Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciekawaa

Planowanie płci dziecka

Polecane posty

o kurcze mamuniu30 pedz do szptala bo to nie ma zartow i daj nam cynk jak co

ojej mamuniu to nie fajnie..... fikusowo dziekuje ze mile slowa i widze ze bysmy mogly sobie reke podac.... tez od pierwszego chcialam core ,ale ze pierwsze to nawt nie myslalam ,ale od drugiego to juz tak.... a tu taki psikus!! moj tez najchetniej na jednym by zakonczyl -takze nigdy nie wiadomo...teraz dla mnie to zrobil i taki zonk... dzis lepiej spalam ale obudzilam sie i znow ta szara zeczywistos-serce wali jak opentane!! fikusowo nie zycze ci tego co ja teraz przezywam,bo jesli tez jestes wrazliwa i juz wiesz co bedzie gdyby... to to moze byc ciezkie!!! napewno tez ze bierzesz to za swoja ostatnia szanse bo wiesz ze maz juz nie bedzie chcial wiecej dzieci wiec traktujemy to jak zyciowa i jedyna szanse.... moja musi odejsc a ja tak tego nie chce... gosiu to moze sie udalo stad te plamienie... a ja jak sie czuje- nie tryskam absolutnie,tak jak wyzej napisalam... to mi w jeden dzien nie minie...

Gonia a skad ty jesteś? Tzn z jakiego województwa? Ja okolice Wrocławia. Mąż tez źle nie zarabia ale ja obecnie jestem na kuroniu. Własnie straciłam prace. Co prawda z mojego wyboru ale to dlatego że płacili najniższą krajową. Teraz szukam cos nowego ale ze srednim wykształceniem jest ciężko. Dlatego też zastanawiam się nad tym 3 dzidziem.... Goniu to twoje plamienie to mozliwa inplantacja, ale trzeba czekać ;)

mamorazytrzy ty tez planowalas troszke czy nic??? bo tez widze taka podobna do mnie jestes!! z reszta wyzej pisalysmy o tym

Bernia ja jestem z kuj- pomorskie Bydgoszcz, mam skonczone studia ale w zawodzie pracowalam tylko 5 lat (gimnazjum) ja mam swoja dzialalnosc wiec moge spokojnie pomyslec o trzecim dzieciatku a nie myslicie dziewczyny ,z e to zagniezdzanie sie zarodka nie za dlugo trwa, bo owu milam 05.11 lub06.11 a dzis mamy 19.11? zupelnie sie na tym nie znam

Gonia do ok 2 tyg moze zagnieżdżać się zarodek. Kurcze ja tez coraz poważniej mysle o swojej działalności ale troche się boje...

Hej! Ewelina dziękuje za odpowiedz. Tak jeszcze tylko pomknę że u mnie w kraju też pracuje się za takie same pieniądze jak Francuzi owszem kiedyś tak było jak robili na czarno to mniej dostawali a teraz wszyscy prawie robią legalnie...(bo pracodawcy dostają ogromne kary za zatrudnianie na czarno i sie boja tego robic) Od paru dni nic mi nie jest no poza tym że mnie przedwczoraj strasznie wysypało co mi się zdarza raczej dzien dwa przed @ anie ponad tydzien przed spadła mi troche tempka bo dzisiaj 36,8 -27 dc To mój 8 dzień fazy lutealnej , kurcze jeszcze tyle czekania...

