Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak żyć za 1813 zł?

Polecane posty

Gość gość
Iza,nie reaguj na te tak wredne babiszony

Gość gość
Otóż to

Gość gość
No ale w sumie dobre pytanie dlaczego go od razu nie zgłosiła gdy tylko się dowiedziała że nie jest ubezpieczony ? A gdyby leżał w tym szpitalu miesiąc to zabuliłaby 200 tys za pobyt?

Gość gość
Juz widzę te baby ktorych męzowie wykorzystują kazdą mozliwą okazję aby posiedziec w domu i opiekowac sie małźoonką.Pewnie te zaopiekowane w takim przypadku lezą i pachną a partner uwija sie z robotą jak w ukropie ,oj macie fantazje

Gość gość
Coś mi ta sprawa pachnie co najmniej prowokacją! Gdyby Twój mąż rzeczywiście pracowal bez ubezpieczenia to w przypadku zwykłego przeziębienia i pójścia do lekarza od razu by to wyszło!

Gość gość
Jak ja to lubię :-)Wchodzi ktos nie czytajac tematu od początku i zadaje pytania ktore były juz na tapecie .

Gość gość
14:08 wcale mnie tym nie obraziłas bo stoję przy garach i gotuje pyszny zdrowy obiadek dla synka i dla siebie - czyli w sumie dla synka nr dwa w brzuszku. Monia :)

Gość gość
Przecież autorka pisała ze zadzwoniła do szefa i jej powiedzieli ze to jakiś błąd bo jest zgłoszony. A mąż był umierający to miała co i niego na głowie. Iza nie czytaj wariatek. Monia :)

Gość gość
14:39 No wyobraź sobie, że są jeszcze mężczyźni, którzy faktycznie dbają o swoje żony. Na przykład mój szwagier, autentycznie opiekował się moją siostrą, ponieważ była strasznie obolała po szyciu krocza i długo siadała na kole dmuchanym. Ile mógł wziąć wolnego, to wziął i był z nią w domu by pomagać i wyręczać we wszystkim. Trzeba tylko chcieć. I nie, nie traktuję tego jako wyczyn, tak po prostu robi ktoś kto kocha, to przychodzi naturalnie.

Gość gość
14:46 A co mnie obchodzi jaką płeć wydalisz na świat? Typowa madka, która myśli, że wszystkich dookoła interesuje jej dziecior . I jeśli byłabyś tak miła, aby nie odpowiadać za autorkę.

Gość gość
No i co z tego, że zadzwoniła?Skoro lekarz mówi że nie jest ubezpieczony, to nie jest. System nie kłamie. Jeśli tamci powiedzieli, że jest inaczej, to powinna wrócić do lekarza i powiedzieć mu, że to chyba jakaś pomyłka i wyjaśnić.

Gość gość
Aleź ja nie twierdzę,ze zaden partner czy tez mąz nie chce pobyc z zoną po porodzie ,ale to nie jest nagminne .Tu nie ma nic do rzeczy czy kocha mniej ,czy więcej ,nie wszyscy mają taką mozliwosc .

Gość gość
Autorku mąż miał możliwość

Gość gość
Iza ,Monia,zrobmy sobie "wolne"aby te pyskaczki sobie pogadały. Pisałam dzis juz tez ale zapomniałam sie podpisywac :-) Julka

Gość gość
A obiad tez juz gotowy .Julka

Gość gość
A może by tak... NOVA Centrum Edukacyjne? Szukasz ciekawego kierunku i potrzebujesz legitymacji? NOVA Centrum Edukacyjne da Ci to, czego potrzebujesz? Bezpłatne kierunki, własne pracownie specjalistyczne i nauczyciele z pasją? Tak, to u Nas Przyjdź z dowodem osobistym i zapisz się! Liczba miejsc ograniczona, dlatego zapraszamy, jak najszybciej! ul. Krakowska 17/9 Tarnów 143000350/796400893

Gość gość
Dlaczego wszystkie tu mylicie urlop ojcowski z tacierzyńskim? Przecież to zupełnie dwie różne sprawy

Gość gość
Nie odpowiadam za autorkę tylko Ci pisze to co ona sama wcześniej napisała bo Ty czytać ze zrozumieniem nie umiesz wiec może jak Ci to wyłożę z polskiego na Twoje to zrozumiesz. Julka my już po obiadku teraz wycinamy i przyklejamy figury. Monia:)

