Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy tylko dla mnie kosmosem jest wyjechać na wczasy bez swoich małych dzieci?

Polecane posty

Gość gość
hej, to ja pisałam o prostaczce. Jesteś prostaczką, więc to w twoim przypadku nie jest obelga, czy brak kultury, tylko chłodne zdiagnozowanie stanu faktycznego. Nikt kompostownika nie będzie nazywał rabata kwiatowa przecież. I rzeczywiście, odpisuje ci wiecej niż jedna osoba . Ja dlatego, że mnie śmieszysz, wieć raz na jakiś czas patrze co tam z siebie wydaliłaś młoda poetko :D

Gość gość
i nie zyczę ci śmierci. Dla wyjaśnienia zyczenie śmierci brzmiałoby: zdechnij, zdychaj. Zdechniesz oznacza tyle tylko ze zaarówno teraz jaki u kresu swojego zycia, kiedy by on nie nastapił będziesz równie prymitywna i glupia. Tacy jak ty tak mają. Pozdrawiam serdecznie:)

Gość gość
"Nikt kompostownika nie będzie nazywał rabata kwiatowa przecież. " analfabetki uczą analfabetki :-) Ot hipo kafe :-) Żal mi was głupie torby . Jedna głupsza od drugiej , bo ja już w ogóle się tu nie udzielałam. Takie bystre i przeoczyłyście , że to nie mój styl :-) No zatkało mnie :-o

Gość gość
OJP jakie cebulary

Gość gość
A czy na wakacje bez dziecka nie mozna jechac w pojedynke, tzn najpierw jedno z rodzicow potem drugie, urlop w pracy w roznych terminach+ pomoc babci? a jak dziecko podrosnie i pojdzie do szkoly to najpierw pojedzie z mama na 2 tygodnie a potem z tata i tak bedzie miec wiecej wyjazdow a nie siedziec cale lato w domu.trzeba ruszyc glowa a nie mowic o kosmosie.krzywda sie nie stanie jak maluch nie bedzie miec obydwojga rodzicow jednoczesnie

Gość gość
tu jakaś nawiedzona piszę i podszywa się pod drugą :-o zeszły z tematu :-o

Gość gość
Autorko, czy pojechalabys z kolezanka czy siostra na wakacje np tydzien na majorce a dziecko z tata i babcia w domu?czy to tez bylby kosmos?jesli tak to macierzynstwo to niewolnictwo

Gość gość
Dla mnie nie jest to kosmos. Zależy kto jako ma rodziców. Ja mam wspaniałych i super teściów, nie są schorowani. Moi rodzice nigdy zna nie spędzili ani sylwestra ani Andrzejek, zawsze chodzili na imprezy, a ja z dziadkami i było super. Wakacje krótkie tylko we dwoje? Nie widzę problemu, dziadkowie tez? Chętni do pomocy. Traumy nie mam a moi rodzice byli prawie miesiąc w Anglii jak byłam w wieku 2-3 lat w szkole językowej, bo chcieli zostać nauczycielami, a ja tego nie pamiętam. Co więcej moja 5letnia siostra tez za bardzo, mówi ze możliwe ze było coś takiego, ale nie przypiąć sobie detali. Także zero traumy ;)

Gość gość
Zależy od dziadków. Te, które miały patologie w domu rodzinnym typu: choroby psychiczne, alkoholizm, kryminaliści pod dachem mogą się obawiać powierzyć opiekę dziadkom. Na urlopie będą się trząść ze strachu, że pewnie wujek Kazek wpadł do ojca z flaszką i będzie awantura jak za czasów jej dzieciństwa. Rodzice bez takiego psychicznego obciążenia bez problemu powierzają opiekę swoim rodzicom nad ich wnuczkami :)

Gość gość
Powierzyć opiekę bo szkolenie/delegacja,/wyjazd na wesele. Nie wakacje bo rodzice chcą pobyć same. Matki kukułki

Gość gość
Ja raczej uwazam ze rodzice sa bardziej sklonni wyjechac tylko z dzieckiem a ojciec czy matka za ten czas w domu i pracy, zeby miec dziecko tylko dla siebie, skupic sie tylko na nim i to sa "wczasy we dwoje" bez trzeciego kola u wozu.rodzina jest dla dziecka przede wszystkim i to ono jest najwazniejsze dla obydwojga rodzicow, nie drugi rodzic.tak samo w pracy skupiasz sie nad wspolnym celem, zadaniem a nie kawka z kolezankami i co u nich slychac.to tez, ale nie przede wszystkim

Gość gość
no i gdzie ta suka z tego wątku co wpierała mi że ja to nie ja tyko jakaś inna tempa dzida i gdzie stara mamuśka i ta co robiła spacje po i przed przecinkiem gdzie one wszystkie poszły na pifo :-D

Gość gość
Nie piję piwa, bo jestem w drugiej ciąży. Poza tym od 6lat nie piję alko ;) Mam 31lat. To ja nazwałam tamtą młodą analfabetką i chyba ona mnie wyzywała od starych, ale pudło ;)

Gość gość
Oczywiście że jest to dla mnie normalne. Rodzica również należy się odpoczynek. Dziecku nic nie będzie jeśli ma dobrą opiekę a wręcz przeciwnie mozw to być dla niego przygoda. Zresztą 5-6 dni z ukochana babcia i dziadkiem to chyba nic strasznego. Współczuję tym wszytkim matką z wybranymi mózgami i dziećmi przyszytymi do nogi

Gość gość
Dziecko do 3 roku wymaga stalej obecności matki. Kto temu zaprzecza nie nadaje się na matke.