Gość cichamama
Witam Dziewczyny! Podczytuje i kibicuje, choc przyklad Ewik udowodnil mi, ze nie ma sensu planowac :-) Jednak wciaz czytam Wasze forum, bo tu milo i sympatycznie. Ale nie o tym chcialam napisac. Mieszkam w UK od 5 lat i uwazam, ze tu sie zyje duzo latwiej niz w Polsce! Mamy z mezem prace w zawodzie (jako inzynierowie), moze nie mamy luksusow, ale wystarcza na spokojne zycie, mieszkanie auto, dziecko, wakacje. Moj znajomy pracuje na budowie i zarabia wiecej niz ja, ale cos za cos - ja w cieplym biurze, a on na dworze, w roznych warunkach pogodowych. No i ja mam mozliwosci rozwoju i robienia uprawnien, a on juz wiele dajel nie zajdzie, takze to juz jego wybor. Moi znajomi Polacy w wiekszosci maja bardzo dobre prace, niewielu znam niezadowolonych. Ale fakt, czasem sie widzi na miescie takich Polaczkow-cwaniaczkow, pijanych, sypiacych przeklenstwa i podrywajacych Brytyjki w malo wyszukany sposob... Wtedy wstyd sie przyznac do pochodzenia. Ale ze wiekszosc Polakow jest ok, to chyba nasz wizerunek sie zmienia na pozytywny. Tesknie do rodziny, ale juz tu zalozylam rodzine i zapuszczam korzenie, a do Polski latam kilka razy w roku, wiec jest ok. Ewik, Ty pisalas, ze jestes spod Oxforu. A Ty, Ninko? Z jakiego miasta? Jest tu jeszcze ktos z UK?

tak ja dosc blisko oxfordu a ty cicha mamo??? planujesz dzieciatko??? z tego co wylapalam masz juz jedno ...synka??? no z tym planowaniem to chyba tak sobie bo urodzi sie i tak to co ma sie urodzic i w odpowiednim czasie a nie wtedy kiedy my chcemy...wiec jednym wychodzi to szybko bo to mialo byc to dzieciatko i koniec kropka z tego plemniczka a nie z innego.... dlatego czasami starania trwaja i 2lata.... mnie sie udalo bo mial byc to ten chclopczyk nie inny....i juz... wiec planowanie planowaniem a zycie swoje.... ale ostroznosc w przytulankach i tak bym polecala ....nie tak na zywiol. jak ma sie urodzic chlopiec to urodzi sie i z 4dni przed owulka

myszko juz duzo nie zostalo....tempka dobra jest....male spatki sa oki

Gość Ewelina29
Witam Dzisiaj mam 21 dc i nadal nie bylo owulacji. Robie testy od 9 pazdziernika i do tej pory mi zaden nie wyszedl. Okres mi sie zaczal 30 pazdziernika i trwal 4 dni. Podkreslam ze do tej pory cykle mialam regularne 30 dniowe, tylko ten mi wypadl 32 dniowy. Wszystkie kalkulatory pokazuja mi ze dzis mam ostani dzien plodny a co z owulacja ???? Moze ja cos nie tak licze :( Zdarzylo sie wam ze test owulacji nie pokazal ???? :( :(

test moze nie pokazac owulki ....tempke mierzysz??? i sluzik obserwujesz?

Gość Ewelina29
Tempke mierze dopiero od 4 dni i mam ciagle 36.4. A ztym sluzem to zawsze u mnie bylo bardzo skapo :) Niby od kilku dni jest ciagnacy sie ale nie jest on przezroczysty . Badam rowniez szyjke i z moich obserwacji wynika ze jest otwarta juz 3 dzien . Na testach jest napisane ze pokazuja owulke w 99 %. Moze ja naleze do tych 1% :( Dzieki Ewik ze po mimo ze Tobie nie wyszlo to starasz sie nam oczekujacym pomagac Jestes porostu CUDOWNA :)

Jaka szyjka powinna być w fazie lutealnej? Tzn twarda, miękka bo to że nisko to wiem a jaką miałyście na początku ciąży?

na poczatku moze byc nisko zamknieta i miekka w ciazy ale potem sie unosi .....i jest wysoko .. twardnieje tez,ale to w pozniejszym etapie ciazy!!! ewelinko twoja tempka raczej mowi ze jestes przed owulacja bo po owulce tempka wzrasta.

ewelina - być może w tym miesiącvu bedziesz miała cykl bezowulacyjny. One są jak najbardziej norma i tak kobieta do 30 r. ż moze miec 1-2 cykle w roku bezowulacyjna, kobieta po 30 r. ż 3-4 a po 35 r. ż jeszcze więcej...takze podeszła bym do tego ze spokojem... u mnie juz 14 dc i tez poki co sie na owulacje nie zapowiada ale czekam cierpliwie.

