Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bagatelka

*Polacy za granica - gdzie mieszkacie?*

Polecane posty

witaj kitty;-) Mikolaj? hmm dzis widzialam przechadzajaca sie po sklepie jego malzonke;-) a mikolaja nie swietujemy w tym roku, juz dostalam cudny urodzinowy prezent od meza, teraz musze go jeszcze zrealizowac;-) zreszta od tutejszy, wiec nawet nie wie/nie pamieta o mikolajkach...

A propos mikolajek: Moj T mnie dzis totalnie zaskoczyl. wczesniej mimochodem wspomnialam, ze jutro w Polsce bedzie Dzien Sw. Mikolaja. Ani mi przez mysl nie przeszlo, ze on to wogole zapamieta. I nie chodzilo mi o dostanie prezentu. Po prostu stwierdzilam fakt. Juz od dwoch lat tego nie obchodze... A tu przed chwila T wrocil z wojazy (byl w biurze przygotowac sie do jutrzejszej podrozy sluzbowej i na zakupach zywnosciowych...) i przyniosl mi w prezencie mikolajkowym dwie sliczne broszki Liz Claiborne. Jedna do galazka z kwiatami z niebieskich i zlotych kamyczkow, a druga to srebrny motyl z rozowymi kamyczkami na skrzydlach. Przesliczne. Zaskoczyl mnie totalnie! A mnie teraz glupio, bo nic dla niego nie mam... hihihi... a to przeciez tradycja z mojego kraju..., oj Squirley, Squirley, zapuszczasz sie dziecko...

Squirley zycze jak najwiecej takich koncertow ale wiem ze czas i miejsce tez sa wazne...ja takze pracuje ale od czasu do czasu poprostu musze gdzies wyjsc z moim Jurkiem...niestety nie za bardzo mozemy sobie pozwolic na wyjazdy urlopkowe ale potrafimy cieszyc sie z tych malutkich rzeczy i takie wyjscie gdzies do knajpki z milym klimackiem to sama radosc:))..... z reguly nie jestesmy imprezowiczami ale calego zycia nie mamy zamiaru spedzic w domku:))....przez wiekszosc naszych znajomych jestesmy uwazani za dosc dziwna pare:)) ale mamy swoje wspolne hobby (mototcykl):)) a moim malym marzeniem jest na wiosne pojechac do Nowego Orleanu i tam nakarmic swoja dusze bluesem:)) pozdrawiam cieplutko:)) kittykat witaj na forum:)) jest nas tu coraz wiecej i jak widac troche rozsypane po stanach:)...glowa do gory....rozumiem Cie bo znam uczucie ze nawet w najwiekszym tlumie mozna czuc sie bardzo samotnym....zagladaj tu do nas... moze choc w ten sposob poprawi Ci sie humor:)) buzka pozdrawiam:)) a do mnie Mikolaj nie przychodzi ....prezencikami obdarowujemy sie na Wigilie:))....

boszesz drogi co to za format !!!! ???? alez sie niewygodnie czyta bleeeeeeeeeee

PIWONIA zdolniacha jestes! A moze pan panie Rysiu poszuka innego tematu albo zalozy swoj pod tytulem \"jestem idiota, kto sie przylaczy?\"????

Marzenusia> nie czepiaj sie pana Rysia, bo on tylko na to czeka;-) powtarzaj jak Neo w Matrix There is no spoon, there is no spoon hihihih ucze sie do egzaminu z psychologii i wszystkie debdrtyt juz mi sie odparzyly chyba i impulsy z wiadomosciami nie przeskakuja juz;-) chyba jakies winko otworze;-) moze sie m ozg troche rozluzni hihihi

dzieki za zmiane fotmatu:)) uffffffff a ja jutro mam dzien wolny wiec sobie tez lampeczke winka wzielma:)) Jay na zdorwko:))

ludzie!!! ratunku!!! ucze sie o tych hedge funds i derivatives i nic z tego nie kapuje... znaczy sie rozumiem chyba wiekszosc teorii, ale nie potrafie tego zastosowac...jak tu wyliczyc jakis hedge? zielonego pojecia nie mam... ehhhhh...

