Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Foczka

Wplacacie cos na zbiorki internetowe?

Polecane posty

Go艣膰 Foczka

Tych zbiorek jest teraz jak grzybow po deszczu. Wplacacie cos? I na kogo najchetniej? W sensie dzieci, zwierzeta, starsi, hospicja, dzieci z Afryki itd.聽

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰

Wp艂acam na WO艢P (mieszkam za granic膮 i nie mam okazji wrzuci膰 do puszki) oraz kiedy艣 wp艂aci艂am na pana Bohdana Smole艅a.

Uwa偶am niestety, 偶e tych zbi贸rek jest troch臋 za du偶o i cz艂owiek si臋 uodparnia si臋 na krzywd臋 innych. Mam wra偶enie, 偶e zdj臋cia chorych dzieci atakuj膮 mnie z ka偶dej mo偶liwej strony.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰

Raz na ruski rok wp艂ac臋 na kogo艣 z mojej okolicy.

Jak wy偶ej tych zbi贸rek jest od zawalenia, ostatnio na FB wyskoczy艂a mi zbi贸rka na otwarcie pizzeri albo na zakup gitary, co te ludki sobie my艣l膮 otwieraj膮c takie zbi贸rki 馃槀馃槀馃槀

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰

Codziennie wp艂acam, g艂贸wnie na zwierz臋ta. Codziennie widz臋 jak膮艣 zbi贸rk臋 na tt, a to wyrwali kotu ogon, a to oczy zgni艂y koci臋tom. Na ka偶d膮 zbi贸rk臋 wp艂acam. Czasami 5 z艂otych, a czasami wi臋cej. Nie mieszkam w PL. Na zagraniczne zbi贸rki te偶 wp艂acam. G艂贸wnie na ratowanie dzikich zwierz膮t.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Foczka

Tez wplacam najchetniej wlasnie na zwierzeta, ale sie tym wsrod znajomych nie chwale, bo niektorzy interpretuja to jako dziwactwo, ze wolisz wspomoc jeza od slodkiego bombelka. Poza tym mam wrazenie, ze coraz wiecej zamoznych ludzi prosi o pomoc, a ci najbiedniejsi sa pomijani, bo nie maja takiej sily przebicia, bo nie wiedza gdzie sie zglosic.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kalimba

1%co roku na wwf Polska. Na bezdomne futra.. bez komentarza. Wiecej niz mnie stac. I na schronisko w moim miescie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kalimba

1%co roku na wwf Polska. Na bezdomne futra.. bez komentarza. Wiecej niz mnie stac. I na schronisko w moim miescie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kalimba

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰
29 minut temu, Go艣膰 Foczka napisa艂:

Tez wplacam najchetniej wlasnie na zwierzeta, ale sie tym wsrod znajomych nie chwale, bo niektorzy interpretuja to jako dziwactwo, ze wolisz wspomoc jeza od slodkiego bombelka. Poza tym mam wrazenie, ze coraz wiecej zamoznych ludzi prosi o pomoc, a ci najbiedniejsi sa pomijani, bo nie maja takiej sily przebicia, bo nie wiedza gdzie sie zglosic.聽

Dzieci maj膮 rodzic贸w, a rodzice maj膮 r臋ce do roboty. Taki kot pod blokiem nie ma nikogo. I gdy jaka艣 fundacja utrzymuje si臋 z datk贸w, a ma kilkadziesi膮t kot贸w do leczenia, karmienia, sterylizacji, a obok kolejnego potr膮conego czy chorego oboj臋tnie nie przejdzie, to dlaczego mam si臋 nie dorzuci膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰 M

Ja wplacam co miesiac na biedn膮 dziewczyn臋. Zachecam bo nie ma latwo. Zobaczcie sobie pudelija na insta

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosc
11 minut temu, Go艣膰 Go艣膰 M napisa艂:

Ja wplacam co miesiac na biedn膮 dziewczyn臋. Zachecam bo nie ma latwo. Zobaczcie sobie pudelija na insta

hahahahhaha uwa偶ajcie to troll聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gosc
7 minut temu, Go艣膰 Go艣膰 M napisa艂:

A co to za jedna? Widze ze polowa watk贸w obecnie na kafe jest o niej.

ja nie wp艂acam na te zrzutki z siepomaga. Mam wrazanie 偶e to jest wyciskanie pieni臋dzy ze zdesperowanych rodzic贸w przez zagraniczne plac贸wki medyczne. 呕eruj膮 oni na trudnej sytuacji rodzin tych chorych dzieci, a czy byla gdzie艣 informacja, 偶e np. terapia protonowa kogo艣 wyleczy艂a(mam na my艣li ludzi organizujacych te zbi贸rki)- nie by艂o 偶adnej wznowy ani przerzut贸w?聽

I dlaczego to jest wszystko takie drogie? 3 mln z艂 za operacj臋 bez gwarancji wyleczenia? Wp艂acaj膮cy maj膮 okaza膰 dobre serce a lecz膮cy robi聽z tej okazji biznes?

czy ci ludzie co zbieraj膮 te pieniadze pokazuj膮 jakie艣 faktury? Sk膮d wiadomo 偶e rodzina chorego dziecka nie remontuje sobie za te pieni膮dze salonu na przyk艂ad?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰

Ja korzystam z siepomaga do tak ok 30 z艂/mi臋s i troch臋 datkow dla schronisk dla zwierz膮t.聽

Na instytucje szkoda mi kasy (z wyj膮tkiem WO艢P) zw艂aszcza jak WWF mnie oszuka艂o.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kkkkk

Wp艂acam na zwierz臋ta w Polsce i na samotne, starsze osoby.聽Rocznie ko艂o 10 ty艣 pewnie si臋 uzbiera. W UK pomagam pracuj膮c za darmo w kociej fundacji. Na dzieci nie daj臋, niech rodzice sami za p艂ac膮 za swoj膮 ch臋膰 rozmna偶ania.

Udost臋pnij ten post

Dnia 12.11.2019 o 23:39, Go艣膰 Gosc napisa艂:

A co to za jedna? Widze ze polowa watk贸w obecnie na kafe jest o niej.

ja nie wp艂acam na te zrzutki z siepomaga. Mam wrazanie 偶e to jest wyciskanie pieni臋dzy ze zdesperowanych rodzic贸w przez zagraniczne plac贸wki medyczne. 呕eruj膮 oni na trudnej sytuacji rodzin tych chorych dzieci, a czy byla gdzie艣 informacja, 偶e np. terapia protonowa kogo艣 wyleczy艂a(mam na my艣li ludzi organizujacych te zbi贸rki)- nie by艂o 偶adnej wznowy ani przerzut贸w?聽

I dlaczego to jest wszystko takie drogie? 3 mln z艂 za operacj臋 bez gwarancji wyleczenia? Wp艂acaj膮cy maj膮 okaza膰 dobre serce a lecz膮cy robi聽z tej okazji biznes?

czy ci ludzie co zbieraj膮 te pieniadze pokazuj膮 jakie艣 faktury? Sk膮d wiadomo 偶e rodzina chorego dziecka nie remontuje sobie za te pieni膮dze salonu na przyk艂ad?

W艂a艣nie my艣l臋 偶e to naganiacze reklamuj膮 tych mafioz贸w farmaceutycznych;).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gosc

Tylko wosp i 1% na chora dziewczynke z okolicy. Na siepomaga nie wplacam bo tak jak juz ktos napisal to jest wyciaganie kasy od zdesperowanych rodzin przez zagraniczne kliniki. Czesto po takiej zbiorce nawet nie wiadomo co dalej sie dzieje, czy terapia sie odbyla, jakie efekty, czy w ogole tam poleceli. Te kwoty tez nie wiem kto podaje ze same milionowe zbiorki. Teraz najwieksza zbiorka to 9 mln, jak zbiora to nastepna bedzie 20 mln coraz wieksze te kwoty

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gosc
50 minut temu, Go艣膰 Gosc napisa艂:

Tylko wosp i 1% na chora dziewczynke z okolicy. Na siepomaga nie wplacam bo tak jak juz ktos napisal to jest wyciaganie kasy od zdesperowanych rodzin przez zagraniczne kliniki. Czesto po takiej zbiorce nawet nie wiadomo co dalej sie dzieje, czy terapia sie odbyla, jakie efekty, czy w ogole tam poleceli. Te kwoty tez nie wiem kto podaje ze same milionowe zbiorki. Teraz najwieksza zbiorka to 9 mln, jak zbiora to nastepna bedzie 20 mln coraz wieksze te kwoty

Wiesz, amerykanscy lekarze si臋 ceni膮( kto odwiedzi艂 USA ten pewnie poczu艂 tam kapitalizm od pierwszej chwili, oni potrafi膮 robi膰 hajs zdrcydowanie), podane zabiegi s膮 trudne i eksperymentalne- ale kto wie czy to pomaga? Koedy艣 na forum dla lekarzy przeczyta艂am, 偶e w艂a艣nie te kliniki cz臋sto聽wykorzystuj膮 desperacj臋 rodzin. Bo jak wiadomo- ton膮cy brzytwy si臋 chwyta a rodzic dla dziecka wiele po艣wieci.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jaa

Wplacam na zwierzeta regularnie, czasem na zbiorki na leczenie, jak czyjas sytuacja mnie wyjatkowo poruszy. Raz pamietam, ze dorzucilam sie do zbiorki, gdzie zbierali na karme dla psa przewodnika, bo niewidomy pan dostawal jakies smieszne pieniadze z zusu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Eko...
Dnia 12.11.2019 o 23:02, Go艣膰 Go艣膰 napisa艂:

Dzieci maj膮 rodzic贸w, a rodzice maj膮 r臋ce do roboty. Taki kot pod blokiem nie ma nikogo. I gdy jaka艣 fundacja utrzymuje si臋 z datk贸w, a ma kilkadziesi膮t kot贸w do leczenia, karmienia, sterylizacji, a obok kolejnego potr膮conego czy chorego oboj臋tnie nie przejdzie, to dlaczego mam si臋 nie dorzuci膰?

