Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Malinka79

Czy są wśród Was Kobietki, które chcą zostać Mamami cz.II

Polecane posty

oj tak Mia czego sie nie robi zeby miec maluszka przy sobie :) jeszcze 17 dni to terminu w tym tygodniu na pewno nie urodze ale juz w przyszlym bede siedziec jak na szpilakch bardzo sie boje ale narazie nie porodu tylko tego calego zamieszania jak mi wody odejda :) kurcze mam liste do spakowania ale i tak sie w tym wszystkim gubie hmm to chyba nie byl dobry pomysl zeby zaczynac ale jak juz zaczelam to skoncze :D

Gość malwa30
Wszystko na pewno będzie dobrze, ja sobie zawsze mówię, jak coś jest takie trochę straszne, że czas mija i wszystko kiedyś musi się skończyć, więc już niedługo będziesz siedzieć sobie z Zuzią w ramionach i patrzeć jej w oczka, a ona będzie patrzeć na ciebie, ale będzie super! :)

Zobaczysz, że wszystko się ułoży po Twojej myśli. Kto wie, może nawet będziesz rodziła krócej niż Ci się wydaje??? Oczywiście tego Ci życze. A co z tym pakowaniem, czymś się denerwujesz?

cześć malwa? Jak tam dzisiejszy humorek? Czy u Ciebie też świeci piękne słoneczko? :):):)

Hej dziewczyny, wyspałam sie :) Dioda nie ma sie co wkurzac....kafeteria raz dziala raz nie :) tak to bywa :) Sylwia udanych zakupów :) Mia co tak wczesnie wstalaś :) Kasia

Gość Mia 26
Kasia, teściowa mi się śniła, że się z nią potwornie kłóciłam. I jak się obudziłam to byłam na nią zła, podniosła mi się adrenalina, no i po spaniu... Więc wzięłam się za pranie, robienie śniadanka, i dobudzaniu męża:) A reszta dziewczynek to takie śpiochy??? :) 🌻

mia nie denerwuje sie ale jakos tak zaciecia do pakowania nie mam i wszystko lezy porozwalane ja jestem dzis za bardzo roztrezpana na pakowanie poprostu jestem :) tez bym sobie pospala do tej godziny ale musialabym miec cewnik i byc pod kroplówka ze skladnikami odzywczymy zeby glodna nie byc :) ochoo i znowu sie czje jakbym nic nie jadla kurcze 17 kg juz prztylam dobrze ze chociaz tego nie widac :)

Dzień dobry! ja nie śpię od godzinki ale ogladałam tv. jestem niepoprawna. tylko komp, telewizja, komp, telewizja. Na spacery nie chodzę, nawet do pracy samochodem jeżdżę a po drodze się rozbijam. Od poniedziałku zaprowadzam nowy tryb życia: do pracy tramwajem no i raz w tygodniu na basen, trzeba sie troche rozruszać przed wiosną. 37 tydzień - niczym się nie martw. na pewno wszystko będzie dobrze. Do tej pory wszystko było ok to i poród będzie krótki i bezbolesny. Pogłaszcz Zuzie od ciotki Kasi:)

Hello - witam wszytskie Kobietki! Jestem już po śniadanku - zawsze w sobotę mój mężuś przynosi mi do łóżka jajecznicę - dodam, że pyszną :-) W ogóle to on lepiej gotuje niz ja ... Malwa - ja juz dzisiaj sprzatałam swoim świnkom morskim - ile masz tych koszatniczek? 37 tydzień - zazdroszczę Ci już tego porodu chociaż sama sie go chyba troche boję, ale mam jeszcze duuuużo czasu by sie na to przygotować psychicznie :-) Mia - ja mam zamiar mojego męża wyciagnąć na kolację do Piramidy - maja tam pyszne jedzonko- mniam mniam A w ogóle to ma dzisiaj dobry humor- wczoraj znowu zafarbowałam sobie włoski na ciemne - miałam pasemka ale już mi sie to znudziło i czułam się jakas taka rozmyta , niewyraźna i wróciłam do naturalnego ciemnego kolorku :-) Kurcze - znowu się sie rozpisałam :-D

Ja tez nie mialam najlepszych snów, strasznie źle spałam ale i tak czuje sie wyspana :) i nawet śniadanie do łózka dostalam :) 37 tydzień, Soul, Aga no to za spanie do południa :) Soul na spacerek marsz :) zimnawo jest ale w koncu trzeba sie ciut przewietrzyc :) Kasia

