Dr. Who 147 Napisano Sierpień 16, 2020 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sandi 106 Napisano Sierpień 17, 2020 Ja kupuję tylko we FRACu, ale to sklepy położone tylko na śląsku, w małopolsce i na podkarpaciu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mayoka 16 Napisano Sierpień 18, 2020 Prosto u rolnika polecam. Ja kupuję często mięso świeże i zdrowe. Te przemysłowe z marketów to jest często podtrute. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
michaszka91 0 Napisano Sierpień 19, 2020 Jak szynkę no to na stoiskach w supermarkecie, nigdy nie kupuję paczkowanych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ilonnax 0 Napisano Sierpień 20, 2020 Ja kupuję bezpośrednio w mięsnym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kitsune 50 Napisano Sierpień 20, 2020 Jeśli masz możliwości to wiadomo, że najlepiej prosto od rolnika. W drugiej kolejności jest dobry sklep mięsny a dopiero jak się nie ma wyboru to z marketu. W markecie liczy się cena a nie jakość a ta nie zawsze jest dobra, poza tym takie mięsko może długo poleżeć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kitsune 50 Napisano Sierpień 20, 2020 22 minuty temu, uzyszkodnik napisał: Rolnik, jak sama nazwa wskazuje, sprzedaje plody rolne. Mieso niestety nie rosnie na drzewach, ani na krzakach, jak sugeruje kolezanka powyzej. Mieso najlepiej kupic od hodowcy, ktory ma male stadko krow czy tez niewielka ilosc kur grzebiacych w ziemi - a nie spora ferme, bo zwykle tam karmienie zwierzat jest zautomatyzowane i nastawione na szybki przyrost, a nie dobra jakos miesa. A to nie jest tak że zwierzęta są na gospodarstwie rolnym z hodowlą zwierząt a gospodarstwo rolne ma rolnik? Hodowca to chyba osoba kojarząca zwierzęta celem poprawienia jakości genetycznej? Np. rasowego bydła, kur lub hodującego zwierzęta tak, by spełniały oczekiwania ludzi (np. celem uzyskania krowy z większą wydajnością mleka) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ewa1432 1 Napisano Luty 1, 2022 Ja kupuję tylko takie, które jest z certyfikatem QAFP. Zawsze świeże i zdrowe. Polecam. Więcej możesz poczytać o tym na dobrydrob.pl, naprawdę warto. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach