Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rodzice z tragedii w Darłówku donieśli do prokuratury na ratowników!

Polecane posty

Gość gość
No to kolejna dziwnasprawa: ojciec „ pilnował kapiące sie dzieci „ czy ja rozumiem to co czytam z tym co było? Czy jest inna definicja „ polnowac „ ? On pilnował a ona zauważyła ?

Gość gość
Oczywiście, że ojciec ich nie pilnował. Gdyby na nie patrzył, to wiedziałby, co się stało i to on podniósłby alarm i rzucił się na ratunek.

Gość gość
Nie sądźcie, abyście sami nie zostali osądzeni.

Gość gość
No ale gdzie w tym czasie był ojciec? Bo na pewno nie przy dzieciach :/

Gość gość
Mowa jest o dzieciach ok 11- 14 letnich. Czy wy wszędziec chodzicie za 14 latkami? Pilnujecie ich? Hipokrytki. To był wypadek, starszna tragedia.

Gość gość
Tak. Jeśli jestem na plaży nie spuszczam z czternastoletniego syna wzroku gdy jest w wodzie. Stoję w najgorszym wypadku o przy brzegu i obserwuję. Częściej jest tak jednak, że ja i mąż kapiemy się z nim, przy nim. Nie jestem hipokrytka. Wypadki zdarzają się, ale robię wszystko żeby to zminimalizować. Jeśli chodzi o plażę to pozwalam mu oddalać się tak aby był w zasięgu mojego wzroku. Zresztą on ma wbite do głowy, że nie wolno kąpać mu się samemu.

Gość gość
9:25 zamknij ryj. Były w czarny punkcie. Tam musiały być pod opieką . Wbij to sobie do łba

Gość gość
Straszna tragedia ale o nietizwazni rodzice. Byłam kilka razy w Darłówku. Wybieramy plaże po prawej stronie tam gdzie kamienie odgradzaha cześć morza. Też uważam że dzieci w tym wieku powinny znać zagrożenie. Denerwuje mnie jednak ze zwalaha winę na obcych a samo w tym czasie nie było na miejscu. Gdyby ojciec był i widział zdarzenie to by reagował czy sam wbiegł do morza je ratować. A tam nikogo nie było.

Gość gość
Mowa jest o dzieciach ok 11- 14 letnich. Czy wy wszędziec chodzicie za 14 latkami? Pilnujecie ich? Hipokrytki. To był wypadek, starszna tragedia. x Sama jesteś hipokrytka. dzieci w morzu się pilnuje zwłaszcza na niestrzeżonej plaży, gdzie jest niebezpiecznie, bo jest zakaz kąpieli! 11 - 14 lat to jeszcze gowniarstwo, a to było bezmyślne gowniarstwo i wymagało szczególnej opieki. Inne dzieci na tej plaży się nie potopiły, tylko one.

Gość gość
gość dziś "Zamknij ryj"? Słucham? Z kim tu dyskutować... Poziom typowy dla patologii.

Gość Magdalena7575868
Bardzo współczuję rodzicom.... Ale to co piszą jest prawdą.... Byłam , widziałam i niezaprzeczalnym faktem jest to że dzieci kąpały się przy białej fladze.... Czerwona flagę ratownicy wywiesili dopiero po 20min. jak ta biedna matka zglogika im że zaginęły jej dzieci... Zarówno ona jak i jej mąż to normalni ludzie.... Jak większość rodzin w Polsce... Pojechali na wakacje i taka tragedia ich spotkała... Długo nie zapomnę tych chwil na plaży gdy szukaliśmy tych dzieciaczków... Jestem całym sercem z rodzicami.... I mam nadzieję że gazety i tv przestaną pisać i gadać bzdury.... Dzieci nie skakały do wody z falochronu, normalnie jak większość plażowiczów kąpały się.... Poza tym w tym miejscu kąpały się też inni ludzie i dorośli.... A odległość od ratowników była niewielka.... Popieram rodziców

Gość gość
gość dziś gość dziś "Zamknij ryj"? Słucham? Z kim tu dyskutować... Poziom typowy dla patologii xxxxxxxxxxxxxx Nie złotko, patologia, to ktoś taki jak ty, kto ma w doopie dziecko, bo przecież ma juz caaaałeeee 14 lat.

Gość gość
09:42 nie, nie byłaś tam. Kopiujesz wypowiedź jednego ze "swiadków" z innego portalu. Kretynka

Gość gość
Zarówno ona jak i jej mąż to normalni ludzie.... Jak większość rodzin w Polsce... x większość rodzin w Polsce mieszka razem mąż i żona a nie każde w innej miejscowości.

Gość gość
Ale inni ludzie nie widzieli. Nie wywołali alarmu. Przecież było wiele osób na plaży i nikt nie widział że morze zabrało dzieci. Poza tym to czarny punkt gdzie jest zakaz kąpieli a turyści swoje. Współczuję rodzicom ale wkurza mnie ze zwalaja winę na innych. Ratownicy działaja na strzeżonej plaży i gdyby to się stało na strzeżonej wtedy oskarżenie byłoby zasadne.

Gość gość
Ta pani, która niby była tam roZwala system. :) czyli ratownik musi pilnować nie tylo sytuacji na kapielisku ale i każdego z osobna. Niedługo dojdzie do sytuacji gdzie będzie musiał obchodzic koce i r e czniki, zagladac za parawany z pytaniem czy wszycy w komplecie.

Gość gość
Gdyby rodzice zachowali się prawidłowo widzieliby sytuację. Gdyby ratownicy olaliby sygnał od nich typu ratunku, moje dzieci topią się, jest wina ratowników. A oni nic.

Gość gość
Te rozbieżne zeznania świadków, odnośnie kolory flagi, wynikają z tego, ze od rana była flaga biała, a o 13 szef ratowników nakazał im sprawdzić czy są prądy w wodzie, i po sprawdzeniu, ze są dostali nakaz wywieszenia czerwonej. Tragedia wydarzyła się około 15. No ale kolor flagi tu nie ma znaczenia, bo tam gdzie byli jest non stop zakaz pływania.

Gość gość
gość dziś Ona sama nie wie gdzie jej dzieci były. Mataczy, zmienia wersje , raz plotla ze zostawiła ich przy falochronie raz ze na plaży. x Doskonale wie gdzie je zostawiła. Mataczy, żeby nie wyszło, że zostawiła je w miejscu niedozwolonym. Falochron, to była pierwsza wersja, a potem zmieniała, więc raczej zostawiła je na tych kamolach. xx gość dziś Wydali oswiadczenie, ze dzieci sie kapaly, wiec nie staly na falochronie- nie wysmyslajcie wiec swoich teorii. x Jak się prześpisz z mężem przyjaciółki, to też sobie możesz poprosić swoją siostrę, aby wydała oświadczenie w twoim imieniu, pisząc, że to nie ty spałaś z tym gościem. Że to jakiś duch był, czy cuś. xx Magdalena7575868 dziś Bardzo współczuję rodzicom.... Ale to co piszą jest prawdą.... Byłam , widziałam i niezaprzeczalnym faktem jest to że dzieci kąpały się przy białej fladze.... x Nie piszą prawdy. Jak są w miejscu z zakazem kąpieli, to na strzeżonej, to może być nawet różowa oczo/je/bna flaga i uj ich obchodzi kolor. Znak jest ważniejszy. Czarny punkt równa się czarna flaga. Właśnie! Może tak na stałe czarną flagę tam wywiesić, skoro kąpiący się tam znaki mają gdzieś? Tak nawiasem, jak już coś kopiujesz jak poniżej ktoś zauważył, to pomyśl, że jak ta osoba, była widziała, to dlaczego sama larum nie podniosła skoro tak bacznie obserwowała te dzieci. Z tego co pisze, to wynika, że widziała, jak dzieci fala przykryła. xxxx Dalej będę z uporem maniaka twierdzić, że dzieciarnia była na falochronie. Gdyby matka ich tam nie zostawiła, to nie było by to jej pierwsze wskazanie miejsca pobytu dzieci. Do głowy by jej to nie przyszło, wskazać kamienie, gdyby je zostawiła 20m od kamieni. Teraz będą robić wszystko, żeby nie iść siedzieć, albo, żeby im najmłodszego nie zabrano, bo zaniedbanie jest ewidentne.

Gość gość
to ich oświadczenie mogą sobie wsadzić tam gdzie słońce nie dochodzi. tam nie ma podpisów

Gość gość
gość dziś Mowa jest o dzieciach ok 11- 14 letnich. Czy wy wszędziec chodzicie za 14 latkami? Pilnujecie ich? Hipokrytki. To był wypadek, starszna tragedia. x Nie, nie chodzę za nimi wszędzie, ale do morza tak. I spi/er/dalam z morza z 14-16letnimi gówniarami ciągnąc je za ręce, kiedy fala zaczyna być podejrzanie duża. Tak, to był wypadek, ale tego wypadku można było uniknąć nie włażąc w czarny punkt, albo zmieniając pilnującego. Ale zmiennik musiał iść kupić se w tym czasie wodę. To jest tylko tyle i aż tyle. No, ale oni pomyśleli nad całkowitym bezpieczeństwem swoich dzieci, to ratownicy je tam wepchnęli. Prawda jest taka, że my tutaj potępiamy aktualne postępowanie rodziców, które zniszczyło u większości współczucie. Bo współczucie było i to bardzo duże.

Gość gość
gość dziś to ich oświadczenie mogą sobie wsadzić tam gdzie słońce nie dochodzi. tam nie ma podpisów x Bo to oświadczenie najbliższej rodziny, czyli brat, siostra, matka w imieniu rodziców tragicznie zmarłych dzieci. Czyli my rodzice, prosimy cię mamuniu napisz coś w naszej obronie.

Gość gość
Moim zdaniem siedzieć jako tako nie pójdą, ale się nacierpią w sądach to ich. Tego małego synka też bardzo szkoda, całe dzieciństwo w cieniu tragedii, z której niewiele będzie pamiętał.

Gość gość
ta rodzina powinna mieć kuratora, bo nie panują nad dziećmi

Gość gość
gość dziś A gdzie ja napisałam, że mam w d***e 14 letnie dziecko? Wszystkie tu na forum wyzywacie od kwok matki, które nie spuszczają z oka malutkich dzieci, a teraz nagle wg Was 14 latka trzeba ze sobą brać do wc? Zapomniałaś już jak to jest mieć 14 lat? Zresztą dzieci były pod opieką ojca. Doszło do tragedii.

Gość gość
gość dziś A ty zamiast pilnowac swojego dziecka tyle czasu obserwowałas obecego faceta, że nawet wiesz, że wyciskał sobie pryszcza?

Gość gość
gość dziś Kopiuję SWOJĄ wypowiedź, a kretynką to jesteś ty.

Gość gość
Doszło do tragedii. Utonęło troje dzieci. Nikt z nas tam nie był, niczego nie widział, a zeznania świadków są sprzeczne. Prokuratura jeszcze nic nie sutaliła. Ale 99% z nas wszystko wie i wydało wyrok.

Gość gość
Widzicie co chcecie widzieć. Jedno dziecko znaleziono jeszcze żywe! Pozostałe udało się znaleźć względnie szybko -niemożliwe by to było gdyby od wypadku minęło choćby pół godziny. Matka mówi prawdę, że oddaliła się na chwilę, nie mogli spuścić ich z oka na długi czas czy jak tu sugerujecie "olać" bo wtedy nie byłoby co zbierać, a ciała byłyby pewnie daleko od miejsca zdarzenia.