Cześć Kasiu, Aga! Nie chcę mi sie teraz wychodzić. Mąż w szkole a ja z Wami gadam;) Widzisz kasienko każdy powód jest dobry, ale leniuch ce mnie.... Może poćwiczę sobie póxniej. Muszę ze względu na mój biedny kręgosług. Od ciąglego siedzenia przy kompie daje mi się we znaki... A gdzie dziś Młoda para? Sylwia i Marcelinka?:)

rozumiem Cie doskonale Soul, ja tez mam problemy z kręgosłupem, a to caly dzien w pracy przy biurku, w domku przed kompem labo tv, a samej też na spacer by mi sie nie chcialo :) Kasia

I takim sposobem bezproduktywnie spędzę pewnie całą sobotę...

Hej - wiecie co z tym kręgosłupem to u mnie tez niestety jest problem- wystarczy, że muszę stać troche dłużej bez ruchu i już siada - albo jak odkurzam. Soul- ja tez mam zamiar trochę popływać, ostatnio czytałm na temat aqua aeorobiku - mozna tez schudnąć przy okazji - hi hi hi . Już nawet znalazłam u siebie miejsca gdzie mogłabym troche sie pogimnastykowac w wodzie.Może to będzie ciekawsze niz samo pływanie ? U mnie już nie ma słoneczka, gdzieś soie poszło za chmury i jest pochmurnie i na spacerki to nie ma nastroju. Wieczorem pójdę gdzies z mężem to może sie trochę rozruszam. Aga

Gość malwa30
Hej dziewczyny! Ja moich zwierzaków mam aż sześć, i w tym są trzy pokolenia :) Za każdym razem jak się rodzą, to je sukcesywnie wywozi moja siostra do Berlina i tam rozdaje dzieciakowm z rodziny męża swojego :) I wszyscy są zadowoleni, bo myszy trafiają w dobre ręce. Moje kochanie pojaechało teraz jeździć z ojcem, by przygotować się do zdania prawka :) W końcu ktoś w naszej rodzinie bedzie je miał :) Chciałabym, by spełniły się nam w tym roku trzy rzeczy: jego prawko, jego praca i nasza dzidzia. Mimo wszystkich zeszłorocznych niepowodzeń jestem dobrej myśli, musi być w końcu dobrze, bo wszystkie paskudne rzeczy się kończą!

To i dobrze, weekend jest od tego żeby leżeć do góry brzuchem :) Aga dlatego ja nie odkurzam bo potem ledwo sie ruszam :) Kasia

Własnie Aga dobra sprawa ten aquarobic. A pływanie to najzdrowszy sport. Na wszystko pomaga. na kręgosłup, na cellulitis...Z tym,że jeżeli chodzi o odciążenie kręgosłupa to najlepiej pływać na plecach, a ja wolę żabką. Dlaczego wszystko co jest zdrowe, zalecane, lepsze jest mniej smaczne, mniej wygodne lub niecielawe?

Gość Tabelka
TABELA I NICK..........MIASTO......TERMIN.....KGNABYTE.....PLEC...OBBRZUSIA 36 tydzień.. Warszawa....1 Luty...........16............Zuzia.....100cm Monika24..........8.11......URODZIŁA .....ZUZIĘ.......................... trudi..........Dębica....24 marzec...........9..............?..........98 cm 1102............Opole.....11 marzec........6............Michał.......93cm dzidzius.....Warszawa .15 styczeń.......12.........Weronisia....90 cm Mała31 .......Słupsk .....19 kwiecień......6..............?.............?... Metka26.......Essen......12 marzec.......9........Alexander.....? cm Lusia.....Starachowice..20 styczen......13,5........Emilia.......100 cm Mateczka ....Poznań ....20 styczeń .... 12 ... ......Karol..........?... Katarinka29.Szczecin...15 marzec.......12...........Kubuś.........?.... Claptola.......Legnica....9 kwiecien......3,5..............?.........78 cm Milucha........Kraków....22 marzec.......4,5.........córcia........88cm Małgos27....Wrocław ... 7 kwiecień.......5...............?.........89 cm Rubina........Nowa Ruda.....7maj..........2................?...........?.. Agresor..........?...............?..............?...............?...........?...... Impersona........2.01.....URODZIŁA ........KUBUSIA...................... joganna..... Lublin....... 15 luty.......... 10....... Gabrysia.... 102!cm Marcelinka...Kraków.....11 grudnia......14.............?...........99cm Tiamka........Brzeg........10 Lipca.........?..............?...........?...... MałaCzarna...Zabrze......24 lipca..........?...............?..........?...... Domi24......Warszawa....19 Lipca.........?.........bliźniaki........?...... Anielka25....Rybnik........18 Lipca........?................?..........?..... Adrianka-85..Zamość.......26 luty........11............Julia.......108cm Bugsy24......Szczecin......17 Lipca.......?..............?............? Lonia..........Kalisz...nie ma jeszcze ???.......Eryk lub Agata.... 68 cm Sylwiabonita.....?.............14 luty.......?...........Kameran........?.... Awe...............? ...............?...........?................?...............? Anna23..........?............7 sierpnia....?.................?..............? Dorka29........Łódż.........19 marzec....?.................?.............? meg33 .......Warszawa.....ok 15 września .... ............?.........? anuska.......Kielce............ok 1 wrzesnia................?..............? Mondelina...?..................17 lipca....................?...............?

