Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
RC +

Pytanie do forumowych lewaków...

Polecane posty

Jak postrzegacie trwającą obecnie kolejną odsłonę konfliktu Izrael-Iran? Czy opowiadacie się bardziej po którejś ze stron?

Ja jako konserwatysta i prawicowiec, przyznam uczciwie, że mam ambiwalentne odczucia, zdecydowanie nie popieram agresywnej polityki syjonistów, ale z drugiej strony również nie popieram islamskich ekstremistów.

Zauważyłem w USA wyraźny podział - tamtejsza lewica mocno za Iranem i Palestyną, prawica albo neutralność, albo pro-izralesko.

A jak wy postrzegacie ten konflikt?

Edytowano przez RC +
  • Like 1

Na 99,99% pewnie dokładnie to sądzą na ten temat, co podpowie im GW czy tam onet 😄 

8 minut temu, Dumbolev napisał:

Na 99,99% pewnie dokładnie to sądzą na ten temat, co podpowie im GW czy tam onet 😄 

Przemek Moon z całym szacunkiem dla ciebie ale ty też zaliczasz sie do lewaków tylko umiarkowanych

Edytowano przez Wacek Sratuszczak

50/50 taki daje stosnek posiadania moralnej wyzszosci Iranu i Izraela. 

Z jednej strony Izrael walczy o przezycie wsrod wrogow i gdyby nie osadnicy zydowscy to obszar izraela nadal bylby nieurodzajną pustynią a z drugiej strony izrael prowokuje i wciąga do wojny USA i powoduje niepokoje swiatowe. 

Mysle ze kazdy silny narod ma prawo do ziemi jesli umie tą ziemie obronic i uprawiać by sie wyżywić i dlatego blizej mi do racji Izraela

Mysle, ze Izrael wykorzystuje sytuacje i robi, co chce. Zajmuje kolejne tereny, nie tylko w Palestynie, ale takze w Syrii, i konsekwetnie eliminuje przeciwnikow nie ogladajac sie na zadne przepisy miedzynarodowe lub humanitarne. Panuje ku temu korzystna sytuacja wewnetrzna jak i miedzynarodowa i ja maksymalnie wykorzystuje. 

42 minuty temu, Żaba Monìka napisał:

A to, co sie dzieje w Gazie uwazam za kleske humanitarna i bezprawie.

Tu się zgadzamy ponad podziałami. Ja tylko dosadniej, uważam, że ostatnie działania syjonistów w Palestynie zakrawają o zwyczajne zbrodnie wojenne.

Edytowano przez RC +

Przed chwilą, RC + napisał:

Tu się zgadzamy ponad podziałami. Ja tylko dosadniej, uważam, że działania syjonistów zakrawają o zwyczajne zbrodnie wojenne.

Tez tak uwazam niestety.

6 minut temu, RC + napisał:

Tu się zgadzamy ponad podziałami. Ja tylko dosadniej, uważam, że ostatnie działania syjonistów w Palestynie zakrawają o zwyczajne zbrodnie wojenne.

Dlaczego zbrodnie? Przecież z tych dzieci mogą wyrosnąć ludzie, z których jakaś czesc będzie chciała zamieszkać w Europie. I wtedy zgwałca Eve, Pieprz i mnóstwo polskich kobiet. Nie uważasz, że im ich mniej, tym lepiej? 

• Haha 2

Przed chwilą, Caryca łabędzica napisał:

Dzicz przeciw dziczy, nie ma komu sprzyjać.

Zawsze mozesz sprzyjac dzieciom, ktore przed wojna byly zwyklymi dziecmi, a teraz nie moga same chodzic, bo sa niedozywione i chore, lub nie maja nog, a pol rodziny zabily im bomby.

5 minut temu, Hugh Hefner napisał:

Dlaczego zbrodnie? Przecież z tych dzieci mogą wyrosnąć ludzie, z których jakaś czesc będzie chciała zamieszkać w Europie. I wtedy zgwałca Eve, Pieprz i mnóstwo polskich kobiet. Nie uważasz, że im ich mniej, tym lepiej? 

a na wakacjach Ewka w ogóle wychodzi z hotelu? Czy siedzi zamknięta zapobiegając gwaltowi?

10 minut temu, Hugh Hefner napisał:

Manipulacja na poziomie libeda. 

1 godzinę temu, Żaba Monìka napisał:

A to, co sie dzieje w Gazie uwazam za kleske humanitarna i bezprawie.

18 minut temu, RC + napisał:

Ludobójstwo przy milczeniu świata. 

• Sad 1

Przed chwilą, WiłaCzerwcowa napisał:

Manipulacja na poziomie libeda. 

Dlaczego? Powiedziałaś, że wszyscy gwałcą, wszyscy mają was za dzi.wki, bo to taka kultura.

5 minut temu, Qwerty88 napisał:

a na wakacjach Ewka w ogóle wychodzi z hotelu? Czy siedzi zamknięta zapobiegając gwaltowi?

Najgorzej będzie jak już ci uchodźcy się zjawią i z żadną babą się nie będą chcieli ruuchać. Do kogo wtedy reklamacje składać, że naściągali tałatajstwa i żadnego z tego pożytku :classic_cool:

• Haha 2

Przed chwilą, Hugh Hefner napisał:

Dlaczego? Powiedziałaś, że wszyscy gwałcą, wszyscy mają was za dzi.wki, bo to taka kultura.

Racja - i ci bezowi i ci bezowi :classic_biggrin:

7 minut temu, Żaba Monìka napisał:

Zawsze mozesz sprzyjac dzieciom, ktore przed wojna byly zwyklymi dziecmi, a teraz nie moga same chodzic, bo sa niedozywione i chore, lub nie maja nog, a pol rodziny zabily im bomby.

Dzieci zawsze żal, terrorystów i polityków robiących interesy na wojnie nie.

Nawet nie chce mi się kontynuować dyskusji na takim poziomie manipulacji. 

6 minut temu, Qwerty88 napisał:

Wychodzi. Jeszcze nikt jej nie napadł, ale na wszelki wypadek zostanie w domu gdybym wybieral się z córką w niebezpieczne regiony  😉 

2 minuty temu, Siurentajski napisał:

Najgorzej będzie jak już ci uchodźcy się zjawią i z żadną babą się nie będą chcieli ruuchać. Do kogo wtedy reklamacje składać, że naściągali tałatajstwa i żadnego z tego pożytku :classic_cool:

A ty to kobiety postrzegasz przez pryzmat swojej niewyżytej żony czy jak?

1 minutę temu, WiłaCzerwcowa napisał:

Nawet nie chce mi się kontynuować dyskusji na takim poziomie manipulacji. 

To nie jest manipulacja. Piszę wprost. Płaczesz np nad biednym dzieckiem, widzisz co tam się dzieje, ale uważasz go za potencjalnego gwałciciela. Twoje słowa. 

To nie jest manipulacja. Piszę wprost. Płaczesz np nad biednym dzieckiem, widzisz co tam się dzieje, ale uważasz go za potencjalnego gwałciciela. Twoje słowa. 

Skończyłam.

A ty to kobiety postrzegasz przez pryzmat swojej niewyżytej żony czy jak?

O ironio to te niewyżyte akurat nie mają takiego parcia na kolorowych chłopów. To najbardziej te zahukane, pobożne szare myszki jak się trafi beżowy drążek to małpiego rozumu dostają od tej egzotyki :classic_cool:

Dzieci zawsze żal, terrorystów i polityków robiących interesy na wojnie nie.

Ja politykow i terrorystow tez nie zaluje, ale ludnosci cywilnej tak. Poza tym nie dziwie sie, ze w Palestynie jest terroryzm, Izrael sam sobie ich wyhodowal i nadal hoduje, jako jedyna forme samoobrony ludnosci. Nie, nie popieram terroryzmu, ale taka jest prawda.

ciesz e się że się wybijajom wzajemnie ale jakbym przy klamce przy skroni miał się opowiedzieć za jedną stroną to uważam że po zrzuceniu atomówki na izrael zapanuje pokoj na bliskim wschodzie

1 minutę temu, Siurentajski napisał:

O ironio to te niewyżyte akurat nie mają takiego parcia na kolorowych chłopów. To najbardziej te zahukane, pobożne szare myszki jak się trafi beżowy drążek to małpiego rozumu dostają od tej egzotyki :classic_cool:

Te qrwiszcza z wenerami które się przez twój drążek przetoczyły to pewnie były takie myszki pobożne, jesteś znawcą.

• Haha 2

2 minuty temu, Żaba Monìka napisał:

Po co robicie glupie zarty w powaznym temacie?

Nie robimy. Zastanawia mnie po prostu tok myślenia niektórych ludzi. Pieprz przynajmniej od razu napisała, że to dzicz i nie ma komu sprzyjać. I to się zgadza z jej przekonaniami. Za to ma mój szacunek.

3 minuty temu, WiłaCzerwcowa napisał:

Skończyłam.

Przykro mi. Jestem obrzydliwym realistą. Tak więc ani Ty, ani RC Jezus mnie nie przekonujecie. 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się