz bo jestes zalosna. Sama piszesz nie na temat i juz czytac nie idzie tego belkotu. Uwazaj bo ci zylka peknie. Gowno robisz, gowno czytasz, tylko praca, zakupy i pranie, gotowanie swojemu Januszowi. Ale produkuj sie dalej, jaka to ja nie jestem na kolejne 7 stron jezyk.gif jesteś zwyczajnie głupia i tyle, co tu pisać o tym 7 stron :)

Gość gość
To ile was się tu kłóci? Kolejno odlicz!

Gość gość
i przypominam,z ę dalej nie udało ci sie niczego sklecić na temat tych niby ambitnych sposobów spędzania czasu:) A mogłaś dać dobry przykład

Gość gość
czy wy naprawdę tyle zjadacie, gargantuicznie jak pułk wojska że żywności na 36h wam nie starczy ? macie po 9 dzieci czy co ?

Gość gość
Mnie nie dotknęlo, bo poszedlem do galerii w ...innym panstwie ! Bo uwielbiam galerie w niedzielę ! I zawsze tak będę robić - BO TAK LUBIĘ !!!! Wara od mojego prywatnego życia !

Gość gość
Nie. Zwisa mi ta ustawa. Ale mam koleżankę, która pracowała tylko w weekendy i dla niej to jest dramat.

Gość gość
Mnie dotknęła i to bardzo. Prowadzę z mężem osiedlowy sklep i w obie niedziele było tyle ludzi, że wyrobiliśmy pół tygodniowego obrotu :D