Gość Ewelina29
Ale jezeli sa objawy od ok 3dni takie jak : szyjka miekka otwarta sluz sie ciagnie na ok 4cm To moze nie byc owulacji ?

Gość Ewelina29
Do tego wszystkiego zaczynam byc przeziebiona wiec jutro chyba beda nici jesli chodzi o tempke . Ja mam nadzieje ze faktycznie jestem przed owulacja tylko czemu tak pozno :( No nic bede dalej testy robic i zobaczymy za kilka dni co pokaza...

Ewik ja gdy byłam w pierwszej ciąży na początku chciałam chłopca,takiego małego chłopczyka podobnego do męża :-D zresztą byłam przekonana ze będzie,wszyscy mi to mówili bo super wyglądałam a ja głupia wierzy lam hehe.Tylko jedna koleżanka powiedziała ze będę mieć córkę gdy jej wspomniałam ze mi babcia zmarła,ja ja oczywiście wyśmiałam.Kupowałam same niebieskie ciuszki,miałam wybrane imię dla synka.Pomimo ze rodzinka i znajomi mówili ze będzie chłopiec to żałowali ze jednak nie dziewczynka,ze lepiej pierwsza córkę i takie tam.Przez to ich gadanie sama zaczęłam tak myśleć :-O i żałowałam ze nie będę mieć córy.Miałam kilka USG ale nie było widać dopiero w 8 miesiącu dowiedziałam się ze jednak dziurawiec :-D Rodzince jak to się mówi "kopara opadła" chociaż niektórzy dalej nie wierzyli.No i urodziła się Klaudia.Spodobało mi się bycie mama dziewczynki i chciałam mieć druga taka żeby były dwie siostry.Ja sama mam tylko brata z którym nigdy nie miałam dobrego kontaktu i zawsze chciałam mieć siostrę.Nie udało się,jak wiecie drugi i trzeci to chłopcy.Chociaż są cudowni,ja nadal mam nadzieje ze po tylu latach uda mi się znowu zostać mama dziewczynki,moja pierworodna ciągle marzy o siostrze i chciałabym żeby ja miała tak samo jak chłopcy maja siebie,jest ich dwóch.Ufff ale sie rozpisalam :-D :-D :-D

no to fajnie ci z ta corcia widzisz.... z tym umieraniem to jest roznie mowie mi babcia kiedys zmarla i synka urodzilam jak nic!! to taki zbieg okolicznosci.... ile corcia ma latek a ile reszta dzieci??? ewelinko moze byc owulacyjny ale tez moze byc bez... pomimo ze sluz jest... taka pozna owulacja nawet jak jest to jajeczko zbyt dlugo dojrzewajace tez czasami jest juz srednio nadajae sie do zaplodnienia...takze lepiej sie nie nastawiaj... przyjdzie kolejny miesiac i juz dobrze pewnie wszystko sie potoczy!

Gość Ewelina29
Dzieki sliczne za pomoc :)

Któraś z dziewczyn pytała o huśtawkę dla bobasa,ja nigdy nie miałam ale kumpela ma i bardzo zachwala, mały siedzi grzecznie i buju buju :-) Ewik córka ma 11 lat a chłopcy 6 i 3 lat. Ciekawe jak mamunia...oby to nic poważnego nie było :-(

myszka mam pytanie , od ktorego dnia liczysz faze lutealna? kiedy chcesz zrobic test? bo u mnie 28 dc dzisiaj , wczoraj bylo plamienie ale dzisij juz nic a szyjka zdaje mi sie ze twarda

Jejku, byłam dzisiaj odwiedzić koleżankę która urodziła 3 tyg. temu. Jejku jaki ten jej synuś jest słodziutki. Taki maleńki. Ja juz zapomniałam jak wygląda takie maleństwo. Boże też bym już chciała takie mieć.....

gonia Pierwszy dzień fazy lutealnej to pierwszy dzień wyższej tempki czyli skok. Dzisiaj mój 27 dc. 33dc mam miec @ jeśli nie będzie to test robię 34 dc moja faza lutealna wynosi 13 dni wiec 34dc to bedzie 15 dzien fazy. Moja macica jest bardzo miękka szyjka dość nisko ale zauważyłam to 26,27 dc (powiem szczerze że nie wiem jaka była w innych cyklach ponieważ później po owulce nigdy nie badałam) ale juz nie bede badac do końca. Testu szybciej nie robię chociaż mam w domu wole sie nie napalać jak w poprzednim cyklu...

Gość Ninka :-)
Witam,ale się rozpisałyście...że aż nie wiem od czego zacząć... Ja też od samego początku jak byłam w ciaży (jeszcze nie wiedząc że z synkiem)bardzo chciałam mieć córkę...Widząc jak moja koleżanka urodziła śliczną malutką laleczkę córunię, ubierała ją przepieknie,z resztą do tej pory jest piękna... W głębi serca myslałam że to też będzie córka,nawet mówiłam do niej jak do dziewczynki,głaskałam i byłam pewna że to jest ona a nie on... Jak gin.powiedział że ona ma siusiaka to z lekka mnie zamurowało ale widząc podniecenie i radość na twarzy mojego M.powiedziałam sobie "a co tam,niech bedzie synek a następna córka"... Teraz widzę że to nie takie proste chociaż moja przyjaciółka ma 3 dzieci i każde "zaplanowane" (z resztą w ten sam sposób co my tu kombinujemy)i widać jednej to wychodzi a innej nie!!! Gonia ja też miałam (w środku cyklu)jakieś plamienia i też myślałam że to może zarodek się rozgościł...ale pózniej (po ok.2 tyg.)dostałam @... Fikusowo,nie ma co ...tzreba brać się do robienia dzidziusia bo potem bedziemy pluły sobie że nóż...się uda z tym planowaniem ;-) Mamunia oby to nie było nic poważnego,tylko jakieś stłuczenia ... Ewik kochana powiem Ci szczerze że na początku myślałam sobie że to planowanie o kant d...y, ale pózniej zdałam sobie sprawę że kto nie próbuje ten nigdy się nie przekona...Nie czuj się winna czy coś, przeciez jak sama piszesz to chyba było Ci to pisane...Wiem że jest żal ale przecież próbowałaś i zrobiłaś wszystko co w Twojej mocy żeby było inaczej...Nie udało się,ale to nie znaczy że ta metoda nie skutkuje...Główka do góry,super ze nam pomagasz choć nadal się jeszcze w 100% nie pozbierałaś,,, ;-) Cicha Mamo ja jestem z Manchesteru...a Ty ??????????? Ewelinko a może jeszcze owulka nie nastapiła i cykl Ci się przedłuży... Myszko trzymam kciuki za Ciebie ;-)

Gość cichamama
Ewik, Ninko, ja z Bristolu :-) Tak, mam synka i planuje drugie dziecko. A moze i trzecie, jesli wszystko sie ulozy ;-) Co prawda jestem po 30., ale tutaj wszystkie moje znajome maja dzieci po 30., wiec tego sie nie obawiam ;-) Pozdrawiam serdecznie i fajnie, ze jest ten topik - wyroznia sie na tle innych mila atmosfera :-)

Ninco jasne ze planowac nie inaczej... mowiac ze to o kant tylka to planowanie to jedna sprawa -moze sie nie udac ,ale dodalam by zachowac ostroznosc czyli wlasnie omijac owulke duzym lukiem!

Gość Ninka :-)
Cicha mamo fajnie że dołączyłaś do nas ;-) Ewik słuchaj ostatnio jak się starałam przed owulką to sexik był 3.5dnia przed testem który pokazał dwie grube krechy,ale jeśli test pokaże te krechy to owulka zacznie się 12-36h prawda???No to do tego trzeba doliczyć dzień lub dwa...u mnie to był chyba za długi czas do 100% owulki i plemniki padły...Czy powinnam się zbliżyć o dzień???Co myślisz o tym???