Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

45 etnia babcia ale jaja czy raczej wstyd

Polecane posty

Gość gość

Moja sąsiadke mama urodziła jak miała 17 lat, sasiadka ma 28 i teraz urodzila dziecko wiec jej mama ma 45 lat i jest babcią! Jej tata ma 46 i jest dziadkiem. Do tego oboje zadbani, szczupli i wyglądają jakby mieli mniej niż 40 lat, ona zawsze w sukience a on w dżinsach i t- shircie. Mieszkają blisko a sąsiadka jedynaczka to wpadają na kawę do niej i czasem zabierają wnuczkę na spacer do parku. To strasznie smiesznie wyglada bo wygladają jak rodzice a są dziadkami i jeszcze mówią do dziecka choć babcia cie przytuli i wszyscy na osiedlu dziwnie na nich patrzą a oni się jeszcze tacy dumni się tym szczycą i obnosza się dumą z wnuczki. Ja bym się tak wstydzila publicznie bo by ludzie mysleli że mi się córka młodo puściła.

Gość gość
wracaj debilko do garów

Gość gość
Ale masz problem. Mnie mama urodzila majac 20 lat, babcia zostala majac 44. Nawet smiesznie jest, bo wiekszosc obcych lub dawno nie widzianych znajomych myslalo, ze moje dziecko jest jej corka. A mnie i mala jak ide gdzies z matka, obcy biora za siostry. Moja tesciowa urodzila w wieku 19 lat, a babcia zostala majac 40.

Gość gość
Ale z ciebie plotkara, wstydź się ☺

Gość gość
Głupia jesteś. I do tego się przejmujesz opinia innych ludzi żałosne. A babcia w wieku 45 lat to normalne zjawisko. Tak powinno to wyglądać. Tobie nic do tego i załóż okulary przeciwsłoneczne nie będzie cię tak mocno razic ich szczęście.

Gość gość
ale masz problem. Ja urodzilam dziecko majac 25 lat, moj maz mial 26 wtedy a jego rodzice mieli 49. I czy to wstyd nie sadze... lepsze to ,niz jak ktos rodzi pierwsze dziekco majac 40+ ? moja znajoma urodizla syna jak miala 39, prawie rowna 40stka. teraz meczy sie z buntem dwulatka, widac ze wkurza ja wiele rzeczy. jej maz jest od niej 3 lata starszy czyli on ma prawie 45 a ma dwulatka w domu ... a ja mam 38 teraz I mam 13-latka :) I chodze z mezem sama do kina, na piwo czasem, czy na wieczorny spacer (20-22) a ona wiem, ze mi nieco zazdrosci. bo ona oducza nocnika teraz ;)

Gość gość
45 lat to normalny wiek na babcie, tak samo 38 latka pasuj***ardziej na babcie niz mame, mysle ze 28 letnia babcia to lekkie przegiecie, ale o wiele lepsze niz 35 letnia mama

Gość gość
A tobie to należy współczuć,bo chyba nie wiesz,co dopiero cię czeka! Każdy rodzic swoje musi przejść.

Gość gość
mieliśmy w przedszkolu koleżankę, której rodzice byli w wieku 40+ i wścibskie babska pytały tej dziewczynki czy to rodzice czy dziadek z babcią. Co ich to właściwie obchodziło? Nie wiem do dziś

Gość gość
no i co z tego ja na miejscu babci postarałabym sie jeszcze o dzieciaka i dała makaron na widelec takim debilom jak ty autorze żebyś miał zagwostkę jak żyć no jak żyć :-D

Gość gość
A w głowie wietr hula, autorko posprzątaj lepiej, bo wstyd w syfie siedziec

Gość gość
No ale to ich zachowanie jest śmieszne, ciagle ich widzę na klatce, prawie codziennie a sąsiadka rozpieszczona jedynaczka jeszcze się cieszy bo mówi że ma z kim pogadać jak mąż jest w pracy. To jest nie odcieta pępowina bo do doroslych ludzi nie przychodzą rodzice a oni co chwile i ich widze z okna jak z tą wnuczką po parku chodzą. Ja sobie sama radziłam bo mam rodziców daleko a hrabianka musi sobie odpocząć. Mieli swoją szansę na wychowanie to mieli tylko wpadkę za małolata a teraz bawią się w rodziców.

Gość gość
Jak komuś rozrywka potrzebna to niech sobie bilet na koncert kupi, do teatru, albo na kabarety, a nie obserwować sąsiadów i szukać sensacji. Można sobie Pudelka poczytać, Pomponika, po co się kompromitować jako znana w okolicy plotkara. Było kilka sąsiadek zajmujących się wyłącznie plotkami, ale nikt nawet nie chciał z nimi rozmawiać, więc im przeszło i jest spokój

Gość gość
13.28, ale jak bylyscie mlode to ona miala czas na przyjemnosci i wypoczywala po pracy, korzystala w pelni z daru mlodosci, a ty chodzilas z brzuchem rzygajac jak kot, spedzalas cale piekne letnie dni w 4 scianach lezac i karmiac a potem uzerajac sie z upartym maluchem.20+to najpiekniejsze lata zycia i juz sie ich nie odzyska po 40 jak jest sie juz wrakiem kobiety.Po 40 nie bedzie sie juz robic tego co za mlodu, mozna co najwyzej wyzywac sie kulinarnie zeby dogodzic dzieciom i wnukom, poczytac ksiazki lub poogladac brazylijskie telenowele z helmem na glowie i w garsonce z mokasynami Wersja meska-bede pracowac jak dziki osiol za mlodu 24 h na dobe a na starosc kupie wille na teneryfie i bede dogorywac w sloncu na plazy

Gość gość
Ja sobie sama radziłam bo mam rodziców daleko a hrabianka musi sobie odpocząć. Mieli swoją szansę na wychowanie to mieli tylko wpadkę za małolata a teraz bawią się w rodziców. //////// pierwsze z tychdwoch zdan dobitnie swiadczy o tym, ze zazdroscisz tej ich corce, ze jedynaczka I ma meza I pomoc rodzicow. :)

Gość gość
Po 40 nie bedzie sie juz robic tego co za mlodu, mozna co najwyzej wyzywac sie kulinarnie zeby dogodzic dzieciom i wnukom, poczytac ksiazki lub poogladac brazylijskie telenowele z helmem na glowie i w garsonce z mokasynami --- powaznie piszesz, czy sobie zartujesz... prawda?? Ja mam 37 lat, jezdze na koncerty czy to jazz czy rok I metal, z mezem ktory ma 40 jesienia- wlasnie na jego 40-stke my lecimy w Alpy a dziecko 9-letnie bedzie u dziadkow. chodze do teatru, nosze miniowki, jezdze rowerem, znam 44-latke ktora na deskorolce sie wlasnie uczy jezdzic !!!

Gość gość
Powodem plotek jest zazdrość i ból dupska o wszystko. Wredne plotkary zawsze mają problem z układaniem komuś życia, zamiast zająć się własnym, zazdroszczą, że dziecko sąsiadki ma lepsze oceny w szkole, dosłownie wszystkiego. Kupno nowego samochodu łączy się z ryzykiem, że sąsiadka dostanie zawału. Właściwie kupno czegokolwiek, co zauważy, albo się dowie. W sumie to przykre, ta świadomość, że ktoś się zadręcza psychicznie z mojego powodu, skąd mam pieniądze, co mam robić, a czego nie i w jakim wieku ☹

Gość gość
20+to najpiekniejsze lata zycia i juz sie ich nie odzyska po 40 jak jest sie juz wrakiem kobiety. ------- a co z przedzialem wiekowym 30-39?? nie ma go?/ moim zdnaiem jest wlasnie wspanialy. jestes nadal mlody ale juz nie gownairz popelniajacy duzo bledow, I masz kase I dobra pozycje zawodowa. przed 30stka malo kto ma dobrze ustawiona prace.

Gość gość
A ja jadę z wnuczką na Pearl Jam we wtorek. Mogę wszystko. Dziady z gitarami w moim wieku dają czadu na scenie, więc mogę się bawić na koncertach dokąd nie ogłuchnę albo nie oślepnę

Gość gość
dziś A ja jadę z wnuczką na Pearl Jam we wtorek. Mogę wszystko. Dziady z gitarami w moim wieku dają czadu na scenie, więc mogę się bawić na koncertach dokąd nie ogłuchnę albo nie oślepnę o, dokladnie. w 2016 bylam na koncercie Iron Maiden I byli tam dziadkowie 70letni

