Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

itaka

kiedy pierwsze objawy?????

Polecane posty

Gość massachusetts
hej kobitki, mam pytanko. dwa tyg temu dostałam okres, trwał 5 dni i e 6 dzień kochałam się z narzeczonym i skończył we mnie. bardzo chcemy mieć dziecko, staramy się już od pół roku. i już drugi dzień boli mnie brzuch, jajnik i takie jakby rwanie w dół, oraz często chodzę do toalety, co u mnie nie jest normalne. jest to tydzień po stosunku. czy możliwe że byłyby to najwcześniejsze objawymałej fasolki ?

Dziewczyny! Najwazniejsze jest to żebyście wiedziały kiedy miałyście miesiączke! Nie ma znaczenia czy trwała 3 dni czy 5 dni!! Ja z mężem staramy się również o dziecko już bardzo długo i naprawde na temat dni płodnych wiem chyba wszystko :) Opowiem wam to na swoim przykładzie. Miesiączki mam regularne. Miesiąc w miesiąc. W marcu miesiaczke dostałam 21 marca i skonczyla mi się 25 marca. Dni płodne wychodzą mi wtedy od 30 marca do 6 kwietnia. Łatwo możecie to sobie obliczyć. Na internecie jest mase kalendarzy owulacji. Wpisujecie pierwszy dzień swojej miesiączki czyli np (21.03.2013) i kalendarz wam sam oblicza. Nie róbcie z igły widły bo od sexu do poczęcia i zaciążenia daleka droga.. Nie każda kobieta w dni płodne zachodzi w ciąże.. Wiąze sie to ze stresem, stresem partnera itp.. Czasami jak kobieta ma mocne dni płodne to mężczyzna moze mieć słabsze plemniki... Jeżeli mężczyzna źle się odżywia, to i jego sperma na tym cierpi... :( Każda kobieta która planuje zajść w ciaże powinna zmienić tryb życia.. odstawić papierosy, alkohol i 2 miesiace przed planwana ciążą łykać kwas foliowy. :) 3macie za mnie kciuki :) :*

Gość gość
Dziewczyny, ja obserwowalam swój cykl dzięki testom owulacyjnym, w 10 dniu byłam u lekarza który po usg powiedział że widzi piękny duży pęcherzyk i że w tymlub następnym dniu pęknie. Dodatkowo w 11 dniu cyklu test ukazał owulacjie. Wspolzylam w 10,11,12 dniu cyklu. Nie mam żadnych objawów, boli mnie trochę podbrzusze, ale nie wiem czy sie sama nie nakrecam. Pierwszy test powinnam zrobić w 19 dniu cyklu najwcześniej?

Gość sesqa
izaizunia5. Trzymam kciuki! Doskonale wiem co czujesz. Od 2 lat niemal staramy się z mężem o dziecko. Miesiąc w miesiąc mam wszystkie objawy ciąży, po czym przychodzi miesiączka :) Szwagierka urodziła 27 lutego tego roku, naturalnie wpadka. Serce mi pęka jak patrzę na jej ślicznego synka, którego zresztą bardzo kocham. Mam nadzieję, że w końcu i nam się uda. Ja w zeszłym miesiącu miesiączkę dostałam 09 maja, cykle mam długie i dość nieregularne, ale myślę, że kolejną dostanę ok. 10-14.06, więc niebawem. Od kilku dni mnie mdli, mam zawroty głowy, uczucie pełności i okrągły brzuszek. Jestem też cholernie płaczliwa. Mam nadzieję, że w tym miesiącu nam się udało. Nie chcę kolejnych rozczarowań :) Tym bardziej, że lekarz w lutym powiedział mi, że do maja będę w ciąży. To bardzo dobry lekarz nawiasem mówiąc. Jest czerwiec, więc nie może być inaczej ,haha. Pozdrawiam i powodzenia!

Gość gosc jaka
OvuFriend to miejsce dla kobiet starających się zajść w ciążę. Codziennie poznasz tutaj status swojej płodności i dowiesz się kiedy prawdopodobieństwo zajścia w ciążę w Twoim przypadku jest najwyższe. Ponadto czeka tu na Ciebie wiele cennych porad na temat starania się o dziecko. Bezpłatna rejestracja zajmie Ci zaledwie 27 sekund. Zarejestruj się tutaj: http://ovufriend.pl/?code=e29f73b02184f17414f32d2ece6451af170a19b2

Gość kaja88
witam dziewczyny chcialabym wam opowiedziec moje obawy jestem mezatka staramy sie 3 lata z mezem o dziecko i nic... badania moje jak i meza wyszy dobrze.teraz 3 tyg temu mialam miesiaczke i ostatnio zrobilo mi sie slabo i nie dobrze i bola mnie strasznie sutki a kochamy sie regularnie czy moze mi ktos cos poradzic co to moze byc?

Gość alycja89
Hej dziewczyny. Ostatnią @ muałam 26 maja. Kichaliśmy się z chłopakiem 9, 11, 15 i 16 czerwca do końca. Czuję ból w podbrzuszu jest taki ciągnący, moje piersi staly się ciężkie, wczoraj zaczęły mnie swędzieć, po czym boleć, jestem senna i czasem mnie mdli. Dziś byłam u ginekologa i powiedziała ni, że mam nadżerję, a jeśli jestem w ciąży to dopiero pierwszy tydzien i usg tego nie wykazuje. Powiedziała mi rownież, że test wykaże mi ciąże dopiero na początku lipca a badanie usg w połowie lipca. Czy to prawda? Po jakim czasie i. Kiedy najlepieh robić test ciążowy? Czy moje objawy moga swiadczyc o ciazy? Czy moze byc to powiazane z nadzerka? Czego sie ustrzegac? Zaznacze, ze bardzo chcialabym miec dziecko.

Gość Jutaaaa:)
witam jak to wszystko tu czytam to takze zaczynam sie martwic , jestem w oczekiwaniu na miesiaczke do 3 dni ma przyjsc , aczkolwiek ja i moj chlopak mielismy mala wpadke , i jak bym nie obliczala wychodzi ze mialam te dni plodne moze i sobie to wmawiam ale jest mozliwe to by zaledwie kilka dni po tym zdarzeniu mogla bym czuc sie ciagle slaba przemeczona senna ciagle spie jestem jak by nie obecna , nadal sobie wmawiam ze to przepracowanie ale od kad pracuje jeszcze mi sie cos takiego nie zdazylo ..... Mozecie jakos pomuc ?? bo mam stresaaa :)) xD

Gość Aaaadelajda
Witam dziewczyny. Kochałam się ze swoim facetem w pierwszym i drugim dniu miesiączki razem 7 razy za każdym razem kończył we mnie. Czy mogę zajść w ciążę? Dodam, że miesiączkę mam regularną zazwyczaj co 27-30 dni. PROSZĘ O POMOC !!

Gość bet 77
Czesc dziewczyny... a wiec u mnie wygląda to tak... dokładnie wieczorem 11.07.2013 kochałam się ze swoim chłopakiem. owulacje czułam 13.07. owulacje czuje ponieważ boli mnie jajnik. po tygodniu od owulacji zaczął mnie dość mocno bolec dół brzucha;/ bolał mnie prawy jajnik az czułam go jak chodziłam, a przy dotchnieciu kuł mnie a po 3 dniach sam przestal. zrobiłam test ale wyszedł negatywny... ogolnie od tygodnia czuje się gorzej;/ boli mnie głowa brzuch nadal pobolewa od 3 dni zaczęły boleć mnie piesri ale może to przez zbizajacy się okres... hmmm sama nie wiem co mam myslec. czasami jem strsznie dużo a np. dzisiaj zjadłam 1 kanapke. Od tych boli ogolnie mi było niedobrze. a i co istotne czuje się bardzo wzdęta... jak zjem cos to brzuch mam odstający. tak jak bym najadła się fasolki:P hihihi. Z ciazy była bym zadowolona;) okres mam dostać za jakies 2/3 dni. chciałam was zapytać czy testy mogą nie wychodzić od razu??? i czy takie objawy jak ja miała któraś z was?

Gość bet 77
dodam ze chłopak skończył we mnie...

