Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Noico

Na siepomaga kolejna zbiórka na niepełnosprawne dziecko po porodzie SN

Polecane posty

Gość gosc
32 minuty temu, Gość Gość napisał:

Ja uważam że szpital powinien legalnie za pieniądze oferować opcje lepszego porodu lub CC. Może dzięki temu te szpitale odbiłyby się od dna. Byłyby oczywiście opcje standard, dla biedoty, która nie płaci czyli poród sn, standardowe traktowanie, gó**o na posiłki i jakas opcja luksusowa dla tych którzy chcą rodzić po ludzku. Skończyłoby się kombinowanie, byłyby jasne zasady. Przecież w prywatnych przychodniach już to tak działa że jak chcesz wizytę na NFZ to czekasz kilka miesięcy a jak idziesz na płatna wizytę to masz w ciągu kilku dni.

Proponuje przeprowadzke do krajow trzeciego swiata.  Tam jest wyrazny podzial na bogatych i biednych w kazdej dziedzinie wiec rowniez opieki zdrowotnej.  Miejmy tylko nadzieje, ze jestes na tyle majetna, ze bedziesz wtedy nalezala do tych bogatych, ktorzy moga sobie na to pozwolic.  W Europie poki co jest cywilizacja i to oznacza, ze ludzie sa traktowni na rowno przed prawem itd (bynajmniej w teori)

Gość Gość
3 minuty temu, Gość Gość napisał:

Eee, to po prostu lewa usługa 😉

Ja zawsze dostaje rachunek jak idę do lekarza, pod stołem nic nie dałam. Może po prostu do niewłaściwych lekarzy chodzie, że wasi się wami tak dobrze nie zajmują.

Gość gosc
49 minut temu, Gość gość napisał:

Sugerujesz, że powinnam rodzić sn chociaż się bałam i zwyczajnie nie chcialam tego robić i mieć traume dla jakiejś obcej kobiety? Wybacz, moja empatia tak daleko nie sięga bo i czemu miałabym to robić swoim kosztem

To nie jest czescia terminologi medycznej, ani prawnej w tym kraju wiec tak wlasnie to jest tobie sugerowane

Gość gosc
33 minuty temu, Gość Gość napisał:

To trzeba było zapłacić i miałabyś cesarkę i nie musiała rodzić jak świnia 17h. Podjęłaś ryzyko rodzenia sn to teraz nie miej pretensji do kogoś kto bardziej zadbał o życie swoje i dziecka. 

To zaplacilas 10 tys w prywatnym szpitalu czy przyznajesz sie, ze dajasz lapowke i zabralas ta usluge innej, potrzebujacej osobie?

Gość Gość
2 minuty temu, Gość Gość napisał:

Ja zawsze dostaje rachunek jak idę do lekarza, pod stołem nic nie dałam. 

Czyli zapłaciłaś za konsultacje medyczne, a nie za cc. 

Gość gosc
26 minut temu, Gość gość napisał:

Jaką ideologię? 😄 Napisałam tylko, że mam zdrowe dziecko i jestem zadowolona z przebiegu całej procedury. Jak taka jesteś mądra to sama ryzykuj, ja nie zamierzam i wcale nie jest mi przykro. Zapłaciłam za konkretną usługę i ją otrzymałam, chyba za bardzo się przywalacie do słowa "publiczne". Gdyby takie praktyki były nielegalne lekarze mieliby zakaz prowadzenia prywatnych gabinetów

Ideologie egoizmu czyli myslenia tylko o sobie plus lamania prawa gdy ci to odpowiada.  Slowo publiczne okresla nasza sluzbe zdrowia wiec musisz byc tepa jak motyka jezeli oskarzasz kogos o przywalanie sie do uzywania odpowiednich slow odzwierciedlajacych ustawy i zarzadzenia prawne w Polsce.

