Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak tępym trzeba być, by rozmnażać się zaraz po 25 roku życia?

Polecane posty

Gość gość
Nie wyobrażam sobie, jak dziecko śmie wypomnieć rodzicowi, że jest stary lub inne mamy są młodsze. x Wypominać nie musi, ale wyobraź sobie jak się czuje dziecko po którego przychodzi do przedszkola matka w wieku babć innych dzieci. I żadne tłumaczenie tu nie pomoże, zwłaszcza, że po tych wypowiedziach starych matek tutaj nie widać żadnej dojrzałości, więc z wytłumaczeniem czegoś dziecku może być problem :D

Gość gość
Moja mama ma 53 lata, i twierdzi, że nie widzi się póki co w roli babci, a wy się tu szczycicie, że czyjaś ma 42l... Rzeczywiście wstyd. x A jako matka 13 latka się widzi :D ? Poza tym co to znaczy, że mama nie widzi się w roli babci ? Czyli nie możesz mieć dziecka dopóki się w tej roli nie zobaczy ? Przecież bycie babcią nie kładzie na nią żadnych obowiązków, chyba, że w tych dziwnych rodzinach gdzie matki podrzucają swoje dzieci babciom. Ale przecież wy takie zaradne, że nie musicie tego robić :D

Gość gość
"Czepiasz się tego co ja napisałam, a swój komentarz o niemyślących młodych matkach to już szczyt kultury" xxx To nie był moj komentarz.... A gdybyś miała o 20 lat starszą matkę niż masz to co? Dla mnie to co napisałaś jest okropne i swiadczy o tym, że jesteś zwyczajnie pustą gąską. Sorry. nie mogę inaczej napisać.

Gość gość
Nie chce mi się czytać tego tematu,ale dodam tylko od siebie że życie nie polega tylko na zakładaniu rodziny, rodzeniu dzieci.I też się zgadzam z faktem że do 25 roku życia nie powinno się mieć dzieci.Możecie się nie zgodzić, ale widzę tutaj dużo mądryc kobiet myślących podobnie do mnie.Niestety życie to nie jest tylko rodzina też człowiek powinien się pobawić,pozwiedzać trochę,wyuczyć się ale robcie sobie co chcecie.Kłócicie się dalej.Szkoda mi na to czasu Ja uważam że każdy powinien wykorzystać życie a to że ktoś pisze że dzisiejsze pokolenie jest dziecinne mnie bawi,ponieważ od wieków było tak że wszystko się wcześnie robiło i uznano to za normę.Niestety ale 25 letnia kobieta to młoda osoba i nie musi się jeszcze spieszyć do dziecka a 20 letnia dziewczyna dopiero wchodzi w dorosłe życie Także dziękuję

Gość gość
gość dziś Po mnie przychodziła matka w wieku babć moich koleżanek. Czułam się z tym normalnie,bo to była moja mam. Ale ja może byłam normalna. Moja mama jest i była bardzo mądrą kobietą.

Gość gość
Ty od "25-latek powinien mieć godziwą pracę,a jak nie to jest nieudacznikiem"- czy my oby na pewno w tym samym kraju żyjemy? wiesz, jakie jest bezrobocie wśród ludzi po studiach, nawet wsrod prawników lub księgowych, ilu ludziom rodzice pomagają i jak tu zakładać swoją rodzinę??? Niektórzy na studiach pracowali na zlecenia, sami opłacali swoją naukę maja kilka lat przepracowane, a nic na stałe znaleźć się nie da, bo skończyły się ulgi dla pracodawcy płynące ze statusu studenta ! Ty tez możesz na dniach wylecieć z roboty, bo szef moze redukować etaty, zmienić profil działalności albo zwinąć interes i wyjechać do Ameryki! Trochę pokory!!!

Gość gość
19:06-nie mam 13 lat,a jakieś 2 razy tyle.

Gość gość
mnie moja mama urodzila jak miala 39 lat, czyli jak miala 50 lat, to ja jedyne 11. i co? myslicie, ze mnie to bolalo? wiec juz nie przesadzajcie, ze dziecko cierpi przez dojrzalych rodzicow :o

Gość gość
19:06-i tak, moja matka nie widzi sie w roli babci, w tym sensie, ze mnie urodziła będąc prawie ze w moim obecnym wieku, a od jakiegoś czasu mi powtarza,ze młodość jest piękna i spokojnie mam jeszcze kilka lat na poważne zobowiązania.

Gość gość
Ty tez możesz na dniach wylecieć z roboty, bo szef moze redukować etaty, zmienić profil działalności albo zwinąć interes i wyjechać do Ameryki! Trochę pokory!!! xxx Ona nie wyleci. Ona ma taki fach, że wszyscy ją po rękach całują. Przecież pisała. Nie czytałaś? :-D :-D :-D

Gość gość
Oo, słuszna uwaga, ze w Polsce dla młodych ludzi nie ma pracy i to też opóźnia założenie rodziny/ zaraz oczywiście sie zleca niunie pracujące od liceum i prezesujące po licencjacie, ale wyjebane mam na mitomanki :D

Gość gość
19:15-taaa,i okupuje kafeterie z takim prestiżowym zawodem :]

Gość gość
gość dziś Jak ktoś idzie na marne studia a potem liczy, że państwo da mu pracę to tak, jest nieudacznikiem. Człowiek w wieku 25 lat powinien mieć już stabilną pracę i kropka. Czasy ani kraj nie ma tu nic do rzeczy, bo jak ktoś ma głowę na karku to nie musi ciułać na zleceniu za najniższą krajową. Ja się nie muszę martwić, że mnie ktoś zwolni, a wiesz dlaczego ? Dlatego, że nie szłam jak ta bezmyślna gąska na beznadziejne studia tylko założyłam swoją działalność. A jak mi się noga powinie to założę kolejną bo biorę życie w swoje ręce i nie czekam aż państwo mi da.

Gość gość
Ja kiedyś dostałam wypowiedzenie z powodu likwidacji stanowiska pracy 2 miesiące po tym, jak ta firma zawarła ze mną umowę na czas nieokreślony. Nie szczyćcie się tak swoimi wielce poważnymi pracami, bo nie wiecie, co będzie jutro.

Gość gość
19:15-taaa,i okupuje kafeterie z takim prestiżowym zawodem :] x oczywiście,że okupuje, razem z koleżanką wchodzimy tutaj regularnie, żeby się pośmiać z takich jak wy co to muszą do 40 tki ciułać, żeby uzbierać na wózek i pampersy :D

Gość gość
Bezrobotni są tylko ludzie nieambitni i nastawieni na życie z socjalu. Czasem to wychodzi wbrew woli. Ja znam dziewczynę ktora z pierwszej pracy uciekała z płaczem i skończyło się inspekcją+odszkodowaniem z sadu pracy, bo tak bardzo była mobbingowana jako najmłodsza, i co też nieudacznica? Pffff

Gość gość
Literówka, miało być "bezrobotni nie tylko"

Gość gość
19:28 nie wiem z czego lejesz, ale chyba niedokładnie się wczytałaś w temat, bo nikt tu nie popiera rodzenia kolo 40tki.

Gość gość
gość dziś (...) I też się zgadzam z faktem że do 25 roku życia nie powinno się mieć dzieci.Możecie się nie zgodzić, ale widzę tutaj dużo mądryc kobiet myślących podobnie do mnie.Niestety życie to nie jest tylko rodzina też człowiek powinien się pobawić,pozwiedzać trochę,wyuczyć się ale robcie sobie co chcecie.(...) x Tak, powinien się wyuczyć, bawić, pozwiedzać... ok. Tylko za co? Oczywiście za mamine! Bo osoba, która pracuje i studiuje zaocznie to raczej siły na to nie ma :) I wiesz co? Uj mi z tej nauki, skoro i tak mogę wylądować w markecie na wykładaniu towaru, za psie pieniądze przez parę lat. Za dużo teraz tych po studiach, żeby wszyscy mieli pracę godną wykształcenia.

Gość gość
gość dziś Wiesz co? Raczej boi się, że jej swoje bobo będziesz podrzucać. xx gość dziś 19:28 nie wiem z czego lejesz, ale chyba niedokładnie się wczytałaś w temat, bo nikt tu nie popiera rodzenia kolo 40tki. x Jak to nie? Sam tytuł brzmi : Jak tępym trzeba być, by rozmnażać się zaraz po 25 roku życia? A sama autorka urodziła w wieku 37. Kto nie czyta dokładnie, to nie czyta i to na pewno nie gość 19:28.

Gość gość
Chcesz gownoburzy ? W wieku 24 lat miałam tytuł magistra, stabilna prace, męża, dom i oszczędności. Nie potrzebowałam do szczęścia niczego więcej tylko dziecka. Urodziłam jak miałam 24 lata. Wróciłam do pracy jak dziecko miało 15 miesięcy i dostałam awans i duza podwyżkę. Z pomocą rodziny dziecko nie tułalo się po żłobkach czy nianiach. My kupiliśmy nowy dom i jestem w ciazy z drugim w wieku 28 lat i nie planuje szybko wracac do pracy bo nie muszę. Jak ktoś jest bystry to w młodym wieku sobie poradzi. A Ty głupiutka urodziłaś w wieku 37 i nic Ci to nie pomogło. Na maturze będziesz wspierać dziecko jako babcia o balkoniku Niby taka mądra, wykształcona a taka tępa.. ☺ Gdzie Ty żyjesz? Dziś kobiety które rodzą po 40 roku życia to żadna sensacja i po prostu norma. Jesteś tępa i tyle.. ☺

Gość gość
gość dziś Czytanie kafe jest bardzo kształcące. Można się o sobie wiele dowiedzieć. Np. tego, że się jest nieudacznikiem, bo robi się w zyciu to co się lubi a co niekoniecznie przynosi kokosy. O ja nieudacznica. Po studiach nie założyłam własnej działalności i robiłam doktorat zarabiając tylko tyle, że mogłm się utrzymać. Moja siostra ze swoim mężem też są nieudacznikami. Ona po mało dochodowych studiach pracuje jako pielęgniarka (co z tego, że to kocha) a on jako nauczyciel. Nie zaczęli zaraz po studiach wystawiać faktur na 8 tys. Nieudacznicy jak nie wiem co. Az żal czytać Twoje posty. Serio.Tak jak ktos napisał wcześniej. Może rzeczywiście masz głowę do pieniędzy, ale poza tym w tej głowie pustka...

Gość gość
Ja tam zauważyłam,że te dziewczyny, które założyły rodzinę bardzo młodo czyli tak do okolic trzydziestki, przeważnie powychodziły za 5-10 lat starszych od siebie facetów na stanowiskach. Więc jednak to nie jest tak, że zaraz po studiach ma się pracę i bezpieczeństwo finansowe. Tylko środki do życia zapewnia mąż, jedzie się na jego plecach, a do pracy nie trzeba iść, bo ma się wymówkę "mam dziecko". Ewentualnie idzie się do pracy, minie próbna umowa i tyle się napracowała, bo okazuje się, że jest w czwartym miesiącu.

Gość gość
Dobra zakończmy już tą durną dyskusje. Autorka chciała gówno burzy i jej się udało ale już nie karmy trolla. Niech każdy decyduje się na dziecko kiedy uważa, że jest gotowy. O ile ktoś nie ciągnie kasy z naszych podatków bo nie daje sobie rady z zapewnieniem dziecku odpowiednich warunków, to to jest tylko i wyłącznie jego sprawa czy chce mieć dziecko w wieku 20 czy 40 lat. Pamiętajcie też, że nie każda 40 latka jest mądra i dojrzała i nie każda 20 latka jest głupią gówniarą nic nie wiedzącą o życiu. Każdy ma też inne priorytety, jedna kobieta chce być wolna, robić karierę, podróżować i imprezować a druga chce tylko rodziny i decyduje się na dziecko najszybciej jak to możliwe.

Gość gość
gość dziś 19:15-taaa,i okupuje kafeterie z takim prestiżowym zawodem :] x oczywiście,że okupuje, razem z koleżanką wchodzimy tutaj regularnie, żeby się pośmiać z takich jak wy co to muszą do 40 tki ciułać, żeby uzbierać na wózek i pampersy smiech.gif xxx No to rzeczywiście dojrzała jesteś jak nie wiem co. Mam poważne wątpliwości co tych twoich zasobów intelektualnych, o których tak fantazjujesz.

Gość gość
Autorko, nie szkoda ci córki, że dzieci będą ją wyśmiewać w szkole, że babcia przyszła ją odebrać? Przecież już jesteś stara na tak małe dziecko. A twój wstęp wszystko o tobie mówi.

Gość gość
Autorka jest wściekła że zaliczyła wpadkę i teraz jeżdzi po wszystkich żeby się wyżyć.Przecież to wyrachowana zołza, nie widzicie tego?

Gość gość
No to rzeczywiście dojrzała jesteś jak nie wiem co. Mam poważne wątpliwości co tych twoich zasobów intelektualnych, o których tak fantazjujesz. x czytanie ze zrozumieniem się kłania. Nigdzie nie napisałam, że mam duże zasoby intelektualne czy jestem dojrzała, jedynie, że dobrze powodzi mi się finansowo, mimo młodego wieku. Nie pisałam też nigdzie, że mam dzieci, jedynie to, że młoda matka nie musi być głupia czy nie dojrzała. Natomiast po wypowiedziach tych super dojrzałych matek, które uważają, że posiadanie dziecka przed ukończeniem 25 rż jest wstydem jakoś tej mądrości życiowej, którą rzekomo mają przekazywać dzieciom, nie widać ;D

Gość gość
My z moim skarbem planujemy dziecko kiedy oboje będziemy mieli 27 lat, ale my mamy dobre zawody i nasze wspólne zarobki będą oscylować 25 000 -40000, a zaraz po studiach łącznie ok 12 000. w dodatku mamy bogatych rodziców, więc, czemu nie?

Gość gość
19:15-taaa,i okupuje kafeterie z takim prestiżowym zawodem :] x oczywiście,że okupuje, razem z koleżanką wchodzimy tutaj regularnie, żeby się pośmiać z takich jak wy co to muszą do 40 tki ciułać, żeby uzbierać na wózek i pampersy smiech.gif Tak wpadłaś w młodym wieku i tak sobie to tłumacz. Jesteś przegrana życiowo takie są fakty.. ☺