Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

5tysiecy na 4os i nam nie starcza kasy!

Polecane posty

Gość gość
I buty do kurtki pasujące? Przecież buty sie kupuje pod kolor lakieru do paznokci.

Gość gość
Ale 6500 a 5 to juz roznica. Nie zauwazylas tego? Majac tyle autorka 500- 1000 moglaby juz odlozyc, skoro 5 starcza na styk.

Gość gość
fakt, ze kazda kwota wiecej to duzo znaczy .. ale w szoku jestem, ze tak duzo zamoznych ludzi w tym kraju. Ja z dzieckiem zyje za 2500, tzn tyle mam , potrafie odłozyc 900 zł na mc. nie mam kredytów, samochodu i faktycznie oszczedzam na wszystkim. Czasy sie strasznie zmieniają, kazdy narzeka niby, ale jednak ludzie maja juz samochody, wybrzydzaja z jedzeniem, mielone zle, pasztet be, itp

Gość gość
22:54. Napisz prosze w jakim wieku dziecko, jak oszczedzasz i co jecie.

Gość gość
22:08 Właśnie o tym napisałam, kwota 5tys to mało żeby spokojnie żyć

Gość gość
2 tysie to u nas kredyt, oplaty i paliwo.

Gość gość
Ja za 7tys. mam miesięcznie średnio 2tys. oszczędności - 3 osoby bez kredytu

Gość gość
córka ma 16 lat, tyle ze jest niepełnosprawna, ma autyzm. Opłaty to max 500 zł bo nie mam czynszu, byłoby jeszcze mniej jakby tyle nie kosztowało ogrzewanie. Kupuje tylko w dyskoncie, tanie rzeczy, ale nie narzekam, kurczaki, parówki, robie sos na bazie koncentratu pomidorowego do obiadu, czesto makaron. Do podłóg uzywam płynu do naczyn, i ogólnie kupuje mało chemii , szampon rozcienczam, starcza na długo. Telefon tylko na karte, ładuje mało, ale ja mało rozmawiam i nie potrzebuje. Nie mam samochodu, mieszkam w miescie, komunikacje mam za darmo. Jak sie cos popsuje to szukam uzywanego, nigdy nic nie kupuje na zadne raty, telefonu tez, ogólnie unikam abonamentów. troche wydaje na hobby... ogólnie to mam tez coraz mniejsza ochote na rozrywki typu kino, czy pizza, chyba z wiekiem to przechodzi, wole obrjrzec film w zaciszu domowym.

Gość Karolamama
Ja również jestem mamą, która wychowuje dwóch synów 2,5 i 15 miesiecy. I jestem w kolejnej ciąży. My mamy niewiele więcej 6tys i jest dokadnie to samo. Zawsze są dodatkowe wydatki :O:(. A mamy kredyt na mieszkanie. Dlatego pomyślałam, że póki jestem w domu fajnie by było sobie troszkę dorobić chociaż na pampersy. Dużo jest ofert MLM gdzie trzeba coś sprzedać (avon,oriflame itp), ale to zdecydowanie nie dla mnie. Zaczęłam wypełniać ankiety, sprawdziłam kilka portali i moim ulubionym, na którym najszybciej udało mi się zarobić jest http://rejestracja.opinie.pl/zapros.htm?u=76527062 (link do rejestracji). Jeżeli mogę coś szczerze poradzić, jak już założycie konto wystarczy podawać swój link polecający znajomym jak i nieznajomym. Ja sama nie sądziłam, że moje wiadomości dotrą do takiej liczby osób, internet ma wielką moc:) Naprawdę warto, a pare groszy sie przyda. Jeżeli masz ochotę, możesz zarejestrować sie z mojego linku. http://rejestracja.opinie.pl/zapros.htm?u=76527062 Pozdrawiam.

Gość gość
Nie maluje paznokci wiec bity kupiłam pasujące do kurtki

Gość gość
Buty miało być

Gość gość
Ile kto ma to ma i za tyle musi żyć. Uważam, że 5 tys.na 4 osoby to dużo. Ale wiadomo im więcej pieniędzy tym większe potrzeby typu: obiady na mieście, wycieczki, różne wyjścia.

Gość gość
Bez jaj. To sa wielkie potrzeby? Wyjsc zjesc na miasto czy jechac cos zwiedzic? Raz w miesiacu? Chyba cos sie czlowiekowi nalezy a nie cale zycie ciulac. Pani od niepelnosprawnej corki bardzo wspolczuje.

Gość gość
a z czego tu ciułać? oni pewnie ledwie na 0 wychodzą.