馃槀馃槀馃槀馃ぃ馃ぃ馃ぃ馃ぃkuffa leze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ???
Dnia 12.11.2019 o 23:21, Go艣膰 Go艣膰 M napisa艂:

Biedna dziewczyna ?, ma swoje dwa mieszkania ( jedno kupione ze zbi贸rki fundacji Anny Dymnej ) i nawet w nich nie mieszka, tylko wynajmuje.

Udost臋pnij ten post

Ja wp艂acam je艣li w co艣 uwierz臋. Unikam zbi贸r pro ekologicznych. Najcz臋艣ciej jednak dla ludzi, kt贸rzy nie ze swojej winy s膮 tam gdzie s膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 HejtStop

Wp艂acam na konie czasem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gosc
37 minut temu, Go艣膰 ??? napisa艂:

Biedna dziewczyna ?, ma swoje dwa mieszkania ( jedno kupione ze zbi贸rki fundacji Anny Dymnej ) i nawet w nich nie mieszka, tylko wynajmuje.

O kurcze- pani bizneswoman. Nie藕le si臋 ustawi艂a, a mo偶e to jej facet/m膮偶/narzeczony jest taki przedsiebiorczy.

ale mimo to nie chcia艂abym mie膰 jej choroby nawet z 2 mieszkaniami i psem w bonusie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰
1 godzin臋 temu, Kr贸lowa Juciuba napisa艂:

Na zwierzeta tak, na dzieci sporadycznie. Rodzice rozmnazajac sie musza brac na siebie pelna odpowiedzialnosc, wraz z calym cierpieniem ich dziecka

Do艣膰 okrutne podej艣cie, 偶eby nie powiedzie膰 g艂upie. 馃槙Gdyby wszyscy tak my艣leli to ju偶 dawno ludzie by wygin臋li. Jakiego m艂odego cz艂owieka sta膰 na ewentualne leczenie dziecka za 2/3 miliony, jak niekt贸rzy ledwo sp艂acaj膮 kredyt hipoteczny? Ale z tym 偶e zbi贸rki na kilka milion贸w s膮 grub膮 przesad膮 to si臋 w pe艂ni zgadzam, kto艣 powinien tego zakaza膰 bo to 偶erowanie na cudzym nieszcz臋艣ciu.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ssasz?
3 godziny temu, Kr贸lowa Juciuba napisa艂:

Na zwierzeta tak, na dzieci sporadycznie. Rodzice rozmnazajac sie musza brac na siebie pelna odpowiedzialnosc, wraz z calym cierpieniem ich dziecka

馃ぃ馃ぃ馃ぃ馃ぃ

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰

Wp艂acam na wybrane osoby z siepomaga.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Hue hue
3 godziny temu, Kr贸lowa Juciuba napisa艂:

Niby nie powinno sie zle zyczyc...ale馃槑

Ciekawe, jakbys ty albo kto艣 tobie bliski, ciezko zachorowal? I jedyn膮 szans膮 bylby kosztowny zabieg?

Pamietaj w razie czego o odpowiedzialnosci i nie pros o pomoc.

...chyba, ze zwierz臋ta聽聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosc

Jak juz wplacam to na zwierz臋ta, na dzieci wcale聽 uwazam ze od tego s膮 fundacje聽 np聽polsatu聽 ktore maja grub膮 kas臋聽 , czasami wplac臋 na czlowieka聽 ktoremu nie pomaga zadna fundacja a potrzebuje operacji ratuj膮cej zycie聽

Udost臋pnij ten post

6 minut temu, Go艣膰 Hue hue napisa艂:

Niby nie powinno sie zle zyczyc...ale馃槑

Ciekawe, jakbys ty albo kto艣 tobie bliski, ciezko zachorowal? I jedyn膮 szans膮 bylby kosztowny zabieg?

Pamietaj w razie czego o odpowiedzialnosci i nie pros o pomoc.

...chyba, ze zwierz臋ta聽聽

Ale szans膮 na co? Kazdy kiedys umrze, po co sztucznie utrzymywac przy zyciu ciezko chorego czlowieka. Lepiej zeby umarl i sie nie meczyl

Udost臋pnij ten post