Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 552211

Praca Rossmann cz 12

Polecane posty

50 minut temu, Go艣膰 HEjo napisa艂:

Dziewczyny聽 mo偶e kt贸ra艣 z Was wie i mnie u艣wiadomi. Zakwalifikowa艂am si臋 na dofinansowanie do wczas贸w, do o艣rodka w kt贸rym zakwaterowanie jest w domkach 6 lub 11 osobowych. Je艣li jad臋 tylko z m臋偶em i dzieckiem, to dostaniemy ca艂y domek dla siebie? np. 6-osobowy? o tym gdzie nas zakwateruj膮 dowiemy si臋 dopiero na miejscu, czy b臋dzie jeszcze jaka艣 informacja przez wakacjami?

Sami b臋dziecie napewno , podejrzewam 偶e ten mniejszy domek ale napewno nie b臋dziecie z jak膮艣 inn膮 rodzina聽 馃槈

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Gggg
1 godzin臋 temu, Go艣膰 Gosc napisa艂:

S膮 ju偶 odpowiedzi kto si臋 za艂apa艂? Kto艣 jeszcze dosta艂?

Kto si臋 za艂apa艂, to mu przedwczoraj z wyp艂aty ju偶 sciagneli 偶e 3 st贸wy, wystarczy sprawdzi膰...聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gosia
5 godzin temu, Go艣膰 ... napisa艂:

Te premie za obrot grudniowy to tez smiech na sali, u mnie na sklepie bardzo rzadko ktora asystentka siedzi na kasie, kasjerli siedza po 4-5 h a za obrot grudniowy kasjer dostaje ok 170 zl a asystent dwa razy tyle..聽

Ta premia to 偶art na pewno za tak膮 kas臋 ju偶 nie b臋d臋 si臋 nagina膰!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰
9 godzin temu, Go艣膰 Ccc napisa艂:

Dziewczyny, wielkie zaskoczenie bo ks i zks maja premie, no taka maja umow臋 i takie stanowiska. Nikomu nie obni偶aj膮c ale zadaniem kasjera jest g艂贸wnie siedzenie na kasie i kasowanie klient贸w, a kierownik i zast臋pca maja inne zadania i z innych rzeczy jest rozliczany. Takie s膮 warunki umowy, kt贸ra ka偶da z nas podpisa艂a, ale oczywi艣cie trzeba napisa膰 swoje 偶ale jak to w pracy z艂e i strasznie bo kasjer siedzi na kasie...聽

Ale nikt tu nie podwa偶a pracy ks zks czy kogo kolwiek w ross chodzi TYLKO o to 偶e na obr贸t pracujemy wszyscy,a skoro TYLKO WYBRANI dostaj膮 premi臋 za to to taki asystent czy kasjer b臋dzie mia艂 g艂臋boko w powa偶aniu czy sprzeda mleczko kosmetyczne czy mleczki kosmetyczne tonik i p艂atki (sprzeda偶 komplementarna)czy sprzeda podk艂ad czy korektor+podk艂ad+puder itp. mo偶na tak wymienia膰 w niesko艅czono艣膰.Tyle w temacie聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰
Przed chwil膮, Go艣膰 Go艣膰 napisa艂:

Ale nikt tu nie podwa偶a pracy ks zks czy kogo kolwiek w ross chodzi TYLKO o to 偶e na obr贸t pracujemy wszyscy,a skoro TYLKO WYBRANI dostaj膮 premi臋 za to to taki asystent czy kasjer b臋dzie mia艂 g艂臋boko w powa偶aniu czy sprzeda mleczko kosmetyczne czy mleczki kosmetyczne tonik i p艂atki (sprzeda偶 komplementarna)czy sprzeda podk艂ad czy korektor+podk艂ad+puder itp. mo偶na tak wymienia膰 w niesko艅czono艣膰.Tyle w temacie聽

Dosta艂am 173zl w grudniu obrotowej buha ha mam ju偶 wyj****e....i niech nikt nie 艣mie m贸wi膰 偶e warto!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jola
22 minuty temu, Go艣膰 Go艣膰 napisa艂:

Dosta艂am 173zl w grudniu obrotowej buha ha mam ju偶 wyj****e....i niech nikt nie 艣mie m贸wi膰 偶e warto!

