Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Yamato

Ciąża? Czy moge być w ciąży? czy to ciąża? jakie prawdobodobieństwo?

Polecane posty

Jakby omdlenia zawsze były synonimem ciąży, to nie byłoby problemów z przyrostem naturalnym :> Pomyśl chwilę, a nie zadajesz głupie pytania.

Gość Roxana1
Matko, dzięki że nie uznałaś że jest na tyle głupie by na nie nie odpowiadać... Przestraszyłąm się i tyle... Mam nadzieję że nic z tego nie wyniknie... na wszelki wypadek zrobię test jutro...

Dlatego właśnie dobrze jest zawczasu trochę poczytać o biologii człowieka, kobiecym cyklu płodności, środkach antykoncepcyjnych, itp. Umiałabyś wtedy zdusić uczucie paniki w zarodku :)

Gość Roxana1
No włąsnie i jakąś tam wiedzę posiadam, i pojawił się objaw... a że wiem, że można zajść nawet przez kontakt brudnych palców ze mną... plemnikami to się przestraszyłam... (chociaż uważamy bym się tam nie dotykała po dotykaniu jego a on po dotykaniu siebie) a robiliśmy to w okolicach lub na samym moim cyklu... i się przestraszyłam ale chyba za wczesnie na takie objawy bo nawet nie minął tydzień od połówki... To mógł być też brak cukru, czy złe ciśnienie czy coś...

Hej dziewczyny. Mam pytanie. Czy nadczynność tarczycy wpływa na działanie escapelle albo odwrotenie? To duża dawka hormonów w koncu.

Gość Z tego co wiem...
.. to kobiety z problemami tarczycy NIE POWINNY brać tabletek antykoncepcyjnych w ogóle.. No ale... kazdy ma swój rozum i bierze odpowiedzialność za własne zdrowie...

Gość dddsdsv
hej dziewczyny, @ spuznia mi 5 dni... nic mnie nie boli ani brzuch .. tylko jestem strasznie senna.. staramy sie o dziecko z mężem wiec moze to juz;) testu jeszcze nie robie, bo zawsze byly negatywne, a teraz nie chce zapeszyc ;p

Gość kratka5532
Czy skoro robiłam to tylko 20min potem była przerwa 60min i znowu to było czy moge być w ciąży?:( bo ja wcale nie chce zostać mamą..:(:(

Gość Do kratka5532
Co to znaczy, że robiłaś 'to'? Kochałaś się? Z pełną penetracją, z wytryskiem, czy bez? I z zabezpieczeniem, czy bez? A jak nie chcesz zostać mamą, to ... najlepszym środkiem zabezpieczajacym jest ... brak robienia 'TEGO'!:)

Gość CARMEN23
HEJ DZIEWCZYNY CZESTO CZYTAM WASZE WYPOWIEDZI LECZ TERAZ JA MAM DO WAS PYTANIE.Z MEZEM STARAMY SIE O DZIDZIUSIA OD ROKU NO ALE JAKOS NIC. MAM PRZYPUSZCZENIA ZE MOGE BYC W CIAZY OKRES SPOZNIA MI SIE 3TYGODNIE A OD 2 TYGODNI BOLA MNIE BARDZO MOCNO PIERSI SA WRAZLIWE NA DOTYK.PO ZA TYM ZAUWAZYLAM ZE MAM BIALY SLUZ TEZ OD OKOLO 2TYGODNI NIE OBSERWOWALAM TEGO WCZESNIEJ WIEC NIE WIEM CZY TO JEST U MNIE NORMALNE NO I JESTEM BARDZO SENNA JAK WRACAM O 14TEJ Z PRACY TO O NICZYM INNYM NIE MAZE JAK TYLKO SIE POLOZYC I SPAC POTRAFIE NIERAZ 3-4GODZ.PRZESPAC KUPILAM SOBIE TEST NO ALE JUTRO RANO CHCE GO ZROBIC LECZ SIE BOJE BO NIE CHCE STRACIC TEJ NADZIEJI ZE MOZE W KONCU ZASZLAM.DZIEWCZYNY MOZE KTORAS Z WAS MIALA TAKIE OBJAWY PROSZE O ODPOWIEDZ Z GORY DZIEKUJE TRZYMAM MOCNO KCIUKI ZA TE DZIEWCZYNY CO SIE STARAJA TAK JAK JA ZEBY ZOSTAC MAMUSIA POZDROWIONKA