Gość gośc 4
4 minuty temu, Gość gosc napisał:

Proponuje przeprowadzke do krajow trzeciego swiata.  Tam jest wyrazny podzial na bogatych i biednych w kazdej dziedzinie wiec rowniez opieki zdrowotnej.  Miejmy tylko nadzieje, ze jestes na tyle majetna, ze bedziesz wtedy nalezala do tych bogatych, ktorzy moga sobie na to pozwolic.  W Europie poki co jest cywilizacja i to oznacza, ze ludzie sa traktowni na rowno przed prawem itd (bynajmniej w teori)

Dokładnie. Jakoś księżna Kate rodziła w szpitalu w którym rodzić mogła każda Angielka i z tego co wiadomo rodziła naturalnie. Nikogo to nie dziwi. Tylko u nas królewna uważa, że jak jesteś przeciwnikiem lewizny to pewnie dlatego, że masz męża z wężem w kieszeni albo dlatego że jesteś mopsiarą jakby nie było innej możliwości, a "selekcja naturalna" to coś czym powinny kierować się przyszłe matki planując ciąże i poród w XXI wieku w środku Europy.

Gość gosc
27 minut temu, Gość Układ napisał:

o czym wy mówicie, jakie zabranie cesarki innej kobiecie? przecież cesarki nie są robione co chwilę,jak ja byłam w szpitalu miałam cięcie planowane o 10:00 a następna cesarka była dopiero o 14:00,też planowana.

Jest ograniczona liczba cc, ktore sa pokrywane przez rzad wiec jak robisz sobie na zyczenie za pieniazki (lapowka) w publicznym szpitalu (nielegalnie) to zabierasz ta mozliwosc osobie, ktora ma medyczne powody do takiej procedury gdy wyczerpany zostana srodki przeznaczone na ten cel

Gość Gość
9 minut temu, Gość Gość napisał:

Czyli zapłaciłaś za konsultacje medyczne, a nie za cc. 

Widocznie mój lekarz podczas tych konsultacji uznał że było konieczne CC. :) 

Gość gosc
15 minut temu, Gość Gość napisał:

A to mam myśleć o twojej d***e zamiast o swojej? 😄

Nie masz myslec o swojej dupie w kontekscie dup ktorymi jestes otoczona.  Kolejny raz- nie jestes wyspa wiec twoja ... codziennie wplywa i jest pod wplywami innych dup.  Takze zacznij myslec o okregua troche szerszym niz zasieg twojego pierdniecia.

Gość gośc 4
1 minutę temu, Gość Gość napisał:

Widocznie mój lekarz podczas tych konsultacji uznał że było konieczne CC. :) 

Ciekawe czy uznałby tak samo gdybyś mu nie płaciła i tego nie zasugerowała, bo ty przecież chciałaś naturalnie tylko lekarz się uparł, że konieczne cc...

Gość gosc

Widocznie mój lekarz podczas tych konsultacji uznał że było konieczne CC. 🙂

Widocznie nie stac cie na prywatny szpital 500+

Gość gość

"Widocznie mój lekarz podczas tych konsultacji uznał że było konieczne CC. :)"

Wyzywasz  innych od biedoty kobiety ktore rodzą  w państwowym  szpitalu   ty sama jesteś taka sama biedota . Nie stać cie na prywatna klinikę  , nie stać Cie  na opłacenie cc . Sieroto nawet nie wiesz ile płaci  sie za taki zabieg z prywatną  opieka . 

Gość gość
32 minuty temu, Gość gość napisał:

"Jaką ideologię? 😄 Napisałam tylko, że mam zdrowe dziecko i jestem zadowolona z przebiegu całej procedury. Jak taka jesteś mądra to sama ryzykuj, ja nie zamierzam i wcale nie jest mi przykro. Zapłaciłam za konkretną usługę i ją otrzymałam"

No wlasnie chodzi  o to ze nie zapłaciłaś za konkretną  usługę . Pyskujesz a tak naprawdę  nie stać cie na prywatna klinikę i cc. 

