Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mąż w domu z dziećmi, a ja do pracy. Normalne?

Polecane posty

Gość gość
gość dziś , fakt, na tej samej zasadzie kobiety z Arabii Saudyjskiej wspolczuja tym z zachodu; malo tego, one uwazaja ze hidzab czy burka sa dla ich dobra. Ta sama sredniowieczna mentalnosc, ten sam brak ambicji tyle ze w AS to efekt wieloletniego prania mozgu i przesladowan wszytskich wylamujacych sie wiec mozna to zrozumiec, ale zeby wychowywac sie w centrum Europy, w kraju, w ktorym kobiety dostaly pelnie praw sto lat temu i dalej myslec jak niepismienny beduin? niepojete.

Gość gość
Dziewczyna_z_szafy Kobiety kiedyś były w domu a facet na nie robil bo one rodziły dzieci i się nimi nie zajmowały. Bezdzietne nie siedziały w domu tylko pracowały Jak już jesteś taka mądra to chociaż doczytać dobrze jak to kiedyś było Ty nie jesteś prawdziwa kobieta tylko darmozjadem

Gość gość
A co jest złego w tym ze kobieta pracuje? Wielkie pasje srasje a może twój facet też by via mieć czas dla siebie i swoich pasji i co on już frajer nie jest? A jak kobieta idzie do pracy bo chce to już jest bezsensowna tyrka, a jej facet to dno. PODWÓJNE STANDARDY I HIPOKRYZJA z ciebie biją kretynko z szafy. Siedź tam lepiej w tej szafie ze swoimi "pasjami" i się nie odzywaj. Pasjonatka co godzinami tłucze na kawę halach to są te twoje pasje i rozwój? Nie ośmieszaj się bo zgrywasz wielką księżną, a tkwi szkoda tu z nami i to jeszcze w przerwie między szorowania kibla a zakupami w biedrze.

Gość gość
aha, czyli niepracujacy maz tez powinien burke zalozyc? wyzywasz kobiety ze nie chca pracowac na swoich mezczyzn a co w takim razie z sytuacja kiedy to facet oczekuje od kobiety ze na niego zarobi? dlaczego jestes taka hipokrytka? jak kobieta chce siedziec w domu z dziecmi i faceta do pracy wywala to jest zla, a jak facet chce siedziec w domu i zeby kobieta na niego pracowala to juz dobrze?. Hipokrytka

Gość gość
16:06 debilko, przeciez kobieta tez pracuje o co ci chodzi z tymi arabami? jakis. kompleks. masz czy co? tu chodzi o sytuacje gdzie facet nie zarabia, siedzi w domu a kobieta tyra. To kim. jest wedlug ciebie ten facet? utrzymankiem , jakze by inaczej

Gość cołko prowda
Kobiety zawsze pracowały i to juz od czasów pierwszych Słowian i to jest wiedza z podstawówki ale jełop z szafy był tak pochłonięty swoimi pasjami czyli wypisywaniem dyrdymałów po forach, że opuścił kilka lat w szkole.

Gość gość
czyli jak kobieta w domu siedzi to wedlug ciebie brak ambicji i prawie arabia saudyjska. a jak facet siedzi w domu a kobieta pracuje to jaki jest facet wedlug ciebie? logiczne ze. również malo ambitny

Gość gość
Autorko tematu. Też mieszkam za granicą i to ja lepiej zarabiam. Mąż ma pracę dorywczą i zajmuje się dziećmi a ja pracuję i biorę extra zlecenia. Wszyscy sa szczęśliwi. Dzieci dopilnowane. Mąż mniej sfrustrowany a ja czuję się spełniona zawodowo. I w nosie mam opinię ludzi. Idź swoją drogą i nie patrz na innych. Nikt nie rozumie tego co to znaczy brak pomocy ze strony rodziny. Dziadkowie nie interesują się wnukami w skrócie. I na rękę mi to że nie liczę na łaskę żeby babcia zajęła się wnukami.

Gość gość
Męskim okiem. Wolałbym chyba się powiesić niż jakby kobieta miała mnie utrzymywać. Taki związek nie przetrwa.

Gość gość
Uspokoj sie pieniaczko i wytrzyj gebe bo juz sie prawie poplulas.. jak ci to odpowiada to niech twoj mezus grzeje kanape w domu a ty na wszystko zasuwaj i jeszcze mu nie zapomnij loda strzelic na dobranoc, niech wie jaka ma. dobra zone i ze nie mieszka w Arabii Saudyjskiej.

Gość gość
Dziewczyna z szafy Twój facet musi utrzymywać takiego pasożyta jak Ty. Nie wstyd ci, że wisisz na facecie? Prawdziwa, mądra kobieta to kobieta niezależna finansowo od facet. Ty jesteś zwykłą utrzymanką, której facet płaci za pranie, sprzątanie, gotowanie i seks (a to już jest prostytucja)

Gość gość
Kobiety nie są takie same jak mężczyźni więc porównywanie ich jest błędne. Nie Pracując A kobieta to nie to samo co nie pracujacy mężczyzna.

Gość gość
jesli waszym facetom nie przeszkadza ze kobieta na nich robi, to ja nie mam pytan. tylko pogratulowac

Gość gość
Dzięki za gratulacje, ale nie było trzeba :D

Gość gość
Prawdziwa mądra kobieta to kobieta niezależna finansowo........Nie widzę zależności.

Gość gość
16:18 a jak facet nie pracuje tylko siedzi w domu to kim jest? darmozjadem i utrzymankiem. co to za chlop co ma dwie zdrowe rece i kaze babie na niego pracować? z kim wy siedzicie?

Gość gość
Czmu nie to samo? Bo masz święta macice? Debilka

Gość gość
Zresztą w sumie o czym mówimy o jakimś utrzymanku, sponsoringu? Jesteście w stanie przytargać więcej z tej roboty niż 3-4 tysiące netto? To wystarcza na elementarne potrzeby życiowe a kreujecie obraz high life u faceta jakby dzięki temu stać go było na wygodne życie związane z siłownią, solarium, obłożeniem się najnowszymi gadżetami elektronicznymi.

Gość gość
facet co nie pracuje to pasozyt, utrzymanek, darmozjad. Bez ambicji. Cale dnie umie tylko plaszczyc dope. na kanapie

Gość gość
Że to nie to samo pisał facet, macicy nie mam.

Gość gość
gość dziś 16:18 a jak facet nie pracuje tylko siedzi w domu to kim jest? darmozjadem i utrzymankiem. co to za chlop co ma dwie zdrowe rece i kaze babie na niego pracować? z kim wy siedzicie? xxx Nie schlebiasz sobie za bardzo? Co mogłabyś zaproponować ze swej jałmużny nazywanej pensją wybrankowi serca? Homara? Sushi na kolacje w restauracji? Pakiet na siłownie? Podejrzewam, że co najwyżej kartofle z kefirem a robisz taki szum jakby pieniądze zarobione przez Ciebie wydał na nowe audi z salonu. Miej trochę pokory.

Gość gość
@16:25 ZAORANE :)

Gość gość
up

Gość gość
Autorko bardzo dobry pomysł . To jest wasze zycie i nikomu nie musisz sie z niczego tłumaczyć . Róbcie tak zeby Waszej rodzinie było dobrze.

Gość gość
i

Gość gość
Męskim okiem. Wolałbym chyba się powiesić niż jakby kobieta miała mnie utrzymywać. Taki związek nie przetrwa. X Co za facet siedzi na forum dla bab??? Wiesz patrząc kobiecym okiem... A tak na poważnie to ja przez pewien czas utrzymywała męża. Dokładnie przez 2 lata. Ja zarabialam dużo więcej poza tym pracowałam w oparciu o b2b I kilka tygodni po porodzie musiałam wrócić do pracy jeżeli chciałam ja utrzyma, a chciałam bardzo. Dzieckiem zajął się mąż. Nigdy nie było wydzielania moje twoje, pomimo czegoś o co siedzące tu kwoki dra dzioby, czytaj rozdzielnice majątkowa. Mąż nie wydał mi się mniej męski a nasz związek nadal trwa pomimo że starszy syn ma 8 lat.

Gość gość
Tu autorka. Aż nie wiem co napisać. ;) dziękuję za wszystkie pozytywne wpisy, to mnie podniosło na duchu. Natomiast co do negatywów i postów dziewczyny z szafy...hm , no jest to hipokryzja. Ja nigdzie nie napisałam że mąż nic nie będzie robić, tylko siedzieć na kanapie z piwem. Wręcz przeciwnie. To on przeważnie pracował, dość ciężko. I to i Ja,i on potrzebujemy zmiany. Poza tym mąż świetnie gotuje, dba o porządek i jest dobrym ojcem. Czy nie tego oczekują sfrustrowane kafeterianki zalace się że jednak chłop się okazał zwykłym cwokiem, a one mają ciężką pracę w domu ?

Gość gość
Zapominacie tylko o jednym. Jak ten facet się będzie czuł. Potraficie napisać kilkaset stron o tym jak siedząc w domu wasze poczucie wartości spada, że to tamto. A facet będzie to przeżywał dwa razy mocniej. Ktoś napisał że jej mąż nie wydawał jej się mniej meski jak był w domu. Rozumiem że wierzysz w to że tzw kury domowe też mogą się wydawać swoim partnerom równie kobiece jak koleżanki z pracy?

Gość gość
O właśnie to powyżej. Napisz temat o kurach domowych- jazda na kury domowe. Napisz temat o kogutach domowych, wszystkie staną w obronie koguta domowego. Świat stanął na głowie.

Gość gość
18:19 A czy ja napisałam że kwoki domowe są nie atrakcyjne? Sama przy drugim dziecku bylam przez 2 lata w domu. I tez kwoka byłam. Nie mi oceniać wybory innych. Tylko śmieszy mnie zw sporą część siedzących w domu nazywa kogucika darmozjadem leniem itd. ale same oburzają sie gdy czy taka to o sobie. Widzisz to działa w obie strony.