Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosc

Najgłupsze "mądrości" na temat związków z kafe

Polecane posty

Gość gosc

Konkubina daje za darmo i jest darmową praczką / sprzątaczką /kucharką itd itp.

Gość Gość
5 godzin temu, Gość gosc napisał:

To przecież kobieta decyduje czy urodzi dziecko czy nie. Więc to jest jej decyzja i nie ma w tym nic złego jeśli kobieta oszuka męża, że bierze pigułki lub ma dni niepłodne.

Akurat to prawda, a nie "mądrość". Wiele kobiet nagle chce mieć dziecko i zmienia zdanie, mimo, że wczesniej go nie chciały lub chciały później. Każdy mądry facet się z tym liczy i jeżeli nie chce teraz dziecka (i/lub akurat z tą kobietą) to będzie nosił gumki przy sobie - bo tylko wtedy będzie miał pewność. Jak chce koniecznie bez gumki - to cóż, ryzykuje i niech się liczy wtedy z potencjalnym dzieckiem. A że wielu facetów myśli kutachem to potem jest płacz. Stawiają chwilę przyjemności ponad zdrowy rozsądek, więc niech potem do siebie mają pretensje.

A wpadki zdarzają się nierzadko przy tabletkach anty- bo nawet głupia herbata z dziurawca może mieć wpływ na ich działanie. Wiele kobiet jest nieświadomych, że nawet popularne zioła mogą mieć wpływ na gospodarkę hormonalna.

Gość gosc
1 minutę temu, Gość Gość napisał:

Akurat to prawda, a nie "mądrość". Wiele kobiet nagle chce mieć dziecko i zmienia zdanie, mimo, że wczesniej go nie chciały lub chciały później. Każdy mądry facet się z tym liczy i jeżeli nie chce teraz dziecka (i/lub akurat z tą kobietą) to będzie nosił gumki przy sobie - bo tylko wtedy będzie miał pewność. Jak chce koniecznie bez gumki - to cóż, ryzykuje i niech się liczy wtedy z potencjalnym dzieckiem. A że wielu facetów myśli kutachem to potem jest płacz. Stawiają chwilę przyjemności ponad zdrowy rozsądek, więc niech potem do siebie mają pretensje.

A wpadki zdarzają się nierzadko przy tabletkach anty- bo nawet głupia herbata z dziurawca może mieć wpływ na ich działanie. Wiele kobiet jest nieświadomych, że nawet popularne zioła mogą mieć wpływ na gospodarkę hormonalna.

Czyli mężczyzna musi się liczyć z tym, że kobiety myślą tylko macicą i ma nie ufać nawet swojej żonie, z którą wspólnie postanowili, ze dzieci nie będzie? 🤦‍♀️

PS. W poście, który cytujesz nie chodzi o zwykłą wpadkę, a o sytuację, gdy kobieta mówi mężowi, że bierze pigułki a celowo je odstawiła, żeby zajść w ciążę.

Gość gosc
4 minuty temu, Gość Gość napisał:

Tak wygląda "głupia" mądrość w akcji 🤣🤣🤣🤣🤣

Gość gosc

kobieta, która pracuje, ale mniej zarabia niż partner musi sama sprzątać i gotowac, aby "odrobić" różnice w ich zarobkach 🤣🤣

to mnie rozwaliło

Gość gosc
2 minuty temu, Gość gosc napisał:

kobieta, która pracuje, ale mniej zarabia niż partner musi sama sprzątać i gotowac, aby "odrobić" różnice w ich zarobkach 🤣🤣

to mnie rozwaliło

To samo było odnośnie faceta. Jak facet mniej zarabia to powinien więcej robić w domu.

Gość Gość
7 minut temu, Gość gosc napisał:

Czyli mężczyzna musi się liczyć z tym, że kobiety myślą tylko macicą i ma nie ufać nawet swojej żonie, z którą wspólnie postanowili, ze dzieci nie będzie? 🤦‍♀️

PS. W poście, który cytujesz nie chodzi o zwykłą wpadkę, a o sytuację, gdy kobieta mówi mężowi, że bierze pigułki a celowo je odstawiła, żeby zajść w ciążę.

Świadoma decyzja o dziecku to nie "myślenie macicą". Myślenie macicą raczej kojarzy się z czymś innym 😉 Nikomu nie można ufac w 100%. To chyba oczywiste? Każdy człowiek myślący zdroworozsądkowo sam dba o własne interesy.