Dzisiaj przymierzalam sobie letnie rzeczy, ech, wiekszosc przez wielkosc nie nadaje sie do zalozenia :-( Super ten e-mail z nagraniem o slubie :-D \"Nowi\"! Dopisujcie sie!Bo nie spamietam! :-O NICK.............MIEJSCE...................ROCZNIK......ILE ZAGRANICA ************************************************************************************* GODA................Litwa..........................1960.........od urodzenia KOKUS...............Tarnobrzeg, PL...............1963........czas wakacji K-11.................* Kanada *......................1969...............14 lat FUNKIA..............okolice Chicago, IL...........1970..................15 BAGATELKA..........Duluth, Minnesota, USA......1972.............15\'3\'\' MASHA..........Austria.............................1972...............3 lata NIKA_AU.............Sydney........................1973..............16 lat AMBERANGELIC......Arlington Hts, IL..........1974.................7.7 *ZACZARUJ MNIE*....Westfield, NJ.................1974................2.5 JAY...................Charleston, SC..................1975.................2 NANECZKA .......Niemcy, Monachium, Bawaria...1975................5lat PIWONIA.............Okolice Chicago, IL...........1977.................11 CAFEE...............Szwecja, Sztokholm............1977..........10 m-ce DARK ELF............Springfield,IL..................1977....2 lata z hakiem IZZA........Lutsen i Grand Marais/MN......... 1978......18+7=25 m-ce SQUIRLEY.....Tega Cay, SC.......................1978............3,5 EWULEK..........Schaumburg,IL....................1978...........4,5 JOASKA.................Francja.......................1979..........pol roku BARB.................okolice Chicago................1979...........3 lata AKARA.................Amsterdam....................1980........1rok10m-cy MARGOT...............Francja......................1980.....2 lata z hakiem MAYENKA.............Toronto, Can................1981....................1,3 MARZENUSIA.........Okolice Chicago, IL........1984.................1,6 WARIATKAZWARIOWANA....Luxemburg.........1984...........od 09.2003 BASTA........Bradenton, FL............................?.................3 m-c KLARYSA......Bruksela................................?...................? TULIPAN.........Haga.............................1978................2,6... *************************************************************************************

Squirley> winko polecam, hedge same do glowy wleza, zobaczysz;-) albo pzrerwe sobie zrob, mi dobrze robi taka 10 min przerwa co 30-40 min.. oo i wlasnie widzialam zapowiedz ER juz nie moge sie doczekac czwartku;-) zmykam do neurotransmitters....

hihihi... ja z winkiem zaszalalam w piatek wieczorem...na imprezie PwC. Wypilam zaledwie dwie lampki i zabardzo mi zaszumialo... A czy ktoras z was oglada Desperate Housewives? Dzis niestety nie leci. Szkoda, bo ostatni odcinek skonczyl sie bardzo obiecujaco... amberek: to chyba dobrze, ze stare ciuchy nie pasuja, nie? Pomysl jaka bedziesz miec frajde jak sie wybierzesz na zakupy po zimie!

Ok, skoro wszystkie winka otwieracie, to i ja ide. Mam jakies inne niz zwykle. Brzoskwiniowe czy cos. Zdrowko babki! :D :D :D :) :) :) :P :P :P ;) ;) ;)

Wybiore sie po nowe i zamierzam zmniejszyc kilka starych (niektore tez calkiem nowe i nie uzywane :-D) jesli uda mi sie nowa wage utrzymac do wosny - taki sobie obralam czas ;-) Marzenusia, jak zdrowe odzywianie?

Odzywiam sie zdrowo ale jakos nie w weekend. ;) Ale waga sie trzyma. ;) caly czas mniej o 2,5 kg. :)

a ja mam white merlot rocznik 2003 hahahha:))).... ubrania....... ja juz zaczynam sie miescic w te moje \"stare\" rzeczy...ale przede mna jeszcze pare kilo do zgubienia....ehhh Pozdrawiam winnie kochane dziewczyny:))

Ewulek: a ty jaka diete stosujesz? tez SBD? Z ciekawosci pytam... ja sie bede musiala wziac za siebie po swietach... there is no spoon there is no spoon...

noi jak przyjemnie swojsko sie zrobilo? nie ma jak winko wieczorowa pora hihih

Squirley, ty lepiej nie szukaj i nie kombinuj i bierz sie za to na, ktorej ja i Marzenusia jestesmy!:-D Dziala i jest swietna, odpisalam Ci jeszcze na tamtym temacie, a na moim w stopce mozesz w tabeli sprawdzic efekty :-D

amber> moze i swietna, ale te sniadania mnie skutecznie odstraszyly;-( no i fakt, ze nie jem miesa troche wszystko komplikue i z kury w pistacjach zostaja pistacje hehe.. ale kilka dan mi naprawde baaardzo smakuje

