Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co zrobić żeby mieć cesarkę?

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny. Tak jak w temacie. Mam już syna urodzonego naturalnie. Brak postępu w ostatniej fazie dziecko prawie uduszone, wyciagane proznociagiem , z przedglowiem i sinica. Ja od razu transfuzja, 8 szwow na tylku. Finalnie syn niepelnosprawny, ma 6 lat nie potrafi trzymac nawet lyzki. Nie bede rodzic natualnie nigdy wiecej tym bardziej wiem jak traktuja kobiety przy porodzie. Znieczulenia nie. Masz rodzic i koniec. Co mam zrobic zeby miec cesarke?

Gość gość
Zaswiadczenie od psychiatry, ze bardzo boisz sie porodu i z tego powodu zalecana jest cesarka. Powiesz prawde, ze masz traume po porodzie, ze boisz sie drugiego, ze nie jestes pewna czy dasz rade wspolpracowac z polozna w kulminacyjnym momencie. Nikt ci tego zaswiadczenia nie podwazy i nie odwazy kazac rodzic sn.

Gość gość
ja tez balam sie rodzic sn i planowalam porod w prywatnym szpitalu (koszt ogromny bo 9tys zl) ale w trakcie ciazy przypaletala mi sie taka okropna choroba ktora z miejsca jest wskazaniem do cc (ropien i przetoka o***tu :( ). jesli masz kase to idz do prywatnego szpitala rodzic albo sprobuj isc na 3 miesiace przed na wizyty ginekologiczne do ordynatora oddzialu i powiedz o wszystkim, mozliwe ze za jakas drobna oplata skieruje cie na cc jak bedziesz jego prywatna pacjentka. z tokofobia i psychiatra nawet nie probuj bo nie dosc ze nie przyjma takiego zaswiadczenia to jeszcze beda na ciebie patrzec jak na wariatke i jeszcze bardziej sie z toba nie liczyc. inna opcja to jakas powazna choroba okulistyczna, proktologiczna czy kardiologiczna ale lepiej takowych nie miec bo mnie jeszcze czeka ciezka operacja po porodzie :(

Gość gość
Zapłacić.

Gość gość
Strasznie co wspolczuje. Ja przy pierwszym porodzie sn tez przeżyłam koszmar. Córka złamany obojczyk. Nikt nie widzi tego ze trochę krzywi głowę w jedna stronę ale ja wiem ze to właśnie przez porod. W maju miałam cc. Po prostu chodziłam do lekarza prywatnie wiedziałam że robi cc za kasę. Pod koniec ciąży powiedziałam mu w prost ze boje się rodzić powiedziałam o moich obawach o mojej córce.. i powiedział.ze ok nie ma problemu zrobi mi cc. Nic nie dałam bo nie było okazji ale mąż miał w dzień cc 1 tys. Ale mu nie dał lekarz dobrze się zachował. Teraz idę na wizytę kupie mu drogi alkohol i merci. Ale wiem ze gdyby nie on to by nikt mi w szpitalu nie zrobił na życzenie cc. Chyba ze wystattowalabym z 2 tysiącami. Porozmawiaj szczerze ze swoim lekarzem powiedz mu i swoich obawach. A chodzisz do niego prywatnie? Czy nfz?

Gość gość
Jak chodzisz na nfz to już teraz idź na wizytę prywatnie do ordynatora albo do takiego lekarza który jest uważany w danym szpitalu ja właśnie do takiego poszłam ale od stycznia porod miałam tak jak mowilam w maju wiec tez długo prywatnie do niego nie chodziłam.

Gość gość
Znajdz lekarza, do ktorego bedziesz chodzic prywatnie i zrobi ci cc. Moj za takie cc na zyczenie wzial 2 lata temu 2tys zl.

Gość gość
Współczuje wam dziewczyny ze tak musicie kombinować. Mieszkam za granica i wcześniej zgłaszając się do szpitala mogę zaznaczyć ze chce cc na życzenie i nikt o nic nie pyta.

Gość gość
Wybacz ze zapytam, ale po co decydowalas sie na drugie dziecko, jak masz jedno niepelnosprawne? To przeciez bedzie bardzo ciezkie, wycowywac niemowle I miec tez drugie dziekco niby duze ale bardzo niesprawne. Na pewno zdajesz sobie z tego sprawe...? co do cc- ja mialam cc bo mialam problem z miednica oraz cisnieniem

Gość gość
Po co te kombinacje? Współczuję autorce, ale na takim chachmęceniu można się ostro przejechać. Nie kombinuj. Albo prywatna klinika albo uczciwe stawianie sprawy u ordynatora. Nie baw się w "tokofobię", bo przez królewny z lewymi zaświadczeniami nikt już nie traktuje takich pacjentek poważnie.

Gość gość
17.05 Jak możesz tak pisać? Co ty masz w głowie??? Dziecko jest niepełnosprawne nie na skutek wady genetycznej a wadliwego porodu.