Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
mr_Kumpir

grube baby ze Śląska

Polecane posty

2 minuty temu, kontospecjalniedlamary napisał:

wiem w innych rejonoach musisz odlozyc milion i tez ludzie zyja na slasku jest stosunkowo dobrze pensje najwyzej w polsce a nieruchomosci o ponad polowe tansze niz gdzie indziej bo slask jest wyjatkowo brzydki i ludzie nie chca tam mieszkac wiec ogolnie na slasku nadal najlatwiej kupic mieszkanie

Fakt, ceny mieszkań niższe, ale pytam, w jakim czasie odlożysz sam z jednej pensji na najtańsze M-3?  

5 minut temu, Baba napisał:

Zarłam po nocach, wpierdzielałam pół blachy ciasta do porannej kawy, a żebra i kości miednicy mi odstawały 🤣 Można się ciulnąć w ocenie. 

Karmiłaś ?

Przed chwilą, Onaaaa napisał:

To wiem bo miałam taką kumpele że żarła cały czas i była jak kościptrup. Zażarla cóś i zaraz do kibla i dalej głodna 😅 

bulimiczka?

1 minutę temu, Baba napisał:

Fakt, ceny mieszkań niższe, ale pytam, w jakim czasie odlożysz sam z jednej pensji na najtańsze M-3?  

to zalezy od pensji moj znajomy sie przeprowadzil w lipcu z krakowa i zarabia ok 15k wiec netto to bedzie 10k to jak bedzie oszczednie zyl to odlozy za 3 lata to znacznie krocej niz gdyby nie zmienial pracy i w krakowie nadal zarabial 12k bo wtedy by musial odkladac na to samo prawie 10 lat 

1 minutę temu, kontospecjalniedlamary napisał:

to ze sa najwyzsze zarobki nie znaczy ze duzo bogatych akurat to tak ine dziala tam. bogaty chce mieszkac w ladnym otoczeniu tam najlatwiej sie dorobic w klasie sredniej czy kupic mieszkanie za biezace zarobki ale jakichs dzielnic milionerow jak w warszawie czy krakowie to tam nie ma. 

oczywiście że są, a mieszkańcy dokładnie wiedzą gdzie i kto tam mieszka. 

teraz zawsze jak z nim gada to mi mowi "miales racje ale te katowice brzydkie " 😄 na poczatku mu sie wydawalo ze nie tak zle a teraz za kazdym razem narzeka na brzydote 😄 mmowi ze u niego wszyscy w pracy sie zgadzaja ze katowice sa brzydkie a te inne miasta obok to jeszcze brzydsze

Edytowano przez kontospecjalniedlamary

3 minuty temu, aphex_twin napisał:

Karmiłaś ?

Ja tak wyglądałam do 40 roku życia?  

3 minuty temu, Qwerty88 napisał:

oczywiście że są, a mieszkańcy dokładnie wiedzą gdzie i kto tam mieszka. 

no to podaj te dzielnice w katowicach bo ja nie znam to ze kazdym miescie sa dzielnice domkow nieco drozsze to nie znaczy ze milionerzy tam mieszkaja

ja nigdzie tam nie widzialem dizelnicy z domami po nascie milionow jeden obok drugiego gdzie najtansze stare domy kosztuje po kilka milionow i jeszcze trzeba je wyburzyc

jak wiedza kto tam mieszka to znaczy ze to nie sa zadni milionerzy jak jest ich paru i kazdy zna to tak to na wsiach jest gdzie jest 5 zamoznych i kazdy wie gdzie i kto jedz do konstancina to zobaczysz jak wyglada dzielnica milionerow

Przed chwilą, Baba napisał:

Ja tak wyglądałam do 40 roku życia?  

No to niezła przemiana materii jak na jedzenie w nocy plus pol ciasta rano. Chyba ze potem cały dzień nie jadłaś 😀

3 minuty temu, kontospecjalniedlamary napisał:

to zalezy od pensji moj znajomy sie przeprowadzil w lipcu z krakowa i zarabia ok 15k wiec netto to bedzie 10k to jak bedzie oszczednie zyl to odlozy za 3 lata to znacznie krocej niz gdyby nie zmienial pracy i w krakowie nadal zarabial 12k bo wtedy by musial odkladac na to samo prawie 10 lat 

No widzisz. Górnik nie zarabia 10 tys netto. 

8 minut temu, Baba napisał:

Nie. Nie widać tu bogactwa po ludziach. 

to ze sa najwyzsze zarobki nie znaczy ze duzo bogatych akurat to tak ine dziala tam. bogaty chce mieszkac w ladnym otoczeniu tam najlatwiej sie dorobic w klasie sredniej czy kupic mieszkanie za biezace zarobki ale jakichs dzielnic milionerow jak w warszawie czy krakowie to tam nie ma. 

Według statystyk śląskie to chyba drugie po mazowieckim województwo z największą ilością milionerow więc sorry ale zostanę przy tym ze jednak ludzie na Śląsku też mają pieniądze mimo ze "prestiżowych"  adresów tam nie ma.

4 minuty temu, aphex_twin napisał:

bulimiczka?

Chyba nie ona juz tak miała. Dodam że dużo paliła to moze też dlatego taka szczupła. Nie wiem ale nie ruszała sie wcale a kondycję miała słabą. Wszędzie autobusem bo jej sie nie chciało nawet 10 minut iść.

Przed chwilą, Onaaaa napisał:

Chyba nie ona juz tak miała. Dodam że dużo paliła to moze też dlatego taka szczupła. Nie wiem ale nie ruszała sie wcale a kondycję miała słabą. Wszędzie autobusem bo jej sie nie chciało nawet 10 minut iść.

To po co do tego kibla? W sensie już wydalić?😃 myslalam ze pozbyc sie droga ustna 

2 minuty temu, Baba napisał:

No widzisz. Górnik nie zarabia 10 tys netto. 

wg danych zarabia srednio 15k netto gornik i to dane sprzed roku czy dwoch to ze jakis twoj znajomy nie zarabia tyle nie znaczy ze gorniak tyle zarabia. 

moj znajomy gornik za jeden weekend zarabia ponad tysiac zlotych za nadgodziny czyli za te 16h plus normalna pensja tak pewnie z 15k jak nie wiecej a w pracy glownie spi i pije wode juz mu raz zabrali prawo jazdy jak wracal z pracy pijany 😄

no to podaj te dzielnice w katowicach bo ja nie znam to ze kazdym miescie sa dzielnice domkow nieco drozsze to nie znaczy ze milionerzy tam mieszkaja

ja nigdzie tam nie widzialem dizelnicy z domami po nascie milionow jeden obok drugiego gdzie najtansze stare domy kosztuje po kilka milionow i jeszcze trzeba je wyburzyc

jak wiedza kto tam mieszka to znaczy ze to nie sa zadni milionerzy jak jest ich paru i kazdy zna to tak to na wsiach jest gdzie jest 5 zamoznych i kazdy wie gdzie i kto jedz do konstancina to zobaczysz jak wyglada dzielnica milionerow

Haha, właśnie o Konstancinie miałam coś pisać ale w trakcie się rozmyśliłam 😄

ale wiem ze w kopalniach sa tez ludzie ktorzy pracuja za 6-7k jak pracuja przez agencje bo te agencje prowadza przywodcy zwiazkowi i oni zarabiaja miliony 😄 dlatego tak czesto protestuja bo oni co rok miliony kasuja z tych kopaln wiec nic dziwnego ze beda rzucac kamieniami na kazdy pomysl ograniczenia produkcji wegla. 

wszystkei agencje pracy majace umowy z kopalniami sa powiazane z dzialaczami solidarnosci

2 minuty temu, aphex_twin napisał:

To po co do tego kibla? W sensie już wydalić?😃 myslalam ze pozbyc sie droga ustna 

Robić kupę 😆 ciągle te kupy robiła i jeszcze ciągła mnie ze sobą do łazienki 🤣

2 minuty temu, aphex_twin napisał:

No to niezła przemiana materii jak na jedzenie w nocy plus pol ciasta rano. Chyba ze potem cały dzień nie jadłaś 😀

Przecież się przyznałam. Nie jadłam, tylko żarłam 🤣 Mogłam nie jeść niczego kilka godzin, ale nadrabiałam z nawiązką. 

Metabolizm się zmienił i sprawa się rypła. 

6 minut temu, kontospecjalniedlamary napisał:

to że ty nie wiesz to nie znaczy że ich nie ma. Nie mam zamiaru ci podawać, ale niektórzy dealerzy samochodowi itp. mają w takich miejscach lądowiska dla helikopterów. Nie jest to jakiś wielki sekret tutaj

Przecież się przyznałam. Nie jadłam, tylko żarłam 🤣 Mogłam nie jeść niczego kilka godzin, ale nadrabiałam z nawiązką. 

No to i tak niezle bo jak w nocy to bywa ciężko. Ja nie znam takich chudych chudych z prawdziwego zdarzenia którzy wpierdalaja. Jedza normalnie, mam znajomego szczupły można powiedziec chudy mogłabym kiedys podać jego przykład bo wydawało mi sie ze wpjerdala zassze a taki chudy,  ale ostatnio mnie zaskoczył bo była sytuacja ze mieliśmy jeść lody a on zjadł jakies płatki na mleku (mało) i powiedział ze on lodow teraz nie bo zjadł wcześniej te płatki i to byłby za duzy wyrzut insuliny czy coś w tym stylu. Wtedy stwierdziłam ze jest wpjerdalanie i jest wpjerdalanie:) to Francuz a oni są dosyć świadomi żywieniowo do tego jego stary jest lekarzem i zajmuje sie otyłością . I jednak widze ze to obżarstwo jest jednak pod jakaś kontrola ale to prawda ze generalnie można jeść wszyskto - pod pewnymi warunkami.