Squirley nie stosuje SBD...bo chyba jestem za leniwa:))(zartuje):)) poprostu slodkie zamieniam na malo kaloryczne warzywka i owoce..codziennie przez 15 minut (wiecej czasu niestety nie moge poswiecic) szybko maszeruje....a poza tym to mam taka swoja technike:) jak mojego Jurka nie ma w domu to wlanczam dosc glosno muzyke i poprostu \"szaleje\".tak przez 10-15 minut:) a najwazniejsza rzecz to odstawilam leki hormonalne dzieki ktorym tez mi troszke wagi przybylo ale wiem juz z doswiadczenia ze po 1-2 po zakonczeniu kuracji waga zaczyna spadac..... a nastepna rzecz ze ja gotuje domowe obiadki i nie racze sie jedzonkiem typu fast food i mysle ze w moim przypadku to dziala bo doskonale wiem co sama wkladam do garnka:))

1-2 to mialy byc miesiace......a z ciekawosci sprobuje SBD ktora Marzenusia mi podeslala....Amber tez ja zachwala ...dziewczyny widza w niej duze efekty....wiec chyba nic nie stoi na przeszkodzie...mysle ze lepsze to niz magiczne naszpikowane chemia slimfasty:))))

Jay, ja te sniadania z ksiazki jadlam moze 3-4 razy na poczatku a teraz takie prawdziwe south beach raz w tygodniu, z braku czasu, lenistwa i nieochoty do jedzenia rankiem. Zwykle to duzy kubek kawy i cos wychwycone z lodowki: trzy lyzki cottage cheese, mozzarrela stick albo dwa plastry szynki. Rozkrecam sie okolo 11-12 :-D

amberek: no wlasnie wczesniej zajrzalam do twojej tabelki i jestem pod wrazeniem!!! niezly wyczyn kobieto!!! congrats!! masz racje co do tego sosu... to samo zauwazylam... ja mam zajecia o kretynskich porach, znaczy sie do 21:15. Jak przyjezdzam wycieta do domu to jestem strasznie padnieta i glodna i wtedy sie rzucam na rozne rzeczy... Ale od jakiegos czasu glownie na owoce i warzywa... W lecie bylo dobrze, bo w instytucie byla bezpanska mikrofalowka, wiec sobie przynosilam mrozone obiadki i podgrzewalam. Ale we wrzesniu ktos ja podprowadzil i sie skonczylo to dobre... Ale wlasnie sobie przypomnialam, ze jest lodowka na 5 pietrze... moze tam sobie bede przemycac jedzonko... aha, znalazlam taka stronke z licznikiem BMI: http://nhlbisupport.com/bmi/bmicalc.htm

amber> ja nie toleruje niczego, co pachnie z rana;-( tzn wszystko pachnie hehe ale jak cos mocniej jak np tost, to juz mam odruch wymiotny, nie moge;-( i poniewaz wstaje o 6.30 codziennie i musze cos zjesc, bo bez sniadania sie z domu nie ruszam, to i tak mnie ta SBD troche odstraszyla.. ale skoro mowisz, ze oszukujesz hihihi to moze ja tez po swietach zaczne? przyda mi sie po 3 tygodniach mamusiowego jedzonka hihihihih

Dziekuje za moje gratulacje! na moim temacie ze stopki wkleilam motywujace linki! Obejrzy sie je i czuje, ze wszystko jest mozliwe! :-D

