Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moj system na obiady. co sadzicie?

Polecane posty

Gość gość
Ja też. Zjedzą zupke na ochłapach indyczej stopy, a później musze koło 18 zjeść 2 pączki do kawy bo im się z głodu brzuch do kręgosłupa przykleja.

Gość gość
Dokładnie,w dni kiedy jest zupka powinny być jeszcze np. naleśniczki na 2 danie :)

Gość gość
gość dziś Zupy gotuje się tak jak kto lubi. Niektórzy gotują je na mięsie a inni na kościach. Jeszcze inni na kostce rosołowej czy wywarze z samych warzyw. Nie ma jedynego słusznego przepisu na zupę. No, kurcze nie ma. A z tą kompletną bezwartościowością zupy już się nie ośmieszaj.

Gość gość
Swoją drogą to nawet zabawne ile głupia zupa na obiad wzbudza emocji.

Gość gość
Beznadziejny ten system. Oglądałam reportaż i w więzieniu mniej człowieka głodzą niż Ty męza.

Gość gość
No to powiedz co jest takiego wartościowego w zupie np. ogórkowej? Czy uważasz, ze zupą ogórkową dostarczysz sobie tyle samo składników i witamin co ziemniakami, filetem z kurczaka i świeżą sałatką z ogórka? I nie mówię tu o smażonym kotlecie, bo mięsa mozna przyrządzać na rózne sposoby, tak że mają jeszcze mniej tłuszczu niż zupa na śmietanie. I nie jest to ani trudne, ani drogie, a w internecie są tysiące przepisów. Wystarczy chcieć.

Gość gość
gość dziś Ja też. Zjedzą zupke na ochłapach indyczej stopy, a później musze koło 18 zjeść 2 pączki do kawy bo im się z głodu brzuch do kręgosłupa przykleja. xxx Haha, nie mogę :D

Gość gość
gość dziś Podążając za Twoim tokiem "myślenia", jaki w ogóle sens ma jedzenie jakiejkolwiek zupy? Np. rosołu, skoro to bezwartościowa woda? W celu rozepchania żołądka przed jedynie słusznym i wartościowym drugim daniem? Jaki ma sens jedzenie w ogóle gotowanych warzyw? Czy podajesz czasami do obiadu ziemniaki? Jeśli tak, po co.? Są gotowane. Nie mają żadnych wartości odżywczych. A takie małe dzieci karmione jakimiś ugotowanymi papkami warzywnymi - powinny padać jak muchy z niedożywienia.

Gość gość
Wystarczy chcieć. Ale po co? Lepiej kisić mamone nie wiadomo w jakim celu.

Gość gość
Czy uważasz, ze zupą ogórkową dostarczysz sobie tyle samo składników i witamin co ziemniakami, filetem z kurczaka i świeżą sałatką z ogórka? xxx W zupie ogórkowej tak samo mam ziemniaki, mogę ugotować w niej ten filet z kurczaka i dodatkowo mam inne warzywa.

Gość gość
Ugotować filet z kurczaka w zupie ogórkowej... rzyg...

Gość gość
Nie jest ważny bilans kaloryczny, a ilość i jakość białka dla faceta. Mąż autorki zjada góra 300g mięsa tygodniowo, co w przypadku męża, który buduje masę na siłowni jest to stanowczo za mało. Osoby budujące mięśnie jedzą nie tylko kalorycznie, co jakościowo. Oni nie jadają schabowego w panierce z ziemniakami, tylko ryż, grykę i właśnie gotowane mięso. Do tej co się śmieje z wkładki. Zupa z wkładką, to zupa z mięsem, zupa na kościach, to zupa na kościach. Mogę usmażyć udko z kurczaka i podać z cięższym sosem plus ziemniaki, a mogę na tym udku ugotować zupę. Na pewno talerz zupy z całym gotowanym udkiem jest lepsza dla zdrowia, nawet jeśli jest zagęszczona łyżką mąki, niż smazelina, która jest też z mąką w postac***anienki z buły, albo zagęszczacza do gulaszu.

Gość gość
gość dziś Tuczniki już tak mają, ze muszą się nażreć.

Gość gość
gość dziś Co kto lubi. Dla mnie nie rzyg. Za to schabowy to rzyg :-D

Gość gość
Dodaj jeszcze lody z algidy do ogórkowej na filecie z kurczaka, smacznego.

Gość gość
gość dziś gość dziś Co kto lubi. Dla mnie nie rzyg. Za to schabowy to rzyg smiech.gif xxx Nie jest to najlepszym świadectwem o Twojej osobie.

Gość gość
gość dziś No jakoś nie specjalnie by mi pasowały do ogórkowej. Ale jak Ty tak lubisz to smacznego.

Gość gość
Ta typiara w ogóle nie potrafi gotować. Twój mąż jest uchodźcą z Korei Północnej czy co? ;/

Gość gość
@17:03 Tak jak i filet z kurczaka w ogórkowej jest równie absurdalny. Normalny człowiek ze sprawnymi kubkami smakowymi zwróciłby takie pyszniutkie danie. Idź wróć do mamusi, niech Cię nauczy gotować.

Gość gość
16:56 a wiesz, że więcej? I to sporo więcej? Bo to kiszonka, bomba witaminowa. Gotujesz ją na mięsie i też możesz dodać ziemniaka. 17:00 widać, że nie potrafisz gotować, skoro nie wiesz, że kiszone dodaje się na końcu, bo wcześniej ci się, ani mięso, ani ziemniak i inne warzywo nie ugotuje. Mięso możesz wyjść i dodać ogórki.

Gość gość
gość dziś Idiotko nikt tu nie mówi, że jedzenie zupy to zło. To normalne, że ludzie jedzą zupy. Problemem jest to, że niektórzy na obiad jedzą TYLKO zupę. I nic poza tym. Rozumiesz? Nie bez powodu zupa to jest pierwsze danie obiadowe, a GŁÓWNE danie to zupełnie co innego. Zrozumiałaś w końcu?

Gość gość
gość dziś Na moje oko taka zupa jest nawet lepsza. Z ziemniaków normalnie wylewa się wodę wraz z witaminami, które do tej wody przeszły. Gdy te same ziemniaki gotuje się w zupie, nie pozbawiamy się tych witamin i minerałów, tylko zjadamy je razem z wywarem.

Gość gość
Jakby Gesslerowa wpadła Ci do qchni popełniłaby samobójstwo.

Gość gość
"i tak potrzebne programy socjalne". Właśnie o tym pisałam. Strasznie głupie baby tu gniją. Na socjalu nie zbudujesz silnej gospodarki.

Gość gość
gość dziś Absurdalna jesteś Ty. Rozumiem, że nie tykasz żadnych nowości, połączeń smaków. Żywisz się tylko tym co mamusia gotowała, ba jak już ktoś zrobi coś inaczej to absurd? Są różne gusta i nie ma czegoś takiego jak jedynie słuszny gust kulinarny.

Gość gość
To se buduj silną gospodarkę razem z Balcerowiczem, najlepiej w kopalni pod ziemią ;)

Gość gość
gość dziś A takie małe dzieci karmione jakimiś ugotowanymi papkami warzywnymi - powinny padać jak muchy z niedożywienia. xxxx Boże, pisała to chyba kompletna kretynka. Porównujesz potrzeby żywieniowe i energetyczne niemowlaka i dorosłego człowieka? :O ja prdl, większej żenady na tym forum nigdy nie czytałam.

Gość gość
gość dziś Zależy jaka zupa. Po mojej zupie nie miałabym już ani siły ani ochoty na danie główne. Rozumiesz???

Gość gość
To se połącz egzotycznie stolca z marchewką sporządzając innowacyjne danie zwane kupa po grecku. Niektóre rzeczy do siebie nie pasują, gdyz powodują wymioty. Jak ktoś nie ma czucia, zmysły postradał może się w ten fatalny sposób żywić. Jak mamusia Cię nie nauczyłą gotować to wracaj do babci, może ona ma więcej oleju w głowie.

Gość gość
gość dziś To była odpowiedź na post kogoś kto pisał, że gotowane warzywa nie mają ŻADNYCH wartości odżywczych. Co jest oczywistą nieprawdą.