Gość gość
Monia, czy musisz psuć taki fajny temat? Zauważyłaś, że odkąd tu weszłaś inni przestali tu zaglądać? Jesteś może i dobra, ale mało bystra i nudna jak flaki z olejem i nikt nie ma ochoty czytać Twoich wynurzeń na temat Twojego obiadku, dzidziusia i wycinania. Tu chodzi o konkretne sprawy związane z brakiem ubezpieczenia i nie rób z tego tematu swojego pamiętnika, czy okazji do konwersacji z kimkolwiek, kto jeszcze nie ziewa na Twój widok, bo Cię nie zna. Najlepiej to się obraź i idź się pożalić jakiejś tak samo nudnej jak Ty koleżance.

Gość gość
Załóżcie sobie z Julką osobny temacik i na nim piszcie o obiadkach, bo tutaj piszecie nie na temat.

Gość gość
Nie chce mi sie czytać całego tematu ale w latach 90 tych bardzo duzo pracodawców nie opłacało składek . Teraz po latach to wszystko wychodzi

Gość gość
Słuchaj czy ja dodaje osobny post o obiedzie i wycinaniu ? Nie ! Jak Ci się nie chce to nie czytaj. A z tematu może wypraszać tylko autorka. Wiec jak chcesz to sama sobie idź. Monia :)

Gość gość
Aha i pisze w tym temacie od samego początku. Kilka godzin po tym jak autorka napisała zaczęłam się udzielać ale dopiero od kilku postów się podpisuje. A Ty możesz sobie marudzić przynajmniej podbijesz posty i może ktoś wejdzie i coś ważnego napisze. Monia :)

Gość gość
15:49 Nie musisz mi niczego tłumaczyć. Doskonale rozumiem co czytam, i o tym, że zadzwoniła, a żona szefa powiedziała, że to pomyłka też doczytałam. Pytanie dlaczego nie zweryfikowała tych dwóch sprzecznych informacji. Słusznie ktoś zauważył żeś nudna, a ja jeszcze dodam, że mało inteligentna.

Gość gość
16:33 choć nie do mnie to piszesz, to nieśmiało przypominam że kilka postów wyżej wypraszałaś stąd mnie i jeszcze jedną osobę. Więc jak to jest? Tylko autorka może wypraszać z tematu? Czy może ty możesz wypraszac kogo chcesz, a ciebie tylko autorka?

Gość gość
Monia, Julka nie przejmujcie się tymi głupimi wpisami, nie ma co z nimi polemizować, bo to szkoda zdrowia. Cieszę się ze Was mam :) i to mi daje siłę. Fajnie poczytać o tym co u Was. Mój mąż bardzo się angażował w wychowanie dziecka, wiele rzeczy robił w domu. Akurat to czy ktoś był tydzień, dwa czy 5 nie jest dla mnie wyznacznikiem miłości. Wstawal w nocy, przrwijal, robił pranie. A szczerze? Po 3 tygodniach to już byłam w pełni sił i nie miałam potrzeby żeby ktoś się mną opiekował-po 2 w zasadzie doszłam do siebie

Gość gość
15:10 bo prawo namieszało? Kiedy wszedł urlop dwutygodniowy ojcowski, był nazywany on tacierzyńskim, lub rodzicielskim. W tej chwili tacierzyńskim jest nazywana część urlopu macierzyńskiego, który matka dziecka może "odstąpić" ojcu dziecka. I tyle. Co do opieki nad położnicą, nie jest to obowiązkowe. 14:50 sama napisałaś, że siostra była bardzo obolała i takie tam. Gdyby nie była, to jej mąż wziął by tydzień mniej wolnego.

Gość gość
Wzialby tyle samo bo jeszcze przed porodem mówił ze wykorzysta wszystko na maxa.

Gość gość
16:56 po co ty mi tłumaczysz różnice między tacierzyńskim a ojcowskim? Przecież ja to wiem

Gość gość
16:54 Ale w urlopie ojcowskim nie chodzi o opiekę nad żoną. Po prostu należy się każdemu ojcu. Jeśli ktoś nie chciał pobyć z dzieckiem to go nie brał, a żona i jej samopoczucie nie ma tu nic do rzeczy. Twój mąż miał gdzieś aby spędzić czas z dzieckiem