to moze i mnie kto poleje ....... mezuuuuuuuuuuuuu !!!!!!!!!! ja tam Mikolaja olewam cieplym (wiecie czym) w tym roku, gwiazdki tez jako takiej nie bedziemy obchodzic, za duzo prezentow i tak sobie robimy w przeciagu calego roku jak np. nasza ostatnia wyprawa :) moze sobie kupimy jakis super high tech express do kawy, ktory potraktujemy jako prezencik na gwiazdke oooo ;) moze jak sie kiedys pojawia dzieci to bedziemy wprowadzac Mikolaja i Aniolka i jeszcze cos tam wymyslimy :D a moj wyjazd moge zmiescic w jednym okresleniu CUDNY !!!! bardzo polecam :D pomijajac nasz resort, w ktorym b ylo doslownie wszystko i taka wygoda jakiej nie zaznalam jeszcze nigdy w zyciu a jakie bezpieczenstwo WOW, kilka razy zostawilismy na plazy i portfel i aparaty itp i zawsze wiedzielismy, ze nic sie temu nie stanie badz ze cos zginie !! organizacja na medal, servis super, oblsuga przeswietna, ludzie przemili !!!! to o resorcie :) poza nim jednak jest zupelnie inny siwat, swiat, ktorego byla ciekawa juz od momenu wylotu z naszgo zimnego miasta, od snia pierwszego :D zadziwila mnie ogromna kolorystyka i roznorodnosc barw, przez caly swoj pobyt wytrzaskalam tylko jedna czarno-biala klisze, reszta czyli jakies 16 rolek to colorowe, po prostu az sie prosilo o kolorowe zdiecia !!! taki klimat !!! jak z filmow czy poztowek !!! jak to sie mowi: podroze ksztalca, ale ta jedyna jeszcze bardziej utwierdzila mnie w przekonaniu, ze trzeba sie cieszyc z tego co sie ma tak jak tamci ludzie, ktorzy w prownaniu z nami nie maja nic, nie jezdza pieknymi nowymi samochodami, ale czesto mozna spotkac tubylcow poruszajacych sie na koniach badz osiolkach, nie miszkaja w piekych apartametach badz domach z cegly, ale recznie zbijaja domy z palm, nie stoluja sie w restauracjach a dzieci nie chodza do dobrych szkol bo sa zdane na pierwsze lepsze i najblizsze w ich okolicy :) opieka medyczna juz dawno ich zawiodla wiec ludzie radza sobie w sposob naturalny korzystajac z tego co im natura da i przynosi kazdego dnia :) dzieci nie opychaja sie cukerkami bo ich na to nie stac, zreszta gdzie by mogly sobie nawte na nie pozwolic skoro w wioskach nie ma sklepow a do najblizszego dzien drogi, wiec maja soczysta trzcine cukrowa, ktora moga ssac i tez im wystarczy i przyniesie usmiech na ich twarzach :D dzieciaki radosnie wybiegaja na ulice jesli tylko uslysza ze z oddali nadjezdza jakis samochod, krzyczac \"lizaki, lizaki\" bo wiedza, ze przejezdzajacy turysci beda je mieli w swoich plecakach a dla dzieci to wielki rarytas a czasami nawet dorosly sie skusi :) jedza zdrowo i bardzo naturalnie, pracuja ciezko ale wiedza, ze dzieki rolnictwie beda w stanie wyzywic rodzine :) sa roztanczeni, muzyczni, weseli i zawsze usmiechnieci !! tancza merengue nawet na ulicach, na targach, gdzie tylko slychac jakis rytm :D pija rum :D oto Dominikanska rzeczywistosc !!!! z innych faktow to jeden z tubylcow w rozmowie na temat ich zycia powiedzial, ze dzienny zarobek jedne osoby przy recznym scinaniu trzciny cukrowej wynosi $4.00, przy pracy budowlanej dla przecietnego robotnika $7.00 -$10.00 a profesjonalisa zyczy sobie $20.00 ! zasad jazdy samochodem zadko kto przestrzega, pisze jak byk \"one way\" a wszyscy wala pod prad az ciarki przechodza na sam widok a i sami wpakowalismy sie w taki ruch pod prad, ze myslalam ze zaraz osiwieje !!! do tego pilotowal nam Pablo, o ktorym juz wczesniej wspomnialam, a ktory sam stwierdzil, ze tutaj nie mozna byc miekkim i wola do mojego meza \"pakuj sie pakuj bo Cie zaraz ktos stuknie\" :D :D :D jest bardzo brudno wokolo, nie odrozni miasta od wioski, taki ichni \"syf\", rzucaja odpady, papiery i smieci gdzie popadnie, jedno wielkie wysypisko smieci po ktorym wszyscy krocza nie zwracajac wogole uwagi, nie powiem ze nie bylam w szoku ale jakos przywyklam ;) bakterie sa czescia ich zycia !! ale to jest taka ich rzeczywistosc, w ktorej zyja od lat i ktora wcale im nie przeszkadza ! grudzien to najzimniejszy sezon, tubylcy siegaja po kurtki a my parzylismy na nich smiejac sie, ze maja szczescie, ze to nie Chicago hahahahaa, aktualnie maja tam 25-30 C to prosze sobie wyobrazic ile jest w tych najgoretszych okresach czyli od marca az do wrzesnia :D wiecej opisze jak juz beda zdiecia aby pomoc waszej wyobrazni, a jade z nimi juz jutro i mam nadzieje, ze szybko dostane je spowrotem :D buziaczki robaczki !!!