Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Fobia społeczna, praca, problemy

Polecane posty

Gość gość
To ja powyzej, nie napisalam pytania. A mianowicie czy jesli obawiam sie wylacznie znajomych to tez mam fobie spoleczna?

Gość gość
tak to fobia mozna sie bac wszystkiego i to dosłownie

Gość gość
A ma ktos jeszcze wlasnie tak jak ja, ze nie boi sie obcych tylko wlasnie znajomych i dalszej rodziny i boji sie chodzic do sklepu a w innym miescie np. czuje sie wyluzowany i moze wszystko...

Gość gość
dziś A ma ktos jeszcze wlasnie tak jak ja, ze nie boi sie obcych tylko wlasnie znajomych i dalszej rodziny i boji sie chodzic do sklepu a w innym miescie np. czuje sie wyluzowany i moze wszystko... X Ja mam tak, samiec!

Gość gość
Mam dokładnie tak samo. W swoim mieście boję się wyjść z domu, boję się, że spotkam kogoś znajomego. W innym mieście mogę sobie swobodnie pozałatwiać swoje sprawy, nie czuję się źle będąc na zewnątrz.

Gość gość
Dodam, że moje doświadczenia ze znajomymi były jednoznacznie negatywne i chciałabym tych ludzi więcej nie spotkać.

Gość gość
Rozumiem, widze, ze masz podobnie do mnie. I masz zdiagnozowana fobie spoleczna? Bo moja psychiatra twierdzi, ze nie mam. Ze to taka reakcja bo mam poczucie kleski życiowej bo zachorowalam na depresje i dlugo nie pracowalam, nie spotykalam sie z nikim i dlatego teraz unikam ludzi. A ja jestem pewna ze to fobia, bo to nie jest juz lek typu, "o nie... Nie chce nikogo spotkac" tylko typowe przerazenie, wstyd, znerwicowanie, paniczny strach przed ich spotkaniem

Gość gość
Nie mam diagnozy, nie byłam nigdy z tym problemem u lekarza czy chociażby psychologa. Jednak mam ogromny problem bo w swoim mieście nie potrafię funkcjonować, wyjść z domu z obawy przed kontaktem ze znajomymi z którymi chodziłam ze szkoły. Nie mam problemu z nowopoznawanymi ludźmi w innym mieście i w innym mieście nie mam problemu by np. wyjść na zakupy. Chciałabym się wyprowadzić, ale na ten moment brak perspektyw.

Gość gość
Jesień jest ,teraz to idealny czas na związek. Pełno jest samotnych wiec wkoncu się uda.