Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Joart

Z jakiego zachowania swojego dziecka uśmialiscie się najbardziej?

Polecane posty

Gość Pakolik
Maly Rafal lat 5 wielbiciel telewizyjnych konkursow, w ksiegarni: Mama pyta: -Rafalku jaka ksiazeczke Ci kupic? A Rafal na to: - Kup mi cos z literatury powszechnej. Ten sam Rafal juz w 1 klasie: Sadzac, ze dowiem jak ksztaltuje sie jego edukacja, pytam go: - No Rafalku, a jak tam wyglada Twoja szkola? A on na to, zdziwiony: - Zolta! Pomyslalam: Tak ciociu, sama jestes sobie winna, jak nie umiesz jasno sformulowal pytania...

Moja córcia (20 mies.) usiłuje mnie we wszystkim papugować. Akurat wychodziłyśmy na spacer, wiec stanęłam przed lusterkiem i malowałam usta błyszczykiem. Mała stanęła przede mna i strojąc miny do lusterka malowała sobie usta kredką. Moja mała strojnisia. Pozdrawiam 🌻

Gość nicka27
Ostatnio pani w przedszkolu pyta mojego synka(4 latka),jak ma na imię,gdzie mieszka itp.W końcu pyta ile ma lat.Na to Grześ pokazuje 4 paluszki i mówi: tyle.Na to pani dopytuje:to ile to jest?Na to mój synuś (ponownie pokazując 4 paluszki):taka jestes duża i nie wiesz ile to jest tyle??

Jak moja siostra miala ok.3 lat i przyszli do na kolednicy to ona przerazona gdzy zobaczyła smierc z kosa poleciala do rodzicow i krzyczy; \'\' moamo tato kosiarka do nas przyszła\":):):):):)

syn koleżanki Patryk, lat 3 bawił się i w końcu mama do niego mówi - kończ tę zabawę i siadaj do stołu jeść, a on - Ty to jesteś bezcelna!

Gość KAPRYŚNA ANIA
Do osoby,która powątpiewa w autentyczność moich opowieści. Przypuszczam, że nie masz dzieci skoro uważasz, że kilkulatek nie może wygłaszac takich tekstów.. A tak na marginesie,moja córka jest naprawdę grzeczna.Gdyby podobne odzywki tzn. np.z dziadem zdarzyły jej się w wieku 10 lat ,byłabym oburzona, ale gdy padły z ust niespełna 2 letniego dziecka, zabrzmiało to komicznie.Pozdrawiam.

Gość siostrzeniec Olus
Oluś uczy się piosenki : Aaa kotki dwa nic nie będą robiły tylko ..... odkuziały

Gość siostrzeniec Olus
Oluś gdy miał ok roczku często jak to dziecko bawił się na dywanie i często chciał się bawić ciapami domowników, aby go zniechęcić zawsze gdy miał zamiar wziąć do rączki , móiliśmy mu : Fu , śmierdzi, nie dotykaj bo rączki będą śmierdziały. No nic innego nie działało a to poskutkowało.Oluś wówczas marszczył nosek ale butów nie dotykał. Pojechali kiedyś do znajomych , a On jak zwykle drepcze po dywanie, zobaczył jak gospodyni domu zdjęła swojego kapcia a te npodszedł cichutko i nagle słyszą : FUUU !!! i widzą ów zmarszczony nosek przy kapciu gospodyni. Rodzicom chciało się śmiać a gospodyni było troszkę wstyd.

Gość zuzannka
gdy Piotrus mial piec latek rodzice oznajmili mu ze bedzie mial rodzenstwo, wielkie poruszenie i radosc w rodzinie... pewnego dnia do mamy przyszla w odwiedziny ciotka Michalina i szczypiac Piotrusia czule w policzek zapytala ,,Co bys Piotruniu wolal siostrzyczke czy braciszka?,, a Piotrus odpowiedzial po chwili namyslu: ,, Lornetke,, jednak zycie potoczylo sie inaczej i urodzilam sie ja,ale ta historyjka ciagle jest powtarzana w naszej rodzinie:-) i mamy ubaw z naszego Piotrusia gdy sam mu juz blizniakow 10 l i jednego chlopca 9 l... sa super

Gość Edyttta
moja ZULA miala 8 l i postanowilam ze powiem juz jej cala prawde o mikolaju, itd.zaczelam mowic powoli , delikatnie a wraz z tym jak moje uswiadamianie dobiegalo konca jej oczka coraz bardziej sie szklily... pomyslalam,,ups ,kurce, moze to jednak za wczesnie,, a po jej twazyczce juz pokulaly sie leski, serce mi pekalo wiec nie zastanawiajac sie dlugo powiedzialam,, nie ,nie kochanie ,tylko zartuje,, o Zula do mnie ,,Boze mamusiu twoje zarty mnie wykoncza,,

Gość Edytta
a pamietam jeszcze jak mala Zula kleczala i jak co wieczor odmawiala modlitwe. miala okolo 4 latek, gdy juz odmowila swoje Aniele Bozy zroila znak krzyza , wstala z kleczek i juz miala wskoczyc do luzka gdy nagle podniosla paluszek w gescie zglaszania sie na lekcji i szybko kekajac z powrotem wolala ,,Boziu,Boziu poczekaj ,jeszcze zapomnialam cie prosic o to zebys dal mojej mamusi dzicke do brzuszka,,

Właśnie wczoraj wracaliśmy z Hubertem od dziadków. Po drodze Tata kupił mu cukierki typu Mamba. Hubert siedzi w samochodzie i zajada cukierka za cukierkiem. Tata pyta go: - Zjesz od razu wszystkie cukierki? Na co nasz czterolatek odpowiada: - A czego się spodziewałeś? Przyjechaliśmy do domu. Było już dosyć późno. Po kąpieli Hubert przybiega do mnie i prosi żebym się z nim położyła dopóki nie zaśnie. Tłumaczę mu, że jestem bardzo zmęczona i też chciałabym już pójść spać więc może poczytamy jutro. Na co Hubert stwierdził: - Ależ, mamo, moje łóżko przecież odmęcza.

