Kamila159 6 Napisano 19 godzin temu Nie kasujcie mojego tematu !!! potraktujcie to powsznie, jestem załamana moj facet ma 36 lat i okazało się, że regularnie wpłaca na akcje 6 tyś zł na miesiąc. Ma już wpłacone ponad 120 tys. Za 3 msc bierzemy ślub i mówi, że będziemy tam gromadzić 1/3 naszych zarobków. On zarabia ok 17 tys, ja 13 tyś. Czyli można powiedzieć że dalej 6 tys na msc chce dawać tam. Powiedziałam że absolutnie że dla mnie to za duże ryzyko. Na początku byliśmy umówimy, że odkładamy pieniądze i być może kupimy jakąś kawalerkę na wynajem za kilka lat, ale nie było mowy, że tyle msc pieniędzy przeznacza się na akcje. On ostatnio dostał 20 tys z tego, ale dalej je tam trzyma licząc że to wzrośnie. W każdej chwili może to stracić. co więcej powiedział że to jego hobby i po ślubie chce na swoje hobby przeznaczać 6 tys zł. Nawet wspomniałam,że mógłby wymienić auto (ma 20 letnie ) to mówił że te pieniądze woli przeznaczyć na akcje. jestem trochę załamana. Twierdzi, że się nie znam, że to bardzo bezpieczne i nic nie traci. Czy dla was normalne jest płacić 6 tys msc tam ? Czy wasi faceci też tak inwestują ? Boję się że on się od tego uzależni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BrzuchataBabkaBoża 65 Napisano 19 godzin temu Jeszcze niedawno pił i z patologii pochodził. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 1335 Napisano 18 godzin temu Przed chwilą, BrzuchataBabkaBoża napisał: Jeszcze niedawno pił i z patologii pochodził. A w ciągu ostatnich 3h dostal podwyżkę z 15 na 17 tys nie skasują i ten zobaczymy czy przy trzecim podejściu będzie już zarabiał 20 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BrzuchataBabkaBoża 65 Napisano 18 godzin temu Przed chwilą, Pokraka napisał: A w ciągu ostatnich 3h dostal podwyżkę z 15 na 17 tys nie skasują i ten zobaczymy czy przy trzecim podejściu będzie już zarabiał 20 Redakcja ostatkiem sił działa 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 1335 Napisano 18 godzin temu A w poprzedniej wersji mieliscie swoje duze mieszkania i chcieliscie kupic jeszcze większe wspólnie. Nie tam jakaś kawalerkę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamila159 6 Napisano 18 godzin temu Ale czytacie … wiecie co… trochę to przykre że tak złośliwie podchodzicie. Proszę napiszcie tylko czy to nie jest ryzykowne? 15 czy 17 zależy w jakim progu się jest Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamila159 6 Napisano 18 godzin temu 8 minut temu, BrzuchataBabkaBoża napisał: Jeszcze niedawno pił i z patologii pochodził. Akurat to ta sama osoba ,,, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ffxc1_5yih 39 Napisano 18 godzin temu 11 minut temu, Kamila159 napisał: Nie kasujcie mojego tematu !!! potraktujcie to powsznie, jestem załamana moj facet ma 36 lat i okazało się, że regularnie wpłaca na akcje 6 tyś zł na miesiąc. Ma już wpłacone ponad 120 tys. Za 3 msc bierzemy ślub i mówi, że będziemy tam gromadzić 1/3 naszych zarobków. On zarabia ok 17 tys, ja 13 tyś. Czyli można powiedzieć że dalej 6 tys na msc chce dawać tam. Powiedziałam że absolutnie że dla mnie to za duże ryzyko. Na początku byliśmy umówimy, że odkładamy pieniądze i być może kupimy jakąś kawalerkę na wynajem za kilka lat, ale nie było mowy, że tyle msc pieniędzy przeznacza się na akcje. On ostatnio dostał 20 tys z tego, ale dalej je tam trzyma licząc że to wzrośnie. W każdej chwili może to stracić. co więcej powiedział że to jego hobby i po ślubie chce na swoje hobby przeznaczać 6 tys zł. Nawet wspomniałam,że mógłby wymienić auto (ma 20 letnie ) to mówił że te pieniądze woli przeznaczyć na akcje. jestem trochę załamana. Twierdzi, że się nie znam, że to bardzo bezpieczne i nic nie traci. Czy dla was normalne jest płacić 6 tys msc tam ? Czy wasi faceci też tak inwestują ? Boję się że on się od tego uzależni Przetrzep mu dokumenty Kamilo, bo niektórzy potrafią mieć 36 lat przez 21 lat, jak znany tutaj leżak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamila159 6 Napisano 18 godzin temu 1 minutę temu, Ffxc1_5yih napisał: Przetrzep mu dokumenty Kamilo, bo niektórzy potrafią mieć 36 lat przez 21 lat, jak znany tutaj leżak. Widziałam dowód. Ale co to ma do rzeczy? Uważasz że wkładanie 1/3 rodzinnych dochodów na akcje jest normalne ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ffxc1_5yih 39 Napisano 18 godzin temu Przed chwilą, Kamila159 napisał: Widziałam dowód. Ale co to ma do rzeczy? Uważasz że wkładanie 1/3 rodzinnych dochodów na akcje jest normalne ? Nie mam tego problemu bo nie mam co wkładać na akcje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BrzuchataBabkaBoża 65 Napisano 18 godzin temu 6 minut temu, Kamila159 napisał: Akurat to ta sama osoba ,,, Ta. A podobno kolezanka pisała z tego konta xD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 1335 Napisano 18 godzin temu 3 minuty temu, Kamila159 napisał: Ale czytacie … wiecie co… trochę to przykre że tak złośliwie podchodzicie. Proszę napiszcie tylko czy to nie jest ryzykowne? 15 czy 17 zależy w jakim progu się jest O jakich progach mówisz? Podatkowych? Raczej nie bardzo wiesz o czym mówisz, co? To czy jest to ryzykowne czy nie to kwestia mało istotna. Gdyby ta sytuacja była prawdziwa to należało by się martwić, że on chce dysponować Twoimi pieniędzmi mając Twoje zdanie za nic. Tyle właściwie można powiedzieć w temacie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ffxc1_5yih 39 Napisano 18 godzin temu Ale konta też mu posprawdzaj. Może to milioner z urojenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WychodzeNaChwile 784 Napisano 18 godzin temu 23 minuty temu, Kamila159 napisał: Nie kasujcie mojego tematu !!! potraktujcie to powsznie, jestem załamana też znajdź sobie hobby za 6k miesięcznie i mu o tym powiedz przecież w małżeństwie oboje powinniście mieć również czas dla siebie, a jego hobby nie jest lepsze od Twojego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamila159 6 Napisano 18 godzin temu 13 minut temu, Pokraka napisał: O jakich progach mówisz? Podatkowych? Raczej nie bardzo wiesz o czym mówisz, co? To czy jest to ryzykowne czy nie to kwestia mało istotna. Gdyby ta sytuacja była prawdziwa to należało by się martwić, że on chce dysponować Twoimi pieniędzmi mając Twoje zdanie za nic. Tyle właściwie można powiedzieć w temacie. Jest prawdziwa. Właśnie wczoraj się dowiedziałam że po ślubie 1/3 wspólnych dochodów idą na akcje. bylam przeciwna rozdzielności majątkowej ale boję się popaść w długi co więcej też w grudniu mówił że nie kupuje akcji a robi to regularnie i wydaje cały czas 6 tyś miesięcznie na to. Gdy zapytałam czy możemy tyle nie dawać powiedział że się nie znam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamila159 6 Napisano 18 godzin temu 6 minut temu, WychodzeNaChwile napisał: też znajdź sobie hobby za 6k miesięcznie i mu o tym powiedz przecież w małżeństwie oboje powinniście mieć również czas dla siebie, a jego hobby nie jest lepsze od Twojego No tak tylko czy akcje to hobby? Bez jaj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WychodzeNaChwile 784 Napisano 18 godzin temu 4 minuty temu, Kamila159 napisał: No tak tylko czy akcje to hobby? Bez jaj raczej pytanie czy stać Was na wydawanie 12k miesięcznie poza rodzinnym budżetem czy jednak on ma priorytet i 6k na akcje idzie, a dla Ciebie już nie ma drugiego 6k? Jak nie gra na dźwigni to raczej w długi nie wpadnie - może co najwyżej wyzerować tą kasę. Z drugiej strony jeżeli te kasę pomnoży to to będzie jego kasa czy Wasza kasa? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Gretta 63 Napisano 18 godzin temu 9 minut temu, Kamila159 napisał: No tak tylko czy akcje to hobby? Bez jaj Chce się wzbogacić.Ryzyko zawsze jest. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamila159 6 Napisano 18 godzin temu Ale wyzerowanie kasy też nie wchodzi w grę bo na jakiej zasadzie to ma wyglądać że np łącznie mamy koło 20 tys po opłaceniu wszystkiego , on 6 wyda na akcje to ja powinnam 6 wziąć dla siebie i zostanie 8 na życie ? A gdzie oszczędzanie cokolwiek ? i co? Po roku mamy 100 i ma to wyzerować ? No super. Nie wiem myślę że nie ogarnę tego czyje to będzie. Gorzej że on nie jest skłonny nawet kupić samochód bo wszystko na te durne akcje. Też wydajesz na to ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamila159 6 Napisano 18 godzin temu Przed chwilą, _Gretta napisał: Chce się wzbogacić.Ryzyko zawsze jest. Ale czemu kosztem 6 tys na msc ? Nie można 1 tys ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mr_Kumpir 11 Napisano 18 godzin temu ja tylko przypominam że chłop mc temu był 2 lata młodszy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Gretta 63 Napisano 18 godzin temu 1 minutę temu, Kamila159 napisał: Ale czemu kosztem 6 tys na msc ? Nie można 1 tys ? Nie wiem. Różne są aukcje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BrzuchataBabkaBoża 65 Napisano 18 godzin temu Cuda Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamila159 6 Napisano 18 godzin temu 2 minuty temu, mr_Kumpir napisał: ja tylko przypominam że chłop mc temu był 2 lata młodszy Czemu jesteście wredni ? Jest konkretny temat i jak nie masz ochoty do tego się odnosić to nie komentuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BrzuchataBabkaBoża 65 Napisano 18 godzin temu Jesteś oszustkom i trol Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Gretta 63 Napisano 18 godzin temu 48 minut temu, Kamila159 napisał: co więcej powiedział że to jego hobby i po ślubie chce na swoje hobby przeznaczać 6 tys zł. Nawet wspomniałam,że mógłby wymienić auto (ma 20 letnie ) to mówił że te pieniądze woli przeznaczyć na akcje. Po ślubie wspólne konto załóżcie. Może mniej się będziesz bać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Gretta 63 Napisano 18 godzin temu Przed chwilą, BrzuchataBabkaBoża napisał: Jesteś oszustkom i trol Może.I dużo pieniędzy mają i zarabiają. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BrzuchataBabkaBoża 65 Napisano 18 godzin temu Przed chwilą, _Gretta napisał: Może.I dużo pieniędzy mają i zarabiają. Bogacze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamila159 6 Napisano 18 godzin temu 4 minuty temu, _Gretta napisał: Po ślubie wspólne konto załóżcie. Może mniej się będziesz bać Ale czemu wspólne skoro właśnie ze wspólnego chce brać 1/3 zarobków ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Gretta 63 Napisano 18 godzin temu Przed chwilą, Kamila159 napisał: Ale czemu wspólne skoro właśnie ze wspólnego chce brać 1/3 zarobków ? Jeszcze po ślubie nie jesteście, a macie wspólne konto, w banku? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach