Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocyyyy

GINEKOLOG W OLSZTYNIE

Polecane posty

Gość warmianka535
i co wazne, na izbie przyjec musisz powiedziec, ze ty masz miec hsg i musza cie przyjąć szybciej, ja musiałam odsiedziec i potem watpliwe bylo czy mi zrobia tego dnia badanie, bo robią je raniutko, a ja miałam koło 11-12, ale to dzieki temu, ze polozna i lekarz z izby przyjec zalatwili zebym nie musiała lezec i blokowac wyrka.

Gość wiktoriac
Do Warmianki Dziękuje za odpowiedzi.Kupiłam sobie ten castagnus i jestem w 21dniu cyklu i juz wzielam jedna tabletke.Nie wiem czy to wlasciwe jest.Czy mam je brac non stop przez 90 dni takze w miesiaczce czy to nie ma znaczenia w ktorym dniu cyklu zaczynam???.Prosze o odpowiedz bo juz jedna tabletke zazylam.Pozdrawiam.Pomysle o tym badaniu ,dziekuje za sugestie dziewczyny

Gość wiktoriac
Poza tym narazie czeka mnie abstynecja we wspolzyciu ,wiec jakies 2 miesiace moge spokojnie brac.Napiszcie co myslicie,Zaczelam pic tez siemie lniane,moze cos pomoze.Pozdrawiam jeszcze raz i dziekuje:)

Gość warmianka535
Siemie lniane na pewno nie zaszkodzi, pomoże na śluz :) A castagnusa lepiej zacząć brać jednak od początku cyklu, z przerwą na @.

Gość warmianka535
Muszę sprostować jedną rzecz, ale tak to jest jak się mysli za szybko, tak samo pisze i nie analizuje. Ale zwalę to na to, ze za długo leżałam w szpitalu w ciaży i pomerdało mi się wsio. We wcześniejszych wypowiedziach pisałam o pani doktor Majewcz, ze nakrzyczała na koleżankę z sali. Otóż przepraszam za pomyłkę, nie była to ona!!! CHodziło o inna lekarkę, dr. I.G. Nie będę pisała dalej. Powaliło mi się do reszty!!! Przepraszam raz jeszcze.

Gość Madziaaaaa25
Warmianko, dziekuje Ci bardzo za odpowiedz. Twój opis tego badania wiele mi wyjaśnił :) ale tez i dodał strachu niestety :( No nic, jakoś to będzie, dam radę. Jeszcze raz dziękuję :)

Gość wiktoriac
Tak sie zastanawiałam czy od poczatku cyklu brac te zioła,ale chyba nie zaszkodzi jak teraz zaczne.Zastanawia mnie fakt taki,ze lekarz stwierdzil ze cykl ten bezowulacji a temperatura nie spada.Dzien 22cyklu a wciaz 37stopni.Ciekawe to jest.Pozdrawiam

Gość 84_Karolina
Dziewczyny, czy któraś z was zna dr Łaganowskiego (przyjmuje na Wańkowicza 5)? Mieszkam w Ostródzie, próbuję zdecydować kto najlepiej poprowadzi ciążę, a widziałam tu jego gabinet. Zastanawiam się jakie są wśród was opinie na jego temat.

Gość Madziaaaaa25
Dzis bylam u mojej gin, pytalam tez o tego castangusa. Mowila, ze nie zaszkodzi; zaczac brac mozna w zasadzie w dowolym dniu cyklu, chociaz lepiej od poczatku. U mnie z owu nici, smutno mi starsznie :( Tak czekam na tego dzidziusia... Za 2,5 tyg. HSG, w szpitalu miejskim. Wiecie dziewczyny jacy są tam lekarze? Bo panie z izby przyjec za sympatyczne to nie byly...:( Pozdrawiam!

Gość wiktoriac
Ja biore castagnus na wlasna reke.Wzielam w 21dniu cyklu,juz zazyłam i narazie czuje sie dobrze.Czas pokaze jak dalej .Temperatura mi nie spada i chyba lekarz sie pomylil.Nie wiem co myslec o tym,ale te ziola nie zaszkodza a kto wie moze pomogą.Pozdrawiam i zycze wytrwałości.

Gość Lena X
Cześć dziewczyny, przeczytałam cały wątek i przy okazji dziękuje wszystkim, które zechciały poleć bądź odradzić lekarzy gin z Olsztyna. Szukam pomocy, bo od 4 lat nie mogę doczekać się dzidziusia. Nie jestem z Olsztyna, ale z okolic. W mjej miejscowości niestety nikt nie chce na serio zająć się problemem. Dokładnie nie wiem na czym on polega, bo dotychczasowe badania hormonalne były wykonane w niewłaściwym czasie. USG i lekko podwyższony poziom testosteronu daje podejrzenie PCO. Dziś odebrałam kolejne badanie (wykonuje je ponownie) i nie jest dobrze :(( Z Waszych wypowiedzi wynika, że warto rozważyć dr Majewską, dr Waśniewskiego (ale odpada z powodu swoich \"wad\"). Zastanawiam się jeszcze nad Wańczykiem (hormony!)? A może któraś z Was zna dr Olszewską - z \"ZYGOTY\" - to nowa klinika leczenia niepłodności? Jak tam jest? Będę wdzięczna za opinie. Pozdrawiam.

