Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Malinka79

Czy są wśród Was Kobietki, które chcą zostać Mamami cz.II

Polecane posty

Gość malwa30
No i tak powinno być, mieć to wszystko gdzieś, nic nie dzieje się bez przyczyny, nawet to co nam się teraz wydaje niesprawiedliwe, ma swoje powody, by zaistnieć właśnie w tej chwili, a to co dobre, czyli bejbi, wybierze sobie odpowiednią chwilę, pozdrowienia estello

Gość estella
na razie tylko to, o czym pisałam wcześniej- nadal nie mam prezentu dla teścia. A mąż mi zasugerował, że chciałby dostać jakąś grę, on jest maniakiem gier stategicznych na komputer :-) i ładny nożyk do kolekcji - noże i szable to jego hobby. Więc trochę mi łatwiej. I w tym roku będę miała żywą choinkę, bo dotąd byłą tylko sztuczna. Już nie mogę się doczekać żywego drzewka w domu :-) I obmyślam menu na święta, na Wigilę jadę do rodziców, ale niedzielę chcę spędzić tylko z mężem i ugotować coś dobrego :-) i szybkiego. Na razie mam w planach bigos ze śliwkami, barszczyk czerwony z uszkami (kupionymi :-o ), i jakieś "fajne" śledzie oraz duża micha suszonych owoców i orzechów!!!! A wogóle to najchętniej dałabym rodzince pod choinkę, pozytywny teścik ciążowy :-) ale powtarzając się - co ma być to będzie :-)

Gość malwa30
Hej dziewczyny, kasiu i estello, nastrajacie mnie pozytywnie, i zauważyłam, że @ miałyśmy w podobnym terminie, więc będę za was trzymać kciuki, oby dwie kreski Mikołaj w wigilię przyniósł, pa

Gość estella
my jesteśmy dobre, co ja mówię super! - Dzieciątka zapraszamy!!!! Chcemy Was jako prezencik gwiazdkowy!!!! ostatnio sobie siedziałam i gadałam do brzucha - "dzieciątko, choć do mnie, będziesz miało tu super, dobrze, ciepło, po prostu wspaniale" ;-) mąż się tylko popukał po głowie, ale dodał, że napewno wkrótce zawita :-) na takie zachęty nie pozostanie obojętne....

Estelko jak ja bym chciała miec takie podejscie jak Ty, ale jak czytam teraz Twoje posty to mi lepiej sie robi na serduchu:) Kasiu wiem wiem ze musze to uszanowac ale sama wiesz jak jest cieżko mi, ja juz bym tak chciałaaaa:) Muszę trzymac nerwy na wodzy zeby jskiegos nieszczescia nie było. Co do swiąt to nie mam pojecia co kupic Tomkowi, wogole nikomu, nic, pustka:O

Gość malwa30
Ja też mam problem z prezentami, rodzina wie, że chcemy półki we wnęce robić, więc ma nas z głowy, ale my z mężem musimy coś wymyślić, aha, dziewczyny, błagam, trzymajcie kciuki, bo w środę okaże się, czy mój mąż będzie dr miał przed nazwiskiem, napiszę w środę po południu czy poszło dobrze, papatki

Gość estella
Zmieniłam podejście, bo śmiać mi się chce, jak sobie przypomnę, co np w pierwszym cyklu wyprawiałam o tej porze (tzn w tym dniu cyklu co teraz) i po co mi to było? I tak statystyki mówią, że 50 proc, zdrowych par zachodzi w ciąże po 6 miesiącach, u mnie 3 miesiąc starań, więc będę się martwiłą za jakiś czas. Kurcze, chyba mnie jakaś świąteczna euforia ogarnęła :-)

Trzymam, trzymam mocno nie tylko za dr przed nazwiskiem Ja sama obiecuje poprawę, koniec, koniec zrzedzenia:):D:P

Gość estella
Malwa trzymam kciuki, na pewno się uda!!! Wogóle niech ten stary rok jakoś pozytywnie i radośnie się zakończy!!!!

Własnie ja jeszcze czytałam ze zapłodnienie u zdrowych par, u kobiety 20-25 letniej w dni płodne to tylko 23%

Gość estella
Dziewczyny, uciekam do łóżeczka, jeszcze chwilę poczytam książkę i idę spać :-) Do usłyszenia, jutro! Kolorowych snów!

Gość malwa30
od dziś zaczynam odliczać dni do świąt, chcę poodpoczywać, czy wiecie, że w tym roku byłam na zwolnieniu 2 dni? Może pójdę sobie na zwolnionko, bo w końcu czemu nie? Tak tylko sobie gadam, ale pewnie do pracy śmignę, jak zawsze, ale będę jutro niewyspana, ale tak miło tu z Wami jest, jesteście super babki, estella, my się staramy rok, więc kochanie, będzie dobrze, chyba świąteczna euforia jest zaraźliwa, pozdrawiam

Hej dziewczyny :) ale koszmarnie mi sie wstawało, jeszcze noc na dworzu, zimno i w ogole a tu do pracy trzeba było iść bleeee Kasia

Gość mysza29
witam kobietki jak tam po wekendzie? ja jestem wymęczona sprzątniem i zakupami a i tak prawie nic nie kupiłam:( tyle ludzi w tych sklepach że szok!! A w jednym sklepie to przeżyłam szok (taki z ciuchami) wchodze a na półkach pustki i tylko wielka koleja do kasy a w niej ludzie ze zdobyczmi i straszny bałągan w tym sklepie resztki ciuchów na podłodze SZOK jak po tajfunie:)jakas 50%zniżka była ale ja juz nic tam nie widziałam:):)

Cześć Kasia mi tez oczka sie jeszcze kleją. Ale postanowiłam poprawę, muszę sie wziasc za siebie , zeby nie nazekac juz:) Jakos mi humor dopisuje i mam nadzieję ze tak pozostanie:) Miłwgo dzionka zyczę, ale faktycznie pogoda do d....:P, chciałabym aby sniezek padał juz:) Temperaturka do ilu wzrasta przy owulacji, ja juz jestem chyba po, sama nie wiem, ale chyba tak bo to 18 dzien cyklu,ale ciemna jestem jak tabaka w rogu:O

Gość estella
ja też dziś miałam problemy ze wstawaniem. Ale to nie nowość, do pracy wstaję około godziny 5.20 - toż to jeszcze noc :-( Coś krzywo spałam, bo mi jakiś nerwoból w bark wszedł :-( cóż, chyba trzeba będzie się dzisiaj na saunę wybrać :-)

Mysza29:), nie dziwie sie ludzie teraz czekaja na promocje jak na zbawienie, ale niezły tajfun hihi:), ja zawsze sie spózniam na takie promocje tez juz nic nie zostaje:O Nerwowy miałam weekend, a u Ciebie co ciekawego?:) He he juz sobie wyobrazam walke o ciuszki, kotłowisko pewnie tam było niezłe:D:P

Estela jak Ci fajowo z ta sauną, u nas nie ma zadnej sauny w pobliżu, a tez chetnie bym sie zrelaksowała w ten sposób:)

Gość Dorota27
Witam wszytskich:) Ja tez jestem wymęczona weekendem, chodziłam w sobote po sklepach- prawie nic nie kupiłam, bo mi sie nic nie podobało i prawie nic nie było na półkach. Na dodatek zaczęłam robić w sobotę pierniczki i nie mogłam skończyć, 3 godziny i chyba całą rodzine obdaruje na świeta pierniczkami tyle ich wyszło:) :) A dzisiaj miałam takie piekny sen, az chciałam, zeby sie nie kończył - miałam sliczny brzuszek i czekałam w szpitalu na poród. Ciekawe co oznacza taki sen?

