Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 552211

Praca Rossmann cz 12

Polecane posty

Gość Nati

Jaki podatek jest odliczany od zatrzymania karty? 

Gość Łukasz

Jakoś na początku roku miałem zatrzymanie karty. Jak długo czeka się na tą nagrodę? Ile wynosi? 

Gość Gość
52 minuty temu, Gość Łukasz napisał:

Jakoś na początku roku miałem zatrzymanie karty. Jak długo czeka się na tą nagrodę? Ile wynosi? 

Około pół roku, za jedną dostałam trochę szybciej 215 zł 

Gość Gosc

Po zatrzymaniu karty czekałam ok 4,5 miesięcy. Rok temu żaden pit z tego tytułu nie przyszedł. Trzeba poczytać na ich stronie w regulaminie, czy to czasem nie jest zwolnione z podatku. 

Gość goosc

A trzeba gdzieś zgłosić, że się zatrzymało kartę, żeby dostać nagrodę?

Gość Gość

Ja czekałam ok pół roku na kasę za zatrzymanie karty niecałe 200 zł. To jest traktowane jako nagroda i od tego jest odliczany podatek ja w zeszłym roku dostałam pit

Gość Gosc

Niech się wezmą za kiero... siedzą w biurach nie wyjdą na sklep A Ty musisz zrobić wszystko i dostaniesz 1600 zł żeby w ścianę włożyć 

Gość Gosc 1

Ile macie godz na DP?

Godzin mamy tyle co etaty,cały czas ktoś musi być na urlopie bo tak mało godz.dają.Jak byłyśmy we 4-5 to teraz jesteśmy we dwie na sklepie😔

Gość Gosc
10 godzin temu, Gość Gosc 1 napisał:

Ile macie godz na DP?

W styczniu żeby sie wyrobić kierowniczka kazała iść na urlopy. W tym tempie to do wakacji wykorzystamy wszystkie dni zaplanowane na cały rok. Praktycznie nikt nie miał godzin powyżej etatu. Wypłata bedzie żałosna a pracujemy po dwie na zmianie.

Gość Gość 5

U nas to samo, gole etaty 😕 Jak tak dalej będzie to trzeba bedzie zacząć myśleć o czymś innym. A w ogóle dziewczyny jestem zniesmaczona, że pracuje prawie 5 lat i dalej mam 3/4 etatu 😕 Śmiech na sali przyjdzie nowa osoba i od razu 3/4. 

Gość Gość

Zero docenienia pracownika... Tyle lat się pracuje a dalej 3/4 to fakt... Oszczędzają na pracownikach na ochronie... Tak im się to za nie  długo odbije że będzie tak jak z innymi sieciami zaczną zamykać te słabsze... 

Gość Gosc
1 godzinę temu, Gość Gość 5 napisał:

U nas to samo, gole etaty 😕 Jak tak dalej będzie to trzeba bedzie zacząć myśleć o czymś innym. A w ogóle dziewczyny jestem zniesmaczona, że pracuje prawie 5 lat i dalej mam 3/4 etatu 😕 Śmiech na sali przyjdzie nowa osoba i od razu 3/4

Gość Gość

A jak ktos prawie 13 lat na 3/4 .dlaczego oszczędza sie na tych co i tak zarabiają najmniej.zabrac ksi zks dodatki niech robią za gołą pensję tak jak asystenci i kasjerzy.dlaczego nie ma pełnych etatów.to jest szok zarabiamy coraz mniej.

Gość Gość

Zawsze miesiące styczeń - luty były takie, że miałyśmy gołe etaty. Nie wiem czemu nie potraficie być obiektywne.

Gość Gość
7 godzin temu, Oxana12 napisał:

Godzin mamy tyle co etaty,cały czas ktoś musi być na urlopie bo tak mało godz.dają.Jak byłyśmy we 4-5 to teraz jesteśmy we dwie na sklepie😔

u nas też tak jest, wszystko przez to że w nocy musimy dostawy rozkładać. Wcześniej też po 3 na zmianie byłyśmy, bo nikt nie musiał nabijać tego wszystkiego. samo nabicie to więcej o 4-5 godz podczas dostawy. 

Gość Hippi
12 minut temu, Gość Gość napisał:

Zawsze miesiące styczeń - luty były takie, że miałyśmy gołe etaty. Nie wiem czemu nie potraficie być obiektywne.