Gość dr Majewicz
Polecam Panią dr Beatę Majewicz. Rewelacyjna kobieta, bardzo sympatyczna, potrafi zdobyć zaufanie pacjentki. Byłam u niej prywatnie na mojej pierwszej wizycie i jestem bardzo zadowolona. Poza tym gabinet bardzo ładny, dobrze wyposażony. Pani doktor przyjmuje w Olsztynie przy ulicy Polnej 1A. Polecam:)

Gość Lena X
Oczywiście miałam na myśli dr Majewicz, nie Majewską. Zbyt dużo myśli na raz... ;-)

Gość Madziaaaaaa25
Lena, ja równiez staram się o dzidziusia juz od wielu wielu miesięcy. Bylam u pani Majewicz, również ją polecam, bo naprawdę jest dobrym lekarzem i rzeczywiście przy tym bardzo sympatycznym :) Jednak nie wiem, czy problem niepłodności jest jej mocną stroną, bo w zasadzie podczas moich wizyt u niej niewiele dowiedziałam się na temat dalszego działania (badania etc.). Postanowilam więc zasiegnac porady u pani Olszewskiej, bo słyszalam, ze specjalizuje sie w nieplodnosci wlasnie. Bylam u niej juz parę razy i muszę powiedzieć, że jest ona bardzo konkretna. Sprawy zaczely dynamicznie ruszac sie do przodu- badania hormonalne, USG, dostalam tez skierowanie na HSG. No i przy tym p. Olszewska jest bardzo życzliwa, spokojnie i cierpliwie odpowiada na wszytskie pytania, nie spieszy się "z obsłużeniem" klientki. Po prostu jest wszystko jak trzeba :) Czy moge ją Ci polecić? Sądzę, że tak, warto się do niej wybrać. Ja pokładam w niej ogromne nadzieje. Zobaczymy, jaki bedzie finisz :) Oby taki, na jaki tak czekam :) I Tobie goraco tego życzę :)

Gość oleczka9
Lena X o jakich wadach dr Waśniewskiego mówisz Ja na razie żadnych nie widzę a dodam że prowadzi on moją ciążę i ufam mu Pozdrawiam

Gość oleczka9
Chociaż przeczytałam właśnie cały watek i przyznam, że rzeczywiście wygląd pana dr Waśniewskiego (oj!!! przystojny) i taki miły może być "wadą" (ha, ha, ha) ale zna sie na tym co robi. Dzięki niemu (tzn dzięki mojemu Mężowi!!!)jestem już w 15 tygodniu ciąży!!!! To on pomógł mi ją utrzymać mimo podejrzenia ciąży pozamacicznej...

Gość Lena X
Madziaaaaa25, bardzo Ci dziękuję za opinię o dr Olszewskiej. O to mi chodziło. Nigdzie do tej pory nie padło na jej temat ani słowo. Twój problem ( właściwie nasz) powoduje, że wiesz o co chodzi z wyborem lekarza. Też zapisuję sie w kolejkę... No właśnie - a jak długo trzeba czekać na wizytę? Nie jestem z Olsztyna. Oleńka - bingo! Pozdrawiam.

Gość Lena X
Znów przekręciłam - Oleczka ;-))

Gość Madziaaaaa25
Lena, w zasadzie bardzo długo na wizytę się nie czeka, tak około tygodnia. Najlepiej jest dzwonić do p. Olszewskiej wieczorkami, wtedy zawsze odbiera :) I dobrze wybrać się na pierwszą wiztytę razem z partnerem (80 zł ), bo p. Olszewska robi z wami wywiad (przebyte choroby, choroby u rodziny, szczepeinia, wyniki badań etc.) i na jego podstawie ustala plan działania. Dobrze tez mieć ze sobą wyniki dotychczasowych badań. I to chyba tyle :) W razie pytań pisz, chetnie odpowiem :) Pozdrawiam!

