Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Harry Silver

Płaskie lub wklęsłe brodawki sutkowe

Polecane posty

Gość misiakkk
Dziewczynki, ja w kwestii technicznej czy na waszych niplettkach, tzn. na tym przezroczystym plastiku w miejscu, gdzie znajduje sie zaworek i sprezynka jest taka kropka, ktora wyglada jakby pekniecie albo odprysniecie kawalka plastiku. Ja tak na swojej niestety mam i nie wiem czy to jest szczelne i czy dobrze trzyma proznie. Jesli i u was tak jest to nie bede sie martwic, a jesli nie to chyba bede musiala reklamowac:(

Gość Rybka 26
Jesli masz na mysli otworek w postaci polkola na bialej plastikowej koncowce w rurce to to jest wlasnie otwor ktory pozwala na odciagniecie powietrza. A jesli nie o to Ci chodzi to juz nie wiem. Ale pewnie o to, bo nie sadze zeby wada wkradla sie w dwie nippletki i to akurat z jednego zestawu... Pozdrowienia

Gość misiakkk
niestety Rybko 26, nie o to mi chodzi :(

Gość Olla24
do misiakkk: tak ja też mam takie cos w niplettce. Jeżeli twoja jest sprawna i nie masz problemow z zassysaniem to nie martw się, wszystko jest ok. A ja byłam wczoraj u mojej ginekolog i niestety okazało się, że mam torbiele w piersiach i mastodynie(takie lekkie obrzmienie piersi). Istnieje prawdopodobieństwo, że jest to skutek używania niplettki. Ssanie pobudziło gruczoły piersiowe do pracy i one mogły sobie wytworzyc taki jak to okresliła gin. substytut pokarmu(?!) Mam też podwyższona prolaktyne. Ginekolog odradziła mi noszenie niplettki( a szkoda, bo jeszcze czasem używam:( ). Także dziewczynki trochę ostrożności i badajcie sobie regularnie piersi. Pozdrowionka.

Gość Dziubek2001
Czesc dziewczyny, dzięki temu formum w ciągu dwóch tygodni zdecydowałam się kupić nipletki, na szczescie udało mi się dostać je w miare tanio, bo na allegro...Od wczoraj stosuję, efekty widzę już teraz, mimo, ze jak ściągam niplette do mycia to robi mi sę słabo, jak ogladam białe brodawki. Zastanawiam sie tylko, czym różnią się płaskie brodawki od wklęsłych, bo tak naparwdę to w mojej prawej brodawce nigdy nie było widać sutka, jakby był pod skórą...mam nadzieję, że niplette wyciągnie mi go w całości na górę. Oczywiscie zdaniem ginekologa-taka moja uroda...Będę Was informowała o efektach kuracji:) Pozdrawiam :)

do Dziubek2001: Twój ginekolog ma rację: tak Twoja uroda, przecież to nie jego wina... czym innym jest nieznajomość metod leczniczych w takim przypadku Dziewczyny, mały apel do was: pytajcie o niplettki swoich ginekologów, a jeśli o nich nie słyszeli powiedzcie kilka słów, dajcie namiary itp., niech doczytają, zasięgną opinii kolegów, niech wiedza na ten temat szerzy się, same wiecie jakie to dla was ważne

Gość Dziubek2001
oczywiście, że to nie jego wina, ale moim zdaniem zbagatelizował problem-bo stwierdził, ze powinno mi się wszystko uregulować jak zajdę w ciążę...jednakże jestem(i byłam) zaniepokojona tym, ze sutka w prawej piersi w ogóle nie widać i nie da się go wyciągnać podczas kąpieli...dlatego jestem zdziwiona niektorymi wypowiedziami dziewcząt, bo martwię się, że może mnie co innego dolega? już sama nie wiem...poza tym mam popękaną skórę na tej prawej brodawce, własnie w miejscu gdzie powinien być sutek...zauważyłam, ze faktycznie po ściągnięciu nipletki zaczynam mi się kształtować zarys sutka, ale martwi mnie stan skóry..no ale skoro mam ten sutek jakby pod skórą to możliwe, ze musi przejść przez ten otworek(miejsce lekkiego popękania)....na szczęscie nic mnie nie boli, zasysam nipletkę do połowy i w ogóle o niej zapominam. Mam zamiar stosować ją długo, ale w sposób rozważny. Pozdrowienia do wszystkich:)

Gość zakompleksiona
do olla 24 jak gin stweirdzila ze masz torbiele i mastodynie? przez dotyk czy mialas usg? ja powinnam dac zbadac swoje piersi w koncu jakiemus lekarzowi, mam jedna plaska jedna wlesla brodawke i troche wydzieliny, ale od dziecinstwa... kiedys zwasze myslalam ze mam raka, teraz to juz sama nie wiem. nad piersia mam tak jakby powiekszone wezly, nie wiem. boje sie dac zbadac. juz od tylu lat sie zbieram ale strach jest silniejszy.