Hej dziewczyny!! Ja już dzięki Bogu zaszłam w ciaze :) 22 maja miałam ostatnią miesiaczkę a teraz jestemw 14 tyg ciąży!! Jestem przeszczęśliwa! I nawet brzuszek mi juz troszkę urósł :) Ciąża to wspaniała rzecz. A testy ciazowe robi się w dzien spodziewanej miesiączki czyli ok 1,5 do 2 tyg po stosunku :)

Gość gość
hej kobitki :) chcialam podpytac Was troszke bo w od 14 do 16 d.c staralismy sie intensywnie z partnerem o dzidziusia(zaznaczam ze wystapiło u mnie wtedy plamienie)poszlam wiec do P.Doktor i stwierdzila ze to plamienie okołoowulacyjne i kazala dzialac bardziej ostro i tak tez zrobilismy,dzis mam 22 d.c i plamienie ustało czy to oznaczałoby ze moge byc w ciazy??dodam jeszcze ze dokucza mi ból podbrzusza,i co bylam nałogowym palaczem,papierosy jakos ,,mniej,, smakuja...prosze wypowiedzcie sie na ten temat

Gość Kasia goscinnie
Witam To moze i ja podpytam bardziej doswiadczone dziewczyny:) W lipcu tego roku zrezygnowalam z tabletek anty i postanowilismy "uwazac" :P Jakies dwa tygodnie temu, prawdopodobnie w dzien owulacji, kochalam sie z moim partnerem, i ze tak powiem, nie zdazyl na czas ;p Pare dni pozniej odczuwalam bardzo silny bol jajnikow. Od tygodnia spoznia mi sie okres, chociaz po odstawieniu tabletek byl dosc nieregularny wiec juz sama nie wiem... Od kilku dni czesto pobolewa mnie podbrzusze, tak jak na okres, chociaz jeszcze go nie dostalam. Mam tez taki charakterystyczny bol w plecach, jak zazwyczaj w trakcie miesiaczki. Naczytalam sie, ze bol jajnikow i bol brzucha jak na okres to oznaki ciazy, czy to prawda? Pozdrawiam

Gość gabi40
Czesc dziewczyny...... chcialabym prosic was o opinie ... Na poczatku wrzesnia mialam jeden dzien w ktorym wstalam z zawrotami glowy,nudnosciami,ale tylko w pozycji na plecach.Przy sniadaniu mnie tak zmdlilo,ze musialam zwymiotywac,przez caly dzien czulam sie spiaca,chocby z goraczka. Na drugi dzien to minelo,chociasz nadal mnie mdlilo i bylam zmeczona,w koncu doszly bole podbrzusza(skurczowe,klujace) szczegolnie przy schylaniu czy dluzszym siedzeniu.Caly czas mnie mdlilo,dostalam niecheci do kawy i miesa. 1,5 tyg temu robilam test - negatywny. Tydzien temu dostalam plamienia,trwalo do tej srody,myslalam,ze to miesiaczka,bo miewalam takie skape. Obecnie bol brzucha minal,jedynie lekkie rzadkie uklucia.Mdlilo mnie od czasu do czasu.Dzis rano znow pojawily sie zawroty glowy.Ale minely w ciagu dnia. Nie wiem co mam myslec ciaza czy nie ?

Gość gość
ja miałam nietypowy objaw, dopiero lekarz mi podpowiedział, że to może być ciąża. A mianowicie okropnie bolał mnie żolądek, czy jadłam, czy byłam głodna, ciągły ból, najgorzej było w nocy, nie mogłam na tym zapanować, spać, chciałam wyrwać ten żoląd :P i mnie paliło w przełyku więc myslałam, ze to niestrawność, poszłam do rodzinnego, a ona ze przepisze mi leki ale proponuje test ciążowy najpierw zrobic, okres spóżniał mi się moze 2 dni maksymalnie, rano zrobiłam test, od razu dwie kreski, 2 dni później, to samo dwie wielkie krechy. takze kazdy jest inny:) acha i okropny ból cycków, bardziej niż przed okresem

