Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Elikafeli

Szef zrobił mi awanturę

Polecane posty

2 minuty temu, Fifofa napisał:

Styczniu lub w lutym wypełniasz plan urlopowy to każdy wybiera terminy aby nie kolidowały. Rodziny gdzie razem idą na urlop pracujący w osobnych firmach.

Spory urlopowe zawsze na pierwszym miejscu  jest plan urlopowy tutaj autor olał 

Plan urlopowy nie jest chyba obowiązkowy. Zwykle się go robi, żeby uniknąć nieporozumień w firmie.

1 minutę temu, Elikafeli napisał:

Od 4 miesięcy, więc nie wiem jakie są zwyczaje. Na początku pracy powinno się powiedzieć pracownikowi o tym 

Nieznajomość prawa nie zwalnia cię od przestrzegania prawa. Napisałem prawniczym slangiem.

2 minuty temu, Elikafeli napisał:

Od 4 miesięcy, więc nie wiem jakie są zwyczaje. Na początku pracy powinno się powiedzieć pracownikowi o tym 

Ale chyba pracowałaś gdzie indziej wcześniej i nigdy nie słyszałas o wniosku urlopowym?

Bierz L4. Tylko dokładnie na te dni, które wpisałas na grafiku 😏😇

2 minuty temu, niemaszuprawnień napisał:

U mnie w pracy do końca marca każdego roku wypełnia się plan urlopowy i tego u nas się trzymają, a pracuje u nas... Ponad 200 osób 😍

U mnie pracuje ze 200 osób, jest robiony plan urlopowy ale i tak można wszystko zmienić. Ja w tym roku poszłam na urlop w tym samym czasie, kiedy urlop wzięła moja zmienniczka. Tak się złożyło.

Ktoś poniósł koszty zrobił zgodnie z prawem a pracodawca nie chce zapłacić za błąd swój. Sądy są darmowe wtedy i rozstrzyga w sądzie, 

Przed chwilą, Malowany napisał:

Ale chyba pracowałaś gdzie indziej wcześniej i nigdy nie słyszałas o wniosku urlopowym?

W poprzedniej firmie nie wypełniałam wniosków, tylko zgłaszałam przełożonej słownie albo mailowo i ona wpisywała gdzieś w ich system 

Bierz L4. Tylko dokładnie na te dni, które wpisałas na grafiku 😏😇

Teraz są kontrole ZUSU, bo czasami ludzie biorą chorobowe, jadą nad morze, a urlop sobie zostaje i dojrzewa. Więc to nie do końca dobry pomysł. 

1 minutę temu, Fifofa napisał:

Ktoś poniósł koszty zrobił zgodnie z prawem a pracodawca nie chce zapłacić za błąd swój. Sądy są darmowe wtedy i rozstrzyga w sądzie, 

Gratuluję pomysłu sądzenia się z pracodawcą, od którego zależy Twoja pensja.

Przed chwilą, niemaszuprawnień napisał:

Teraz są kontrole ZUSU, bo czasami ludzie biorą chorobowe, jadą nad morze, a urlop sobie zostaje i dojrzewa. Więc to nie do końca dobry pomysł. 

Po plaży chodzą kontrolerzy ZUS i trzeba im podawać swój pesel, żeby sprawdzili czy przypadkiem nie jesteś na lewym zwolnieniu. 😄

• Haha 1

W poprzedniej firmie nie wypełniałam wniosków, tylko zgłaszałam przełożonej słownie albo mailowo i ona wpisywała gdzieś w ich system 

Musi być Twój podpis inaczej taki świstek jest nieważny prawnie i musi być tam data. Jest coś takiego jak umowa ustna, potrzeba dwóch świadków, który pracownik świadek pójdzie do sądu?

3 minuty temu, Fifofa napisał:

Skończ pieprzyć. Jaki sąd, jak trzeba pracować, żyć, a nie ... do swojego gniazda. 🙈

Już do niej jadą na kontrolę.

Poza tym serio w tych czasach żeby płacić pod stołem to jest dramat

To jest rzeczywiście dramat. No chyba, że płacą bardzo dużo to dramat jest mniejszy. Ale generalnie to skandal i łamanie prawa.

Przed chwilą, Fifofa napisał:

Musi być Twój podpis inaczej taki świstek jest nieważny prawnie i musi być tam data. Jest coś takiego jak umowa ustna, potrzeba dwóch świadków, który pracownik świadek pójdzie do sądu?

Sam przed chwilą zachęcałeś do sądu pracy.

• Like 1

1 minutę temu, miramar napisał:

Po plaży chodzą kontrolerzy ZUS i trzeba im podawać swój pesel, żeby sprawdzili czy przypadkiem nie jesteś na lewym zwolnieniu. 😄

Trzeba się chować za parawanem, albo nura do wody i przeczekać.

1 minutę temu, miramar napisał:

Mój sąsiad kiedyś zrobił sobie wakacje biorąc L4. I w tym czasie miał kontrolę z ZUSU, a jego w domu nie było i chyba musiał się tłumaczyć później. 

Skończ pieprzyć. Jaki sąd, jak trzeba pracować, żyć, a nie ... do swojego gniazda. 🙈

Arbeit macht frei, tak 😄 

Przed chwilą, niemaszuprawnień napisał:

Mój sąsiad kiedyś zrobił sobie wakacje biorąc L4. I w tym czasie miał kontrolę z ZUSU, a jego w domu nie było i chyba musiał się tłumaczyć później. 

A na L4 miał, że przykuty do łóżka?😄

Trzeba się chować za parawanem, albo nura do wody i przeczekać.

Czyli po to były tam te wszystkie parawany. Ludzie na nielegalu się urlopowali. 😄

1 minutę temu, Dumbojewa napisał:

Salowa znowu bardzo zapracowana. 😄 

Umowa zlecenie na Kafe 😄

1 minutę temu, niemaszuprawnień napisał:

Akurat na przepisach znam bardzo dobrze, nie każdy się zna i korzystają związków w zakładzie pracy. To co oferują pomoc prawną ja to mam w małym palcu. Nie znasz twoja sprawa.

Przed chwilą, Fifofa napisał:

Akurat na przepisach znam bardzo dobrze, nie każdy się zna i korzystają związków w zakładzie pracy. To co oferują pomoc prawną ja to mam w małym palcu. Nie znasz twoja sprawa.

Nie znasz się na niczym. Ić stond 😆

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się