Gość Lena X
Madziaaaaa25, interesuje mnie jeszcze kilka spraw: jak oceniasz sposób leczenia, który proponuje dr Olszewska, tzn. czy jest skłonna powalczyć o naturalny sposób uzyskania ciąży, czy raczej "od razu" zachęca do inseminacji, czy in vitro itp.? Rozumiem, że metodę leczenia w znacznym stopniu determinuje rodzaj problemów pary, ale jest coś takiego wśród niektórych lekarzy - liczy się szybki efekt, nieważne jaką drogą! Po drugie: czy badania typu hsg, ewentualnie zabieg laparoskopii wykonuje w swojej klinice, czy daje skierowanie do szpitala wojewódzkiego (tam chyba też pracuje dr Olszewska)? Badania hormonów itp. można chyba wykonać w "Zygocie". Ja robię badania u siebie, więc aktualne będę miała... chyba że czegoś zabraknie? Aha, wybieramy się wspólnie z mężem. 3. Czy widziałaś albo słyszałaś o pierwszych sukcesach "Zygoty"? Czy dużo par zgłasza się tam z tymi problemami? Tak z obserwacji chociaż...? Co słychać na korytarzu? Może moje pytania wydadzą sie trochę dziwne, ale cóż.. Dziękuję za informacje. :-) Życzę powodzenia!

Gość Lena X
Hm, sprawdziłam: dr Olszewska nie pracuje w szpitalu wojewódzkim.

Gość Madziaaaaa25
Lena, więc tak: p. Olszewska nie pracuje w zadnym z olsztyńskich szpitali a prowadzi samodzielną praktykę lekarską. Wspolpracuje jednak ze szpitalem miejskim i tam tez pokierowala mnie na HSG. Jesli chodzi o efekty, to powiem Ci tylko tyle ile slyszalam od znajomych i na korytarzu wlasnie :) Generalnie rzecz biorac pary takie jak my- z problemami z plodnoscia, sa zadowolone :) Bo widzisz, caly czas wszystko posuwa sie do przodu- w zaleznosci od wynikow badan, podejmuje sie nastepne kroki. Caly czas masz poczucie, ze dzieje sie wszystko co moze na dana chwile, by przyblizyc nas do upragnionej ciazy :) Pozatym p. Olszewska zawsze wszystko dokladnie wyjasnia, jesli masz jakies watpliwosci zawsze mozesz zadzwonic i odpowie na Twoje wszystkie pytania. I nie pobiera tez oplat za kazda wizyte- np. pobranie materialu na posiew itp. I konkretniej na Twoje pytania- czy od razu zacheca do Iinseminacji? Tego nie wiem, bo wraz z mezem wybralam sie do niej rowniez pod tym katem, by tej metody sprobowac. Moj mąż miał (tak wykazalo ostatnie badanie, mam nadzieje, ze jest teraz znacznie lepieu :) bardzo obnizone parametry nasienia, wiec inseminacja w takich wypadkach jest wskazana. A my jestesmy nia zainteresowani, jednak najpierw musza zakonczyc sie moje badania. HSG i laparoskopii nie wykonuje sie w Zygocie, p. Olszewska daje na nie skierowania, jesli jest taka potrzeba. A o sukcesach slyszalam :) I licze na to, że będę jednym z nich :) Pozdrowionka! I napisz, gdy bedziesz juz po wizycie, o swoich wrazeniach no i planach na dalsze dzialania, jesli to nie bedzie tajemnicą ;)

Gość Lena X
Madziaaaa25, bardzo Ci dziękuję. Oczywiście, po wizycie zamelduję o wszystkim... ;-) ale to jeszcze trochę portwa, bo robię badania. Jeśli u Ciebie pojawią się jakieś nowinki - również zapraszam na pogaduchy. Życzę powodzenia... Pozdrawiam Was wszystkie.

Gość foka2611
Hej dziewczyny? co myślicie o Dr Woźniak???

Gość Madziaaaaa25
Ja u p. Woźniak bylam na swojej pierwszej w zyciu wizycie i kilku kolejnych. Nie wspominam tego ani dobrze ani źle. Do p. Woźniak jednak juz od ładnych paru lat nie zagladałam i nie zamierzam, bo chodzę do innych lekarzy :) O ile pamiętam to na tym forum juz padło pytanie podobme do Twojego, więc popatrz, może któraś z dziewczyn napisała coś konkretniejszego o p. Woźnaik. Pozdrawiam!

Gość wiedziec chce
chcialabym sie dowiedziec czy do dr Majewskiej na Polnej 1 trzeba się rejestrować telefonicznie czy można też osobiście, a także jak długo sie tam czeka. Z gory dziekuje za odpowiedz

czy zna ktoras dr.tomasza hoppe ? co o nim sadzicie?

Gość do ola wd
Dobry i konkretny lekarz, bardzo dobrze robi usg, zna sie na tym, zreszta inni dobrzy lekarze odsyłają tez w tym temacie pacjentki do niego. No tyle ze w kwestii spraw nieplodnosci raczej chyba nie bedzie oszukiwał, jakies drobne sprawy pomoze uregulowac, ale jak cos powaznego, to odesle "wyzej"

dziekuje bardzo . jestem po dwóch poronieniach i chcialabym zeby od poczatku kolejnej ciazy on mnie prowadzil

Polcecam doiktora Żarskiego koszt wizyty o pa ństwowo ale bardzo fachowo i miło!Nie polecam doktora Mielocha!!