Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Goosc

Sposób na ściągnięcie alimentów?

Polecane posty

Gość Goosc

Hej mamy, macie jakieś sposoby na tatusiow którzy nie płacą? Mój były mąż zostawił mnie i synka zaraz po porodzie, przez, wiele lat byłam sama i alimenty były o czasie. Od kiedy wyszłam za mąż były zaprzestał płacić, najpierw alimenty ściągal komornik teraz były wyczyścil konta, pracuje na własny rachunek komornik jest bezradny, zostałam bez alimentów....byly nie poczuwa się do Płacenia, wkład w wychowanie również zerowy... 

Gość Gość

Czyli fundusz ci się nie należy? Ogólnie to nic nie zrobisz, ale możesz złożyć zawiadomienie do prokuratury. Jeśli to nic nie da, za rok, następne itd. W końcu go wsadzą, a jeśli będzie chciał uniknąć odsiadki musi zapłacić zaległości.

Gość Goosc

Na fundusz mam za duży dochód, komorniczka mówiła że w PR nie lubią za bardzo zajmować się osobami z własną działalnością, że ciężko coś z nich ściągnąć. Dobrze, że mam męża który mojego syna traktuje jak swojego no ale były na każdym kroku mi i synowi powtarzał że to on jest prawdziwym ojcem i mamy o tym pamiętać a zachowuje się jak dupek który zapomniał że ma dziecko. 

Gość gosc

Skoro ma DG, to po pierwsze - zgłoś go do BIK i BIG (albo spytaj czy komornik to zrobił), a po drugie - wystąp do prokuratury o uporczywe uchylanie się od płacenia alimentów. Spytaj też komornika, czy wystąpił do KIR o sprawdzenie jakie eks ma konta i w jakich bankach (nie ma raczej opcji, że przy DG nie ma żadnego wpływu na konto)