Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiarah

Kosmetyczne sztuczki.

Polecane posty

serdeczne dzieki Majeczko..pozdrawiam jesli znacie jesczce jakies nowosci piszcie prosze

upss...sorki pomylilam imiona Agatko wybacz....pospiech///....

Gość agata26
:) MAYLA , i jeszcze jedna rada, stosuj naprawde malo kosmetykow, uwierz- mniej znaczy wiecej , wypruboj najpierw to co ci powiedzialam i nie experymentuj za bardzo , nie wiem ile masz lat ale ja odlad zaczelam uzywac minimalnej ilosci kosmetykow i to z tej w sumie najtanszej polki mam cere lepsza niz iles lat temu a moja cera jest teraz naprawde swietnie wygladajaca:) a mam juz prawie 30 lat, buzie myje mydelkiem bambino albo zelem do higieny intymnej albo czasem jakism zelem np bielendy,nakladam wlasnie zel nagietkowy a na to jesszcze czasami naloze krem rumiankowy jakiejs niemieckiej firmy herbacin za 8 zl a takim metalowym pudeleczku ktory lagodzi podraznienia i super likwiduje zaczerwienienia twarzy a ktory przypadkiem odkrylam jak bylam w Polsce na swieta, czasem naloze jakas maseczke , pelinfg raz na kilka tyg. i to wszycho:)) i jestem szczesliwa ze obywam sie bez tej niezliczonej ilosci kosmetykow od ktorych wiele z nas jest po prostu uzaleznionyvch ...no i malo sie maluje zreszta moj facet nie lubi tego a mnie juz przeszedl ten okres kiedy musialam miec na buzi tapetke;) pozdrowionka

Agatko mam 23 lata i przyznam ze moja cera nie przepada za kosmetykami wyglada zdecydowanie lepiej gdy ich nie uzywam ale zaczelam niedawno stosowac krem Octopirox erisa i widze ze daje efekty nie chce zapeszac ale narazie jestem zadowolona....pozatym czasem myje twarz mydlem siarkowym ale rzadko bo strasznie przesusza cere uzywam go naprawde wtedy gdy czuje tkz tluszczyk na twarzy,,,hehehe.....do demakijazu uzywam mleczka erisa podobno ma koic ale slyszalam ze sa lepsze do skory z moja sklonnoscxia..slyszalam rowniz ze pelingi nie sa raczej wskazane do skory lojotokowej,,albo bardzo delikatne znasz jakis ktory moglabys polecic z czystym sumieniem..?dziki za uwage pozdrawiam

Gość kropecka
bardzo dobry dla skory wrazliwej jest piling enzymatyczny- delikatny ale skuteczny nie podraznia i nie wysusza

Gość wloski moje wloski
hej mam do Was pytanko odnosnie wlosow,chce je rozjasnic o kilka tonow z czarnych(farbowanych) na brazowe ,bez uzycia dekoloryzatora:) ZA kAZDA rade bede bardzo wdzieczna pozdrawiam:):):)

Gość agata26
:):):) jesli chodzi o chemie w kosmetykach to coz...jest to prawda ze im jest jej wiecej tym bardziej cierpi natym nasza buzka... dlatego uzywam jak najmniejszej ilosci kosmetykow i wiem juz ze tanie nie znaczy wcale zle!! zaczelam uzywac tych najtanszych czyli ziaji , bielendy a takze mincer czy flosek ktore to zawieraja w stosunku do innych naprawde minimalne ilosci chemi...kiedy mam czas robie sobie sama rozne maseczki np. z ziemniaka, maki i mleka - mayla - ta maseczka super oczyszcza!!! :) ale tutaj nie mam na to czasu wiec jak mowilam raz na jakis czas cos naloze a co do pelingu to do scuhej skory polecam enzymatyczny ale raz na dwa trzy tygodnie nie czesciej -a takze glinke zielona-mozesz stosowac zamiast pelingu ale raz na dwa tyg przy cerze suchej i cenna rada nie uzywajcie kosmetykow sorai ani erisa- kiedys byly dobre teraz to wielkie g...gdyz firmy poszly juz w ilosc a jakosc spadla o 50 procent:/ a byly takie dobre

Gość lady-anonim
A jakie to płatki jeśli można wiedzieć? :)

Gość a mozna wiedziec
kolagenowe płatki soraya z Ginko Biloba "Beauty Creator" -Inteligentna Regeneracja - ok30zl

Gość madzieeek
Dziewczyny, a macie może coś n arozdwajające się(masakrycznie) paznokcie...?? Jesli juz o tym było, to sorki, ale nie mam teraz czasu na czytanie wszystkeigo po kolei :P