Gość Olla24
Do zakompleksionej: Już od jakiegoś czasu wydawało mi się, że moje piersi są jakieś dziwne(nienawidzę sobie ich badać, bo zawsze wydaje mi się, że coś tam jest nie tak, ale tym razem byłam tego pewna). Ginekolog zbadała mnie przez dotyk, te torbiele poprostu czuć, jeden węzeł też mam powiększony. Narazie przez 3 cykle mam brać Castagnus i magnez z wit. B6. Jeżeli to nie pomoże zrobi mi wtedy USG i zmieni leczenie. Poza tym tak jak mówiłam mam obolałe piersi i jakby trochę nabrzmiałe, ale to akurat może być efekt tabletek antykoncepcyjnych, które właśnie zaczełam brać niedawno. Oczywiście pytałam gin. czy te torbiele to mogą to być jakieś sprawy rakowe, powiedziała, że nie. I nie martw się, że masz raka, bo napewno nie masz:). Gdyby tak było, z pewnością już by się zdążył nieźle rozwinąć i od dawna byś o tym wiedziała. Ja też miałam tak jak ty jedną brodawkę wciągniętą( z tej zawsze wydobywało sie troszkę wydzieliny, ale odkąd używam niplettki to przestało). Poprstu taka nasza natura, niestety:(. Idź do jakiejś dobrej ginekolog i się zbadaj(odwagi!!!!!!), bo to zawsze lepiej mieć pod kontrolą. Co do niplettek to faktycznie ginekolodzy o tym poprostu nie wiedzą, ta moja też nie wiedziała( widać było po minie). Tak w skrócie powiedziałam jej jak to mniej więcej działa(ale myślę, że sobie poszuka gdzieś wiadomości na ten temat( bo to jedna z tych bardziej ambitnych lekarek). Kiedyś ( o zgrozo!!) byłam u ginekolog, która nie wiedziała, że może się czasem zdarzyć tak, że brodawka jest wciągnięta i jak to zobaczyła to zrobiła wielkie oczy ze zdziwienia. POzdrowienia i powodzenia.

Gość do Olla24
Ty mozesz miec ten problem z piersiami przez tabletki anty,Jamaialam tak samo jak zaczelam brac,musialam przestac,podleczylam sie i wsyztsko jest ok.

Gość Olla24
Hmm, wcześniej brałam tabletki anty przez około 5 lat i nigdy nie miałam takich objawów....

Gość taka sama
hej, ja też miałam po anty takie nabrzmiałe piersi, nawet jeśli piguły biorę już 10 lat. Gdy tylko zmieniałam na inne - zawsze mi nabrzmiewały. Tak, taka nasza uroda, ale jeżeli da sie ją poprawić, to czemu nie spróbować? Ja czekam już na swoją nippletkę i jak tylko dotrze to zacznę zabawę :) haha, mnie tez ginekolog powiedział że przejdzie mi po dziecku :) moja mama też tak miała i jej przeszło dopiero po porodzie, i tak też zostało - ma bardzo piękne piersi :) więc wierzę że i mnie się uda :P

Gość Olla24
U mnie to z piersiam jakos tak zbiega sie w czasie z tym jak zaczełam uzywać niplettek. Chociaż tak poza tym to jestem z nich bardzo zadowolona, bo mi pomogły:D (mam nadzieje tylko, ze efekt jest naprawde stały i brodawka nie zacznie sie cofac) i tego samego zycze wam z całego serca. Oczywiscie poza takimi komplikacjami.... Napisałam o tym tylko dlatego, żebyście bacznie obserwowały swoje piersi czy nic podejrzanego sie nie dzieje, bo czasem łatwo cos przeoczyc. Pozdrowionka i powodzenia w walce:D

Gość Nie jestem sama
DZiewczyny,JA sie zastanawiam ile czaus mama jeszzce te nipletki nosic?Przeciez nei do konca zycia! :) Nosze je juz chyba 3 miesiace,zastanawiam sie czy to wystaczy,jak zdejmowalam je na ok. pol doby to efekt sie utrzymywal. Myslicie ,ze tyle wystarczy czy mama dalej je nosic,a jessli tak to ile czasu?