I skończ z tym autosupportem, boś żałosna 😉 

Gość gość
11 minut temu, Gość gosc napisał:

to mnie rozwaliło

Dokładnie. Albo pieprzenie, że jak facet 2 razy w roku naprawi kran czy zrobi remont raz na kilka lat to znaczy, że nie musi już sprzątać ani gotować 😄 

Gość gość
9 minut temu, Gość gosc napisał:

To samo było odnośnie faceta. Jak facet mniej zarabia to powinien więcej robić w domu.

Nigdy nie widziałam czegoś takiego. Było jedynie wytykanie tego, że facet, który zarabia mniej - nie robi nic w domu ani nie zajmuje się dzieckiem. 

Gość gosc
2 minuty temu, Gość Gość napisał:

Świadoma decyzja o dziecku to nie "myślenie macicą". Myślenie macicą raczej kojarzy się z czymś innym 😉 Nikomu nie można ufac w 100%. To chyba oczywiste? Każdy człowiek myślący zdroworozsądkowo sam dba o własne interesy.

I skończ z tym autosupportem, boś żałosna 😉 

Świadoma, jednostronna decyzja o dziecku z jednoczesnym okłamaniem z pełną premedytacją potencjalnego ojca dziecka nie jest myśleniem macicą? 🤣🤣🤣🤣🤣

A czym? skur/wysyństwem?

Samaś żałosna 🤨

Gość gosc
Przed chwilą, Gość gość napisał:

Nigdy nie widziałam czegoś takiego. Było jedynie wytykanie tego, że facet, który zarabia mniej - nie robi nic w domu ani nie zajmuje się dzieckiem. 

Mało widziałaś 😄

Gość Gosc

Nie kazda para musi miec dzieci,czy to z wyboru czy nie, ale malzenstwo bez dzieci to rzeczywiscie nie rodzina.Rodzina to dzieci+rodzice lub nawet dziecko i samotna matka/ojciec.Jesli jestes mezatka i nie masz dzieci, to twoja rodzina sa twoi rodzice, ew tez rodzenstwo.Jak bedziesz miec dzieci, to bedziesz z nimi rodzina i one beda rodzina twojego meza

Gość Gość
7 godzin temu, Gość Gosc napisał:

Piszcie, jakie najgłupsze "mądrości" odnośnie małżeństwa, ślubu, związków widziałyście na kafe 😊

Ja zacznę:

1. Jak para bierze "tylko" ślub cywilny i/lub nie robi wielkiego wesela to dlatego, że ich nie stać na kościelny z weselichem na 200 osób. Przecież każdy chce przysięgi przed księżulkiem i mnóstwa pijanych wujków z którymi trzeba przetańczyć pół nocy;

2. Jak małżeństwo nie ma dzieci to na pewno są "białym małżeństwem", czyli mąż jest ukrytym gejem i potrzebował żony jako przykrywki. Ona zgodziła się, żeby nie mieć dzieci i nie sypiać z mężem, a za to on ją utrzymuje na luksusowym poziomie (bo niby wszyscy geje tacy bogaci są) i pozwala jej na kochanków;

3. Kiedy kobieta w związku mówi, że nie chcą mieć z mężem/partnerem dzieci, to na bank nie mogą ich mieć i tylko tak kłamią, bo nie chcą się przyznać że są bezpłodni. To niemożliwe, żeby ktoś nie chciał mieć dzieci, skoro tylko bąbelki nadają życiu sens i nic więcej

Jak nie chcesz mieć dzieci to po chooj siedzisz na dziale dla matek ?

Gość Gość111
5 godzin temu, Gość Gosc napisał:

Czyżbyś poczuła się dotknięta? Bo ja z punktami 1 i 2 z Twojego posta się nie spotkałam na kafe

Akurat nie, bo nie przejmuje się co myślą o mnie takie osoby... ale chyba dopiero od wczoraj jesteś tutaj, że tego nie widzisz.

Gość Gość111

Czyżbyś poczuła się dotknięta? Bo ja z punktami 1 i 2 z Twojego posta się nie spotkałam na kafe

Akurat nie, bo nie przejmuje się co myślą o mnie takie osoby... ale chyba dopiero od wczoraj jesteś tutaj, że tego nie widzisz.

Gość Gość111

Gość Gośćxx

Najgłupsze? Że najlepszy wiek na tworzenie stałych związków i rodzenie dzieci to 20 lat, bo za młodu się odchowa,  a potem dalej matka młoda i może korzystać z tego czego nie zaznała po 20-tce. No tylko szkoda że nie widzą, jak żenującym widokiem jest czterdziecha na dyskotece lub na uczelni 😄