Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocyyyy

GINEKOLOG W OLSZTYNIE

Polecane posty

Gość warmianka535
dawno nie zaglądałam na nasze olsztyńskie forum:) Gratuluję serduszka madzia :) co do recepty to najklepiej iść na nfz do gina jakiegokolwiek i tyle, tez nie widze sensu placenia za wizyte, a na nfz nie powinni robic klopotu

a ja mam wizyte(usg) 5 go z dr.t.hoppe ale w szpitalu i nie wiem co , gdzie i jak bo jeszcze w olsztynie nie mieszkam :-(

Gość warmianka575
olawd - dr Hoppe przyjmuje w szpitalu wojewódzkim, to jest ul Zolnierska, wiec spokojnie znajdziesz , z dworca prosta droga a i na taxi nie daleko jak coś; musisz wejść na niski parter tzw. po schodkach po lewej stronie i jak wejdziesz to na wprost masz długasny korytarz, tam jest przejscie na oddzialy szpitalne, wiec tam ni eidziesz, a na prawo i masz 2 korytarze, idziesz w ten po prawej i od razu zobaczysz gdzie gabinet jest (duuuzo tabliczek z nazwiskami lekarzy ginekologów od róznych spraw). Trafisz z pewnoscia.

Gość warmianka575
aha, a gabinet od usg jest przed gabinetem lekarskim, to sa dwa rózne gabinety; dr Hoppe sam prosi pacjentkę, wiec spokojnie, bardzo przytulny gabinet i mozna wejsc z mezem, dr Hoppe specjalnie schodzi z oddzialu szpitalnego do poradni, zresztą lezalam w wojewódzkim ponad miesiac wiec znam mniej wiecej i lekarzy i jak dzien wygląda tam od kuchni:)

warmianka575---dziekuje ci bardzo za informacje 👄

Gość warmianka575
Nie ma za co olawd :) Trzymam kciuki by wszystko poszło dobrze:) A z tego usg najprawdopodobniej dostaniesz zdjęcie :) bo to 3D jest:) Ja przed porodem 2 dni oglądałam swoją córcię, dr specjalnie z oddziału wział mnie do tego gabinetu na dole (na oddziale tez jest usg 3d z dopplerem), bo moj gin go poprosil, zeby sprawdzil czy wszystko jest ok; u mnie byla taka rzecz niepokojąca, ze u córci podczas zdaje się 3 kolejnych badan usg wychodzilo, ze ma cały czas pełny pecherz moczowy i to nie pokoilo mojego gina (T. Wańczyka) i poprosił pana Hoppe o konsultację, więc jakju zon mi zrobil usg to sie uspokoilam, bo wyjasnił mi rzeczowo co i jak. Naprawdę to jest świetny lekarz:)

Gość warmianka575
Olawd i jak tam?

Gość asiula321
Hej, Kobietki! Czytam to forum od kilku dni i dzięki niektórym wypowiedziom i wielu pozytywnym opiniom o dr Majewicz, też postanowiłam się do niej zapisać. Idę już w przyszłym tygodniu i mam nadzieję, że nie spanikuję. Panicznie boję się wizyt u ginekologa. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i jestem zdrowa, ale jakieś lęki mnie prześladują. Czy ta Pani doktor jest rzeczywiście taka miła? Ja już jestem zestresowana, a co dopiero będzie za tydzień!? Mam nadzieję, że nie będzie krzyczała jak to niektórzy lekarze - powinnam była chyba przyjść już dawno, od 2 m-cy nie miałam okresu. Mam nadzieję, że wszystko jest w porządku. Trzymajcie kciuki! Pozdrawiam wszystkich!

Gość Moni xyz
Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat doktora Henryka Ramsa? Chodzę do niego od ponad 2 lat i jestem bardzo zadowolona. Mam bardzo duże doświadczenie i dobre podejście do pacjenta. Wyleczył mi nadżerkę bezboleśnie i idealnie dobrał antykoncepcje, udzielił nawet fachowych porad z dziedziny seksuologi mojemu mężowi ;-) Wizyty reż nie są drogie 50-60 zł. Teraz zamierzam zajść w ciążę i zastanawiam się, czy prowadzić ją u dr. Ramsa? Czy któraś z Pań była prowadzona przez niego? Jakie wrażenia?

bylam u niego - super facet !!! bardzo polecam!!! wszystko ok , maluszkowi serduszko pieknie bije - dostalam zdj i plytke . super .

