Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
eRCe

Preludium.

Polecane posty

14 minut temu, eRCe napisał:

Tak niemerytoryczne, że kompletnie nie ma się do czego odnosić. 

A co mam meryrorycznego napisać komus, kto nie wychowuje dzieci, nie pracował z dziećmi, nawet okresowo.się nie opiekuje, zakladam, że nie przeczytal w życiu ani jednej ksiazki o pedagogice czy jakiegos arrykułu bo wątpię, żebyś się tym interesował. To już nie jest nawet chlopski rozum.

Nie bierzesz pod uwage chociażby, że każde dziecko jest inne, taki podstawowy element brany pod uwagę przy doborze metod wychowawczych. Ty byś karał zerojedynkowo bo teraz to lewactwo.

1 minutę temu, Caryca żelkowa napisał:

Zgadzam się. U moich rodziców matka ogarniała, a u mnie mąż jest ten zaradniejszy. No i matka była wiecznie niezadowolona, że wszystko na jej głowie.

Dokładnie. Kobiety są zwyczajnie poirytowane, gdy mężczyzna jest tym drugim w szeregu, gdy wszystko jest na jej głowie.

Gdy jest na odwrót, z automatu cała rodzina, ma solidny szkielet, jest znacznie łatwiej. 

16 minut temu, Onaaaa napisał:

Kary dają tylko to że w dziecku rodzi sie niechęć do rodzica i nieufności. Takie dziecko nigdy nie przyjdzie ze swoimi problemami do takiego człowieka co go bije bo bicie to nie szanowanie. 

I do takiego, ktory mu zabierze dostep do konsoli na miesiąc. Kary tego typu, nawet jezel nie sa to kary fizyczne, to znęcanie się nad kims od siebie zaleznym. Taki człowiek w przyszłości może byc zamknięty w sobie. Albo nauczony, ze trzeba klamac w kryzysowych sytuacjach. 

• Like 2

Przed chwilą, Caryca żelkowa napisał:

Postawa lękowa u ciebie się wybija. Muszę być twarda i samowystarczalna, bo co jak mnie rzuci.

Nie bierz się za analizy bo zawsze jesteś w błędzie xD to żaden lek. Skoro poradze sobie bez chlopa to chyba zayebiscie nie sądzisz? Jak mnie rzuci to ariwederczi roma krzyż na drogę. Moje życie będzie toczyć się dalej. A uzależnionej od męża kobiety? Watpliwe

4 minuty temu, WywâloneJaja napisał:

To tak jak Twoje wizje o rodzicielstwie. Znamienne że tylko pieprz się z tobą zgadza. Najlepiej wpajac córkom że przyjedzie ksiaze i ogarnie resztę xD 

Pieprz będzie mieć znacznie bardziej ogarnięte na start dzieci, a szczególnie chłopców, bo jest solidny fundament. 

A w zasadzie dwa fundamenty, ale o tym Najważniejszym nie chcecie słuchać. 

Edytowano przez eRCe
  • Like 1

Przed chwilą, HHefner napisał:

I do takiego, ktory mu zabierze dostep do konsoli na miesiąc. Kary tego typu, nawet jezel nie sa to kary fizyczne, to znęcanie się nad kims od siebie zaleznym. Taki człowiek w przyszłości może byc zamknięty w sobie. Albo nauczony, ze trzeba klamac w kryzysowych sytuacjach. 

No nie przesadzaj xD jak odjebje maniane to logiczne że się zegna z konsola. Od tego nie umrze a może coś zrozumie. Znęcanie się do brak jedzenia

• Like 1

9 minut temu, pokraka napisał:

Akurat to on wiecznie mamie płakał i przepraszał i obiecywał poprawę. 

Ja nigdy nie płakałam nie przepraszałam. Jak matka mnie straszyła, że sobie życie zmarnuje to mówiłam to zmarnuje. Moje życie 

Syndrom ofiary 

1 minutę temu, eRCe napisał:

Pieprz będzie mieć znacznie bardziej ogarnięte na start dzieci, a szczególnie chłopców, bo jest solidny fundament. 

A w zasadzie dwa fundamenty, ale o tym Najważniejszym nie chcecie słuchać. 

Zaczynasz brzmieć jak kaznodzieja a to nigdy do mnie nie przemawiało. Gorzej jak się któremuś synowi nogą powinie zostanie gejem zacznie robić rzeczy których się w katolickich domach nie akceptuje i wtedy kochane dziecko zostaję samo bo jest zbukiem i wstydem. Jesteś naiwny i tyle w temacie.

12 minut temu, WywâloneJaja napisał:

Haha proszę cię przestań bo brzmisz żałośnie w tym momencie. Jestem bez męża i dzieci bo tak wybrałam kobieto. Co to za chora narracja xD to nie są żadne ideały tylko świadomość siebie samej i braku chęci na zgniłe kompromisy. Myślisz że wyjdę na tym źle? No nie sądzę xD

Na pewno locho

Przed chwilą, Bambie Thug napisał:

Na pewno locho

A wiesz gdzie ja mam incelskie wyobrażenia na mój temat? Poglądy tego typu ma plebs i kuchty. Oraz incele

2 minuty temu, WywâloneJaja napisał:

Zaczynasz brzmieć jak kaznodzieja a to nigdy do mnie nie przemawiało. Gorzej jak się któremuś synowi nogą powinie zostanie gejem zacznie robić rzeczy których się w katolickich domach nie akceptuje i wtedy kochane dziecko zostaję samo bo jest zbukiem i wstydem. Jesteś naiwny i tyle w temacie.

Masz jakąś obsesję wciskania homoseksualizmu. Możesz już to wykreślić z naszego przypadku, nie sprawdziło się.

2 minuty temu, WywâloneJaja napisał:

No nie przesadzaj xD jak odjebje maniane to logiczne że się zegna z konsola. Od tego nie umrze a może coś zrozumie. Znęcanie się do brak jedzenia

A moim zdaniem takie kary nic nie dają. I jest to forma znecania się nad dzieckiem. Niszczy zaufanie, pokazuje, że jesteś traktowana jak czyjas własność- skoro to ta osoba decyduje o zabraniu ci czegos co lubisz, bo np dostałeś złą ocenę. 

Nie chce mi się czytać ale pewnie wieczorna znowu odreagowuje niepowodzenia życiowe a chlapcio próbuje udowodnić coś, co nie istnieje. Bless.

1 minutę temu, Caryca żelkowa napisał:

Masz jakąś obsesję wciskania homoseksualizmu. Możesz już to wykreślić z naszego przypadku, nie sprawdziło się.

Nie mów hop. Mozna byc bi, a odkryc to przypadkiem 😀

Przed chwilą, Caryca żelkowa napisał:

To tylko przykład. Acz wybitny bo wówczas wychodzi prawdziwa wspaniałą miłość katolickich rodziców. Dziecko fajne dopóki się mieści w ramy wiary. To jest dojrzałość rodzicielska xD pogłaszcze se kota tak

A moim zdaniem takie kary nic nie dają. I jest to forma znecania się nad dzieckiem. Niszczy zaufanie, pokazuje, że jesteś traktowana jak czyjas własność- skoro to ta osoba decyduje o zabraniu ci czegos co lubisz, bo np dostałeś złą ocenę. 

Dziecko nie jest na tyle rozwinięte, żeby przedłożyć męczący proces nauki nad przyjemność grania. Czasem trzeba fizycznie mu odciąć przyjemności.

1 minutę temu, HHefner napisał:

Karanie za złe oceny to jest patologia. Mówię o innych akcjach. Masz dziecko więc chyba wiesz ze czasami robią coś złego. Jakieś konsekwencje jednak muszą być a jak ukarać inaczej jeśli nie odebraniem czasowym przyjemności?

Przed chwilą, WywâloneJaja napisał:

To tylko przykład. Acz wybitny bo wówczas wychodzi prawdziwa wspaniałą miłość katolickich rodziców. Dziecko fajne dopóki się mieści w ramy wiary. To jest dojrzałość rodzicielska xD pogłaszcze se kota tak

Tak, dokładnie na tyle starcza twojej dojrzałości, pogłaszcz sobie kota.

1 minutę temu, HHefner napisał:

Nie mów hop. Mozna byc bi, a odkryc to przypadkiem 😀

Chcesz nam coś powiedzieć? :classic_rolleyes:

• Haha 1

2 minuty temu, Caryca żelkowa napisał:

Tak, dokładnie na tyle starcza twojej dojrzałości, pogłaszcz sobie kota.

Wiadomo. Jak ty tak twierdzisz to musi tak być.

Wiadomo. Jak ty tak twierdzisz to musi tak być.

Gdyby twój syn chciał sobie obciąć uja, bo się czuje dziewczynką też byś w to poszła jak w dym.

8 minut temu, Caryca żelkowa napisał:

Dziecko nie jest na tyle rozwinięte, żeby przedłożyć męczący proces nauki nad przyjemność grania. Czasem trzeba fizycznie mu odciąć przyjemności.

Nie u mnie w domu. A jezeli to na jeden dzień typu czas nauki.

7 minut temu, WywâloneJaja napisał:

Karanie za złe oceny to jest patologia. Mówię o innych akcjach. Masz dziecko więc chyba wiesz ze czasami robią coś złego. Jakieś konsekwencje jednak muszą być a jak ukarać inaczej jeśli nie odebraniem czasowym przyjemności?

Nie wyobrażam sobie by np 12latek czy 10 latka mogli zrobić cos tak zlego. Dla mnie zle to gdyby roztrzaskali psu łeb ceglowka

8 minut temu, Caryca żelkowa napisał:

Chcesz nam coś powiedzieć? :classic_rolleyes:

Nie. Ale jestem hipokryta. Syna geja bym przezyl. Córke wychodzaca za ciapatego czy murzyna nie bardzo. Byloby ciezko. 

Nie wyobrażam sobie by np 12latek czy 10 latka mogli zrobić cos tak zlego. Dla mnie zle to gdyby roztrzaskali psu łeb ceglowka

A jeśli twoje dziecko zmontuje filmik, w którym koleżanka z klasy jest divką robiącą loda, to odetniesz internet lub zabierzesz smartfona czy nie?

3 minuty temu, Caryca żelkowa napisał:

Gdyby twój syn chciał sobie obciąć uja, bo się czuje dziewczynką też byś w to poszła jak w dym.

Oczywiście że nie w wieku twojego. Obowiązkiem rodzica jest wspieranie nawet gdy nie zgadzamy się z decyzjami dziecka. Bo wiadomo lepiej mieć syna nawet z depresja i martwego niż takiego co przeszedł tranzycje bo wstyd na wsi. Nie sprowadzaj wszystkiego do absurdu bo to chyba oczywiste że bym jaj nie obcięła dziecku w wieku 10 lat bo ma kaprys. I to ja jestem niedojrzala xD jakie to typowe 

Nie. Ale jestem hipokryta. Syna geja bym przezyl. Córke wychodzaca za ciapatego czy murzyna nie bardzo. Byloby ciezko. 

Ciekawe.

Oczywiście że nie w wieku twojego. Obowiązkiem rodzica jest wspieranie nawet gdy nie zgadzamy się z decyzjami dziecka. Bo wiadomo lepiej mieć syna nawet z depresja i martwego niż takiego co przeszedł tranzycje bo wstyd na wsi. Nie sprowadzaj wszystkiego do absurdu bo to chyba oczywiste że bym jaj nie obcięła dziecku w wieku 10 lat bo ma kaprys. I to ja jestem niedojrzala xD jakie to typowe 

Ale przecież byś go unieszczęśliwiła, miałby depresję i by się zaabbił.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się