Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eeee

Wychodzi mi drugi ząb mądrości...Rany jak boli!!!!!!!! Już nie moge wytrzymać!!!

Polecane posty

Gość koz
ja 30 marca skończyłem 15 lat. a 27 kwietnia zauważyłem że wyrzyna mi się prawy dolny ząb mądrości.. mam nadzieję, że nie będzie mnie tak bolało.. śmieszne to jest, że wychodzą one w tak zróżnicowanym przedziale wiekowym :)

A ja mam/miałam cztery w dziąsłach. I na dole po prawej stronie "9" gratis:P:P:P:P

Gość MATISSSS
WITAM, JA OD 3 DNI MAM BÓLE DOLNA SZCZĘKA CHYBA ZĄB MĄDROŚCI ROŚNIE :( NIE MOGE NIC GRYŹĆ LEWĄ STRONĄ, MIGDAŁKI SIE POWIĘKSZYŁY, PRZY PRZEŁYKANIU BOLI MASAKRAAAAAAAA :( STOSUJE IBUPROM MAX 1 tab po 20 min nic nie boli tzn mało co :) PŁUKANIE J.USTNEJ WODA+SÓL (ciepła) (ponoć pomaga na zęby,wybiela, i znejsza opuchlizne dziąseł) ROBIŁ KTOŚ TAK ???

Gość bedus
A ja mam 15 lat. Od dwoch dni strasznie bolal mnie zab tam z tylu. i jak spojrzalem okazalo sie ze toi zab madrosci. caly jeszcze nie wyszedl bo jest malutki, alke booli. on sie wrzyna chyba w kosc... wczoraj zobaczylem, i sie okazalo ze wyszedl tez drugi zab madroisci na dole.... ludzie co mam robic????

Gość Dembek
Czesc. Wiem ze ten temat nie pasuje do tego dzialu ale musicie mi pomoc bo nie wiem co zrobic nie spie 1 noc zab mnie boli jak cholera nie do wytrzymania bralem nurofen i nic.. zalamka boli jak cholera pomozcie prosze

Gość aniia00
To musisz isc do dentysty :) A ja własnie dzisiaj przywitalam moj pierwszy zab madrosci :) Mam 18 lat wiec chyba w dobrym okresie. Nic prawie nie bolalo, tylko troszke wezly chlonne dawaly o sobie znac. Nie jest tak strasznie. Buziaki!!!

A mi wychodzi 8 na dole :( Tylko, że ja leczę się też u ortodonty i dopiero co miałam aparat ściągnięty...Mam nadzieje, że nie popsuje ta ósemka efektu dwuletniego noszenia aparatu. Pozdrawiam

Gość Michał18
Witam, Od jakiegoś czasu wyżynają mi się na dole dwa zęby mądrości (ósemki), z prawej strony w ogolóe nie boli za to z lewej.... koszmar, od czterech nocy prawie nie śpię. Wczoraj byłem u dentysty i... pani przepisała mi antybiotyk "DALACIN" i przeciwbólowy "KETONAL", jak narazie jest o tyle lepiej ze opuchlizna mi znikła lecz ból pozostał czuje takie rwanie, moje dziąsło z lewej strony jest naruszone,ta ósemka chyba sie nie moze przebić. Dentystka powiedziała zebym płukał szałwią i wodą z sodą i to drugie polecam wam wszystkim - Nie dobre w smaku ale bardzo dobrze sciąga ból i na dosyc długo przynosi ulgę.

Gość ble ble bleeeeeeeeeeeee
hej ;] a ja mialam tak ze mi wylazly 3 i nic mnie nie bolalo.nieszczescie dopiero zaczelo sie w poniedzialek kiedy obudzilam sie z masakrycznym bolem dziasla na dole po prawej stronie.pote,m doszedl jeszcze szczekoscisk,bolszczeki,powiekszone wezly chlonne i tak jakby bol ucha przy przelykaniu slyny.boli jak cholera.cwczoraj bylam u dentystyktory przepisal mi dalacin c-ma to niby zlagodzic bol.wzielam juz trzy dawki ale dalej napieprza i zastanawiam sie kiedy przejdzie :|

Gość monik_5
Mam pytanko... czy w wieku 14 lat mogą wyrastać te przeklęte ósemki?? Od kilku dni okropnie bolą mnie zęby, a dziś ból czasami jest nie do wytrzymania, a żaden ząb nie jest popsuty. Proszę o szybko odpowiedź na pytanie, czy mogą mi już wyrastać ósemki ?