Gość Tabelka
TABELA II NICK............... 1DC.... DŁUGOŚĆ CYKLU.... może dzidzia, może @ Estella .............23.12....... 26.......................19.01 tu Kasia ...........21.12.........26..................... 16.01 Malinka79..........01.12........26-30...............26.12-30.12 Aga*................29.12.........28-32..................27.01 Mysza29...........25.12.........27-28..................22.01 Dioda..............31.12..........30-31.................30.01 Olala...............26.12..........29-33.................27.01 Sylwia19..........23.12.............??...................raczej nie testuje Dorota27........19.12...........26-27.................sama nie wiem paulakp...........25.11..........28-29...................22.01 Malwa30..........22.12..........26- 30 .................17.01 - 21.01 17Lia.............15.11...........30-33..................14-17.12 Soul78............11.01...........28-31..................9-10.02 Paula23...........20.12..........28-29..................16-17.01.2005r monia-81..........15.12..........26.......................9.01 Mia26..............22.12..........29.......................20.01

Gość Tabelka
TABELA III Nick..................Imię....................Zodiak...........wiek soul78...............Kasia...................Skorpion.........26 estella...............Edyta..................Skorpion.........28 tu Kasia.............Kasia..................Strzelec..........24 mysza29............Bożena.................Lew..............29 Dorota27............Dorota.................Byk..............27,5 paulakp...............Paulina...................Ryby ............26,5 Agusia*............Agnieszka................Bliżnięta.......23 malwa30...........Monika....................Panna............30 paula23.............Paulina.....................Waga............23 sylwia19..............Sylwia....................waga..............19 Domi24............Dominika..................baran............24,5 36 tydzień.........Kamila....................Strzelec.........19 MEG33 ................marta ...................bliżniaki .........33 Dioda.............Dominika..................Strzelec.............30 Aga*.............Agnieszka..................Skorpion..........26 Olala.............Aleksandra.................Ryby...............26 Impersona.........Elka........................baran.............20 Bozina............Bożena.....................Wodnik .....jeszcze 28. dana25............Danka......................Baran..............25 monia-81.........Monika........................Panna..............24 Mia26.............Asia.........................Bliźnięta...........26

Gość malwa30
No właśnie, czyżby złośliwość natury?

Malwa - fajnie masz z tymi zwierzatakmi - ja mam dwie świnieczki - niedawno miały małe i oddałam je potem do sklepu- troche poryczałam się przy tym, bo już się do nich przyzwyczaiłam - takie małe, włochate, kochane stworzonka :-) Wiesz Kasiu - dlatego u mnie głównie tez odkurza mąż, ja tylko okazjonlanie jak już muszę :-) Soul - z tymi zakazanymi rzeczami jest by nam sie w główkach nie przewróciło i by czasami trzeba było zasłużyc na to co dobre :-) I Mam coraz większa ochotę na ten wodny aerobic - moje kolezanki z pracy zapisały się na taki zwykły aerobic - ale ja nie mogę tak intensywnie ćwiczyc bo mam niewielka wadę serca i nie mogę uprawiac sportów przy których trzeba się szybko ruszac i szybko sie męczy. Bo mogę tedy najwyczajnie zemdleć ... To ja skopiowałam te tabelki - mam nadzieję, że nic nie pomieszałam - tylko Monia musi sie wpisać w I tabelkę :-)