Gość CARMEN23
i jeszcze chcialam dodac ze zawsze przed miesiaczka mam mocne bole brzucha i plecow oraz bol piersi ale to tak zawsze pare dni od spodziewanej miesiaczki a teraz nic tylko piersi mnie bola od dawna no i sutki mam rowniez wrazliwe ale to juz za dlugo trwa a okresu nie ma...

Gość MJay1989
Hej! Chciałam się Was poradzić. Otóż od sierpnia 2009 brałam tabletki antykoncepcyjne (Cilest). W lutym po raz ostatni stosowaliśmy tę metodę antykoncepcji. Miesiączkę miałam od 5-10.03.2010. Po tym przestałam stosować pigułki i zaczeliśmy współżyć bez żadnego zabezpieczenia. Jakie jest prawdopodobieństwo że mogę być w ciąży? Dodam że bardzo bym chciała mieć dziecko. Pozdrawiam

Witam:) zaczne od tego ze mam 22 lata.. przeszlo rok temu mialam cesarke.. teraz staramy sie z mezem o rodzenstwo dla Nataniela.. to dopiero 2 cykl.. 27 kwietnia mialam dostac okres.. zawsze regularnie. dostalam 30.. inny troche, poniewaz na poczatku (pierwszy dzien i noc) skapy i brazowy a potem normalnie.. z tym ze u mnie okres to zawsze jak bomba przychodzil nagle i to w duzych ilosciach.. tydzien przed terminem @ mialam objawy typu ; zawroty glowy uderzajacy gorac, ciagle zmeczenie, bole w podbrzuszu i mdlosci(ciagle do tej pory mnie odrzuca jak jem jakbym miala zaraz isc zwrocic)). kiedy mi sie spoznial @ zrobilam test- wynik negatywny.. tyle ze te bole sa inne niz zawsze przy okresie.. ciagle bez jakis dluzszych przerw.. prosze odpiszcie co myslicie.. ?? niewiem czy isc do lekarza czy to zwykly okres a objawy przypadkiem.. przy pierwszej ciazy zadnych objaw nic.. zrobilam test ok 7 tygodnia jak sie dowiedzialam.. czulam ze jestem w ciazy ale nie mialam pewnosci.. pomocy:(

Gość zandra
czy ktos moze mi pomoc... kochalam sie z moim partnerem dokladnie w 14 dniu cyklu. Moze to za wczesnie ale pobolewa mnie w podbrzuszu takie uklucia, w ciagu dnia mam mdlosci, bole glowy, ciagle chce mi sie spac a i ten dziwnie gesty sluz..... prawidlowo powinnam miec miesiaczke za tydzien wiec musze jeszcze czekac... niech ktos cos doradzi dodam ze chcielibysmy miec w koncu tego dzidziusia:)

hey mam problem (choć nie wiem czy nie są to czasem moje urojenia poprostu) biore tableti anty od początku tego roku i kocham sie z moim chłopakiem generalnie bez dodatkowego zabezpieczenia nigdy nie zdarzyło mi sie wziąśc tableki (kolejnej) nie w pore. tyle że maiałąm ostatnio skręconą koste i brałąm różne leki (żadne nie działały jak antybiotyk czyli teoretyczni nie powinny obniżac fektu działania tabletek) jendak ostatnio zauwarzylam że jestem bardzo wzdęta i strasznie chce mi sie sapć popołuniami czy mogę być w ciązy? Dodam jeszcze że przy każdym ostatwieniu tabletek pojawiał sie okres i to dośc obfoty ... nie wiem co zrobie jak jednak w tej ciązy będe.... ;/

Gość ojeej!
słuchajcie , robiłam to bez zabezpieczenia, chłopak skończył we mnie, jest bardzo duże prawdopodobieństwo że jestem? skończył we mnie jeden raz , i nie do końca , a potem zaczeła mnie pochwa boleć, co mam robić?