Gość Tabelki
NICK..........MIASTO......TERMIN.....KGNABYTE.....PLEC...OBBRZUSIA 32 tydzień..Warszawa....1 Luty...........13,5..........Zuzia......95 cm Monika24..........8.11......URODZIŁA .....ZUZIĘ.......................... trudi..........Dębica....24 marzec...........9..............?..........98 cm 1102............Opole.....11 marzec........6............Michał.......93cm dzidzius.....Warszawa .15 styczeń.......12.........Weronisia....90 cm Mała31 .......Słupsk .....19 kwiecień......3..............?.............?... Metka26.......Essen......12 marzec.......9........Alexander.....? cm Lusia.....Starachowice..20 styczen......13,5........Emilia.......100 cm Mateczka ....Poznań ....20 styczeń .... 12 ... ......Karol..........?... Katarinka29.Szczecin...15 marzec.......6,3..........Kubuś.........?.... Claptola.......Legnica....9 kwiecien......3,5..............?.........78 cm Milucha........Kraków....22 marzec.......4,5.........córcia........88cm Małgos27....Wrocław ... 7 kwiecień.......5...............?.........89 cm Rubina........Nowa Ruda.....7maj..........2................?...........?.. Agresor..........?...............?..............?...............?...........?...... Impersona...Wrocław...16 styczeń.......12..........Kubuś.......100cm joganna..... Lublin....... 15 luty.......... 10....... Gabrysia.... 102!cm Marcelinka...Kraków.....11 grudnia......14.............?...........99cm Tiamka........Brzeg........10 Lipca.........?..............?...........?...... MałaCzarna...Zabrze......24 lipca..........?...............?..........?...... Domi24......Warszawa....19 Lipca.........?...............?...........?.... Anielka25....Rybnik........18 Lipca........?................?..........?..... Adrianka-85..Zamość.......26 luty........11............Julia.......108cm Bugsy24......Szczecin......17 Lipca.......?..............?............? Tabela II NICK............... 1DC.... DŁUGOŚĆ CYKLU.... TEST CIĄŻOWY.... WYNIK Estella ............25.11....... 26.......................WIGILIA... ........ tu Kasia..........25.11........26- 28..................20-21.12............ Malinka79....... 01.12........26-30.............NIE TESTUJĘ ......... słoneczko77....02.11........25........................nie testuję........ Jagodka.........14-11........28........................nie testuję......... Aga*..............29.11........28-32...... zaraz po B.Narodzeniu .... Mysza29........26.11........27-28....................WIGILIA............ Dioda............29.11........30-31...................zobaczymy!!!!........ Olala.............23.11........27-31............czekam do stycznia...... Agusia*........26.11........28-32.........................??................. Sylwia19.........04.12.........28.....................sie okaze .......... meg33 ...........07.11.........28-30................ sama nie wiem ..... asienka..........02.12..........28-29............oby był pozytywny.... Dorota27........23.11..........26-27..............bede czekać

Gość estella
ja idę do Wodnego Parku :-) tam są różne sauny i łaźnia i tym podobne przyjemności :-) A ostatnio jak byłam u kosmetyczki zachwalała mi saunę na podczerwiień (chyba nic nie poplątałam). Sauna jest jednoosobowa, seans trwa około 35 minut, podobno super odpręża, łagodzi bóle, odstresowuje, pomaga spalić kalorie ;-) i likwiduje cellulit :-) Poszukaj może w Twojej miejscowości jest coś takiego? Brzmi w każdym razie bardzo ciekawie :-)

Agusiu cieszę się że humorek Ci się poprawił :) nowy tydzień nowe wyzwania :) Estella 5.20 szok normalnie, ja o 7.30 i też dla mnie za wcześnie.... a Ty czemu tak wcześnie?? od której pracujesz??

Gość estella
Dorotko, podaj mi proszę przepis na takie pierniczki :-) mam ochotę upiec

Ślepotki napiszecie mi cos o tej temp. tyle tego ze nie chce mi sie szukać, a jestem ciekawa:)

Gość Dorota27
Estello podam Ci jutro bo nie mam go w pracy. Ciasto najlepiej zrobić dzień wczesniej zeby swoje odstało w chłodnym miejscu i pierniczki jak wystygną robia sie twarde, jak ciasteczka korzenne, ale są pyszne mniam, w puszce albo pudełku moga leżec nawet do lutego:)

Gość mysza29
Agusia:) u mnie wszystko ok podejscie do sprawy z dzidzią już mam spokojniejsze i też już nie mam pojęcie czy mam albo czy miałam albo czy bede mieć owulacje:) olałam to i po prostu przytulanko mamy prawie co 2 dzień i tyle z moich starań:)pozostawiam to losowi i tyle w sumie dobrze że jest teraz taki okres przedświąteczny bo człowiek jest tym pochłonięty czy tego chce czy nie i przynajmniej nie ma kiedy myśleć za dużo hi hi A co u ciebie Agusia?

ja również piekłam pierniczki :D czekałam jeden dzień żeby ciasto poleżalo w lodówce i wyszły całkiem całkiem :) także weekend mialam dość pracowity jakby nie było Kasia

Gość Dorota27
Agusiu bardzo bym chciała, najchetniej bym juz dzisiaj zrobiła teścik:) Obserwuję swój organizm, piersi od kilku dni mam obrzmiałe i jedno mnie bardzo cieszy - dzisiaj mam 21 dc i jak narazie nie mam żadnych plamień!! A co miesiąc w tym czasie juz poplamiałam:)

Mysza29 dzisiaj Ci odpowiem ze dobrze, ale gdybys sie wczoraj o to zapytała to ze tragedia. Postanowiłam tez wyluzowac, ale fakt ze jeszcze sie nie staramy, to musze przystopowac z ciagłym mysleniu o dzidzi, kiedy, co i jak, chociaz ciezko nie powiem. Nie moge zadreczac siebie i mojego kochanie tym bo jeszcze ucieknie gdzie pieprz rosnie od wariatki he he he :D Oj bedzie ciezko:P:O