Gość Dziubek2001
ponoć pożądany efekt jest po 4 miesiącach, ale pewnie zależy to od indywidualnych predyspozycji. ja noszę od 4 dni, ściągam je, gdy idę spać, rano wstaję i juz nie ma efektu, ale coraz bardziej czuję że mogę wyciągnąć ten sutek, a wczesniej mogłam tylko o tym pomarzyć. pozdrawiam serdecznie:)

Gość Aszakasza
Hej dziewuchy. Znalazłam nipletki dzieki tej stronie, wczesniej czułam sie troche jak ufoludek...a tu proszę bardzo...no i pomogło.Nosze je tydzień dokładnie w zasadzie to jedna na zmiane, na jednej piersi w dzień, na tej bardziej wciągnietej, i na drugiej w nocy.Nie widać jej prawie wcale przez bluzke, wygląda jak fałdy na bluzce, z reszta nie dbam o to...kto tam sie domysli i dopatrzy... No i działa.Jestem w szoku,juz po tych 7 dniach prawie nie wciaga sie do środka, no i na pewno nie jest juz wciągnieta tak totalnie do środkan.Przez pierwsze dni sie bałam, że to sciema i nie zadziała...bo niby jak, skoro mam za krótkie przewody mlekowe to mam i już...a tu nie!!!działa, i wiem juz teraz to widze że po jakimś czasie będzie trwały efekt!!!

Gość taka sama
Hej dziewczyny!! I jak postępy? Mam nadzieję że są, bo ja wciąż czekam na swoją nipletkę :) Znalazłam chirurga plastycznego, który za "zrobienie" brodawek bierze 2500.. więc mam nadzieję że nipletki są jednak skuteczne! Piszcie o postępach, niedługo mam nadzieję też do Was dołączyć!

Gość na chwilkę
Witam Wszystkich!!!! Mam pytanko gdzie mogę zakupić takie npiletki ? Ponieważ mam ten sam problem co większość z Was. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.

możliwości zakupu jest wiele: -apteka -sklepy z artykułami dla matek karmiących i niemowląt (wszędzie tam gdzie dostępne są rzeczy firmy avent) -na allegro - i oczywiście sklepy internetowe (wpisz w google nieplette i wyświetli ci kilkanaście sklepów)

Gość dziubek2001
czesc laski - noszę juz ponad tydzien nipletki i nawet jak nie miałąm ich cały dzien, to sutek sie nie cofa...wprawdzie jest lekko oboloały, ale co najwazniejsze-cały czas niemalże sterczy...powodzenia i pozdrawiam:)

Gość kolejna z problemem
ja już używam prawie 2 tygodnie. noszę je tylko w dzień (bo śpię na brzuchu) ale widzę znaczną poprawę. Wprawdzie rano są znowu wciągnięte ale wierzę, że to tylko kwestia czasu. Mam tylko pytanie do dziewczyn, które już dłużej stosują. Jak długo będzie się brodawka zasysała razem z otoczką? czy w ogóle jest możliwość zasysania samej brodawki? Pozdrawiam i 3mam kciuki za resztę, która ostatnio dołączyła do grona tych które "walczą" z nipletkami

Gość Olla24
Hejka!! Z moim piersiami nadal jest cos nie tak i nie jest to wina tabletek:(. Niplettek nie nosiłam teraz już dosyć długo i niestety widzę, ze brodawka zaczyna się chowac i to chyba coraz częsciej. A myslałam, ze już wszystko bedzie oki. I cholerka nie wiem co mam teraz zrobić. Chetnie bym ją ponosiła, ale sie boje:( Ostatnio jak kochałam się ze swoim facetem to brodawka zaczeła sie chowac i on to zauwazył :o(chociaż nic nie powiedział)porażka... Kurka sama juz nie wiem ile to trzeba nosic, żeby wszystko było jak należy. Mam doła ...buuu

Gość kolejna z problemem
mam pytanie do Olla 24: Jak długo nosiłaś nipletki? ...bo twój post nie nastraja zbyt optymistycznie

Gość Olla24
Do kolejna z problemem: regularnie nosilam niplettki przez 2 miesiace(grudzien i styczen), w lutym juz sporadycznie, bo wydawało mi się, że nie ma juz takiej potrzeby i chyba troche sie przeliczyłam, bo powinnam jeszcze z miesiac czy dwa ponosic dla utrwalenia efektów. Inne dziewczyny np: Nefretete pisały, ze nosiły własnie około 3-4 miesiecy i dopiero wtedy efekt był trwały. Wiec moze trzeba byc poprostu bardziej cierpliwym. A swoją drogą to fajnie by było gdyby sie odezwały te co juz przestały nosic i opowiedziały cos wiecej jak to jest u nich, czy wszystko oki. Może zrobiłoby sie bardziej optymistycznie.... Pozdrowienia dziewczyny i powodzenia