Gość pruska
droga gabi40! Na twoim miejscu powtórzyła bym jeszcze test ciążowy. W moim przypadku dopiero 4 pokazał ciąże więc wiem co mówie.W tej chwili nie mam apetytu, miewam straszne nastroje, chodze przygnębiona i odczuwam bóle podbrzusza. A to dopiero ok 6 tydzień. P.S. Wspomne że w poprzedniej ciąży czułam się zupełnie inaczej. Więc mam nadzieje że tym razem to chłopiec :P Trzymajcie kciuki. P.S.S. A do tych starajcych sie to spokojnie i na was przyjdzie pora ja mialam bardzo nie regularne cykle i udalo sie dopiero po roku z pierwszym a z drugim zaszlam za pierwszym podejsciem. Cierpliwosci

Gość Martyna3212
Hej...Mam problem przez miesiac bralam tabletki anty poniewaz mam nieregylarny okres ale po miesiacu dostalam okres i trwal on od 27 d 30 pazdziernika a poprzedni mialam od 3 do 5 pazdziernika...A 3 listopada kochalam sie do konca z Moim facetem i tez 7 listopada to samo.W sumie chcialam poznac wasze zdanie co do tego czy moge byc w ciazy??? Bo tabletki okres nieregularny... Co wy na to?

ja w pierwszej ciąży miałam praktycznie po tygodniu pierwsze objawy.... strasznie bolały mnie piersi ale nie przypuszczałam że to ciąża ( bo to była wpadeczka), niestety w 9 tygodniu poroniłam. w następnej ciąży ponad tydzień po zapłodnieniu odrzuciło mnie od kawy i miałam straszną zgagę :) byłam pewna że jestem w ciąży choć testy pokazywały jedną kreseczkę, dopiero gdy tydzień spóźniał mi się okres test wyszedł pozytywny.... i takim sposobem mam 3 letnią córeczkę :) Teraz znowu staramy się o dziecko i jeśli pójdzie po mojej myśli to chyba od tygodnia powinnam być w ciąży, choć to jeszcze za wcześnie na takie stwierdzenia. Od 2 dni strasznie boli mnie brzuch i wszystko dookoła strasznie mi śmierdzi..... jedzenie, kosmetyki i jestem jakaś poddenerwowana i rozdrażniona. Mam nadzieje że to nie przez tą nerwówkę przedświąteczna, poczekam jeszcze tydzień i zrobię teścik.... Trzymajcie za mnie kciuki

Gość gość
Witam drogie panie:) Mogły byscie mi pomoc bo na wizyte u gin jeszcze chyba za wczesnie...:/ Mianowicie 7 listopada mialam czyszczona macice bo mialam ciaze obumarla 19 grudnia dostalam miesiaczki i trwala ok 5 dni.kochalismy sie z mezem od 25 do 4 stycznia. cykle przed tamta ciaza mialam co 29dni. a teraz mam aktualnie od kilku dni bialy lepki śluz. nie mam zadnych zachcianek oprocz ze wiecej jem slodkiego. chciala bym zebysm mieli malenstwo ale niewiem czy sie udalo...jesli miala ktoras dziewczyna tak prosze o odpowiedz...

Gość maniutekccc
Kurcze... te obiawt co.piszecie to dają mi do myślenia bo od ostatnich starań od ok tyg do 1.5tyg dzieje się ze mną ba prawdę coś dziwnego bo ja nigdy nie mniewalam zgagu a teraz cidzuennie nawet kilka razy plus dziwny głód ale tłumaczyłam to problwmami z moim zespołem jelita wrazliwego do tegota senność najchętniej byłam spała całe dnie i piers!! Nie przytylam a ze stanika mi się wylewają i ten ból dziwnym niż wczoraj przed@ ``` ale szczerze mówią teraz się trochę biję bo id pół roku leczę się na niedoczynność tarczycy i po odebraniu wczoraj wyn. okazało się że mam za wysoka dawkę bo moje tsh spadło do 0.03!!! Szok ale ft3 i ft4 mam świetne ... więc pozwoliłam sobie sama zmniejszyć dawkę leku o ponad połowę z nadzieją że to podniesie odpowiednio moje tsh a za 3 tyg mam do endokeynokoga to on powinien mi pomuc ale branie starej dawki leku nie wchodzilo w grę ... a jak by cos było na rzeczy to teraz boję się poronienia:(