Placilam 200pln na wizyty co 2 tyg przez 9 miesięcy. To tyle samo co w klinice a nie musiałam jechać przez pół Polski, stresować się i zawsze szpital będzie lepszy niż klinika. A Ciebie może co najwyżej ... boleć bo mi twoje biadolenie w Internecie nic nie zmieni. W drugiej ciąży zrobię dokładnie to samo tylko może jeszcze za jedyneczke dopłacę :D

Gość gość

"Placilam 200pln na wizyty co 2 tyg przez 9 miesięcy. To tyle samo co w klinice a nie musiałam jechać przez pół Polski, stresować się i zawsze szpital będzie lepszy niż klinika. A Ciebie może co najwyżej ... boleć bo mi twoje biadolenie w Internecie nic nie zmieni. W drugiej ciąży zrobię dokładnie to samo tylko może jeszcze za jedyneczke dopłacę :D"

buheheheheh bo j.... nooo szok płaciłaś  AZ 200 ZŁ  no to rzeczywiście  jesteś w ch... bogata heheheheh

Gość gosc
5 minut temu, Gość gość napisał:

Placilam 200pln na wizyty co 2 tyg przez 9 miesięcy. To tyle samo co w klinice a nie musiałam jechać przez pół Polski, stresować się i zawsze szpital będzie lepszy niż klinika. A Ciebie może co najwyżej ... boleć bo mi twoje biadolenie w Internecie nic nie zmieni. W drugiej ciąży zrobię dokładnie to samo tylko może jeszcze za jedyneczke dopłacę 😄

Dobrze, ze chociaz stac cie na te wizyty.  Zacznij zbierac te 500+ na drugie, trzecie i piate dziecko- bedzie ci potrzebne na lapowki.

Gość gość

Nie wierze laska płaci 200 zł za wizytę (w sumie tanio) uważa sie za bogaczkę i wyzywa innych od biedoty 🙂 

Gość Gość
28 minut temu, Gość gosc napisał:

To ja tylko wtrące, że "bynajmniej" oznacza "nie", to nie jest takie mądrościowe "przynajmniej" xD Ale i bez tego było widać na jakim poziomie logicznym i merytorycznym jesteś. I pisze tu więcej osób po cc niż jedna a kłócisz się sklejając je wszystkie więc to w opór zabawne jak łączysz kilka wypowiedzi i oskarżasz jedną osobę że coś tam powiedziała xD

Gość gosc
2 minuty temu, Gość gość napisał:

Nie wierze laska płaci 200 zł za wizytę (w sumie tanio) uważa sie za bogaczkę i wyzywa innych od biedoty 🙂 

Nie tylko wyzywa, chcialaby, zeby rodzily w innej czesci szpitala z innym personelem 🙂  Usmialam sie jak szalona.  Moze w porownaniu do innych 500+ z jej otoczenia to ona ma wiecej i dlatego mysli, ze jest bogata.

Gość gosc

To ja tylko wtrące, że "bynajmniej" oznacza "nie", to nie jest takie mądrościowe "przynajmniej" xD Ale i bez tego było widać na jakim poziomie logicznym i merytorycznym jesteś. I pisze tu więcej osób po cc niż jedna a kłócisz się sklejając je wszystkie więc to w opór zabawne jak łączysz kilka wypowiedzi i oskarżasz jedną osobę że coś tam powiedziała xD

Odpowiadam na poszczegolne wpisy, ktore cytuje.  Ten wpis byl odpowiedzia na propozycje podzielenia spoleczenstwa na bogatych i biednych i dostosowanie uslug w tym zakresie.  Jestes jedyna osoba, ktore tego nie zrozumiala wiec akurat twoj poziom logicznego myslenia moze zastanawiac.

Gość Gość
27 minut temu, Gość Gość napisał:

Widocznie mój lekarz podczas tych konsultacji uznał że było konieczne CC. 🙂

Oszywiździe.

Gość Gość
24 minuty temu, Gość gość napisał:

Placilam 200pln na wizyty co 2 tyg przez 9 miesięcy. To tyle samo co w klinice 

W klinice płacisz te 10 kawałków za PORÓD i opiekę okołoporodową. Za wizyty w trakcie ciąży płacisz normalnie prywatnie, poza tymi 10 tys.. No widać, że biedota..