Obiektywnie rzecz biorac godziny sciete na maksa gole etaty plus przymusowe urlopy mamy odkad jestesmy w dp tj od pol roku a hie tylko styczen luty

Gość Gościówa5

Chyba wszędzie tak jest. My chodzimy na inne sklepy żeby swój etat wyrobić. Odmówić nie można bo to polecenie ks i kr. A jak na urlop nie chcesz iść to Ci wmówi że opiekę brać albo oddeleguje Cię ja inny sklep na długi czas na swój czysty etat. Prawda jest taka że teraz liczy się tylko KS nawet o klienta nie ma kto się zatroszczyć jak jedna osoba ja kasie a drugą robi całą resztę. Więcej osób nie ma do pracy. A że zatrudnili w ostatnim półroczu nowe osoby ,,bo trzeba,, teraz to nikt nie zwraca uwagi. W dp dali tyle godzin że nawet nie jesteśmy w stanie swoich etatów wyrobić. Rossmann schodzi na psy. Co z tego że za niedzielę dają inna stawkę i za pracę w nocy. U nas dostawa na 2rano jest więc tylko 4h liczą do nocnych h. A niedzielę...pracuje tylko kierownictwo i pupilki żeby więcej zarobić. 

Gość Gosc

Kierownik ani zastępca nie ma dodatku za niedzielę. A pracować też musi co ty na to to jest ok? 

Gość Gosc

No właśnie tak krzyczycie zabrać dodatki kierownikom. W niedziele kierownik tez pracuje i dodatku nie ma. 

Gość Gość
Dnia 30.01.2019 o 20:58, Gość Justyna napisał:

proszę pomóżcie skąd wziąć kontakt do HR??!! bardzo ważne

Na stronie pracujewrossmanie jest najnowsze CO i tam masz namiary na dział etyki, może oni pomogą. 

Gość 12345
2 godziny temu, Gość Gosc napisał:

Kierownik ani zastępca nie ma dodatku za niedzielę. A pracować też musi co ty na to to jest ok? 

Na obrót kasjer i asystent tez pracyje a dodatku nie ma za to zks i ks tak a na obrot pracuja czesto wiecej niz oni i co to jest ok???

Gość Gość

Dziwię się dlaczego pracujemy na wydajność albo dostępności. Powinny być normalne,całe etaty. W Niemczech się da A tutaj nie? 

Gość Jaga

Polityka Rossmanna schodzi na psy. Śmiech na sali koleżanka chodzi chora do pracy,zaraza innych. Mamy wszystkie przychodzić chore do pracy bo nie będzie premii in. Co ma L4 do in. To dwie różne sprawy. Osoby chodzace notorycznie na L4 powinni być karani przez np kierownika sklepu...Ale tylko jeśli ktoś tego nadużywać. Z jakiej racji mam być karana,że mam chore dziecko. Gdzie polityka rodzinna z którą Rossman się utożsamia.

Gość Tak przychodzi pit
Dnia 2.02.2019 o 00:32, Gość Marianka napisał:

Tez bym się chętnie  dowiedziala, mam 3 takie przelewy do rozliczenia

Gość Nati

A jak u was z urlopami na żądanie? Ostatnio byłam na takim. Poinformowałam kierownik przed rozpoczęciem pracy że potrzebuję takiego z przyczyn losowych a ta dała mi naganę. Rozmawiałam z koleżanką i mówiła, że u nich na sklepie to normalne... 

Gość Ola
1 godzinę temu, Gość Nati napisał:

A jak u was z urlopami na żądanie? Ostatnio byłam na takim. Poinformowałam kierownik przed rozpoczęciem pracy że potrzebuję takiego z przyczyn losowych a ta dała mi naganę. Rozmawiałam z koleżanką i mówiła, że u nich na sklepie to normalne... 

Lepiej jak weźmiesz urlop na żądanie,niż L4. Nie zabiorą Ci premii. Masz prawo do tego, ja bym to zgłosiła gdzieś wyzej, nie do KR.

Gość Gosc

To za 130 godz ile wypłaty??

Gość Ksie
1 godzinę temu, Gość Gosc napisał:

To za 130 godz ile wypłaty??

Ok 1650 bez premii

Gość Xyz
Dnia 2.02.2019 o 15:52, Gość kkk napisał:

Teraz jest OK System. Na stronie pracuje w Rossmanie jest info co i jak.

Dziękuje bardzo już znalazłam. Pozdrawiam