Właśnie wczoraj wracaliśmy z Hubertem od dziadków. Po drodze Tata kupił mu cukierki typu Mamba. Hubert siedzi w samochodzie i zajada cukierka za cukierkiem. Tata pyta go: - Zjesz od razu wszystkie cukierki? Na co nasz czterolatek odpowiada: - A czego się spodziewałeś? Przyjechaliśmy do domu. Było już dosyć późno. Po kąpieli Hubert przybiega do mnie i prosi żebym się z nim położyła dopóki nie zaśnie. Tłumaczę mu, że jestem bardzo zmęczona i też chciałabym już pójść spać więc może poczytamy jutro. Na co Hubert stwierdził: - Ależ, mamo, moje łóżko przecież odmęcza.

Właśnie ucze moją córeczkę nowych słówek. Mówię : Juleńko powiedz kotek......ko-tek...kotek... A Julcia : ...........miau.......... ❤️ 🌻

Gość Siostrzenica
mojego kolegi (Jarek) nie wymawia głoski "R" i mówi do niego "Wujku Jajku"...

Gość ala zero
nasze Radosci (moj bratanek) ma juz 8 8 lat ale jak mial ok 4.zaczynal sie od starszej siostry uczyc literek,pasjonowac sie komputerem przychodzi kiedys do nas robie cos przy komputerze jak wiecie sa partycje na dysku DYSk C: D: E: no i on widzac pasek zadan mowi "no mamy dysk Ce,dysk De,E , Fe no i kieedys spytany kim chce byc jak dorosnie odpowiedzial: MIKOŁAJEM a siostrzenica w podobnym wieku wszystkie samogloski w wyrazach wymawiala jak' U" no i kkiedys stojac z siostra w sklepie ta szarpoie ja za rekaw i mowi"mamo kup mi wudy(wódy) glupio nam bylo:)

Co roku pływamy na żaglach,wszystko jest coraz droższe ,więc oszczędzamy gdzie się da... Za wzięcie prysznica płaci się *8 zł za 10 min. ,żeby zaoszczędzić mąż postanowił wykąpać się z synem Żeby było szybciej zaczął go namydlać ,na co mój ukochany synek-Tato ,a wiesz ,że zły dotyk boli przez całe życie?- Bachor ma 9 latek....

Co roku pływamy na żaglach,wszystko jest coraz droższe ,więc oszczędzamy gdzie się da... Za wzięcie prysznica płaci się *8 zł za 10 min. ,żeby zaoszczędzić mąż postanowił wykąpać się z synem Żeby było szybciej zaczął go namydlać ,na co mój ukochany synek-Tato ,a wiesz ,że zły dotyk boli przez całe życie?- Bachor ma 9 latek....

Gość Alicja po drugiej stronie
5 letnia corka prezybiega podekscytowana z podworka i mowi:" A wiesz...wiesz....siostra Agnieszki nosi stringi...." Oczywiscie mala nie ma pojecia co to sa stringi....:)

Gość Konradka
Rozmowa z moim trzyipółletnim synem: -Którą panią najbardziej lubisz w przedszkolu? -Żadną. -Ale może jeszcze polubisz ? -Nie polubie, takie życie .

Gość jaaaaaaaaaa
Wrociłam kiedys od fryzjera, zmienilem zupelnie fryzurę, drastycznie skróciłam włosy, zmieniłam kolor i dzwonie do domu bo zapomnialam kluczy, drzwi otworzyl mój 4-letni synek i woła do mojego mężą :"Tatusiu, jakaś pani przyszła!!!!" :):):):) Kiedyś pytałam moją 6 letnią bratanicę jak jest po angielsku kolor "żółty", odpowiada, że "jeloł" ,a potem pytam, jak jest "zielony" a ona na to..... "ZIELOŁ" :):):) Dzieci są urocze!

Gość Martika
Moja mama kiedyś zabrala moja coreczke (niecale cztery latka) do mojej tesciowej. Obie babcie wypily sobie troszke piwka i jak byla muzyka w telewizji to zaczely z nia tanczyc. I po pewnym czasie sytuacja sie powtorzyla. Mama jedzie z wnusią autobusem pelnym ludzi a mala na caly autobus "Babciu, a bedziecie z babcią Wandą znowu pić piwo i bedziemy tańczyć?"

Moja krewna, 3,5 latka, od roku chodzi juz do przedszkola. W tym roku szkolnym po raz pierwszy trafilo tez do niego wielu jej rowiesnikow, ale jak to bywa na poczatku - wielu placzacych i teskniacych za mama... Ktoregos dnia Mloda siedzi i czeka juz na mame wsrod rozhisteryzowanych rowiesnikow... w koncu nie wytrzymala i podchodzi do zanoszacej sie od placzu kolezanki i mowi: - No co Ty glupia nie rycz, mama na pewno przyjdzie! ONE ZAWSZE PRZYCHODZA! :D