Gość Gość
14 minut temu, Gość gość napisał:

Tu pisze pare osób co konsekwentnie ignorujecie. Akurat to była moja wypowiedź i czytaj ze zrozumieniem bo nigdzie nie napisałam że uważam się za bogaczke, jaki to ma w ogóle związek. Wyliczylam ci tylko dzbanie, że koszty wizyt prywatnych i badań są dokładnie takie same jak rodzenia w klinice więc to nie jest kwestia pieniędzy tylko osobistych preferencji lub możliwości dojazdu chociażby

Gość gosc

Tu pisze pare osób co konsekwentnie ignorujecie. Akurat to była moja wypowiedź i czytaj ze zrozumieniem bo nigdzie nie napisałam że uważam się za bogaczke, jaki to ma w ogóle związek. Wyliczylam ci tylko dzbanie, że koszty wizyt prywatnych i badań są dokładnie takie same jak rodzenia w klinice więc to nie jest kwestia pieniędzy tylko osobistych preferencji lub możliwości dojazdu chociażby

Jezeli tak ci zalezy na tym, zebys wyrozniala sie od pozostalych kombinujacych lewych to moze uzyj tej logiki, ktorej odmawiasz innym i zamiast Gość wymysl jakis nick np Gość1- szalona propozycja, prawda?

Gość gość 4

A moją "osobistą preferencją" jest to by polska służba zdrowia była wolna od kombinatorstwa.

Gość Gość
6 minut temu, Gość Gość napisał:

W klinice płacisz te 10 kawałków za PORÓD i opiekę okołoporodową. Za wizyty w trakcie ciąży płacisz normalnie prywatnie, poza tymi 10 tys.. No widać, że biedota..

Jezu jaka ty ograniczona jesteś. Skąd ty te 10 kafli wyciagnelas bo z du py chyba. W Bielsku cesarka kosztuje 3500pln, do 5k znajdziesz w wielu miastach. To są śmieszne pieniądze i porownywalne z kilkunastoma wizytami prywatnymi więc tu nie chodzi o kasę tylko o pobyt w prawdziwym szpitalu. Możecie pluć ile chcecie i nic na to nie poradzicie

Gość Gość
2 minuty temu, Gość gość 4 napisał:

A moją "osobistą preferencją" jest to by polska służba zdrowia była wolna od kombinatorstwa.

Lol a my mamy to w d u p i e no i co teraz frustratko

Gość gosc

Jezu jaka ty ograniczona jesteś. Skąd ty te 10 kafli wyciagnelas bo z du py chyba. W Bielsku cesarka kosztuje 3500pln, do 5k znajdziesz w wielu miastach. To są śmieszne pieniądze i porownywalne z kilkunastoma wizytami prywatnymi więc tu nie chodzi o kasę tylko o pobyt w prawdziwym szpitalu. Możecie pluć ile chcecie i nic na to nie poradzicie

ty sie plujesz poniewaz kombinujesz.  My wyrazamy opinie zgodne z pozyciem w spoleczenstwie i ludzka empatia.  Jak zbierze sie nas dostatecznie duzo to kto wie, moze bedziesz rodzic przez cc, a moze wyjdzie, ze na korytarze poniewaz bedziesz ostatnio w kolejce jak wyjdzie twoje kretactwo.

Gość gosc
Przed chwilą, Gość gosc napisał:

ty sie plujesz poniewaz kombinujesz.  My wyrazamy opinie zgodne z pozyciem w spoleczenstwie i ludzka empatia.  Jak zbierze sie nas dostatecznie duzo to kto wie, moze bedziesz rodzic przez cc, a moze wyjdzie, ze na korytarze poniewaz bedziesz ostatnio w kolejce jak wyjdzie twoje kretactwo.

*ze na korytarzu poniewaz przez kretactwo stracisz przywilej przyslug.

Gość Gość

I jeszcze liczyć nie umiesz.

10tys. owszem w Warszawie. Do 10 tys. dodaj średnio 200-250 zł za każdą wizytę ciążową z usg (350) przez te 9 miesięcy. 

Możesz pluć ile chcesz, ale jak ktoś uprawia bieda-lewiznę i się tym szczyci, to nic nie poradzisz.