Gość Olla24
do kolejnej z problemem: pytałas wczesniej czy bedzie sie zasysała sama brodawka. Otoż nie, zawsze sie zasysa razem z otoczką. Myśle, że mało kobiet ma takie duze brodawki, że mogłby wypełnic cała niplettke. Takze to zupełni normalne i nie musisz sie tym przejmować:D.

Gość Olla24
do kolejnej z problemem: pytałas wczesniej czy bedzie sie zasysała sama brodawka. Otoż nie, zawsze sie zasysa razem z otoczką. Myśle, że mało kobiet ma takie duze brodawki, że mogłby wypełnic cała niplettke. Takze to zupełni normalne i nie musisz sie tym przejmować:D. do sprzedam niplettki: teraz to sutki pewnie skoryguje ci karmienie dzidzi, wiec byc moze niplettki nie beda wcale potrzebne. Tylko jak przeczytałam twoj post to odniosłam wrażenie, że urodę swoich piersi spisałas juz na straty. Nie poddawaj sie tak łatwo!!!! Jakies cwiczenia (np: damskie pompki) masaże czy kremy powinny nieco pomoc. Też mam koleżanki ktore maja rozstepy na piersiach, wprawdzie nie po ciązy, tylko po odchudzaniu, ale zadbały o nie troche i wiem, że obecnie sa całkiem zadowolone z ich wygladu. Rozumiem, że dzidzius bedzie napewno bardzo absorbujący, ale wydaje mi sie, że warto znalezc troche czasu dla siebie, swojej urody i samopoczucia. podrowienia dla Ciebie i Dzidzi.

Gość kolejna z problemem
Więc możę zaapelujmy do dziewczyn, które aktywnie brały udział w tym forum na początku, zeby się odezwały i powiedziały o efektach - w koncu to już ok. pół roku. JA W KAŻDYM RAZIE APELUJĘ - DZIEWCZYNY NAPISZCIE PROSZĘ CO SIĘ DZIEJE Z WASZYMI CYCUSZKAMI!!!

Gość Olla24
Ja sie przyłączam do tego apelu:D

Gość Rybka 26
No to sie odzywam :) Nie bylam pionierka jesli chodzi o nipletki, ale mysle zaliczam sie do czolowki :) Zaczelam nosic pod koniec pazdziernika. Podobnie jak wszystkie - na poczatku bardzo systematycznie -pozniej bywalo roznie. Teraz od stycznia wlasciwie nie nosze w ogole - no chyba ze mi wpadna w oczy to czasem je zakladam. Cycuszki sa grzeczne - brodawki sie nie chowaja, zadnych negatywnych zmian nie zaobserwowalam (przykro mi Olla). Tylko ta jedna brodawka, ktora byla calkowicie wciagnieta jest raczej plaska i rzadko osiaga rozmiary tej drugiej - chyba jednak powinnam ponosic - ale w porownaniu z tym co bylo to rewelacja. a co do otoczek - u mnie sie rowniez zaciagaly, ale tylko na poczatku - obecnie jak juz zakladam to samiutkie brodawki. Rowniez zastanawiam sie nad tym ile trzeba je nosic zeby osiagnac zadowalajacy efekt. Producent pisze ze 3 miesiace non-stop, a biorac pod uwage nasza niesystematycznosc, to pewnie trzeba przedluzyc czas. Poza tym kto to nosi bez przerwy. I jeszcze jedno - Olla jesli to ten jedyny to Twoje piersi i tak beda dla niego najpiekniejsze. A jesli bedzie to dla niego problem, to znaczy ze jest malo wartosciowy i trzeba sobie dac spokoj. Buzka i trzymajcie sie cieplo. I zycze konsekwencji W noszeniu. Systmetycznosc poplaca - cholera ja chyba tez jeszcze ponosze :)

Gość nastolatka17
Mam 17 lat. Mam dosc duże piersi ale nie podoba mi sie w nich jedna rzecz, sutki. Są wklęsłe. Nie podoba mi sie to strasznie. Boje sie ze nie bedzie sie to podobało mojemu przyszłemu chłopakowi. Czy jest na to jakas rada??????