Gość ałłcia
czy ,,ciągnął,, kogos wezel chlonny przy wyzynaniu ósemki??????prosze pomozcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Michał888888888888
Właśnie dziś skończyłem kurację (antybiotyk,ketanol, 3 razy dziennie - płukanka ciepła woda+soda,3 razy dziennie szałwia)... ból minął:) ..miałem stan zapalny w miejscu wyzynajacej sie ósemki (to podobno częsta dolegliwość podczas wychodzącego zeba madrosci) JEŚLI WAM ÓSEMKA WYCHODZI POPRAWNIE - NIE MA CO USUWAĆ ZDROWYCH ZĘBÓW!! Ale zrobicie co chcecie.

mi 8 wychodzi na dole po lewej stronie nic nie bolalo jak wychodzila:) ale mam pytanie od jakiegos czasu mam rope pod jedynka na dole po lewej stronie czy to moze byc od wychodzacej 8?

Gość ALOJ 86
witam wszystkich! mam problem i moze ktos z was mi pomoze! juz dawno temu mi wyrosly wszystkie 8 , ale nawet nie wiem kiedy dokladnie bo nic mnie nie bolalo. od dwoch dni boli mnie dziaslo na dole za 8. nie moge swobodnie przelykac ani szeroko otwrzyc buzi. na poczatku myslalam ze to mogdal ale nie:( za 8 na dziasle pojawila sie taka przezroczysta kulka jaby wypelniona woda. moj narzeczony mowi ze te tak mial kiedys i przeszlo po tygodniu a tez ma wszyskie 8 juz wyrosniete.plukam 3 razy dziennie szalwia ale nie widze roznicy, lo lekarza nie wiem czy isc zeby mnie nie wysmial i tez nie wiem do ktorego?? czy do rodzinnego czy do dentysty?( a dentysty boje sie panicznie:() nie wiem nawet czy ten bol ma cos wspolnego z zebami. czy ktos wie co to moze byc??

Gość Aga17
Ja mam pytanie . Czy posiadanie żebów mądrości jest genetyczne? Jeśli moi rodzice nie mają takich zębów, to czy ja będę je miała? Proszę o szybką odpowiedź.

Gość bleir
oooo wspolczuje z calego serca, ja tez mialam choc nie tak starszne bole. DZzeki bogu dokladnie dwa tygodnie temu wyrwalam wszystkie cztery na raz. Oczywiscie w narkozie. Bylo troche nie przyjemnie przez dwa dni bo twarz mialam spuchnieta okropnie ale juz po trzech dniach bylo ok. Polecam ci tez jak najszybciej je usunac, zaoszczedziesz sobie duzo bolu. Sprawdz tylo czy w Polsce robia na narkoze. Pozdrawiam serdecznie

Gość kolenderka
witam! mi zaczely wyrastac zeby madrosci jakis rok temu tylko na gorze. Wszystko bylo dobrze, przebily sie juz prawie cale przez dziąsło, dopiero dwa dni temu lewy zą zaczął boleć jak cholera. najchętniej poszlabym zaraz do dentysty, ale siedze akurat na dziekance w holandii i koszty są masakryczne. wyrwanie dwóch ósemek to jakies 350 euro a mam tylko karte euro 26 i ta polisa jest od leczenia stomatologicznego tylko do 800 zl. Więc ogólnie kicha, jesli jeszcze np każą mi do szpitala isc to sie nie wyplace:( za dwa miesiące jade do polski i byloby z glowy ale nie wiem czy nie mam juz jakigos stanu zapalnego, bo od tych dwóch dni nie mogę za bardzo buzi otworzyc tylko tak rozchylic na szerokosc palca i boli mnie cala lewa strona szczeki. Nie wiem czy to normalny bol przy wyżynaniu sie zeba czy juz jakis powazniejszy stan i musze isc do lekarza. najlepiej by bylo gdybym mogla z tym zaczekac na jakis srodkach przeciwbolowych. Co radzicie? boli mnie tez przy jedzeniu i przełykaniu. Po czym poznac ze to juz stan zapalny? pomóżcie!

Gość DO Aga17
Możesz mięć.

