Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy tylko dla mnie kosmosem jest wyjechać na wczasy bez swoich małych dzieci?

Polecane posty

Gość gość
no właśnie są !!! i proszę cię weź tak trochę kultury a nie ten twój mentalny bełkot bo ja , nikogo nie obrażam , a ty grażo spod budki z pifem jak masz mnie komentować to rób to elokwentnie x żebyś ty chociaż wiedziała co to znaczy elokwentnie. nie używaj słów powyżej swojego poziomu :)

Gość gość
gość dziś 13.49 Nie, nie wyklucza, ale niektórzy przesadzają w drugą stronę i najchętniej nadal mieliby 19 lat, jak babcia z dziadkiem nie godzą się na wakacyjną opiekę to zaraz lecą gromy, że dziadkowie wnuka w poważaniu mają, Ja np. nie wyobrażam sobie zostawić dziecko i polecieć gdzieś z mężem samolotem, bo co gdybyśmy oboje, hipotetycznie, zginęli w katastrofie lotniczej? Wiem, statystycznie mało prawdopodobne, ale to byłaby nasza wielka nieodpowiedzialność względem dziecka, które zostałoby bez mamy i taty. xxx Najgłupszy post ever. A jak polecielibyście w trójkę to i zginęło by również dziecko. Tak przynajmniej odchowają je dziadkowie, co prawda z piętnem, ale będzie miało szansę doświadczyć życia.

Gość gość
matka kwoka to bardzo dobre zjawisko, do 3 latka nawet pożądane. matka kukułka za to to dno

Gość gość
16 14 wiesz co wchodzę tu co jakiś czas i pisze coś :-) aż niesamowite z jakim zaangażowaniem siedzisz tu i wyłapujesz , każde zdanie i szczegół z moich wypowiedzi . Jakie to trzeba mieć życie , żeby mieć czas i w ogóle że ci się chce Ale skoro cię to tak załechatało to znaczy że jesteś stara mamuśka i do tego kukułka .Bo szczerze to ja to robię specjalnie , żeby właśnie wkurwiać takie puste idiotki jak ty I kiedyś tego nie robiłam żeby nie było . Kafeterianki mnie tego nauczyły i te bajki które tu wypisują znudzone życiem mitomanki I uwierz mi nie musisz się martwić o moje wykształcenie bo ono nie ma nic wspólnego z inteligencją , po tym jak czytam twoje komentarze widzę , że nią nie grzeszysz skoro dajesz się prowokować jak uczniak ;-)

Gość gość
16:47 Zgadzam się z Tobą . Baba ma na bani ewidentnie i do tego jest po prostu glupia

Gość gość
16.47 i 16.51 to jedna i ta sama osoba, lubisz sobie przytakiwać co ;) a wiesz po czym poznaje? Bo nic nie w*****a mnie tak jak analfabeta, a u ciebie to wybitność. Stawianie spacji przed i po kropce i przecinku, w dwóch wypowiedziach jedna po drugiej, dodatkowo zapominanie o kropce i walenie z wielkiej litery następnego zdania. Idź wstydu oszczędź, a nie sobie przytakujesz.

Gość gość
16:56 pudło, bezpłodna amebo, ja po prostu uważam że do chama i buraka to nie ma sensu używać poprawnej interpunkcji bo szkoda czasu

Gość gość
gość dziś 16:56 pudło, bezpłodna amebo, ja po prostu uważam że do chama i buraka to nie ma sensu używać poprawnej interpunkcji bo szkoda czasu x Co powiesz na temat zycia poczętego? :D

Gość gość
16.24 Myśl co chcesz. Nie bez powodu w cywilizowanych krajach przykładowo prezydent i wiceprezydent nigdy nie lecą razem. Taki przykład.

Gość gość
17.04 ojojoj ale mi dowalilas; ) bezpłodna... a moje dwoje dzieci to niepokalane poczęcie.