Ale przecie偶 od samego pocz膮tku by艂o podane jakie stawki s膮 ze wzgl臋du na stanowisko za wyrobienie obrotu w grudniu, sk膮d to oburzenie?聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Troll

Dok艂adnie. Pami臋tam, jak kierowniczka straszy艂a, 偶eby nie bra膰 L4 w grudniu, bo przepadnie premia, jakby to nie wiadomo ile hajsu by艂o, olaboga :D 艣miech na sali, ju偶 nigdy wi臋cej nie b臋d臋 si臋 przejmowa膰 jakim艣 zwolnieniem lekarskim. Mog膮 sobie straszy膰 utrat膮 premii. Za takie pieni膮dze to waciki sobie mog臋 kupi膰, na promocji hah ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Piotr
44 minuty temu, Go艣膰 Jola napisa艂:

Ale przecie偶 od samego pocz膮tku by艂o podane jakie stawki s膮 ze wzgl臋du na stanowisko za wyrobienie obrotu w grudniu, sk膮d to oburzenie?聽

To nie oburzenie,to tylko stwierdzenie faktu 偶e nie warto si臋 nagina膰 dla TAKIEJ KASY i tyle,oburzenia tu nie ma

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Piotr
45 minut temu, Go艣膰 Jola napisa艂:

To nie oburzenie,to tylko stwierdzenie faktu 偶e nie warto si臋 nagina膰 dla TAKIEJ KASY i tyle,oburzenia tu nie ma

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Piotr
45 minut temu, Go艣膰 Jola napisa艂:

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰
17 minut temu, Go艣膰 Troll napisa艂:

Dok艂adnie. Pami臋tam, jak kierowniczka straszy艂a, 偶eby nie bra膰 L4 w grudniu, bo przepadnie premia, jakby to nie wiadomo ile hajsu by艂o, olaboga :D 艣miech na sali, ju偶 nigdy wi臋cej nie b臋d臋 si臋 przejmowa膰 jakim艣 zwolnieniem lekarskim. Mog膮 sobie straszy膰 utrat膮 premii. Za takie pieni膮dze to waciki sobie mog臋 kupi膰, na promocji hah ;)

Kierowniczka chyba swoj膮 premi膮 obrotow膮 si臋 martwi艂a....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰94

Hej dziewczyny, widzia艂am tu podobne pytanie innej u偶ytkowniczki聽na forum, ale ja r贸wnie偶 zapytam. Obecnie mijaj膮 ju偶 prawie 3 tygodnie odk膮d pracuj臋, umowy na oczy nie widzia艂am, ci膮gle tylko s艂ysz臋, 偶e przyjdzie na dniach z centrali. O co tu mo偶e chodzi膰? Czy kt贸ra艣 z Was tak mia艂a? Czy chc膮 mnie wyrolowa膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 HEjo

Kto艣 wy偶ej napisa艂, 偶e kasa na dofinansowane wczasy by艂a ju偶 pobrana z marcowej wyp艂aty, a to nieprawda. Pieni膮dze b臋d膮 potr膮cone z wyp艂aty za kwiecie艅 i za maj, w dw贸ch ratach. Czyli dostaniemy mniejsz膮 wyp艂at臋 w maju i w czerwcu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
8 godzin temu, Go艣膰 Jolka napisa艂:

Przeciez centrala z lodzi wie o tym forum i mysle ze czytaja na bierzaco

Masza racj臋 馃檪聽przychodzimy rano do pracy i pierwsze co to..... odpalamy komputery Kafeteria Rossmann cz. 12 no i oczywi艣cie kawka ..... mniam ....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰
8 godzin temu, Go艣膰 Gosc napisa艂:

