Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lukas324

Dlaczego polki o siebie nie dbają i są tandetne?

Polecane posty

Gość Gość

O, ja tylko używam perfum z Sephory, reszta mnie nie dotyczy, więc już je wyrzucam i od razu zasłuże na miano kobiety zadbanej! XD

Gość gość

tak polki jak w żadnym innym kraju UE nie mają popsute zęby

Niech mi  ktoś k...wyjaśni , co autor miał na mysli, bo to zdanie jest nie po polsku i nie ma ani ładu , ani składu, ani sensu. a ja tak lu

Dnia 12.09.2019 o 22:04, Gość Gość napisał:

Ale wiesz że tłusta cerę się po prostu ma. Nie da się jej wysuszyć . Przesuszenie,pryszcze można jakoś ogarniać,ale żadnym zabiegiem nie zmienisz typu skóry.  To jak z kolorem oczu.

Bzdury to tak jakbym czytal grubym sie jest bo ma sie takie geny. Na cere wplywa dieta, styl zycia i inne czynniki. Mozna to kontrolowac. Mowimy o tendencjach a nie o normie.

Gość gość
  Dnia 14.09.2019 o 20:50, Koczownik napisał:

Bzdury to tak jakbym czytal grubym sie jest bo ma sie takie geny. Na cere wplywa dieta, styl zycia i inne czynniki. Mozna to kontrolowac. Mowimy o tendencjach a nie o normie.

Istnienia różnych typów skóry nie da się podważyć. Podstawowe typy to skóra sucha, mieszana i tłusta, można do tego dołożyć wrażliwość czy skłonność do wyprysków. 
Ookreślony typ skóry i predyspozycje do jej pewnych reakcji dziedziczymy. Kosmetyki natomiast są w stanie jedynie łagodzić pewne objawy i przynosić skórze komfort na krótszy bądź dłuższy czas.

Co ciekawe, eksperci twierdzą, że z dużą trafnością typ skóry można poprawnie określić już u noworodków.

Generalnie zatem na zmianę typu skóry nie ma szans – można ją odwodnić lub przetłuścić, wywołać wrażliwość lub zmniejszyć ją odpowiednią pielęgnacją, jednak genetyki nie da się oszukać.

Dnia 14.09.2019 o 21:07, Gość gość napisał:

Istnienia różnych typów skóry nie da się podważyć. Podstawowe typy to skóra sucha, mieszana i tłusta, można do tego dołożyć wrażliwość czy skłonność do wyprysków. 
Ookreślony typ skóry i predyspozycje do jej pewnych reakcji dziedziczymy. Kosmetyki natomiast są w stanie jedynie łagodzić pewne objawy i przynosić skórze komfort na krótszy bądź dłuższy czas.

Co ciekawe, eksperci twierdzą, że z dużą trafnością typ skóry można poprawnie określić już u noworodków.

Generalnie zatem na zmianę typu skóry nie ma szans – można ją odwodnić lub przetłuścić, wywołać wrażliwość lub zmniejszyć ją odpowiednią pielęgnacją, jednak genetyki nie da się oszukać.

dA Się podważyć i właśnie podważylem

Gość gość
  Dnia 14.09.2019 o 21:14, Koczownik napisał:

aha,  no ok, ale następnym razem jak będziesz o czymś pisał to uzyj najpierw mózgu, mniejszy będzie wstyd przed obcymi , ze głupoty piszesz. Powodzenia, jakoś dasz radę, jak poćwiczysz myslenie

Gość gość
  Dnia 14.09.2019 o 21:14, Koczownik napisał:

a teraz wybacz, ale ciebie opuszczę, naprawdę  nie chce mi sie marnować czasu na kogoś kto bredzi bez sensu

Dnia 14.09.2019 o 21:33, Gość gość napisał:

a teraz wybacz, ale ciebie opuszczę, naprawdę  nie chce mi sie marnować czasu na kogoś kto bredzi bez sensu

A ty z tym belkotem idz na uczelnie do studenciakow a nie na kafe nudny marudziarzu

Gość gość

co za arogancja i pycha do bogactwa

Gość gość
  Dnia 15.09.2019 o 07:59, Koczownik napisał:

A ty z tym belkotem idz na uczelnie do studenciakow a nie na kafe nudny marudziarzu

o jakie kompleksy ma nasz mały frustrat:D

Gość Janusz

Tutaj się nie zgodzę z autorem bo Polki są zadbane.Szczególnie te po 30tce.

Dnia 15.09.2019 o 10:05, Gość gość napisał:

o jakie kompleksy ma nasz mały frustrat:D

Rozpierdalaja mnie tacy jak ty filozofowie profesorzy spod budki z piwem 😄

Gość gość
  Dnia 16.09.2019 o 14:14, Koczownik napisał:

Rozpierdalaja mnie tacy jak ty filozofowie profesorzy spod budki z piwem 😄

no to jesteś teraz roz...ony. Może sie kiedyś zbierzesz znowu do kupy