Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rodzice z tragedii w Darłówku donieśli do prokuratury na ratowników!

Polecane posty

Gość gość
12 latki nie pilnować jak się kąpie w morzu? Niektórzy chyba tutaj są nienormalni:O Ja nawet teraz jak byłam w Sopacie na wypadzie z koleżanką to jak weszła do wody to miałam ją na oku, a ma 26 lat, a nie 12:O Taki odr******** że jak z kimś jestem nad wodą to patrzę, obserwuję tą osobę i nie ważne czy ma 2 lata, 12 czy 20. Na męża rok temu nawet patrzyłam jak wchodził do morza beze mnie. Ale to może dlatego, że sama za dzieciaka się 2 razy topiłam i 2 razy mój ojciec mnie wyciągał.

Gość gość
adwokat nie jest potrzebny żeby załatwić pogrzeb, restauracja to w ogóle chyba nie jest potrzebna. Jak mama moja nagle zmarła to o żadnej restauracji nie myslałam i stypy też nie było. Ciało przewoziłam przez całą Polskę i można potem trumnę otworzyć bez problemu.

Gość gość
Mam 32 lata. Czasami z mężem jedziemy z moim rodzicami nad możem i moja mama zawsze jak wchodzę do wody to wstaje i idzie mnie pilnować jak pływam w morzu. W końcu doszłam do wniosku, że mam już tyle lat i jestem dorosła i powiedziałam mojej mamie, że nie musi już mnie pilnować umiem płyać i jestem dorosła. Moja mama mi odpowiedziała, że niezależnie od wieku zawsze będę jej dzieckiem i zawsze tak długo jak żyje będzie mnie strzec przed niebezbieczeństwami(a nawet i po śmierci - moja mam jest osobą wierzącą). Ona wie, że świetnie pływam ale morze to niebezpieczny żywioł i ona woli mnie obserwować(tak mi to wyjaśniła). Co więcej moja mama powiedziała mi, że nie lubi jak ja bez niej jadę nad morze bo ona wie, że nikt nie będzie mnie tak pilnował jak ona.

Gość gość
gość dziś Twoją Mamę rozumiem, ale Twojemu mężowi współczuję.

Gość gość
Do debili co się przyplerdaIają że za wcześnie wrócili do domu. A jak byście wy się czuli po utracie 3 dzieci w KURORCIE morskim pełnym rozbawionych turystów i właśnie DZIECI? Krzyczących śmiejących się dzieci? Chcielibyście patrzeć na to jak cudzie dzieci biegają z goframi, czy chcielibyscie zaszyc się w swoim domu?

Gość gość
Gość dziś Naszczęście się dogadali i moja mama jak gdzieś wyjeżdżamy ma rozmowę z moim mężem. Mój mąż już się przyzwyczaił i zawsze mówi, że NASZ wspólny skarb (mnie :) ) dowiezie i zwróci całą i zdrową. Jak już wrócimy i spotykamy się z rodzicami po powrocie to pierwsze co mój mąż melduje, że mnie pilnował i zwraca całą i zdrową ;)

Gość gość
ale plebs tu siedzi, co jedna to mądrzejsza na tym forum... chyba powinno sie zebrac gdzies te mądrosci... x A może byś tak odpowiedziała mądrze na to pytanie, skoroś mądrzejsza. No, ale oczywiście nie odpowiesz, bo nie wiesz. Głupiego wniosku nie potrafisz wyciągnąć. Prosty przykład. Jeśli czegoś nie ukradłaś, to z adwokatem, dopóki nie siedzisz za kratkami ci się nie spiesz X X BUACHACHACHA... Adwokat, imbecylko, to jest po prostu prawny reprezentant, który moze nas reprezentowac nie tylko w sądzie, ale np. przed urzedami, sporządza pisma, udziela porad prawnych. Nie trzeba miec w ogóle sprawy karnej, zeby brac adwokata, on doradza w róznych sprawach, sporządza pisma, pomaga m. in. w sprawach rozwodowych. Nie, posiadanie adwokata nie oznacza ze jest sie winnym czegokolwiek. a w przypadku sprawy karnej, to najlepiej wziac adwokata ZANIM sie trafi za kraty, a nie przed. Swoja drogą, prawnicy maja takie powiedzenie: człowiek który broni się sam, ma za adwokata głupca. Mozna zostac posądzonym o wiele rzeczy i skazanym, bo w Polsce wymiar sprawiedliwosci to patologia, o czym swiadcza liczne przykłady, jak np. słynnego T. Komendy. A jak sie ma pecha, to mozna trafic do wiezienia za zakup guzika od pruskiego munduru na allegro ( czytałam na forum prawnym o takiej sprawie). Widze, ze masz znikoma wiedzę, to wiedz, ze wystarczy ze zakupisz nieswiadomie cos kradzionego, i na to tez jest osobny paragraf, tzw paserstwo nieswiadome, za które tez mozna miec sprawe karna.

