TwojaMuuza 875 Napisano Styczeń 15, 2021 Słuchajcie, moj pracodawca nie cierpi i nie rozumie czegos takiego jak " chory pracownik" W przyszlą środę bedzie 10 dni jak zachorowałam na covid po 10 dniach podobno mozna juz wychodzić z domu. A mój pracodawca każe mi w poniedziałek przyjsc do pracy. Ja pójdę, ale czuje ze to nie jest dobry pomysł. Nie biorę odpowiedzialności za to. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marawstala 1988 Napisano Styczeń 15, 2021 Chyba izolacja Cię obowiązuje, a to 10 dni nie mniej kiedy to nie można wychodzić... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TwojaMuuza 875 Napisano Styczeń 15, 2021 1 minutę temu, marawstala napisał: Chyba izolacja Cię obowiązuje, a to 10 dni nie mniej kiedy to nie można wychodzić... No właśnie a nie dość że to kooorestwo odradza zeby isc na test to jeszcze w poniedziałek każe przyjsv do pracy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marawstala 1988 Napisano Styczeń 15, 2021 Przed chwilą, TwojaMuuza napisał: No właśnie a nie dość że to kooorestwo odradza zeby isc na test to jeszcze w poniedziałek każe przyjsv do pracy. Zrób sobie test jak wyjdzie pozytywny to nie moze Cię zmusić do pójścia do pracy... poza tym będziesz wtedy kontrolowana raz, że aplikacja... a dwa to policja też się pojawia bez zapowiedzi... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marawstala 1988 Napisano Styczeń 15, 2021 A jeśli to nie covid a coś innego też masz prawo do chorobowego... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TwojaMuuza 875 Napisano Styczeń 15, 2021 Przed chwilą, marawstala napisał: Zrób sobie test jak wyjdzie pozytywny to nie moze Cię zmusić do pójścia do pracy... poza tym będziesz wtedy kontrolowana raz, że aplikacja... a dwa to policja też się pojawia bez zapowiedzi... Teraz jak juz przesiedziałam połowę to nie bede robila , bez sensu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nemetiisto 1325 Napisano Styczeń 15, 2021 15 minut temu, TwojaMuuza napisał: Ja pójdę, ale czuje ze to nie jest dobry pomysł. Idź o pracy i na test. Jeśli okaże się, że to Covid, dzwon do Sanepidu, że byłaś w pracy. Cała firma pójdzie na kwarantannę to się może cwaniak czegoś nauczy? 1 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marawstala 1988 Napisano Styczeń 15, 2021 Przed chwilą, TwojaMuuza napisał: Teraz jak juz przesiedziałam połowę to nie bede robila , bez sensu Jak uważasz, ale jak coś to możesz... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TwojaMuuza 875 Napisano Styczeń 15, 2021 (edytowany) 5 minut temu, marawstala napisał: A jeśli to nie covid a coś innego też masz prawo do chorobowego... To covid na bank. W piątek w kilka osób byliśmy w jednym pomieszczeniu w sobotę zle sie poczuły dwie z tych osób w poniedziałek następne osoby a w środę wyszło, że trójka z tych osób ma wynik dodatni covid. Jutro kolejna dostanie wynik. Ja siedzę w domu i nie wychodzę, ale przynajmniej trzy inne osoby z tego grona łaziły przez ten czas do pracy caly czas. Masakra, taka nieodpowiedzialnisc. Edytowano Styczeń 15, 2021 przez TwojaMuuza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TwojaMuuza 875 Napisano Styczeń 15, 2021 2 minuty temu, Nemetiisto napisał: Idź o pracy i na test. Jeśli okaże się, że to Covid, dzwon do Sanepidu, że byłaś w pracy. Cała firma pójdzie na kwarantannę to się może cwaniak czegoś nauczy? Buahaha, ale by bylo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TwojaMuuza 875 Napisano Styczeń 15, 2021 1 minutę temu, Zpaznokcilakier napisał: Wg niego mogłabyś zdechnąć, byle jemu się kasa zgadzała. Znam takich gagatkow. Nie ryzykuj swoim zdrowiem i życiem dla jakiegoś nietryba. Nie warto. Gloopi jest i tyle , ale juz niebawem tego mocno pozaluje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TwojaMuuza 875 Napisano Styczeń 15, 2021 1 minutę temu, PrawiczekPzn napisał: Po 10 dniach od ustaniu objawów? Nie , od zachorowania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TwojaMuuza 875 Napisano Styczeń 15, 2021 2 minuty temu, PrawiczekPzn napisał: Ale z objawami nie można chyba iść? Teraz mam tylko stan podgorączkowy caly czas, jeśli mi nie minie do poniedziałku rano No to nie pójdę, bo jak? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marawstala 1988 Napisano Styczeń 15, 2021 20 minut temu, TwojaMuuza napisał: To covid na bank. W piątek w kilka osób byliśmy w jednym pomieszczeniu w sobotę zle sie poczuły dwie z tych osób w poniedziałek następne osoby a w środę wyszło, że trójka z tych osób ma wynik dodatni covid. Jutro kolejna dostanie wynik. Ja siedzę w domu i nie wychodzę, ale przynajmniej trzy inne osoby z tego grona łaziły przez ten czas do pracy caly czas. Masakra, taka nieodpowiedzialnisc. Takich osób jest całkiem sporo nie każdy decyduje się na test nawet widzac u siebie konkretne objawy, osób które powinny przebywać na kwarantannie też już nikt nie pilnuje... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marawstala 1988 Napisano Styczeń 15, 2021 20 minut temu, TwojaMuuza napisał: Teraz mam tylko stan podgorączkowy caly czas, jeśli mi nie minie do poniedziałku rano No to nie pójdę, bo jak? Lepiej go przechorowac w domu jeśli już tak tego testu nie chcesz... 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Danger 121 Napisano Styczeń 15, 2021 A zwolnienie lekarskie masz do kiedy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TwojaMuuza 875 Napisano Styczeń 15, 2021 1 godzinę temu, Danger napisał: A zwolnienie lekarskie masz do kiedy? Nie byłam u lekarza, kupiłam zestaw leków:): Gropsinosin x2 Krople do nosa x2 Fervex ×4 Do pryskania na gardło ×1 Tabl.przeciwbolowe i przeciwgorączkowe Normabiotic ×2 Syrop na kaszel mokry i suchy;) To zestaw ktorym sie leczymy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AZS56 144 Napisano Styczeń 16, 2021 16 godzin temu, TwojaMuuza napisał: No właśnie a nie dość że to kooorestwo odradza zeby isc na test to jeszcze w poniedziałek każe przyjsv do pracy. Nawet lekki przebieg moze skutkowac powaznymi powiklaniami, po co chcesz ryzykowac? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TwojaMuuza 875 Napisano Styczeń 16, 2021 15 minut temu, AZS56 napisał: Nawet lekki przebieg moze skutkowac powaznymi powiklaniami, po co chcesz ryzykowac? No właśnie, trudno, niech się dzieje wola świata. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Laurittka 143 Napisano Styczeń 16, 2021 16 godzin temu, TwojaMuuza napisał: No właśnie a nie dość że to kooorestwo odradza zeby isc na test to jeszcze w poniedziałek każe przyjsv do pracy. U jakiegoś Janusza pracujesz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TwojaMuuza 875 Napisano Styczeń 16, 2021 6 minut temu, Laurittka napisał: U jakiegoś Janusza pracujesz Gorzej, u cicho ciemnej. Nikt nie widzial nikt nie slyszal, zebyvtylko ludzie nie gadali za wszelką cenę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach