Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak mam sie teraz zachowac? wyjazd dziecka do dziadkow.

Polecane posty

Gość gość
Rodzice zawsze bardziej uważają wnuków córki niż syna, jeśli oczywiście mają wnuki z jednego i drugiego dziecka. Ponieważ wnuczka córki widują zapewne częściej, bo córka jeździ do matki częściej, w ciąży też pewnie radziła się matki, nie teściowej itd. Wnuka od syna urodziła synowa, a więc obca osoba. Zresztą w razie np. rozwodu itp. to dziecko zostaje z matką i naturalną koleją rzeczy ma mniejszy kontakt z dziadkami ze strony ojca.

Gość gość
Cóż, czasem można rozmawiać i pytać konkretnie a i tak wyjdzie źle. Dlatego ja spasowałam i mimo że teściowie dużo nam pomogli i wiele im zawdzięczamy to od pewnego czasu na nic od nich nie liczę i o żadną już pomoc nie proszę. Ale i tak niezależnie jakby było to i tak potrafią obrócić kota ogonem byle tylko winni byli wszyscy a nie oni. I potwierdzam że córka jest dla nich nr 1 a synowie... szkoda gadać.

Gość gość
Właśnie dlatego, że są tacy powinnaś robić wszystko aby nie prosić ich o pomoc w żadnej sprawie, zwłaszcza opieki nad mamą. W sprawie pobytu Waszego syna zawinił mąż i to on powinien to wyprostować a nie Ty latasz ze słodyczami. Chciałaś im zrekompensować pobyt syna a tylko potwierdzilaś,że wina była Twoja. Domek jest siostry, rodzice męża, pomysł męża a Twoje jedynie głupie domysły. Może tak a może tak. W taki sposób zawsze będziecie się spierać i kłócić.

Gość gość
Ja też uważam,że lepiej nawet na 1 dzień gdzieś pojechać z rodzina i zapłacić obcej osobie niż prosić teściów, a później być uwiazanym wdzięcznością i siedzieć cicho kiedy plują na Ciebie, bo z mama z łaski zostaną. Zapewniam Cię, że dużo lepsze miała byś z nimi kontakty Kiedy przestaniesz prosić o pomoc. Mnóstwo ludzi jakoś ciągnie różne problemy i dają radę sami. Są niezależni. Zmian postawę autorko, bo Cię zgnoja.