Gość gość
17.18 dlatego powinniście z mężem lecieć i jezdzic samochodem oddzielnie. W razie wypadku ta druga osoba się zaopiekuje ;)

Gość gość
17.04 ty nie dość ze walisz błędy ortograficzne, nie znasz się na interpunkcji to i wyrażeń nie potrafisz używać. Nie ma czegoś takiego jak bezpłodna ameba, mówimy ameba umysłowa. To właśnie o tobie. Dno...

Gość gość
A czytałaś kiedyś jakiś wiersz, czy tylko program TV czytujesz? Można sobie łączyć słowa w dowolny sposób, jeśli efekt jest ciekawy. Ale co taki mało ciekawy człowiek jak ty o tym może wiedzieć.

Gość gość
Mówcie co chcecie, dla mnie to jest kosmos. Co innego zostawić dziecko na cały dzień babci czy na jedną noc a co innego jechać na wczasy na kilka czy kilkanaście nocy. Matką kwoką nie jestem raczej, bo poślę dziecko do przedszkola, a też nie jestem taka żeby nigdzie z mężem nie pójść, bo mamy rankę dwa razy w tygodniu jak jest niania lub babcia. Ale żeby jechać na wakacje bez dwulatka to dla mnie egzotyka, ja wiem że bawiłbym się mega słabo i nic tego nie zmieni. Mam prawo uważać Was za UFO, a wy mnie. Tylko że człowiek który nie jest w stanie wytrzymać tych 2 lat bez wycieczek na wiele nocy tylko we dwoje, chyba niezbyt świadomie decydował się na założenie rodziny. Albo głównie chce się bawić.coZ, nigdy nie byłam typem imprezowym, choć wyjazdy i wycieczki uwielbiam. W życiu jednak nie zawsze chodzi tylko o nas samych, nie kreci się świat wokół nas. Mam też koleżankę która najpierw córkę roczna zostawiła na tydzień a teraz dwoje małych dzieci zostawia, jej mąż ryczał w aucie zd zostawiają dziecko, ostatnio tak mi mówiła, to po co sobie to robić? Chore i tyle

Gość gość
my zostawilismy 2 naszych dzici( 7 i 9lat) i pojechalismy na urlop na 8 dni :) Bylo super! Ale tesknilismy i mlodszy syn mi powiedzial, ze tez tesknil ale stwierdzi tez , ze u babci bylo super :)

Gość kalinkaaaaaaaaaaa
Ja tez nie wyobrażam sobie pojechać na wakacje bez dziecka . Lubimy spędzać czas razem . Z mężem nie czujemy żadnej potrzeby żeby zostawiać dziecko u dziadków .

Gość gość
Dla mnie to normalne ze na walacje jedzie sie z dziecmi i w ciagu roku poświęca sie im swoją uwagę, natomiast dla dobra związku i własnej psychiki chętnie bym wyskoczyła na 2-3 dni tylko z mężem :)

Gość gość
Ok ale przyjmijcie do wiadomości że nie każdy związek potrzebuje zostawienia dzieci na kilka nocy by był dobry i udany. Mąż nie wyobraża sobie by dziecko zostało bez obojga rodziców jednocześnie. Co innego wyjazd na który musisz jechać, służbowy, a co innego twoje widzimisię. Musicie mieć strasznie absorbujące i niegrzeczne dzieci. Mój mąż i ja nawet nie chcemy slyszec o zostawianiu dwulatka choć z moimi rodzicami synek ma świetną więź. Co innego siedmiolatek, a co innego maluch.