Gość Moni xyz
Dzięki Olawd za dobrą informację. Pozdrowionka cieplutkie także dla "serduszka"!

moni---ja mialam na mysli tomasza hoppe - sorki chcialam odpisac warmiance

Gość JULKAHMA
CZEŚĆ DZIEWCZYNY PLANUJE ZAJSC W CIĄŻE ALE STRASZNIE BOJE SIE PORODU NATURALNEGO ZANACIE MOZE JAKIEGOŚ LEKARZA KTÓRY ZROBIŁ BY MI CIECIE CESARSKIE

Gość asiula321
Mam pytanko - w tym tg.mam wizytę u p. Majewicz, czy jak przyjdę to muszę coś mówić w rejestracji, czy coś wypełniać? Bo nie wiem, ile czasu wcześniej przed wizytą mam być.

kasienko, mi wkładkę zakładała dr. Pióro w Binpolu, spokojnie, rzeczowo i profesjonalnie, wszystko w porządku, ze wszelkimi wyjaśnieniami, ale możesz też poszukać na www.ladyinsert.pl w wyszukiwarce, jest tam choćby dr. Kochanowicz, który prowadził moją ciążę i który miał mi zakładać wkładkę domaciczną, ale nie dałam rady się zarejestrować u niego w Polikliniece i zdecydowałam sie na Binpol

bo wystarczajaco sie o nim nasluchalam. i to nie tylko na forach ale i od znajomych. generalnie wychodzi na to ze to oblesny .... i ...... i ......, nie chce go tu wyzywac a musialabym gdybym chciala zacytowac to co slyszalam. chodzi o jego sposob bycia, o kompetencjach nic nie wiem i wiedziec nie chce

Gość gdzie w olsztynie
można zrobić USG 3D czy u dr Majewicz można?

Gość as123
Witam, właśnie niedawno się dowiedziałam, że jestem w ciąży, ale jakby tego było mało, to w dodatku to już połowa - 21tydzień. Te pół ciąży przeszłam bezobjawowo i tylko oprócz ciągłej chęci do spania i biegania do toalety nic więcej się nie działo. Ach, długa historia... Ale moje pytanie jest inne - kiedy byłam u lekarza, do głowy mi nie przyszło,żeby prosić o zwolnienie, no bo zresztą skoro tak fantastycznie przeszłam te 21tygodni to nie ma podstaw. Tyle tylko, że mam teraz niezły "bigos" w pracy. Moja kierowniczka nie jest zbyt wyrozumiała i stwierdziła, że moja ciąża powoduje wiele komplikacji. Ale kurczę, nie ma przecież ludzi niezastąpionych! Ogólnie atmosfera nie jest zbyt miła. Siedzę 8 godz. przed komputerem, trochę zaczynam odczuwać bol krzyża. Ale czy w takiej sytuacji wypada prosić moją lekarz o zwolnienie? I jak mam o to zapytać? Trochę mi głupio, ale czuję że w tej pracy nie wysiedzę, zaczynają się stresy i jest nieciekawie. Co mam zrobić? Urlopu na razie nie dostanę, ledwo wzięłam 1 dzień na badania.

zapoznaj sie koniecznie z przepisami prawa pracy!!!! koniecznie idz do lekarza, kobiecie w ciazy przysluguje zwolnienie od pracy szkodliwej, nadmiernej, wtedy pracodawca ma obowiazek przeniesienia pracownicy do innej pracy.

poza tym pracodawca ma obowiazek udzielac Ci zwolnien i przerw w zwiazku z ciaza, na konieczne badania, jesli nie moga byc one wykonane poza czasem pracypracodawca Ci łaski nie robi, tak samo lekarz

Gość as123
Dzięki za odpowiedź. Musze poczytać ten kodeks pracy, tylko że w tej mojej instytucji to niestety nie ma osób przyjaznych kobiecie w ciąży. Nawet kadrowa powinna być trochę za pracownikiem, ale ona chyba nie może mieć dzieci (miała jakieś operacje itp.) i dlatego jest sfrustrowana i nezbyt ch ętna do udzielenia jakiejś porady.

koniecznie idz do lekarza, wez zaswiadczenie ze jestes w ciazy, porozmawiaj z nim o Twoich warunkach pracy, moze wypisze zwolnienie gdy beda ku temu podstawy.a jakas sfrustrowana baba z pracy nie powinnas sie w ogole przejmowac, jak sie nie mozesz z nia dogadac toidz do kogos o szczebel wyzej i moze tam da rade. jestes w ciazy i chroni Cie prawo i tyle :)

Gość as123
A czy wypada prosić lekarza o zwolnienie? do porodu mam jeszcze ponad 4 miesiące, takich długich zwolnień to nikt nie daje. Mam porposić na tydzień, dwa, miesiąc? Z tym przeniesieniem na inne stanowisko, to nie da rady, bo to praca biurowa i tu wszyscy tak samo pracują.

wiesz, ja nie wiem jak to bywa w praktyce, ale nie jest tak ze czasem zwolnienia na cala ciaze? jak np jest zagrozona? w Twoim przypadku bardziej myslalam ze dostaniesz zwolnienie od tak dlugiej pracy przy kompie, ze bedziesz robic cos innegono i nigdy nie wstydz sie isc do lekarza i walczyc o swoje prawa :)

Gość agus83m
Jesli chodzi o zwolnienia w pracy to juz od chwili gdy dowiesz sie ze jestes w ciązy masz prawo wziąśc od lekarza zwolnienie do konca ciązy i w tym czasie pracodawca nie moze cie zwolnic Jestes chroniona.