Wszystko prawda dziewczyny. Nie może być za dobrze, bo wtedy człowiek niczego by nie doceniał. To tak jak z weekendem. Dopóki człowiek nie pójdzie do pracy to nie docenia soboty i niedzieli. Co do odkurzania to u mnie też odkurza mąż. I kwiatkami się zajmuje. Dobry z niego człowiek:)

Chyba wszytskie trafiłyśmy na super chłopaków - i przytulą, pocieszą i pomogą w domku. Hmmmm... my to mamy szczęście :-D

Gość Tabelka I
TABELA I NICK..........MIASTO......TERMIN.....KGNABYTE.....PLEC...OBBRZUSIA 37 tydzień.. Warszawa....1 Luty...........17............Zuzia.....100cm Monika24..........8.11......URODZIŁA .....ZUZIĘ.......................... trudi..........Dębica....24 marzec...........9..............?..........98 cm 1102............Opole.....11 marzec........6............Michał.......93cm dzidzius.....Warszawa .15 styczeń.......12.........Weronisia....90 cm Mała31 .......Słupsk .....19 kwiecień......6..............?.............?... Metka26.......Essen......12 marzec.......9........Alexander.....? cm Lusia.....Starachowice..20 styczen......13,5........Emilia.......100 cm Mateczka ....Poznań ....20 styczeń .... 12 ... ......Karol..........?... Katarinka29.Szczecin...15 marzec.......12...........Kubuś.........?.... Claptola.......Legnica....9 kwiecien......3,5..............?.........78 cm Milucha........Kraków....22 marzec.......4,5.........córcia........88cm Małgos27....Wrocław ... 7 kwiecień.......5...............?.........89 cm Rubina........Nowa Ruda.....7maj..........2................?...........?.. Agresor..........?...............?..............?...............?...........?...... Impersona........2.01.....URODZIŁA ........KUBUSIA...................... joganna..... Lublin....... 15 luty.......... 10....... Gabrysia.... 102!cm Marcelinka...Kraków.....11 grudnia......14.............?...........99cm Tiamka........Brzeg........10 Lipca.........?..............?...........?...... MałaCzarna...Zabrze......24 lipca..........?...............?..........?...... Domi24......Warszawa....19 Lipca.........?.........bliźniaki........?...... Anielka25....Rybnik........18 Lipca........?................?..........?..... Adrianka-85..Zamość.......26 luty........11............Julia.......108cm Bugsy24......Szczecin......17 Lipca.......?..............?............? Lonia..........Kalisz...nie ma jeszcze ???.......Eryk lub Agata.... 68 cm Sylwiabonita.....?.............14 luty.......?...........Kameran........?.... Awe...............? ...............?...........?................?...............? Anna23..........?............7 sierpnia....?.................?..............? Dorka29........Łódż.........19 marzec....?.................?.............? meg33 .......Warszawa.....ok 15 września .... ............?.........? anuska.......Kielce............ok 1 wrzesnia................?..............? Mondelina...?..................17 lipca....................?...............?

Kasia, przyznaję ci rację - weekend jest od tego aby się lenić. Sama jestem po drugiej drzemce. Wczoraj zrobiłam zakupy i posprzątałam z grubsza, więc dzisiaj mam luzik:) Malwa, nie martw sie. Twój M na pewno zda egzamin i niedługo będzie Cię woził jak zawodowiec:) Aga, chmmmm ja też zwaliłam sprzątanie podłogi (odkurzanie i mycie - co właśnie teraz robi:) ). Nie ma to jak pomocna dłoń meżczyzny;). A w Piramidzie faktycznie dobre jedzonko. Już zapomniałam o tej restauracji i może się tam wybiorę za jakiś czas? Ale to wtedy jak przetrawię ogrooooooooooomną porcję dzisiejszych lodów (pewnie będzie to trwało z tydzień:) ) Soul, witam śpioszka :):):)

Mia - to Ty jak wąż trawisz - hi hi hi. Ale za to nie jesteś długo głodna - ekonomiczna kobietka jesteś ;-D

Ale Aga, to będzie taka duża porcja!!! :-) A nie jestem aż tak ekonomiczna, niestety... Dobrze, że na razie nie odbija się to negatywnie na mojej wadze :)

Witaj Mia! I kto tu jest śpiochem? od rana drzemkę zaliczyć?:) Hihi.... Nie gadajcie tak o jedzeniu bo ja od dziś dbam o linię.Żadnych słodyczy i fast foodów. Mąż na zajęciach a ja się obijam.Weekend powienien trwać 3 dni, no i chciałabym aby juz byo cieplutko...