Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
mr_Kumpir

grube baby ze Śląska

Polecane posty

rozmawiałem z kolego z pracy i mówi że na Śląsku faktycznie lubio grube baby

on lubi bo majo duże cycki

może nie takie 150 cm / 140 kg ale ale 160 cm 80 kg na pewno

Edytowano przez mr_Kumpir
  • Thanks 1

Ojej. Każdy ma jakiś fetysz, a jednakowe być nie możemy. Ja jestem wysoka i spadłam do 64 kg😌

mówię że jest nadzieja dla grubych bab

czeba jechać na Śląsk

• Haha 1

Przed chwilą, mr_Kumpir napisał:

mówię że jest nadzieja dla grubych bab

czeba jechać na Śląsk

Zauważyłam, że sporo Ukrainek jest przy kości 🤨

3 minuty temu, 250GodzinTak napisał:

Zauważyłam, że sporo Ukrainek jest przy kości 🤨

tyle samo co Polek

Przed chwilą, mr_Kumpir napisał:

tyle samo co Polek

Nie zwracam uwagi. Faceci i dzieci też są grube. 

4 minuty temu, Margherite napisał:

Zaraz tam fetysze. Upodobania mają takie i już.

U mnie w pracy nie ma ani jednego grubasa 🤣🤣W rodzinie raczej też dbają o siebie. 

17 minut temu, mr_Kumpir napisał:

rozmawiałem z kolego z pracy i mówi że na Śląsku faktycznie lubio grube baby

on lubi bo majo duże cycki

może nie takie 150 cm / 140 kg ale ale 160 cm 80 kg na pewno

Nieprawda.

Jak się nie ma co się lubi, to się mówi, że się lubi 🤣 

• Haha 1

Ostatnio nie mogłam poznać dziennikarza Tomasza Sekielskiego. Dużo schudł i jeszcze brodę zapuścił. Gdyby nie program Sekielskiego w napisach to bym się nie domyśliła. Mało telewizję ogladam ostatnio a to już w 2020  szczuplejszy był. 

8 minut temu, mr_Kumpir napisał:

waga nie zawsze ma związek z dbaniem o siebie

Jak dbasz tak masz 😁

Haha, śmiałam się z tych teorii o grubych babach ze Śląska, ale patrząc na mapę udziału pacjentów z nadwagą i otyłością coś w tym jednak jest bo lidedrami są woj. lubuskie, opolskie, śląskie i podkarpackie.

• Haha 1

6 minut temu, salix napisał:

Haha, śmiałam się z tych teorii o grubych babach ze Śląska, ale patrząc na mapę udziału pacjentów z nadwagą i otyłością coś w tym jednak jest bo lidedrami są woj. lubuskie, opolskie, śląskie i podkarpackie.

Gdybym pomieszkiwała tydzień czasu w każdym zakątku naszego kraju, może bym jakieś wnioski wyciągnęła. Póki co, uważam te historie o grubych babach śląskich  za mit i stereotyp. 

Oczywiście pomijam swoją osobę 🤣 i zapewniam, że mojemu facetowi wcale się nie podoba "nowa ja" 🤭 

10 minut temu, Baba napisał:

Gdybym pomieszkiwała tydzień czasu w każdym zakątku naszego kraju, może bym jakieś wnioski wyciągnęła. Póki co, uważam te historie o grubych babach śląskich  za mit i stereotyp. 

Oczywiście pomijam swoją osobę 🤣 i zapewniam, że mojemu facetowi wcale się nie podoba "nowa ja" 🤭 

Sama dotąd uważałam te opowieści o grubych babach ze Śląska za "nieco" przesadzone, ale okazuje się że na podstawie danych ministerstwa zdrowia z 2022 r. Śląsk  rzeczywiście prowadzi jeśli chodzi liczbę osób z nadwagą i otyłością.

• Like 1

12 minut temu, salix napisał:

Sama dotąd uważałam te opowieści o grubych babach ze Śląska za "nieco" przesadzone, ale okazuje się że na podstawie danych ministerstwa zdrowia z 2022 r. Śląsk  rzeczywiście prowadzi jeśli chodzi liczbę osób z nadwagą i otyłością.

Ja znalazłam to (nie wyszczegolniono płci)

Według danych z kwietnia 2025 roku, około 60% Polaków cierpi na nadwagę lub otyłość. 

Osoby starsze: 

Najwyższy wskaźnik występuje wśród osób po 65. roku życia, gdzie połowa tej grupy może mieć nadwagę. 

Sytuacja na tle Europy: 

Polska, wraz z Węgrami, jest na pierwszym miejscu w Europie pod względem problemu nadwagi i otyłości. 

12 minut temu, salix napisał:

Dokładnie i to są dane medycznie z badań, więc nie ma mowy o subiektywnej ocenie wydaje mi się, czy nie wydaje mi się 😏

• Like 1

16 minut temu, Pokraka napisał:

Dokładnie i to są dane medycznie z badań, więc nie ma mowy o subiektywnej ocenie wydaje mi się, czy nie wydaje mi się 😏

Dane z badań? 