Gość masz szczękoscisk
" bo od tych dwóch dni nie mogę za bardzo buzi otworzyc tylko tak rozchylic na szerokosc palca i boli mnie cala lewa strona szczeki" to już wygląda na poważne zapalenie - masz objawy szczękościsku :-( to może byc niebezpieczne :-O

Gość Monika91
Mi również rośnie ząb mądrości,ale w ogóle mnie nie boli:D

Gość Becia72
mnie też męczy to samo, od 3 dni boi mnie jak jasna cholera ząb-dolna ósemka, mam szczękościsk, otwieram usta tylko na szerokość palca, boli niewyobrażalnie, nieprzespane noce, dni jak w letargu od prochów przciwbólowych, za godzinę idę do dentydty i chcę żeby zrobił cokolwiek, żeby tylko mnie przestało boleć, niech go usuwają, tna co tylko, boję sie oczywiście strasznie takich zabiegów, ale już dalej nie dam rady, nie wiedziałam, że z tymi zębmi są aż takie problemy, dopóki nie weszłam na to forum, myślałam juz ze to tylko ja mam takiegi pecha, z jednej sytony to pocieszające, ale z drugiej współczuję wam serdecznie, mam pytanie co z tym szczękościskiem?co robi dentysta, żeby tworzyć paszczę?

Gość ADAMziom
Ja mam 16 lat i zaczą mi jeden na dole wyrastać jak narazie nic mnie nie boli tylko uwiera jak pierun ;(((

Gość Becia 13lat
ja mam 13 lat i mi wychodzi i chyba po przeczytaniu tego forum usunę go

Gość JCJP
Ja własnie usunłema dolna parwa 8 na wanse zyczenie bo mi troche zeby na dole pokrzywila samo usuwnaie bylo pod znieczuleniem ale bol jak cholera!!!! polozenie mialam horyzontalne zeba podchodzil pod 7 naparwde mowie wam starszny bol po samym zabiegu nie bylo tak zle ale 4 dni wszysktie pokarmy zmiksowane;) dietka cud;) duza opuchlizna szczekoscisk oklady z lodu pomagaly i w sumie na dobry sen przez ok 3 dni po zabiegu wzielam 1 apap rana sie ladnie goi za kilka dni ide do sciagniecia szwow aha no i wiaodmo plukanie ust plynem i rumiankiem obowiazkowo zostal mi tylko 1 jeszcze ale na zdjeicu nie widac nawet zarodka wiec modle sie zeby mi tam nic nie wyroslo bo bede znowu musial odiwedzic Pania chirurg a nie mam na to najmniejszej ochoty

Gość akol18
Moj brat przez 2 lata cierpiał na częste bóle głowy. Przez ten czas zrobione miał wszystkie mozliwe badania i nie dały one rezultatu. Wreszcie znalazł sie lekarz, który stwierdził, że to przez nie wyrznięte dziewiątki (!). Usunięto je i bóle minęły

Gość rakol
KURWAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!! 3 na raz mi sie wyrzynaja !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mam 15 lat i jeszcze stan zapalny mi sie zrobil, jak przełykam śline to wije sie w konwulsjach KURWAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Gość mika73
Ja mam 35 lat (nieeeeźle co??? haha czuję się na 25 góra) a wyrzyna mi się dolna prawa ósemka tragediaaaaaaa....Także wiek kochani nie ma tutaj nic do rzeczy jak widać pozdrawiam :/

Gość Cheri
Witam towarzyszy bólu... Od wczoraj cierpię razem z Wami. Kupiłam tabletki Antidol bo Apap ani Ibubrom nie działały a pani magister w aptece nie bardzo w ogole wiedziała co mi polecić. Wczoraj Antidol pomagały dziś już nie jest tak dobrze i ból większy. Mogę po scianach chodzić. To dolna lewa ósemka - koszmarnie boli, choć własciwie jej nie widac, białe dziąsło jest i nic poza tym. :(Jedyne co mi pomaga to płukanie zimną wodą ale to dobry sposob w domu - nie ma mowy o wyjciu poza 4 ściany. Polećcie jakieś pigułki - żebym dotrwała do wizyty u chirurga niech robi co chce - byle było lepiej :(

Gość mika73
Witaj Cheri ja osobiście polecam gripex control polecany przez dentyste na grype nie pomaga ale ból przechodzi po 5 minutach trzymaj się