Gość gość
Nie porównuj tej sprawy do sprawy Tomasza Komendy, bo tutaj jak na dłoni widać, że rodzice olali sprawę i tutaj winnych nie trzeba szukać, bo są. I dlatego właśnie wzięli adwokata, bo srają ze strachu, że im to maleństwo zabiorą. I ja bym zabrała, skoro nie umieją zająć się dziećmi.

Gość gość
500+ na wakacjach :o

Gość gość
Dzisiaj nie trzeba biegac i zalatwiac spraw zwiazanych z pogrzebem , zaklad pogrzebowy robi wszystko ( chowalam mame rok temu ) nie potrzeba awokata do pochowku

Gość gość
gość wczoraj - zgodze sie, jak sie jest na plazy trzeba sie pilnowac nawzajem; jak tez patrze na meza np. Nie wytlumaczyl mi nikt jak to mozliwe ze nikt nie zauwazylze ta trojka w jednym momencie zniknela; Jak to mozliwe?

Gość gość
Matka jak szla z tym lodszym do toalety to albo myslala ze dzieci beda tylko na brzegu , albo ten tatus je pilnowal; Nie wiem ja bym z nim juz nie byla, to niedpowiedzialny skrajnie gosc; Kurcze taka kobieta cale zycie wychowuje dzzieci , dba , a taki to anwet na plazy sie przydac nie umie!

Gość gość
oni to by chcieli żeby ta matka zrobiła coś SENSACYJNEGO !!!! np. turlała się i wyła po plaży biegając w tą i tamtą krzycząc imiona dzieci !! o albo żeby się utopiła publicznie a oni żeby to nagrywali puszczali w net i lajkowali IDIOCI :-o Oni tu komentują jedna i druga, 'ja to bym zrobiła tak, ja siak, a ja wznak ' Tymczasem która z komentujących ma więcej niż dwoje dzieci ? Która ma czworo a? Skoro nie ma czworo jak może w ogóle napisać ja to bym ? no idiotki chorej na raka trzustki umierającej też by zdrowa powiedziała jak ma żyć :-D IDIOTKI bo trolle hejterzy pa licho ale IDIOTKI to aż żal .

Gość gość
wspominaliscie juz o tym https://wiadomosci.wp.pl/burza-w-malym-miasteczku-po-tragedii-w-darlowku-mieszkancy-oskarzanie-matki-jest-obrzydliwe-6285145715792001a przepraszam bardzo, ale draznia mnie takie stwierdzenia,ze teraz wreszcie jak jest 500+ to rodzicow stac na wyjazdy, wakacje itd, a wczesneij tacy biedni byli. Nie jest tu to napisane wprost ale zdaje sie ze ta matka nie pracowala; A dlaczego? Ja wychowalam trojke dzieci i pracowalam, zadnej kasy od tego zakichanego panstwa nie dostawalam, dalej ie dostaje i jezdzilma na wakacje! Nie dziwie sie ze nie stac skoro siedzi w domu, jeszcze 4 dziecko zmajstrowali bo weszlo to 500+/o religii w szkolach ktos wspominal, to fakt dzieci maja wiele godzin religi, jak tu napisane chlopaki sluzyly do mszy a moze by jednak plywanie bylo potrzebne w szkole bardziej niz religia co???

Gość gość
po za tym czytaliście ? W Ustce, jak rodzice dwóch dziewczynek rozkładali kocyk, a dziewczynki wpadły z falochronu do wody i cud, że nic im się nie stało ! I co nie ma hejtu, czyli patologia to tylko wielodzietne :-) a te że jedynaczki to mogą się topić wpadać do morza aha..