Był dzień ważenia wszystkich  Polaków (obecność obowiązkowa)? 

Otyłość, to nasz krajowy problem. Ale bzdurą jest, że Ślązacy lubią grube baby. Każdy facet chce mieć obok siebie "lufę" 😉 

Co do cycatych.  Mój facet w ogóle nie patrzy na piersi, a syn wręcz takich nie lubi. Na swoją wychowawczynię z technikum mówił zawsze: mleczarnia 🤭

1 godzinę temu, Baba napisał:

Nieprawda.

Jak się nie ma co się lubi, to się mówi, że się lubi 🤣 

Nie zgodzę się. Przecież są tacy, którzy ożenili się z puszystą a nie, że im utyła po dzieciach i ziemniakach. Po prostu lubią mięciusio mieć przy przytulaniu 😄

Przed chwilą, caryca rzeczywistości tak napisał:

Nie zgodzę się. Przecież są tacy, którzy ożenili się z puszystą a nie, że im utyła po dzieciach i ziemniakach. Po prostu lubią mięciusio mieć przy przytulaniu 😄

Może i masz rację 🤔 

Mój bratanek ma puszystą żonę. Była taka odkąd ją poznał. Ma ładną cerę i duże oczy. 

Największym jej plusem to osobowość.  Nie da się jej nie lubić. 

4 minuty temu, Baba napisał:

Dane z badań? 

Był dzień ważenia wszystkich  Polaków (obecność obowiązkowa)? 

Otyłość, to nasz krajowy problem. Ale bzdurą jest, że Ślązacy lubią grube baby. Każdy facet chce mieć obok siebie "lufę" 😉 

Co do cycatych.  Mój facet w ogóle nie patrzy na piersi, a syn wręcz takich nie lubi. Na swoją wychowawczynię z technikum mówił zawsze: mleczarnia 🤭

Nie, ale są profilaktyczne programy zdrowotne i badania okresowe pracowników. Z tymi co na takie nie chodzą może być nawet grzej niż z tymi których dało się zważyć. 😏

I zczadzam sie mało facetów ma ferysz grupasek. Nawet ci co lubią biusty wolą je u szczupłych. 

Mój lubi "duze" piersi ale mówi, że fałdy pod dyskwalifikują biust do bycia nazywanym dużym i takie baby  są po prostu grube a nie z dużym biustem. 😏

9 minut temu, caryca rzeczywistości tak napisał:

Trochę naiwnością jest wierzyć, że ta puszystość była kluczową i najbardziej pożądana cechą. Może była najfajniejsza babą tak całościowo jaka im się trafiła. 

3 minuty temu, Pokraka napisał:

Trochę naiwnością jest wierzyć, że ta puszystość była kluczową i najbardziej pożądana cechą. Może była najfajniejsza babą tak całościowo jaka im się trafiła. 

I tak facet mając grubą żonę, zawsze idąc ulicą spojrzy na tą szczupłą. Bo bycie grubym to nie tylko choroby i problemy z tarczycą. To zła dieta, obżarstwo i lenistwo. 

12 minut temu, Baba napisał:

Może i masz rację 🤔 

Mój bratanek ma puszystą żonę. Była taka odkąd ją poznał. Ma ładną cerę i duże oczy. 

Największym jej plusem to osobowość.  Nie da się jej nie lubić. 

Czyli sympatyczna grubaska 🍀

6 minut temu, Pokraka napisał:

Nie, ale są profilaktyczne programy zdrowotne i badania okresowe pracowników. Z tymi co na takie nie chodzą może być nawet grzej niż z tymi których dało się zważyć. 😏

I zczadzam sie mało facetów ma ferysz grupasek. Nawet ci co lubią biusty wolą je u szczupłych. 

Mój lubi "duze" piersi ale mówi, że fałdy pod dyskwalifikują biust do bycia nazywanym dużym i takie baby  są po prostu grube a nie z dużym biustem. 😏

Ta wychowawczyni syna była właśnie szczupła i te duże, nieproporcjonalne piersi do reszty, były faktycznie nieapetyczne. 

Moi chłopcy mówią: lubię piersi i do buzi i do rączki 🤣

1 minutę temu, 250GodzinTak napisał:

Czyli sympatyczna grubaska 🍀

Puszysta, to nie gruba. Do moich sąsiadów przyjeżdża córka z rodzinką. Jak staję przy tej córce, to wyglądam jak anorektyczka 🤣 a jestem gruba. 

3 minuty temu, Baba napisał:

Puszysta, to nie gruba. Do moich sąsiadów przyjeżdża córka z rodzinką. Jak staję przy tej córce, to wyglądam jak anorektyczka 🤣 a jestem gruba. 

Optymistka 😄

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się