Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Tak czeba tak

Dlaczego tak wszyscy gonią za pieniędzmi

Polecane posty

2 minuty temu, Siurentajski napisał:

I mitomania wjechała na pełnych obrotach :classic_biggrin:

Wtedy taka darioelka się lizala za 20 kwadrans więc mając 20 a tyle to często nawet znalazlem bo komuś wyfrunelo mogłeś skorzystać z osiedlowej prostytutki albo wypad do salonu gier i mcd ja wolałem to drugie 

Moja mama zazwyczaj właśnie mi dawała kase max 20zl i miała z głowy bo sam sobie kupiłem małe lego za 10 reszte poszedłem do kina mcd cukierni co tam miałem ochotę 

1 minutę temu, Tak czeba tak napisał:

Wtedy taka darioelka się lizala za 20 kwadrans więc mając 20 a tyle to często nawet znalazlem bo komuś wyfrunelo mogłeś skorzystać z osiedlowej prostytutki albo wypad do salonu gier i mcd ja wolałem to drugie 

Tak, tak, dak, dak, dak...

Leżak, ale skoro ty się już nażyłeś w dzieciństwie, to po co ty jeszcze żyjesz?

też pamiętam czasy kiedy godzina grania w salonie gier (tak, był u mnie w mieście) kosztowała 4 zł. było nintendo 64, playstation 1 i 2, oraz sega dreamcast. ile ja kasy przewaliłem na granie 😄

Edytowano przez kris888

W salonie gier jak se wymieniles dyszke na 20 x 50gr to i pół dnia mogłeś spędzić będę dobry w gierki 

Przed chwilą, kris888 napisał:

też pamiętam czasy kiedy godzina grania w salonie gier (tak, był u mnie w mieście) kosztowała 4 zł. było nintendo 64, playstation 1 i 2, oraz sega dreamcast. ile ja kasy przewaliłem na granie 😄

Dokładnie tak były po 4zł godzinne kafejki konsol tesz i chodziłem często na godzinkę no różnych form aktywności korzystałem wtedy 

• Haha 1

3 minuty temu, Siurentajski napisał:

Nadal szukam mojego hotwilsa mcd wawa śródmieście bo warty teraz pewnie 98 sony 

5 minut temu, Siurentajski napisał:

Jeszcze chciałem rodzinę założyć i grać na rzutniku 

Przed chwilą, Tak czeba tak napisał:

Jeszcze chciałem rodzinę założyć i grać na rzutniku 

Spoiler alert: nie założysz :classic_cool:

20 minut temu, selkie napisał:

Twoje "miałem wszystko" nie oznacza wiele, a na pewno nie przystaje do dzisiejszych czasów i dzisiejszych oczekiwań i marzeń dzieciaków i młodzieży. Jeśli chodzi o start w życie, to widać, jak skończyłeś. Póki tacy jak ty nie mają dzieci, to jest ok, ale niestety dzieci rodzą się z takich patologicznych ludzi też, którzy myślą, że je wychowają na 800 plus i brudnych klockach ze śmietnika. 

Ja miałem, bieda objawiala się tym że jak byliśmy z mamą w wawa mcd to ona zanowila zestaw mi z zabawkom a sobie nic. I patrzyla jak jem, podjadala mi frytki. Ja sam nie miałem większych różnic. Po prostu musiałem szybko puścić spódnice matki i sam odważnie chodzić do kina.

Ja miałem, bieda objawiala się tym że jak byliśmy z mamą w wawa mcd to ona zanowila zestaw mi z zabawkom a sobie nic. I patrzyla jak jem, podjadala mi frytki. Ja sam nie miałem większych różnic. Po prostu musiałem szybko puścić spódnice matki i sam odważnie chodzić do kina.

No ale kino to zło przecież, bo jak się dziewczynę na całe życie puści do kina samą, to ona tam z kimś w ciążę zajdzie :classic_cool:

Matka cię utrzymywała do swojej śmierci, więc nigdy nie puściłeś jej spódnicy. Masz prawie 40 lat i ciągle piszesz, co robiłeś w dzieciństwie. Jesteś dorosły i jedyne przeżycia masz z dzieciństwa. Dla twojego dziecka nie byłoby nawet na tego Maca. 