Gość agata26
:) ja tutaj sobie kupilam takie platki na oczy ale ogorkowe, ogragle jak plasterek ogorka , nasaczone wlasnie czyms ogorkowym, kladzie sie to na oczy i trzyma z 15 min :) a co do kolagenu....:) sa to budulce potrzebne naszej skorze jednakze wiem ze nie warto stosowac tzw ulepszcaczy tylko dlatego ze sie skonczylo np 25 lat albo jak ja 29;P chcialam sobie kupic taki ale pan zaczal sie smiac i pyta czy to dla mnie ja mowie ze naturalnie a on jeszcze bardziej:) powiedzial mi absolutnie nie stosowac poniewaz jak sie zacznie nie bedzie juz mozna przerwac gdyz skora calkiem oklapnie i zwiotczeje a ja mam bardzo dobrze napieta buzie :) wiec zadowlam sie w dalszym ciagu moim kremikiem rimiankowym za 8 zl :) ponadtto a do madziek! na paznokcie stosuja HUMAVIT - ze skrzypem i drozdzami bodajze:) 250 tabletem za 10 czy 15 zl a sa bardzoo dobre i nie maluje ich tak czesto oraz wmasowuj w nie lanoline

Gość o nie zgadzam sie
teraz liczy sie profilaktyka - lepiej zapobiegac zmarszczkom niz pozniej isc pod skalpel -jak zmarszczki powstana to zaden cudowny krem ich nie zlikwiduje. Jesli masz dobra skóre to ok ale jesli czujemy ze jest mało napieta lub zbyt sucha , zmarszcki widoczne to i w wieku 25 lat mozna siegnac po mocniejszy krem jako kuracje

Gość wyspa
Agatko i Maylo, Jaką Wy macie dziewczyny skórę? Bo ja mam troch przewalone, na czole mam łzs, czyli czerwone, chropowate plamy, więc cały środek buzi raczej tłusty, a policzki dla odmiany naczynkowe :/ Ten łzs wystąpił u mnie rok temu, nie mogę go całkiem zlikwidować, bo jak przestaję uzywać maści to za kilka dni wraca z powrotem. Obecnie używam serii BioDerma: krem na łzs, płyn, krem na naczynka. Jest to wszystko całkiem drogie, a i tak problem powraca... szkoda słów, zła jestem na tą moją "gębę".

Gość no tak geby sie nie wybiera
;-) ja tez mam przewalone -pory rozszerzone po całej paszczy a skóra sucha - i pielegnuj ja dobrze! zwariowac mozna!

Gość agata26
;) hej do o nie zgadzam sie wiesz, to fakt ze czasem juz w mlodym wieku sie robia zmarszczki ale jesli faktycznie ma sie dobra napieta buzie nie warto po nie siegac, zwlaszcza jak napisalam ze pozniej trzeba stosowac je caly czas moja cera jest tez chyba i dziedziczna gdyz i moja mama i moje siostry tez wygladaja o x lat mlodziej i maja bardzo gladkie buzie , moja mama tez, owszem ma juz prawie 60 lat ale w stosunku do innych kobiet cere ma naprawde ladna a uzywala jedynie caly czas mydelka do mycia i kremu nivea dopiero pozniej tzn. po 40 - stce zaczela stosowac jakies tam kremy inne , ja jedynie problem mam z lekko rozszerzonymi porami a cere mam sucha i jak juz wspominalam stosuje wlasnie zel nagietkowy firmy flosek i wlasnie wyspa - spruboj zastosowac ten wlasnie zel- sa rozne - ja stosuje z nagietka juz kilka lat a to link - poczytaj sobie o produktach http://www.floslek.com.pl/ i polceam krem rumianlwy herbacin oraz przemywanie twarzy nagietkiem:)

Gość ok poczytam
na temat nagietka -aczkolwiej sam nagietek porów nie zmniejszy niestety

Gość Kmisia
błagam napiszcie cos na temat panocki. jestem wegetarianką i zarowno wlosy jak i paznokcie mam słabe. po prostu odrywają mi sie kawałki paznokci łamią za najmniejszym urazem i takie inne nie prztyjemne sytuacje:/ co robic?

Gość agata26
:) kmisia po pierwsze zmienic diete gdyz problem tkwi wewnatrz anizeli zewnatrz i napisz ile masz lat ja nie jestem wegetarianka ale jem miesa bardzo malooo i nie tylko dlatego ze nie przepadam za mieskiem ale ze tutaj jest ono bardzoo drogie;) i jesli juz to postaraj sie jesc duzo grochu, fasoli, bialego sera, mleka oraz warzyw a min. szpinak, brokupy, fasolke szparagowa gdyz one posiadaja duzo zelaza a zwlaszcza szpinak i kup sobie jak juz wspominalam humavit ze skrzypem i drozdzami czy pokrzywa i lykaj z 5 , 6 tabletek dziennie a na wlosy polecam odzywke wax, jest najlepsza lecz wiem to po sobie ze jesli nie zmienisz diety to efekty beda male i krotkotrwale pamietam ze byl taki moment ze wazylam 46 kilo przy wzroscie 170 ale nie ze nie chcuialam jesc po prostu nie moglam , bylo mi niedobrze, wlosy wypadaly garsciami, paznokcie sie lamaly cera popsula sie pfff i wogole wygladalam strasznie a teraz staram sie odzywiac zdrowo , anglia raczej wiedzie wzwyz kilogramow ale juz sie pilnuje i znow mam sliczne wlosy i zdrowa cere ale za to paznokcie od pracy sie zrobily straszne i rece tez i nie wiem co mam robic juz bo iles tam godzin mam rekawiczki na sobie gumowe:/ szok