Ale nie bior膮 tego raczej na powa偶nie, skoro to tylko forum. A bezpo艣rednio do nich nie ma 偶adnych skarg i zazalen i sugestii. Raczej nikt kompetentny zarz膮dzaj膮cy firma nie bierze tego 偶alu na forum na powa偶nie聽

Chyba 偶e naprawd臋 tam pracuj膮 ...e i bior膮 wszystko na powa偶nie. To jest tylko forum. Bez przesady.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Wypadek

Hej czy kt贸ra艣 z Was mia艂a problem z otrzymaniem 100% l4 po wypadku kt贸ry mia艂 miejsce w pracy?聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gosci
1 godzin臋 temu, Go艣膰 HEjo napisa艂:

Kto艣 wy偶ej napisa艂, 偶e kasa na dofinansowane wczasy by艂a ju偶 pobrana z marcowej wyp艂aty, a to nieprawda. Pieni膮dze b臋d膮 potr膮cone z wyp艂aty za kwiecie艅 i za maj, w dw贸ch ratach. Czyli dostaniemy mniejsz膮 wyp艂at臋 w maju i w czerwcu.

Racja, przepraszam, to za kolonie ju偶 teraz potr膮cali 馃檪

A co do dyskusji o premii, ten, kto napisa艂, 偶e kasjer tylko siedzi na kasie chyba nie pracuje w Ross. Bo to kasjer przerzuca tony dostawy, wszak kiero i zcy maja zwykle 1 lub 0 nocek. To kasjer wywozi towar, kasjer i asystent robi priorytety, flagi, zam贸wienia itd. A na kasie nie siedzi, tylko klepie g艂upie regulki....聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Hhh
5 godzin temu, Go艣膰 Gosci napisa艂:

Racja, przepraszam, to za kolonie ju偶 teraz potr膮cali 馃檪

A co do dyskusji o premii, ten, kto napisa艂, 偶e kasjer tylko siedzi na kasie chyba nie pracuje w Ross. Bo to kasjer przerzuca tony dostawy, wszak kiero i zcy maja zwykle 1 lub 0 nocek. To kasjer wywozi towar, kasjer i asystent robi priorytety, flagi, zam贸wienia itd. A na kasie nie siedzi, tylko klepie g艂upie regulki....聽

Otoz to, wiec jak mozna napisac tak jak wyzej ze kasjer nie pracuje na obrot, nawet to ze siedzi i kasuje te produkty to jest wyrabianie obrotu..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kler

A ta premia w lipcu to 艣rednia wyliczana z jakiego okresu? Jest tu m膮dra g艂owa i mi wyja艣ni? Dzi臋ki z g贸ry 馃檪

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰

Nie ma znaczenia,czy wyrobi si臋 obr贸t czy te偶 nie, KS i ZKS dostan膮 dodatkow膮 premi臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Wert

Okres rozliczeniowy to od 01.01 do 30.06

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kler

Tak, to wiem. Ale ile procent z tych pensji?聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰
15 godzin temu, Go艣膰 Go艣膰 napisa艂:

Kierowniczka chyba swoj膮 premi膮 obrotow膮 si臋 martwi艂a....

A ile twoja kierowniczka nocek w miesi膮cu ma?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zofia
2 godziny temu, Go艣膰 Kler napisa艂:

Tak, to wiem. Ale ile procent z tych pensji?聽

Premia obrotowa jest uzale偶niona od wysoko艣ci obrotu sklepu. Maks to jest 3000 brutto