Gość gość
Tak po prawdzie rzecz biorąc, ile można jeździć, stołować się na mieście gdy ma się już wyrobiony smak i preferencje? Ja eksperymentowałam głównie w przedziale 23-27 lat, wyjeździłam się, wyszalałam, nie czuję się przz to gorsza, że dziś wolę glebnąć się na kanapie jedząc kanapki i oglądając nowości na netflixie. Syn też nie ma jakiś obszrnych zaintersowań poza kick boxingiem i mąż przekupił go by dodatkowo chodził na j. niemiecki.

Gość gość
12:40 a nie myślicie z mężem żeby właśnie zabrać syna gdzieś na wakacje? Tak by ten jezyk szlifował? Oczywiście fakt że ktoś jest domatorem i nie lubi wychodzić z domu i cieszy go własne zacisze nie jest złe. Natomiast coś tym dzieciom chyba chciałabyście pokazać?

Gość gość
Witam. Jeśli chcesz dorobić do budżetu domowego nie wychodząc z domu, mam dla Ciebie ofertę. Praca w wolnych chwilach, polegałaby na wypełnianiu ankiet. Bez zobowiązań, bez wkładu własnego. Dla osób, które mają stały dostęp do internetu. Zarobki początkowo w granicach 50-200zł/msc !! Zarejestruj się: http://rejestracja.opinie.pl/zapros.htm?u=76527875

Gość gość
12.40 OMG. Nie każdemu preferencje wyrabiają się w kierunku siedzenia na kanapie i jedzenia kanapek. Ja z wiekiem więcej widziałam świata, poznałam różne smaki i wiem jak się super czas spędza mając pieniądze. Nawet ta głupia kanapka, to zupełnie co innego jak masz świeże pieczywo z francuskiej piekarni i najlepszy ser..

Gość gość
No i co z tego? Temat nie dotyczy licytacji kto jest bardziej z******ty.

Gość gość
5 tys to strasznie mało i na 4 osoby? Któraś napisała że żyją na 40 m w 4 os?! Jak patologia jakaś! Mój garaż ma taki metraż i wcale nie jesteśmy jacys super. Bogaci

Gość gość
Ona się jeszcze szczyci tymi 40m. Prawda jest taka ze wole płacicie ta ratę ale dzieci maja swoje pokoje w domu są dwie łazienki i godne warunki dla każdego mieszkańca

Gość gość
Chyba lepiej jest mieć mniejsze mieszkanie z niską rata jak są tacy młodzi i jak się dorobiła zamów IC na coś większego niż teraz wpieprzac się w bardzo duży kredyt albo płacić krocie za wynajem. Mierzyć siły na zamiary

Gość gość
Z jej mentalnością się raczej nie dorobi i nie zmieni bo woli się kisić niż podnieść ratę

Gość gość
gość dziś 12.40 OMG. Nie każdemu preferencje wyrabiają się w kierunku siedzenia na kanapie i jedzenia kanapek. Ja z wiekiem więcej widziałam świata, poznałam różne smaki i wiem jak się super czas spędza mając pieniądze. Nawet ta głupia kanapka, to zupełnie co innego jak masz świeże pieczywo z francuskiej piekarni i najlepszy ser. xxx Ile można się bagietką napychać? :P Dwukrotnie byłam w Paryżu, raz w Lyon w trakcie studiów i mi się najzwyczajniej w świecie przejadło. Traktujecie mnie jakbym świata nie widziała a tymczasem właśnie już sporo zwiedziłam by odczuwać na polu podróżniczym pewne zmęczenie materiału. Syn jeździ na obozy językowe w wakacje, byliśmy też z nim w Berlnie, zrobiliśmy również wypad po południowych Niemczech zwiedzając m.in Norymbergę, Schwabach, Monachium i Stuttgart. Uwierz to też powszechnieje i z wiekiem nie jara.

Gość gość
Bo ludziom się w tyłkach poprzewracało

Gość gość
To jest już niestety bida

Gość gość
To teraz zamiast do Paryża poleć w kosmos z firmą SpaceX :d

Gość gość
5 tys na cztery osoby.... Nieźle, pińcset plusy hehehhe

Gość gość
oby szlag trafił tych co wprowadzili w życie 500 plus - WP.PL.UWAGA- Bez tego leku umrze. Ministerstwo Zdrowia odmawia refundacji

Gość gość
Jak maja 5000 na 4 osoby to raczej 500+ im się należy tylko na 2 dziecko czyli tak damo jak tym bogatym