Gość gość
3 dni w roku to żadne remedium. Nie zaszkodzi, ale i nie pomoze. Musielibyście tak co miesiąc robić by to coś dało

Gość gość
Ja się już wcześniej wypowiadałam o sytuacji mojego szwagra. Znali się przed ciąża kilka miesięcy więc nie nacieszyli się wspólnymi beztroskimi wyjazdami. Gdy pojawiło się dziecko od samego początku nocowało również u dziadków. Teściowie są schorowani, teściowa nadal pracuje, teść już na emeryturze i często jest zwyczajnie zmęczona opieką nad 4letnim wnukiem. Sytuacja ma złe strony bo dziecko często nie chce wracać do domu tylko chce nocować u dziadków. Dla mnie niestety jest tak jak ktoś napisał - matka kukulka. Dziecko zna jedynie zabawy w domu bo teściowie nie mają na więcej siły. Wielokrotnie była o tym mowa, ale gdy tylko teściowie mają wolne to dziecko u nich nocuje bo rodzice chcą właśnie pojąć do kina/ na randkę/spotkanie ze znajomymi. Dla mnie wyjazd bez dziecka nie jest dobrym rozwiązaniem.

Gość gość
gość dziś Albo się umie pisać, albo nie :D

Gość gość
nie kochana przykro mi to nie ja pisałam , nie lubię sobie przytakiwać bo to by było dno :-) Ja po prostu stwierdziałm fakt , ktoś tam przytaknął Ja jeżeli o mnie chodzi to naprawdę mam wyj****e co i jak ty tu piszesz , co jednak nie zaprzecza faktu że jest dla mnie zagadką , jak można cały dzień tu siedzieć i analizować każdy wpis . No szkoda mi ciebie , ze masz tak puste nudne życie .

Gość gość
19:50 Pierwszy raz się wypowiadam. Dziewczyno jako jedyna robisz spacje między przecinkami plus osoba, która ci przytaknęła. Nie trzeba siedzieć cały dzień, wystarczy przeczytać wątek. Co do tematu, raz do roku również na rocznicę wyjeżdżam z mężem na 3 dni w góry, bo tam się poznaliśmy, dzieci zostają z dziadkami od początku, nic im nie jest, a ja siebie nie uważam, za matkę kukułkę. Dodatkowo jeździmy z dziećmi na tydzień nad morze i różne 3dniowe wycieczki.

Gość gość
Bo szczerze to ja to robię specjalnie , żeby właśnie wk**wiać takie puste idiotki jak ty I kiedyś tego nie robiłam żeby nie było . x a myślisz pełna idiotko, ze po co ja ci odpisuję :D. Dokładnie to samo hobby jak ty:) Uwielbiam dialogi z takimi tępymi strzałami, nawet mozna powiedzieć "tempymi" :D

Gość gość
Ja np jestem w 9 miesiącu ciąży, upał, więc siedzę cały dzień przy laptopie i oglądam serial "Lost" cały boży dzień, bo lekarz kazał leżeć, wstawać tylko do łazienki i tak od tygodnia. Między odcinkami czytam kafeterie, bo wszystko o ciąży i dzieciach przeczytałam, wiadomości też. Zagadka rozwiązana!

Gość gość
I uwierz mi nie musisz się martwić o moje wykształcenie bo ono nie ma nic wspólnego z inteligencją , x wierzę ci...koorfa ..wierzę ci:), jesteś klinicznym tego przykładem, ze zadne wykształcenie nie da człowiekowi inteligencji, jak ten nie ma zadnych predyspozycji do posiadania takiej :D

Gość gość
Ta laska analfabetka coś pisała o młodych mamach i kolejkach, podejrzewam, że dziewczyna zaciążyła w szkole i nie dokończyła szkoły, bo kuźwa takich błędów się nie da walić. Dodatkowo o wierszach pisze, a co jest takiego ciekawego w wyrażeniu "bezpłodna ameba" i co to w ogóle znaczy.

Gość gość
"Bezpłodna ameba" haha ciekawe wyrażenie haha, przecież ameba nie może być bezpłodna, bo ona rozmnaża się przez podział komórki, bezpłciowo. Kurde wielka autorka wierszy się znalazła.

Gość gość
Dla mnie to kosmos mimo, że dzieci są kilkuletnie. I nie wynika to z nadopiekuńczości, tylko z tego, że chcemy z nimi jeździć. Sprawia nam radość pokazywanie im nowych miejsc, nowych rzeczy. Tyle.