Gość gość
gość dziś - moglabys byc bardziej kulturalna, nie musisz ludzi wyzywac. Normalne ze ta matka wyjechala, na jej miejscu juz bym nigdy nad morze nie pojechala, bo to tylko zle wspomnienia. Tego faceta bym zostawila, bo wychodzi na to ze to byla kobieta ktora siedziala tylko z dziecmi i jeszcze teraz bedzie zyla z poczuciem winy. Ja mam trojke dziec***isalam wyzej. Jezdzilam na wakacje nad wode co roku, pracowalam, dzieci chodzily na basen, wiec moze chociaz co niektore matki teraz zaczna myslec o bezpieczenstwie dzieci bardziej po tej tragedii. Zal mi tej kobiety!

Gość gość
9 23 skoro tobie jest religia nie potrzebna to ok, ale nie szczekaj od razu że wszystkim religia jest zbędna. I może jej już tak nie rozliczaj pani pracująca, idealna i piękna już każdy możliwy syf jaki był do wylania na tę kobietę został tu już napisany przez dziką hałastrę co tu pisała :-) Tak, że to już było nie powtarzaj się :-o

Gość gość
idiotki!!! i zdania nie zmienię bo mówię hejt to hejt, trolowizna to trolowizna Ale idiotki to żal i tyle Kobieta dziś pochowa troje dzieci!!! a tu można poczytać takie rzeczy że włos na głowie sie jeży!!! tu mi się nasuwa tylko jedno : 'Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów ' Stanisław Lem

Gość gość
09:24 jak to nie ma na nich hejtu? Oczywiście, że jest, tylko poczytaj komentarze pod artykułami o tym wydarzeniu. Załóż tu temat o tym i zobaczysz ile stron się utworzy, jacy durni ci rodzice. Poza tym, nie rozumiem dlaczego o słowach prawdy, bolesnej, ale prawdy, od razu mówi się hejt. Bardzo popularne słowo ostatnio....

Gość gość
gość dziś Komedę tu będziesz przytaczać? Rozwody, co maja uja wspólnego? Co jeszcze wymyślisz, żeby usprawiedliwić adwokata, który pojawił się tak szybko? Ja nie napisałam, że oni nie mają sobie wynająć adwokata, tylko, że jak czują się niewinni, to dlaczego mają go tak szybko tępa wtórna analfabetko. A ty wymyślasz dziwne rzeczy. Tak, tak, na pewno ich adwokat reprezentuje w domu pogrzebowym. Prawda jest taka, jak ktoś wyżej napisał, są winni zaniedbania, doskonale o tym wiedzą i srają teraz w gacie. Mało tego, nawet gdyby adwokat sam się przyplątał, to im odpowiednio sprawę naświetlił i co im grozi. Są winni zaniedbania i teraz chodzi o to, aby ustalić, czy czasem jeszcze ktoś mógłby za to beknąć. Po to adwokat jest im teraz potrzebny.

Gość gość
9 38 jesteś taka głupia ? czy udajesz ? Bolesna prawda jest taka, że nie kopie się leżącego ! Kiedyś to było nie do pomyślenia żeby można się było tak wypowiadać o obcym człowieku o którym sie nie ma pojęcia, osądzać czy linczować Pisac co ta osoba czuję, gdzie mieszka, że dzieci mają innych tatusiów, że nie dopilnowała, że jest mposiarą itd itp Idiotki idiotki idiotki idiotki jesteście a ona ma dziś pogrzeb śledzić dokładnie i tak co by nie zrobiła na pogrzebie ja wiem że idiotki opiszą wszystko było nie tak one to by zrobiły .....

Gość gość
gość dziś po za tym czytaliście ? W Ustce, jak rodzice dwóch dziewczynek rozkładali kocyk, a dziewczynki wpadły z falochronu do wody i cud, że nic im się nie stało ! I co nie ma hejtu, czyli patologia to tylko wielodzietne usmiech.gif a te że jedynaczki to mogą się topić wpadać do morza aha.. x To też niedopilnowanie, bo dziewczynki poszły same do wody. Pytanie, czy za pozwoleniem rodziców, czy same pobiegły korzystając z odwróconej uwagi rodziców. Jeśli za pozwoleniem, to należy się im jeszcze większy "hejt", niż tej matce utopionej trójki. Świeża tragedia, media i nie tylko huczą o głupocie i ignorancji rodziców(matki i prawdopodobnie ojczyma) rodzeństwa, o niebezpieczeństwie przy wszelkiego rodzaju falochronach, a tu zero myślenia.