Gość agata26
tak, jest ale jest to preparat calkowicie bezpieczny i prawie ze calkowicie naturalny ...no procz wiadmo przypuscmy 5% bo inaczej by sie popsulo:) i naprawde moge gwarantowac ze ze nic nikomu po nim nie bedzie gdyz nie tyle do cery suchej ale i wrazliwej:)

Gość agata26
dobrze wiesz ze w kazdym produkcie sa srodki konserwujace i sztuczne zeby sie nie zepsulo ...po prostu zobacz i sprawdz sama a potem podyskutrujemy wiecej

Gość lady-anonim
Ktoś wcześniej pytał o paznokcie. Chyba Madzia..Ja tez mialam taki problem. Paznnokcie ciągle mi sie łamały, były miękkie, po prostu ohuda...Ale gdzieś przeczytałam, że powinno sie je moczyć w ciepłej oliwie z oliwek z dodatkiem soku z cytryny. No i zaczęłam je moczyć codziennie po 10 min. Myśle, że to mi pomogło bo paznokcie są w tej chwili o wiele dłuższe i twardsze, choć już dawno ich nie moczyłam w tej miksturce. Codziennie wieczorem smaruje ręce tajtańszym kremem z Bieronki (hehe) jest naprawde super. Radze jeszcze zakupić jakieś kapsułki wzmacniające włosy cerę i paznokcie. Pomaga:) Aaaa i cierpliwości życzę..bo mnie jej już z czasem zabrakło pozdrawiam:)

Gość agata26
ja chcialam tylko nadmienic iz w kazdym produkcie znajduje sie jakis procent sztuczny , inaczej wszytsko by sie psulo dlatego zawsze cokolwiek sie zrobi sameu albo trzyma sie w lodowce albo szybko wyrzuca...bo sie psuje a co do owych zeli flosek - byl to jedyny produkt ktory mi pomogl mialam strasznie luszczaca sie skore najbardziej na nosie i kolo brwi a do tego sucha i z wypryskami, bylam u dermatologa przepisala recepte na 150 zl i...tyle wyszlam od babki wyrzucilam recepte do kosza poszlam do zielarskiego i kupilam wlasnie zel o ktorym pisalam....od tej pory nie tyle nie mam zadnych problemow z cera co jestem stala bywalczynia tego sklepiku gdzie sprzedaje straszy bardzo madry pan i zna sie swietnie na wszytskim i cokolwiek poleci - sprawdza sie w 100% tak samo odradzil stosowanie kosmetykow sorai i erisa - juz ich nie sprowadza ale moze sa osoby ktore toleruja owe kosmetyki

Gość AnKKKa
Jaki miałaś ten zel Flosek??? bo jestem ciekawa jest ich kilka... i skąd ejstes :P bo ja nie potrafie dostać tych zeli chyba bede musiała zamówić przez neta

Gość zele widziałam w aptekach
ja mam arnikowy

Gość agata26
http://www.floslek.com.pl/ to strona flosek-u a ja sama mam caly czas nagietkowy , arnikowy jest bardziej pod oczy ale na cere tez sie dobrze nadaje ja mialam nie jeden produkt tej firmy i sie nie zwiodlam ale zele sa the best a jestem z tarnowa;P

Gość lady-anonim
Dzisiaj własnie zakupiłam sobie drugi słoiczek żelu pod oczka flos lek. Bardzo tanie i skuteczne:)

Gość alelen
Agata, a ktory to sklep w Tarnowie pozdrowienia - tez tarnowianka

Gość agata26
elelen to jest maly sklepik zielarski na krakowskiej , jak idziesz od dworca do gory to po prawej stronie zaraz za tym malym kosketycznym yes cos tam , tylko ze ten pan jest popoludniami tak od 4 moze? a wczesniej taka pani, ja nie lubie u niej kupowac bo ten pan sie zna najlepiej , ponadto ich drugi sklepik jest na placu rybnym - ale ja zawsze kupuje tama na dole;)

Gość hellllołłł
hey dziweczyny!!! Mam takie pytanie hm... co to jest i przedewszystkim jak dziala KREM KOLORYZUJACY. widziałam taki np. w katalogu Avon. Ale nie mam zieloniutkiego pojęcia na czym polega działanie takiego kremu i jakie są jego efekty. Bardzo prosze o poradę *******pozdrawiam nulka*********

Gość agata26
krem koloryzujacy to krem ktory zawiera w sobie pigment , nie opala, nie tuszuje za naddto ale wlasnie koloryzuje i nadaje ladny koloryt , przy okazji nawilza bo jest to po prostu krem ale nie polecam go dla osob majacyh problemy z cera lub ktore chca cos zatuszowac bo tego efektu nie bedzie, ja uzywam go jedynie w lato bo ladnie harmonizuje z opalenizna a na buzi sie bardzo ciezko mi opalic a co do kremow polecam novea visage