ale takie wpieprzanie bez umiaru i bycie chudym to w to nie wierze lub są to jakies wyjątki 

Edytowano przez aphex_twin

10 minut temu, kontospecjalniedlamary napisał:

Konstancin to nie dzielnica warszawy, musisz sie doedukować

6 minut temu, salix napisał:

Według statystyk śląskie to chyba drugie po mazowieckim województwo z największą ilością milionerow więc sorry ale zostanę przy tym ze jednak ludzie na Śląsku też mają pieniądze mimo ze "prestiżowych"  adresów tam nie ma.

Pewno brali pod uwagę W-awę. 

9 minut temu, salix napisał:

oni sie tam rozliczaja z podatku bo firmy prowadza ale nie mieszkaja  tam jest duzo firm najbogatszych ludzi w pl ale jak zobaczysz kto to to zrozumiesz ze prawie nikt z nich tam nie mieszka

46 minut temu, kontospecjalniedlamary napisał:

zwykle nie pracuja tam gdzie chlop zaborczy albo taka tradycja po prostu wtedy klepia biede 

Nie tylko.

5 minut temu, Qwerty88 napisał:

to że ty nie wiesz to nie znaczy że ich nie ma. Nie mam zamiaru ci podawać, ale niektórzy dealerzy samochodowi itp. mają w takich miejscach lądowiska dla helikopterów. Nie jest to jakiś wielki sekret tutaj

no nazwa dzielnicy z najdrozszymi nieruchomosciami to chyba nie jest scisle tajna ? chcialem sprawdzic ceny 

ja mieszkam w biednym zadupiu a chlop z 800 metrow dalej ma pas startowy i normalny samolot to o niczym nie swiadczy

firme tez ma na slasku wiec pewnie liczy sie jako slaski milioner i tam tez ma pas startowy zeby mogl wyladowac w robocie 😄

ja mowie o dzielnicach calych a nie jakichs osobach nikt nie chce mieszkac w szarych katowicach to normalne 

1 minutę temu, Baba napisał:

Sorry ale to co piszesz brzmi jak właśnie zajadanie emocji, o ktorym wcześniej wspomniałaś i kompulsywne objadanie się.

Przed chwilą, kontospecjalniedlamary napisał:

no nazwa dzielnicy z najdrozszymi nieruchomosciami to chyba nie jest scisle tajna ? chcialem sprawdzic ceny 

ja mieszkam w biednym zadupiu a chlop z 800 metrow dalej ma pas startowy i normalny samolot to o niczym nie swiadczy

firme tez ma na slasku wiec pewnie liczy sie jako slaski milioner i tam tez ma pas startowy zeby mogl wyladowac w robocie 😄

dla ciebie najwidoczniej jest to tajemnica, skoro nie wiesz.

9 minut temu, Onaaaa napisał:

Robić kupę 😆 ciągle te kupy robiła i jeszcze ciągła mnie ze sobą do łazienki 🤣

Jezu co 😀 widze ze promyczki to nie jedyna patologia w twoim zyciu 😃 a do czego ona cie tam potrzebowala😃

To faktycznie przemiana ekspresowa chyba ze miala wieczna biegunkę 😃

4 minuty temu, Qwerty88 napisał:

Konstancin to nie dzielnica warszawy, musisz sie doedukować

a napisalem ze to dizelnica warszawy ? to przyklad byl

masz tam czesc ursynowa po tej stronei nowoursynowskiej gdzie domy wilanow (nie mylic z miasteczkiem wilanow) czesc kabat pelno takich dzielnic bo innych czesci warszawy nie znam. w krakowei masz wole justowska we wroclawiu czesc krzykow a co masz w katowicach ? 

9 minut temu, kontospecjalniedlamary napisał:

wg danych zarabia srednio 15k netto gornik i to dane sprzed roku czy dwoch to ze jakis twoj znajomy nie zarabia tyle nie znaczy ze gorniak tyle zarabia. 

moj znajomy gornik za jeden weekend zarabia ponad tysiac zlotych za nadgodziny czyli za te 16h plus normalna pensja tak pewnie z 15k jak nie wiecej a w pracy glownie spi i pije wode juz mu raz zabrali prawo jazdy jak wracal z pracy pijany 😄

15 tyś netto 🤣🤣🤣 Bzdura!!! 

Ta średnia im chyba wyszła z podsumowania zarobków dyrektora i hydraulika 🤣

Pewno brali pod uwagę W-awę. 

najwiecej milionerow czyli tych z dochodem ponad milion rocznie zawsze bylo w czestochowie pewnie dlatego slask tak wysoko ale to nie sa katowice i geograficznie czestochowa to nie zaden slask tylko wojewodztwo slaskie

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się