Gość gość
Ciekawe tylko czy tak samo by pisaly gdyby taka tragedia dotkneka ich brata czy siostry i ich dzieci. Opluwac anonimowo tak łatwo... Zero kultury i szacunku.

Gość gość
gość dziś tak, tak, bo wszyscy tak piszą. Kiedy do was dotrze, że większość dotyczy głupoty i ignorancji matki, oraz tego, że tatuś przebywał w innej części plaży? Akurat, to czy mąż jest ojcem, czy ojczymem to jest ważne, bo może to wyjaśniać, dlaczego miał nadzór w czterech literach. Nie moje dzieci, nie muszę pilnować. Nie twoje dzieci, nie wymagam od ciebie opieki nad nimi. Ale to i w tym kontekście, bo cała reszta ich życia jest w tej sprawie nieistotna.

Gość gość
o w punkt dokładnie !!!! jak by to była ich siostra czy brat czy ukochana przyjaciółka To czy by tak rzygały i oceniały :-)

Gość gość
10 09 no tak masz rację rodzice są winni bo oni odpowiadają za dzieci Ale to co tu jest na tym forum w 90 % czytam' ja to bym ….' a w rzeczywistości, żadna z nas nie wie co by zrobiła :-( Dzieci nie żyją, matka nie wiedomo w jaki jest stanie, psychicznym fizycznym, a tu non stop piszą tak jakby ona z piwkiem pod palmą siedziała i mają info z pierwszej ręki :-) No weź roszę cię jeżeli mamy dyskutować o tym że nie dopilnowała dzieci To każdy tak uważa, więc o czym mamy dyskutować ?

Gość gość
Moze i wpisy na temat 500+ sa nie na miejscu bo stala sie ogromna tragedia dla tej rodziny i mogla sie kazdemu przydarzyc, jednak mnie naszla taka refleksja: np ta rodzina miala juz 3 dzieci, nie wiem skad sie wziela decyzja o 4 tym, przypszczam ze tu jednak ten program 500+ zadzialal; Bo skoro matka siedzi w domu to bedzie czwarte, wiecej aksy itd, a tu jeszcze mowa o emeryturze dla matek czworki dzieci; No i to momze tak dzialac.Niestety wtedy poswieca sie najmlodszemu wiecej uwagi, bo to normalne; Tal na tej plazy gdyby nie to male dziecko matka by mogla spedzac cas z ta trojka niestety.

Gość gość
gość dziś A zauważyłaś, że właściwie wszystkie tu mówiły jednym głosem do pewnego momentu? Od pojawienia się oświadczenia, nagle ci rodzice są super odpowiedzialni według dwóch trzech osób i zaczął się syf. To nie tak, że stawia się na nich krzyżyk. Sami go sobie postawili. Ten był w innej części plaży, ta poszła z dziećmi w punkt czarny i stało się co się stało. Przez zwykłą głupotę. To powinna być bardzo duża przestroga przed olewaniem wszelkich zakazów, znaków itp, a zdarzenie w Ustce pokazało, że jednak nie wszyscy wzięli to pod uwagę. Adwokat, oświadczenie, to pokazało, że rodzice tych dzieci, to typ ludzi wszyscy winni tylko nie ja. A takich ludzi się nie lubi, więc ja wcale się nie dziwię, że w odpowiedzi na morską falę dostali w pysk falą hejtu.

Gość gość
09:54 jeśli chcesz zobaczyć głupią, to spójrz w lustro lub na swoją matkę. Nie kopie się leżącego? To ciekawe...jeśli ten leżacy przyczynił się do śmierci trzech osób, to wydaje mi się, ze można mu powiedzieć prawdę i nie jest to hejt, dziewczynko. Mnie nie interesuje z kim ona sypiała, z kim miała dzieci i gdzie mieszkali, czy pobierali zasiłki itd. Oni nie dopilnowali dzieci i taka jest prawda, fakt niepodważalny, i zrozum, ze z hejtem nie ma to nic wspólnego.