Gość gość
Po czterdziestce nikt nie jest wrakiem jeśli nie dopadło go jakieś choróbsko, paraliż wskutek wypadku. Wystarczy trochę dbać o siebie i nie nękać wątroby śmieciowym jedzeniem i podłymi trunkami. Osoby z nizin społecznych, marginesu uważają, że przegrały życie, bo 40 lat skończone. Normalnie w tym wieku już się ma trochę kasy i można sobie pozwolić na różne atrakcje, na które przedtem nie było stać. Choćby wycieczki w ciekawe miejsca na świecie

Gość gość
Haha autorka mało jeszcze w zyciu widziala. Znam kobiete ktora urodziła majac lat 18 pierwsze dziecko. Teraz ma 39 i troje wnucząt :D

Gość gość
14.12 zgadza się. Najczęściej po 40-tce zostają babciami i dziadkami ludzie z nizin społecznych, taka prawda. Mnie to wisi kto kiedy decyduje się na dziecko ale statystyki są jasne. A już teksty o zmęczeniu życiem po 40-tce to typowe dla palących i pijących pracowników fizycznych, niezależnie od płci. Człowiek na poziomie dba o zdrowie i kondycję i w wieku 40 lat wygląda i czuje się super, z małymi wyjątkami oczywiście bo np. choroby genetyczne nijak się mają do wieku i trybu życia. Ale obiektywnie rzecz ujmując patologiczna 40-tka z petem w gębie wygląda i czuje się 2-3 dekady starzej niż jej rówieśniczka z normalnymi dochodami i poziomem życia

Gość gość
Gość 14:11 Iron Maiden będzie w Tauron Arenie Kraków 27, 28 lipca, zagra i my tam będziemy. Po co żyć plotkami, obserwować sąsiadów, myśleć tylko jak dogodzić dzieciom i wnukom jak są takie imprezy na wyciągnięcie ręki. Bardzo zabawny już sam widok własnego imienia i nazwiska na biletach ☺

Gość gość
Ja mam 42 lata. nie jestem wrakiem! co to za ograniczone myslenie. zal mi ludzi ktorzy tak uwazaja. dbam o zdrowie od wielu lat odzywiam sie bardzo swiadomie, pije malo kawy malo alkoholu. plywam, biegam. medytuje. duzo chodze. mam dzieci 13 oraz 10 lat. maz w moim wieku. w zeszlym roku pierwszy raz w zyciu latalam ze spadochronem,. ale zabawa! nie wyobrazam sobie jednak byc babcia za kilka lat, no... raczej mi to nie grozi. ;) ale nikogo nie wysmiewam bo mial dzieci jak mial 20 lat I wnuki jak mial 40. czy tez jak kos ma pierwsze dziecko majac 40. choc tego tez bym nie chciala, osobiscie uwazam ze najlepszy wiek na 1 dziecko I w ogole na ciaze I porody, to od 25 do 33/35 lat. a w lipcu lece na Islandie z rodzina na tydzien. a we wrzesniu z mezem na 15. rocznice slubu lecimy tylk owe dwoje na kilka dni do Cork w Irlandii I potem na kilka dni do Walii na klify... a mzoe mam robotki na drutach robic ,juz dla wnukow czapeczki??

Gość gość
Współczuje ci ze nie masz swojego życia ze musisz się czyimś zajmować,żal ci dupę ściska i tyle

Gość gość
"a ja mam 38 teraz I mam 13-latka usmiech.gif I chodze z mezem sama do kina, na piwo czasem, czy na wieczorny spacer (20-22) a ona wiem, ze mi nieco zazdrosci. bo ona oducza nocnika teraz oczko.gif" xxx Też kiedyś oduczałaś nocnika. I co? Zazdrościłaś innym, które nie były uwiązane przy dziecku? Wiesz, bezdzietne w ogóle mają lepiej, bo cały czas mają luz blues :-)

Gość gość
jeszcze w gimnazjum u nas dziewczyna niespełna 16 letnia urodziła dziecko, a w liceum było kilka takich, które miały dziecko zamiast matury. Te osoby były z takich rodzin, gdzie nikt się zbytnio losem dzieci nie przejmował. Włóczyły się gdzie chciały, zadawały z jakąś hołotą, dobrze, że ich nikt nie zamordował. Tak kończą niektóre młode dziewczyny i z dwojga złego to już chyba lepsze dziecko?

Gość gość
do dzis 14:40 co napisala "Zazdrościłaś innym, które nie były uwiązane przy dziecku? Wiesz, bezdzietne w ogóle mają lepiej, bo cały czas mają luz blues" - co tu robisz skoro nie masz dzieci >> / troll ...??