• Sad 1

1 minutę temu, Siurentajski napisał:

No ale kino to zło przecież, bo jak się dziewczynę na całe życie puści do kina samą, to ona tam z kimś w ciążę zajdzie :classic_cool:

Wtedy miały większe wrażenie niż dzisiaj gdy w domu miałeś 14" u siostry carton network a w kinie bajke na 300" dzisiaj gdy możesz obejrzeć na 85 czy 120 nie ma to już takiego znaczenia dla mnie. Towarzystwo innych ludzi uważam za minus w takich miejscach. 

Wtedy miały większe wrażenie niż dzisiaj gdy w domu miałeś 14" u siostry carton network a w kinie bajke na 300" dzisiaj gdy możesz obejrzeć na 85 czy 120 nie ma to już takiego znaczenia dla mnie. Towarzystwo innych ludzi uważam za minus w takich miejscach

Bo masz fobię społeczną :classic_cool:

no przestało padać, idę się przewietrzyć 😄 wieczorem wpadnę jak temat będzie.

Edytowano przez kris888

5 minut temu, selkie napisał:

Matka cię utrzymywała do swojej śmierci, więc nigdy nie puściłeś jej spódnicy. Masz prawie 40 lat i ciągle piszesz, co robiłeś w dzieciństwie. Jesteś dorosły i jedyne przeżycia masz z dzieciństwa. Dla twojego dziecka nie byłoby nawet na tego Maca. 

Znowu się zagalapowalas korzystałem z zewnątrz do 25,5 roku życia. A na mcd by było zresztą ja pilnowalem w uk siostrzenca i zostawiłem mu fajne wspomnienia czy to właśnie rower czy wypad do gamestopu i kupno gry czy wypad do hipermarket i nazarcie się 10 paczkami za funta.

Moj kolega ma schizofrenie paranoidalna i czasem potrafi 3 butelki wina wypic i miesza to z psychotropami i nic mu nie jest szczerbaty

Edytowano przez owsikus szczerbatus

1 minutę temu, kris888 napisał:

no przestało padać, idę się przewietrzyć 😄 wieczorem wpadnę jak temat będzie.

Zazdraszczam. Ja dzisiaj kolejna tura mixu: opieka nad dziećmi/poprawianie prac licencjackich 

2 minuty temu, Tak czeba tak napisał:

Znowu się zagalapowalas korzystałem z zewnątrz do 25,5 roku życia. A na mcd by było zresztą ja pilnowalem w uk siostrzenca i zostawiłem mu fajne wspomnienia czy to właśnie rower czy wypad do gamestopu i kupno gry czy wypad do hipermarket i nazarcie się 10 paczkami za funta.

Co się stało w 25,5 roku życia, że przestałeś korzystać z zewnątrz?

6 minut temu, Siurentajski napisał:

Bo masz fobię społeczną :classic_cool:

Czuję się niekomfortowo bo co kręci się jakiś lachon idealny na założenie rodziny czyli zdolny do rozplodu 

Czuję się niekomfortowo bo co kręci się jakiś lachon idealny na założenie rodziny czyli zdolny do rozplodu 

Co w tym niekomfortowego?

Przed chwilą, Siurentajski napisał:

Skończyła się edukacji i czepiali by się czy szukam pracy gdzie pracuje wolalem hejterow unikać 

Skończyła się edukacji i czepiali by się czy szukam pracy gdzie pracuje wolalem hejterow unikać 

Kto by się czepiał?

Przed chwilą, Siurentajski napisał:

Kto by się czepiał?

Każdy się czepial aż skończyło się sciganiem przez system 4 lata i sprawom w sądzie... 

Do dzisiaj się czepia każdy ale teraz po stracie cwierc miliona jestem z grubej rury szyty i asertywny pyskowaty 

Każdy się czepial aż skończyło się sciganiem przez system 4 lata i sprawom w sądzie... 

No ale podobno masz dwa fakultety i jesteś specem od IT i grafiki komputerowej. Te 11 lat temu z takimi kwalifikacjami to nie ty byś szukał pracy tylko praca ciebie. Wiem, bo mam znajomych którzy pracują w IT i to były czasy eldorado w tej branży :classic_cool:

2 minuty temu, Tak czeba tak napisał:

Ale pod jakim zarzutem cię ten system ścigał?

4 minuty temu, Siurentajski napisał:

edukacje w Cosinusie skończył bo ciągnął alimenty w opór albo rente rodzinna, zgaduje

• Thanks 1
  • Haha 1

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się