Gość gość
Ja nie zostawiłam dziecka nawet na 5 minut bez mojej opieki a ludzie na 4 dni podrzucają... Po co wam te dzieci?

Gość gość
gość dziś Dziecko do 3 roku wymaga stalej obecności matki. Kto temu zaprzecza nie nadaje się na matke. xxx Kto Cię tak oszukał? Tylko nie cytuj mi "nowoczesnej" psychologii. W Latach 80. oddawano nas przed 3 rokiem życia do żłobka i patrz wszyscy znani mi ludzie żyją, pracują, mają rodziny, część firmy, żaden nie został kryminalistą.

Gość gość
Pewnie powiedziała jej to super niania, psycholog za dychę, co ma syna w więzieniu za próbę gwałtu i pobicie kobiety. Takich psychologów mamy na pęczki.

Gość gość
gość dziś Ja nie zostawiłam dziecka nawet na 5 minut bez mojej opieki a ludzie na 4 dni podrzucają... Po co wam te dzieci? xxx Wychowywanie =/= trzymanie pod mamusi spódnicą 24h z festiwalem tulaskowania i całuskowania.

Gość gość
Ta co nie zostawila nawet na 5 min bez swojej opieki.nie wierze ze przez kilka lat nic nie jadlas, nie pilas,nie korzystalas z toalety i prysznica no i w koncu brak snu moze wykonczyc skoro przy dziecku trzeba czuwac caly czas To powiedz mi co robisz na kafe, w tej chwili zostawilas dziecko bez swojej opieki i bujasz sie w necie

Gość gość
Ta co nie zostawiła na 5 min to pewnie urodziła z tydzień temu i wiszą sobie na cycu i się szczyci

Gość gość
15:59 Kryminalistami może nie, ale frustratami już tak. Gabinety psychologiczne aż roją się od "szczęśliwych i spełnionych" dzieci komuny.

Gość gość
@20:14 Oczywiście, psychiatria dziś to wielki przemysł i marketing a nie misja spoleczna, co oznacza, że psychologowie i psychiatrzy mają cel w tym by wmówić człowiekowi sztuczne dysfunkcje.

Gość gość
"gość wczoraj Ja nie zostawiłam dziecka nawet na 5 minut bez mojej opieki a ludzie na 4 dni podrzucają... Po co wam te dzieci?" A tobie po co? Po to żebyś z dzieciaka mamalyge zrobiła? Do pracy się weź a nie wymówke znalazłaś.

Gość gość
A ja słyszałam na studiach, że największe zaburzenia mają osoby nadopiekuńczych matek, takie co to do 12roku życia lub dłużej śpią z mamą. Ka mam wrażenie, że niektóre z was yo nie pozwalają dzieciom oddychać..

Gość gość
Jest różnica pomiędzy małymi do 3 rz dzieci i 12 letnie...

Gość gość
Jak ktoś mówi, że od x lat nie zostawił dziecka samego nawet na 5 minut, to ewidentnie ma paranoję i jakieś zaburzenia I z wiekiem nadal będzie to dziecko tłamsił

Gość gość
A co to za mityczna granica 3lat? Wszędzie słyszę 3lata i 3lata, po 3 urodzinach można wyjechać na miesiąc, a tydzień przed nawet na 5 minut nie można odejść? Nie gadajcie już o psychologach, studiowałam psychologię dwa lat i rzuciłam to w cholerę jak zobaczyłam jakie farmazony gadają. Teoria teorią, a w praktyce inaczej. Jedno dziecko nie jest gotowe na przedszkole w wieku 4lat, a inne pójdzie jak ma 2lata i radzi sobie świetnie.

Gość gość
11:53 ja rozumiem że małe dzieci są od 0-3 lat, później są przedszkolaki, starszaki, nastoletnie dzieci. Więc pisząc o 11:27 tylko zwróciłam uwagę na to że jednak jest różnica. Jak 3 letnie dziecko śpi z rodzicami to jest inna sprawa niż dzieci które mają po 12 lat. Kiedyś się dowiedziałam że moj mąż spał z rodzicami bardzo długo i z tatą do 15 r.z. Twierdzi że to przez to że pracowali razem i nie chcieli budzić mamę i siostrę(3 l młodsza) które spaly razem w innym pokoju. I tak wydaje mi się że to jest dziwne. To nie jest to samo co "małe dzieci" powiedzmy do 3 r.z.

Gość gość
Nie jest to łatwe, choć wiele osób tak robi. Myślę, że wyjazd na weekend, max. 3 dni bez dziecka jest do wytrzymania, ale nie dłużej...