Gość PaUlInKa131
wItam okres miałam od 31 lipca do do 5 sierpnia .Cykle mam 27 dnowe. Bardzo bolą mnie piersi a mianowicie brodawki. Wczoraj zrobiłam test co prawda wieczorem bo bylam bardzo ciekawa Mój mocz był prawie przezroczysty . Test Amil pokazał 1 kreskę .Czy mogę być w ciaży? czy raczej test pokazal prawdę. Kocham się z moim partnerem bez zabezpieczenia ale nigdy nie kończy we mnie. Proszę o poradę

Witam. Współżyłam z 9 na 10 dnia cyklu. Cykle zazwyczaj miałam regularne 26 dni ale ten ostatni był 29 dni. Owulacja miała wypaść 12 dc. Od kilku dni pobolewa mnie podbrzusze, podobne do tych co mam na 1 dzień przed @. Dodam, że nigdy czegoś takiego nie miałam. Ponadto ostatnio chodzę cały czas senna, muszę się zdrzemnąć w ciągu dnia. Teraz też pisząc odczuwam lekkie kłucie w dole brzucha. Piersi nie wiem czy mi się powiększyły, bo i tak mam duże ale może sutki są bardziej wrażliwe. No i mój śluz jest mleczny, średnio gęsty i jest go bardzo dużo ( jestem cały czas mokra ) Dodam też, że częściej niż zwykle chodzę siusiu. Na test jeszcze za wcześnie. Jestem mniej więcej tydzień przed spodziewaną @ ale te wszystkie objawy dają mi do myślenia... Czy mogłam zajść w ciążę? Jakie jest prawdopodobieństwo, że zaszłam w ciążę?

Witam. Współżyłam z 9 na 10 dnia cyklu. Cykle zazwyczaj miałam regularne 26 dni ale ten ostatni był 29 dni. Owulacja miała wypaść 12 dc. Od kilku dni pobolewa mnie podbrzusze, podobne do tych co mam na 1 dzień przed @. Dodam, że nigdy czegoś takiego nie miałam. Ponadto ostatnio chodzę cały czas senna, muszę się zdrzemnąć w ciągu dnia. Teraz też pisząc odczuwam lekkie kłucie w dole brzucha. Piersi nie wiem czy mi się powiększyły, bo i tak mam duże ale może sutki są bardziej wrażliwe. No i mój śluz jest mleczny, średnio gęsty i jest go bardzo dużo ( jestem cały czas mokra ) Dodam też, że częściej niż zwykle chodzę siusiu. Na test jeszcze za wcześnie. Jestem mniej więcej tydzień przed spodziewaną @ ale te wszystkie objawy dają mi do myślenia... Czy mogłam zajść w ciążę? Jakie jest prawdopodobieństwo, że zaszłam w ciążę?

Gość baggietka
Stanowczo za wcześnie na takie objawy ciąży.

Gość izabela-n
Witam Ostatni okres miałam 6 sierpnia do tej pory nic .Pobolewa mnie podbrzusze tak jakbym miała wzdęcia,mam mrowienie w piersiach . Czy któraś tak z was miała?

Gość nowa skakaczka
Przed okresem różnie bywa. Zrób test 2 tyg po stosunku.

Gość Różowa dupca
słuchajcie na moim jabłku usiadła dzisiaj mucha czy jestem w ciazy? Jabłka pozniej nie jadłam, wyrzuciłam przez rekawiczki lekarskie, odrzu wsadziłam sobie 3 globulki do buzi, 3 do odbytu i 3 do pochwu i wsadzilam prezerwatywe w kazde miejsce. Czy jutro rano moge zrobic juz test?

Gość mamuska_35
Witam! Zacznę od tego, że ostatni "normalny" okres mialam 26 sierpnia. Trwal od przez piec dni jak zwykle. 7 wrzesnia kochalam sie ze swoim chlopakiem w prezerwatywie ( tyle ze niestety pękła pod koniec ) Tydzien po tym zaczely sie u mnie bole w podbrzuszu i odczuwalam lekki bol w piersiach ...Podejrzewalismy ze moze zaszla w ciaze ale dwa testy wtedy wykazywaly wyniik negatywny.... Kilka dni przed spodziewanym @ dostalam niewielkich plamien z dodatkiem sluzu..... wiec zglosilam sie do ginekologa ktory stwierdzil ze jesli bylaby to ciaza to tak wczesniej jej nie wykryje kazal mi przyjsc za dwa tygodnie..... w pierwszy dzien gdy miala przyjsc @ zrobilam test na ktorym pojawila sie BARDZO BLADZIUSIENKA kreska..... dzis mija 4 dzien i dalej nie mam okresu..... nadal pobolewa mnie podbrzusze a czasami po lewej stronie, i czuje mrowienie w piersiach, szczegolnie gdy stane przy oknie lub przy lodowce.... nie wiem co mam o tym myslec..... czy to moze byc ciaza ? kiedy powinnam powtorzyc test zeby miec pewnosc ze ten ostatni byl wiarygodny ?

Gość mamuska_35
przepraszam za bledy w ostatnim komentarzu - nowa klawiatruka....

Gość izabela-n
Nadal nie mam okresu od 6 sierpnia i mam do tego ostatnio nudności Jutro idę do lekarza jestem ciekawa co mi powie...

Gość Aniap2601
Hej Dziewczyny nie czytałam wszystkich wpisów a mam prośbę do Was. Słuchajcie czy niecałe 3 tygodnie od stosunku możliwe są jakieś objawy ciąży?? Byłam wtedy w ostatni dzień miesiączki, wytrysk był poza mną, ale już się tyle naczytałam, że sama nie wiem Dzisiaj w nocy obudził mnie ból żołądka i przez cały dzień był wyczuwalny... Proszę o odpowiedź.

Gość Ala.
hej ; ) sluchajcie okres skonczyl mi sie 19.01.2011 kochalismy sie z chlopakiem codziennie i do konca, spuszczal sie we mnie - bo chcemy dziudziusia , od czasu do czasy boli mnie podbrzusze po prawej i lewej stronie a okres mam miec dopiero za jakies 2 tygodnie . ? ( jezeli dostane ) temperatura w pochwie 37.1 , 37.2 3 . i wydaje mi sie ze moje piersi sa wrazliwsze . ? ale moze tylko wydaje . Stramy sie o dzidzie wiec chcialabym sie dowiedziec czy juz mogloby dojsc do zaplodnienia . ? dziekuje czakam na odpowiedz ; )

Gość amytoo
ja uprawiałam seks z moim chłopakiem 2 dzień po skończeniu okresu. Niestety w trakcie stosunku pękła nam prezerwatywa, a do 'finiszu' doszło wewnątrz. Czy mogę być w ciąży?

Gość marta987
Ostatni okres miałam 9.02.2011r. kolejny powinnam dostać 9.03 (dzisiaj) są one w miare regularne co 28,29 dni. Jednak nie dostałam dzisiaj okresu. A 06.03.11 uprawiałam seks po raz pierwszy z chłopakiem, wychodzi na to że były to dni niepłodne. Używaliśmy prezerwatywy, stosunek nie był długi, i nie doszedł we mnie. Nie pokoi mnie jednak fakt iż kiedy wychodził już ze mnie to gumka sie zsunęła i część gumki we mnie jakby została ale w miare szybko ją wyjęłam. I na pierwszy rzut oka nic do niej nie wyciekło bo w sumie nie było jak, ale jednak sie boje. Czy mogłam zajść w ciąże? ; ((