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ross

Ja przechodz膮c na asystenta teraz widz臋 jak si臋 dostaje po dupie od KS, w dodatku trzeba pilnowa膰 sejfu, jak si臋 nie zgadza to my go sp艂acamy. Wi臋c mog臋 sobie zrobi膰 manko na kasie, w sejfie i jeszcze dosta膰 po g臋bie od z艂odzieja bo ochrony nie ma ca艂y dzie艅 馃檪 Marudzicie, 偶e jako kasjerki siedzicie po 4-5h? Serio? To dla was du偶o? Ja jako kasjer siedzia艂am i po 8-9h 馃檪 U nas kasjerka jest w stanie skasowa膰 ponad 400 klient贸w. A Wy marudzicie bo kilka godzin siedzicie.... Oj widz臋 niekt贸rym przyda艂oby si臋 popracowa膰 na wysokoobrotowym sklepie... Serio zrozumia艂abym jakby nasze kasjerki marudzi艂y. Ale jako艣 nie marudz膮. I szczerze to je podziwiam, bo ja zmieni艂am stanowisko mi臋dzy innymi ze wzgl臋du na siedzenie na kasie. I to normalne, 偶e kto艣 na wy偶szym stanowisku ma wi臋ksz膮 pensje i dodatki. Nienormalne s膮 dla mnie dodatki dla KS i KR. Bo to my wszystkie zapierniczamy, a one jedynie potrafi膮 dzwoni膰 i opiernicza膰.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰 123

Szkoda, 偶e wszyscy zapomnieli, 偶e premia o kt贸rej tak krzyczycie zosta艂a przydzielona jak kasjer i asystent dostali regularn膮 podwy偶k臋 do stawki godzinowej, a KS i ZKS takowej noe otrzymali. Te premie by艂y zamiast podwy偶ek corocznych.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰

A wracaj膮c do tematu, kto艣 potrafi u艣redni膰 ta premie za inwentaryzacje?聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Roszpunka

Co wy si臋 tak sracie z t膮 premia inwentaryzacyjna? B臋dzie to b臋dzie... Kasjer dostanie pewnie niewiele ponad 150 z艂, a reszta kokosy

Udost臋pnij ten post

Dziewczyny jestem z-ca ta premia obrotowa jest naprawd臋 w moim przypadku niewielka.Wy dostalyscie podwyzki a my premie co 3 miesi膮ce zamiast tej podwyzki co Wy.W miom.przypadku wychodzi to samo co Wasza podwyzka wi臋c nie wiem o co pretensje do Nas,ze kokosy mamy.Osobiscie uwazam,ze kazdy powinien dostac podwyzk臋 i kazdy premie obrotow膮.Wszyscy rowno zapiep... az sil brak...馃様

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jola
4 godziny temu, Go艣膰 ross napisa艂:

Ja przechodz膮c na asystenta teraz widz臋 jak si臋 dostaje po dupie od KS, w dodatku trzeba pilnowa膰 sejfu, jak si臋 nie zgadza to my go sp艂acamy. Wi臋c mog臋 sobie zrobi膰 manko na kasie, w sejfie i jeszcze dosta膰 po g臋bie od z艂odzieja bo ochrony nie ma ca艂y dzie艅 馃檪 Marudzicie, 偶e jako kasjerki siedzicie po 4-5h? Serio? To dla was du偶o? Ja jako kasjer siedzia艂am i po 8-9h 馃檪 U nas kasjerka jest w stanie skasowa膰 ponad 400 klient贸w. A Wy marudzicie bo kilka godzin siedzicie.... Oj widz臋 niekt贸rym przyda艂oby si臋 popracowa膰 na wysokoobrotowym sklepie... Serio zrozumia艂abym jakby nasze kasjerki marudzi艂y. Ale jako艣 nie marudz膮. I szczerze to je podziwiam, bo ja zmieni艂am stanowisko mi臋dzy innymi ze wzgl臋du na siedzenie na kasie. I to normalne, 偶e kto艣 na wy偶szym stanowisku ma wi臋ksz膮 pensje i dodatki. Nienormalne s膮 dla mnie dodatki dla KS i KR. Bo to my wszystkie zapierniczamy, a one jedynie potrafi膮 dzwoni膰 i opiernicza膰.聽

Jak zostaniesz kierownikiem to zobaczysz na czym ta praca polega i od razu zmienisz zdanie ;)聽

Udost臋pnij ten post