Gość Sertilla
Mam problem...kochałam się z moim chłopakiem wczoraj ,mieliśmy prezerwatywę i kiedy on doszedł ja jeszcze nie.Więc delikatnie kontynuowaliśmy, nie ściągając jej.Miesiączkę miałam 07/03 a teraz jest 01/04.Nie wiem, czy mogło dojść do zapłodnienia, czy mogło się trochę "przedostać"...Martwię się tym, bo na razie nie mogę mieć dziecka..Proszę o pomoc.

Gość księžniczka9392
Dziewczyny pomocy. Od dłuższego czasu, czuje się osłabiona, ciągle bym spała, kręci mi się w głowie i ogólnie jest dziwnie, co prawda okres mi się zaczął, ale w sobotę i to było 4 dni przed czase, a zawsze mam regularnie. Dodatkowo kres ma taki inny kolor... Czy to może świadczyć o tym, że jestem w ciąży, czy nie. POMOCY.!!!!!!

Gość gość
tak może. Zrób test.

Gość Martiii123
Dziewczyny!!! Mój ostatni okres zaczął się ok. 1 lipca, a cykle trwają na ogół 26-28 dni. W sobotę kochałam się z moim narzeczonym bez zabezpieczenia ( tego dnia miałam lekkie plamienie takie jak przed okresem), a w poniedziałek zaczęłam się dziwnie czuć, tak jak bym miała gorączkę. Pół dnia przespałam. Tłumaczę to sobie, że to pewnie wina upałów, ale nigdy tak nie miałam. Cały czas czuję, że jest mi gorąco szczególnie w okolicach podbrzusza. A zamiast okresu mam taki biały śluz. Ciężko mi przyjąć do wiadomości, że mogło coś z tego wyjść bo to nie był pierwszy raz kiedy kochaliśmy się bez zabezpieczenia tuż przed okresem i doo tej pory wszystko było dobrze. Biję się z myślami czy zrobić test bo w zasadzie już powinnam mieć okres czy jeszcze poczekać.?.. proszę poradźcie coś..

Gość Martiii123
Dodam jeszcze, że na zmianę kuje mnie z jednej raz z drugiej strony. Brzuch mam taki jakiś nabrzmiały no i te gazy, już czwarty dzień i ogólnie problem z wypróżnieniem. Chyba zaczynam świrować powoli..:/

Gość gość
czesc kobitki.! Moje ostatni stosunek byl tydzien temu gdzie dostala sie sperma i w tym tyg.w piatek gdzie rowniez moj facet doszedl we mnie... mamy dopiero niedziele a ja Czuje sie dziwnie nie wiem co jest ze mna. Wiem ze chyba na objawy ciazy jest za wczesnie...ale z drugiej strony czytalam ze niektore kobiety czuja to od razu. W nocy po stosunku pobolewaly mnie jajniki tak jakbym miala owlulacje. Okres dopiero zaczyna sie 10.10. Czuje sie senna mialam a na poczatku tyg straszna migrene i dosc duzo jem. Uprawiam sport albo od tyg. Nie mam sily . Nei wiem co mam robic.

Gość gość
teraz czuje takie kucia w jajnikach i nie mam humoru . Chyba na test jest za wczesnie ?. Myslalam zeby zrobic za tydzien co sadzicie

Gość gość
Hej ja miałam dostać koło 2 września poszłam 15 do lekarza i nic nie było widac na usg dowcipnym;) stosunek do konca miałam od 13 do 17 :) 4 testy pozytywne 15 . Za kilka dni poszłam do innego lekarza pomacal bo brzuchu mówi ze ciaza usg zrobił a tam pecherzyk 8 mm na z3 mm i gada ze to koło 3.5 do 4 tyg ciaza :) a objawy miałam dziwne hehe w te dni przed @ mnie tak zarywalo w Krzyżu a pózniej po łyku piwa wymiotowalam i miałam apetyt a i biust mi urósł z d do e :) Lidia