Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bagatelka

*Polacy za granica - gdzie mieszkacie?*

Polecane posty

Gość Esja
A ja pozdrawiam z Islandii,a dokladnie z Reykjaviku.Mieszkam tu od 4rech lat i nawet sobie chwale,tylko islandzki trudny do nauczenia sie,ale jak tu mowia,,pađ kemur,, czyli ,,to przyjdzie,,Pozdrawiam:))))

Aaaaaaa!!!! mozg mi staje okoniem!!!! boshe!!! juz po 9-tej????!!! Musze jeszcze przerobic przynajmniej jeden rozdzial z Intermediate i przynajmniej dwa razy przeczytac notatki z Prawa. Zgon!!! Juz nie wyrabiam na zakretach...

Esja> nie przeszkadza Ci zimno? pewnie nie przeszkadza skoro juz 4 lata tam mieszkasz;-)

witaj klio, witaj taktak, witaj esja!! marzenusia: glowa do gory! badz cierpliwa... wszyscy trzymaja kciuki!

Witam serdecznie;)) Dziekuje za wszystkie komplementy na temat mojej urody:)) (juz sie zrobilam purpurowa):)).....a przezwisko Ewulek ciagnie sie juz za mna od kilku lat....ze czasem przedstawiajac sie palne nie raz tego Ewulka haha:))......ale lepsze to niz \"Myszowata\"...tak mnie nazywal moj tato jak bylam mala....i kiedys tak wrzasnal na plazy bo mu zniknelam z oczu....wtedy zapytalam dlaczego tak na mnie wola..a on na to...\" jakbym krzyknal coreczko to by przybieglo duzo dziewczynek ..jak Ewka to napewno kilka a jak Myszowata to tylko ty\":)) Wszystkim nerwuskom i zestresowanym przesylam buziaczki i trzymam kciuki za egzaminy i prace!!!!! a poza tym pozdrawiam cala bande bardzo serdecznie:)) trzymajcie sie cieplutko:)) Piwonia oczywiscie prosze o wiecej fotek...:))

Squirley> wdech, wydech, wdech, wydech;-) bedzie dobrze..

wlasnie zrobilam sobie solemne postanowienie: jak juz bedzie po egzaminach to ide do YMCA na yoge, potem sobie walne pol butelki wina i ide spac!!!! jestem juz totalnie wykonczona. zostalo 10.5 godziny do pierwszego egzaminu.

Squirley egzamin pojdzie jak po masle zdolniacho:) trzymam kciuki...ja winka tez bym sie napila ale musze poczekac do piatku :))

Squirley trzymam kciuki! Dasz rade ze wszystkim! A oto moja dzisiejsza pyszna kolacyjka: kurczak z piekarnika, salatka ze swiezych warzyw z soes tzatziki. Polecam. Pyszne i zdrowe. Jak ktos chce, wrzuce przepis! www.frankwayne.com/images/kolacja1.jpg www.frankwayne.com/images/kolacja.jpg

Marzenusia pysznie wyglada.....ja \"jade\" na soczku marchewkowym dzis:))).......a jutro jade sciac wlosy :))

marzenusia: o mamo!!!!! ale to bosko wyglada!!!!! az sie zrobilam glodna!!!!! ej, jak to jest ze wy macie stronke internetowa? z ciekawosci pytam. Aha, koniecznie zamieszczaj tam tez zdjecia z waszych spotkan!! sluchajcie, tak wogole to powinnismy wszyscy zrobic jakis internetowy kolaz ze zdjeciami nas wszytkich! ok, juz sie zamykam i ide zakuwac... dzieki wszystkim za slowa otuchy. jay: a tobie cos jeszcze zostalo czy juz koniec? jakby co to wiesz, kciuki... papatki!! do jutra!!!

Ewulek jedziesz tam gdzie ci dalam wizytowke? Ja sie wybieram albo w piatek za tydzien albo w poniedzialek. ;) Squirley nie tylko pysznie wyglada... ;)

Squirley> w poniedzialek matme mam jeszcze, ale do pn daleko wiec moge odpoczac troszke;-) a jak tak sie boisz to juz Kokusia zaprzegaj do roboty, zapytaj kogokolwiek na forum, za kogokolwiek Kokus trzyma kciuki, to ta osoba dostaje wysoki stopien ( ale Ci reklame Kokus robie;-))

ok! sprobuje mocy kokusia. kokus: dawaj numer konta, wysylam ci miliona!! niestety w usmiechach nie w walucie ;))))

Marzenusia tym razem jade do mojej starej fryzjerki bo nastepny wolny popoludniowy termin to ta Dagmara miala na 17 grudnia a to troche za pozno dla mnie a poza tym to ja 17 zmykam wieczorem na bluesa do knajpy tej mojej ulubionej........ale nastenym razem pojde napewno ...tak sobie mysle ze po nowym roku bedzie moze troche luzniej z terminami bo teraz to normalnie szal:)) buzka:))

A czemuz to ja nie mam zadnych nowych zdjec! Od Piwonii wakacyjne dostalam! Co do akcentu to jeszcze nic. U mnie w pracy jest na pol etatu (uczy sie) 22letnia dziewczyna tu urodzona, ktorej rodzice sa z Puerto Rico kiedy pracowala w sklepie z kartkami albo na lotniksu byla pytana przez ludzi czy... jest tutaj legalnie :-D Squirley, ale rozpetalas dyskusje u mnie na temacie! :-D \"Nowi\" jak zamierzacie zostac na dluzej dopisujcie sie do tabelki bo nie spamietamy! 🌻 NICK.............MIEJSCE...................ROCZNIK......ILE ZAGRANICA ************************************************************************************* GODA................Litwa..........................1960.........od urodzenia KOKUS...............Tarnobrzeg, PL...............1963........czas wakacji K-11.................* Kanada *......................1969...............14 lat FUNKIA..............okolice Chicago, IL...........1970..................15 BAGATELKA..........Duluth, Minnesota, USA......1972.............15\'3\'\' MASHA..........Austria.............................1972...............3 lata NIKA_AU.............Sydney........................1973..............16 lat AMBERANGELIC......Arlington Hts, IL..........1974.................7.7 *ZACZARUJ MNIE*....Westfield, NJ.................1974................2.5 JAY...................Charleston, SC..................1975.................2 NANECZKA .......Niemcy, Monachium, Bawaria...1975................5lat PIWONIA.............Okolice Chicago, IL...........1977.................11 CAFEE...............Szwecja, Sztokholm............1977..........10 m-ce DARK ELF............Springfield,IL..................1977....2 lata z hakiem IZZA........Lutsen i Grand Marais/MN......... 1978......18+7=25 m-ce SQUIRLEY.....Tega Cay, SC.......................1978............3,5 EWULEK..........Schaumburg,IL....................1978...........4,5 JOASKA.................Francja.......................1979..........pol roku BARB.................okolice Chicago................1979...........3 lata AKARA.................Amsterdam....................1980........1rok10m-cy MARGOT...............Francja......................1980.....2 lata z hakiem MAYENKA.............Toronto, Can................1981....................1,3 MARZENUSIA.........Okolice Chicago, IL........1984.................1,6 WARIATKAZWARIOWANA....Luxemburg.........1984...........od 09.2003 BASTA........Bradenton, FL............................?.................3 m-c KLARYSA......Bruksela................................?...................? TULIPAN.........Haga.............................1978................2,6... ************************************************************************************* ❤️ 😘

Nareszcie sie wyspalam! :D Spalam co prawda tylko do 8-ej, ale od 22-iej, wiec dostalam spora dawke snu i czuje z samego rana przyplyw energii :D ejsa - witaj :) Jak Ci sie zyje na Islandii? :) Marza mi sie wakacje na tej cudownej wyspie... mam tam bardzo dobra znajoma i coraz czesciej mysle o jej odwiedzeniu :) Squirley - glowa do gory! 🌻 Jay - zmierzy te polowe na mapie i do dziela :D A jak tam - buty do tanca juz masz??? Nic, to na razie tyle, teraz musze zmykac! Dopisze wiecej w ciagu dnia! 🖐️

Gość Esja
Margot!Jay! na Islandii jest ok,zyje sie naprawde dobrze,tylko ,ze zimno i ciemno ostatnio,latem bedzie zimno i jasno za to:) Aktualnie wyspa zyje Swietami,wiec wiecie jak to jest wszyscy sie gdzies spiesza,zakupy itp....Ja kolejny raz spedzam je tutaj,i nie narzekam. Moze pozniej dopisze cos wiecej...na razie znikam.pozdrawiam .milego dnia(tak wlasciwie to mam na imie Magda)

witam wszystkich🖐️:)wciaz szukam pracy,wypelnilam kilka aplikacji,jutro zaczynam moje poszukiwania od nowa.jestem zalamana tymi niskimi placami,we wloszech na godzine mialam 10 euro i nazekalam,ze to malo.w weekendy czasem dorabialam 150 euro.a tutaj to juz mi przyjdzie umzec z glodu na dodatek ten moj maz to lisek-chytrusek.😡a ja kocham zakupy❤️oprocz mnie i chytruska mam na utrzymaniu 2 corcie...bedzie ciezko!😭wieze,ze wszystko sie ulozy:).pozdrawiam was bardzo serdecznie🖐️napisze wam cos w weekend. pa pa👄

Marzeniusia - kiedys bede musiala sie wprosic do Ciebie na obiad ;) takie pysznosci gotujesz :D Ejsa - napisz w ogole cos wiecej o sobie! jak trafilas w takie niezwykle miejsce? :) kittykat - wszystko sie ulozy! glowa do gory :) Nic, znowu musze zlykac! Pozdrawiam wszystkich 🖐️

Witam! Bylam wczoraj na sporcie i moj fajny trener, jak mu pokazalam, gdzie mnie boli, specjalnie tak ukladal cwiczenia, by mi nie zaszkodzic i pilnie uwazal, bym dobrze je wykonywala nie obciazajac kregoslupa! NAmowil mnie na zostanie na dwie godziny! i to nawet pomoglo moim obolalym pleckom. No ale coz z tego jak dzisiaj znowu umieram... chyba jest coraz gorzej, znowu bede musiala pedzic na rehabilitacje, moje parszywe kregi sie zczepiaja i nie chca sie odczepic. Dobrze ze na weekend jedziemy na wellness do Vals w Szwajcarii. Wieeelki zestaw basenow ze specjalna zrodlana woda moze mi tylko pomoc! Nie moge sie doczekac! Jedziemy z M i grupa przyjaciol i znajomych, w sumie 10 osob. Dzisiaj za to wieczorem serwuje pierogi maminej roboty! Miedzynarodowe towarzystwo bedzie palaszowac polskie pysznosci: moja ameryk. przyjaciolka Amanda, jej hiszpanski maz Ricardo, Michalek, moja niemiecka wspollokatorka Alex i szwajcarski wspollokator Björn. :-) Zapowiada sie smacznie! Widze ze w czasie mojej nieobecnosci pojawilo sie kilka nowych \"twarzyczek\"... Esja! jestes chyba najbardziej EGZOTYCZNA na tym Forum! z ISLANDIII! nieprawdopodobne! jacy sa islandczycy? jak zyja, jakie maja tradycje? Squirley! Trzymam kciuki za Twoje egzaminy! Margotka, zazdroszcze Ci wyspania! ja sobie zawsze obiecuje i zawsze mi cos wypada i nie udaje mi sie wczesniej zasnac (pomijajac fakt, ze uwielbiam poznowieczorne, albo wlasciwie nocne rozmowy z Michalkiem - jak 15-stolatka) Marzenusia- pyszne zdiatka! Ewulek, tez prosze o zdiecia! :-) JAy! o Boshe! 24-godzinny dyzur???? poddaje sie! Funkia! dobre postanowienie z tym pilates! ja tez musze sie powazniej do sportu zmobilizowac, chodze na te moje wygibasy coraz mniej regularnie, ale jak bede miala spowrotem auto to mam nadzieje uda mi sie znowu wpasc w rytm, bo teraz odstrasza mnie wyczekiwanie i marzniecie na przystankach autobusowych i przesiadki... a tak to autkiem bede mila po drodze z pracy. Poza tym M. jest taki sportowy, ze nie wypada mi pozostac w tyle! Juz mnie goni do biegania! Ufff i treningow na rowerze, ale to przynajmniej uwielbiam! No i ozdabiaj dom ozdabiaj! bedzie slicznie! Kokus -uhmmm fajny ten nowy komp, srebrno czarny, bardzo chic! innych parametrow nie znam...:-) ACHA! zamowilam samochod! najpierw mialam wybor püomiedzy czarnym z klima i niebieskim (nie metalic) bez klimy. Ze wzgledu na cene wybralam niebieski (roznica ponad 1000 E !) A mialam taki maly wybor, bo koniecznie chcialam jechac autkiem do Polski i musialam brac to, co bylo w magazynie, ale potem wpadalm na lepszy pomysl, zamowilam bilety samolotowe (za mile bonusowe) i lece do kraju, a autko przyjdzie pozniej, ale takie jak chce! czyli czarne bez klimy! O! No i nie zmecze sie tak podroza! Mam jeszcze jedna wiadomosc... zaczynam sie zakochiwac... ohhh te motylki w brzuszku! te rozowe okulary! ❤️

Margolcia> buty do tanca?? a gdzie ja mam tanczyc? zbojnickiego w gorach? hihihi ;-) naneczka> tu cale forum trzyma za Ciebie kciuki i my od dawna wiemy, zes wpadla po uszy;-) jestes z Wroclawia, prawda? i bedziesz we Wrocku na swieta? a ja tez bede;-) Squirley> kciuki sie trzymaja juz;-) Esja> zimno i jasno, zimno i cieplo, chyba wybieram opcje ciepplo i jasno;-) jak sie tam znalazlas? kitty> trzymam kciuki bardzo, bardzo mocno uciekam do pracy.. ech juz tak mi sie nei chce, mam lenia poegzaminacyjnego, chcialabym spac 24 na dobe.. pozdrowienai dla wszystkich

ok, juz po pierwszym egzaminie. skonczylamw w 45 min. ale bardziej sie obawiam jutrzejszego. facet jest szalony i totalnie sie nie przyklada. Niby jest doktorem, ale zupelnie sie nie wysila, zeby byc dobrym profesorem... troche mi to zajezdza moim instytutem w Polsce....

BEDE NA SWIETA WE WROCKU!!! Jasne! JEJUUUUUU! fajnie jak by nam sie udalo spotkac! ja juz mam namiary JoAski, bo ona tez bedzie! ale fajnie gdybysmy sie na ploty spotkaly! Ja przylatuje w pon. 20-go wieczorem i wylatuje juz 27, ale na pewno uda nam sie cos zorganizowac! jakies male spotkanko przy grzanym winie! A jesli chodzi o to, ze jak \"sliwka w kompot\" to ja tez mam takie dziwne przeczucie, ze to cos szczegolnie waznego...ehh... :-) a Michalek traktuje to bardzo powaznie... o wlasnie dzwoni! pa pa

Mam dzisiaj strasznego lenia. Zajmuje sie wszystkim tym oprocz tego co powinnam :oAle co tam, raz to nie zawsze :P Ja niestety do Wrocka sie nie doczlapie :( - za daleko ode mnie, ale jesli zorganizujecie spotkanie gdzies bardziej w strone srodka Polski, to ja jak najbardziej sie na nie pisze :) Moze i Akara wtedy sie przylaczy, ona tez jest z dalekiej Polnocy ;):D Jay - no tak, wlanie buty do tanca, zebys mogla zbojeckiego zatanczyc tutaj w gorach, na miom slubie :D Naneczka - to fantastyczne, ze czujesz te motylki :) Niech Ci bedzie tylko motylkowo! :):):) Squirley - ja caly czas trzymam kciuki! Powodzenia :)

dzieki babeczki za kciuki!! jeden jutro i jeden w sobote... jutrzejszego sie boje najbardziej. powody podalam wczesniej... naneczka: koniecznie przyslij zdjecie autka jak juz bedziesz miec. a powiedz mi, czy VW Jetta jest popularny w Niemczech? W Polsce to rzadkosc. Ale chyba jest jakis europejski odpowiednik. Margot: kilka dni temu probowalam do ciebie wyslac posta, ale mi zjadlo. Pisalas, ze ci ciezko bylo z jezykiem na studiach. Ja bylam w podobnej sytuacji. Pomimo lat obeznaniai osluchania nigdy nie mialam nic wspolnego z biznesem. Jak zaczelam robic moj MBA/ Accounting to jakby sie ucze kolejnego obcego jezyka. :))) ale bardzo mi sie podoba. Ale najsmieszniejsze jest to, ze jak ktos z Polski mnie zapyta o czym sie ucze to nie wiem co powiedziec, bo nie znam tych terminow po polsku... :)))